Avensis -98 2.0TD Kaasupolkimen asentoanturiko viallinen?

Kallis anturi

Onkohan kellään tietoa "harvinaisesta" viasta, joka kuulmemma Toyota-huollon mukaan voisi liittyä kaasupolkimen asentoanturin vikaan?

Kyseisessä ongelmassa moottorin kuvake syttyy ja auto hyytyy aivan yllättäen, eikä nosta kierroksia kaasulla kuin vähän reiluun tonniin. Eli käytännössä kulkee vain tyhjäkäynnillä. Ongelma ilmennyt sen jälkeen, kun moottori lämpennyt "normaaliin" lämpötilaan. Osittain kylmänä se ei ole ilmennyt. Vika voi korjautua käyttämällä virrat pois tai sitten ei. Asentoanturia ei voi vaihtaa kuin polkimen kanssa ja hintaa sille on 415e, joten jos jollain on varmaa tietoa ja kokemusta kyseisestä viasta niin en pahakseni pistäisi. Ei kehtaisi "kokeilumielessä" poljinta uusia. Huollossa vikakoodeina oli joitakin nopeuteen (1kpl), kiihtyvyyteen (2 kpl) ja moottorin toimintahäiriöön (1 kpl) liittyvää koodia.

Koodien nollauksen jälkeen ajelin useita viikkoja lyhyttä ajoa ilman minkäänlaisia ongelmia. Ennen koodien nollausta vika ilmeni (raivostuttavan) säännöllisesti. Epäilempä, että taas alkaa sama jarrailu.

Kiitän asiallisesta tiedosta.

16

8260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihdettu

      ???

      • Kallis anturi

        Polttoaineensuodattimen vaihdoin heti vian ilmenemisen jälkeen, mutta se ei näyttänyt auttavan asiaan. Aikaisempi suodatin oli kyllä todella paskanen.

        Autoon on vaihdettu aikaisemman omistajan toimesta stereot, joten en tiedä onko siinä tullut jokin viba asennuksessa ja anturinpiuhoja koulittu. En ole sitä vielä irroittanut ja tutkinut asiaa. Ainakin anturin alkupään johdot jalkatilassa olivat ehjän näköiset.


    • Mäkilähtö

      Tuntuis "emmätiiä"..Diagnoosilta toi polkimen anturan vika.
      Jos vikarekisterin nollaus poistaa sen viikkokausiksi. Kehoittaisin kysäisemään toiseltakin merkkikorjaamolta asiasta.
      Ihan vaan kuriositeettina sanoisintällaisen
      "ammattimiehen" mokan, kun kysyin ohjaustehostimen pumpun tiivistettä, halusi ko. merkkikorjaamon ammattimies nähdä mistä osasta (siis pumpusta) on kyse. No hän loihe lausumaan "mikään ohjaustehostimen pumppu oo, vaan jarrutehostin".
      No en heti uskonu ja jätin sitten tivarin hankkimatta. Kysäisin sittemmin naapurikaupungin tojolla ohiajaessani, että mikäköhän vehe se oikein on? No siellä se oli ohjaustehostimen pumppu. No osaa ei ollu hyllyssä ja ei ajoa lähiaikoina sinne niin tilasin sen aiemmalta ammattimieheltä uusien tietojeni kanssa ja asian olisi pitänyt olla reilassa, ainakin ammattimiehen vakuuttelujen mukaan.
      No eihän se tietysti ollu oikea tiiviste kun se ammattimies ei vieläkään tiedä jarru- ja ohjaustehostimen eroa.
      Työpaikka tullut ilmeisesti perintönä tai jotain muuta vastaavaa.
      Kannattaa siis kysyä toinenkin mielipide asiasta ennenkuin ostaa mitään hillittömän kallista palikkaa.

      • Kallis anturi

        Kieltämättä käydessäni toyotan "pikahuollossa", sain sellaisen kuvan, ettei diagnoosi ollut todellakaan varma. Pikahuollon nuori poitsu vilkaisi koodien luvun jälkeen pikaisesti poljintilaan ja totesi "kyllä siellä anturi näyttäisi paikallaan olevan" ja noustessaan puisteli lahkeensuuta kun ovenkarmi oli hieman hiekkainen. Sähkömies oli epäillyt tälle pikahuoltajalle kaasupolkimen anturia. Lopputulokseksi jäi "seuraillaan tilannetta". Omituiselta vaan tuntuu, että poljin kuitenkin yleensäottaen toimii ja häiriö on ilmaantunut myös moottoritiellä tasaista kaasua ajettaessa.

        Vikakoodejahan ei tietenkään saanut mukaan. Täytynee kuitenkin kysellä jostain muistakin huolloista vielä neuvoa... Toyotan huollolla on tietty varmaan jokin takuu jos siellä poljinta vaihtelee, mutta hintakin tuplautuu.


    • ..sama pirssi, sama vuosi, sama vika... toissa syksynä kylmähköllä, kosteella ilmalla teki samaa silloin tällöin.. luokka kerta viikossa tai kerran aamussa.. kävin lukemassa vika koodin AD-huollossa, ja asentoanturin vikaa sieltä sanottiin heti.. tojotalla olis maksanu tuo "paketti" 370€.. hain pelkän anturin purkaamosta itse purkaen ja maksoi kokonaista 20€.. JA vika korjaantui. ei ole tehnyt sen jälkeen hyytymisiä....

      • .....tuossa syksyllä.

        -aikani ihmelteltyäni pitkät toimii, ei toimi, niin päätin kokeilla CRC:tä valoviikseen.

        Loppui temppuilu parissa päivässsä eli aineen tunkeuduttua viiksessä ollut jumi tai kontaktihäirö poistui.

        -tästä tuli mieleen, että tohtisko aloittajan tapauksessa kokeilla tuota CRC 5-56:sta tuohon asentoanturiinkin/johtimien liittimiin?????.....

        PS. Toyotalla ihme tapa myydä varaosia tyylin: vaihda umpio, vaikka vain polttimossa on vika..... Noissa vähäisissä tapauksissa itse ainakin olen kokenut näin. -no eihän Tojon vähäisellä varaosamyynnillä muuten kai marmoritiski elä.... :-)


      • Kallis anturi

        Kiitokset kaikille vinkeistä! Eräällä toisella forumilla sain seuraavan ehdotuksen joten lisätäänpä sen tännekkin:

        "Vika on todennäköisesti konehuonneessa pumpuun menevien liitinten lian aiheuttama.Antaa todennäköisesti vikakoodin "kaasuläpän asentotunnistimen epälooginen singnaali" korjaantuu varmaan kun putsaa liittimet ja katsoo ettei piuha oo murtunut mistään.Itellä oli sama vika vm.00 avensiksessa mutta loppu siihen ku putsasin kaikki liittimet."

        Tuumasta siis toimeen ja tarkistin kaikki moottorin pumpun ympärillä olevat liittimet. Olivat tosin puhtaita, koska liittimien tiivisteet ovat estäneet lian menemästä itse kontaktiosaan. Purin sitten vielä polkimenkin ja hyvältä näytti liittimet, piuhat ja pinnat noin päällisin puolin. Laitoinpa vielä painonappiin ja anturin liittimiin CRC:tä, jos se auttaisi.

        Poljin on kuitenkin jokatapauksessa hakusessa, ihan varmuuden vuoksi, jos vika vielä uusiutuu. Tuo 20€ ei todella enää ole paha hinta. :)


    • ******

      mulla meni kaasupolkimen asennontunnistin viime kesänä, samat oireet kuin sulla. Vaihdettiin (polkimen kanssa tietty) ja hinta kyllä itketti, mutta eipä oo sen jälkeen ongelmia ollut.

    • *****

      mulla meni kans asennontunnistin kaasupolkimesta viime kesänä. Vaihdettiin tunnistin ja poljin, tosiaan kun niitä ei voi erikseen vaihtaa. hinta itketti kyllä mutta eipä ole sen jälkeen ongelmia ollut. Ja auto on -99 2.0 TD. Kuluvia osiahan nuokin ovat että sikäli.

    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta tänään tais edellä ajavassa Tojotassa olla sama vika kuin aloittajalla, kun mateli niin hitaasti edessä.

    • Anonyymi

      Taitaa suurin osa tuonikäisistä tojotista olla jo paalissa. Ellei sama vika ole sitten siirtynyt nuorempiin leluottimiin.

      • Anonyymi

        Avensis meni paaliin viime vuonna. Täyss passka oli. VW T-roc tilalle.


    • Anonyymi

      Minulla 1,8 2005 ave ja samaa vikaa, joka kerta taajama ajossa. Auto hyytyy ja vikavalo palaa, kun auton käynnistää uudestaan kaasu pelaa ja vikavalo jää päälle.

      Mutta , kun vika valo itsestään sammuu , niin sen jälkeen aina ajoon lähtiessä otan ajovakautusjärjästelmän pois päältä. Ratin vasemmalta puolelta napin painalluksella.

      Ja yli kuukauden olen ajellut ilman ongelmaa, taajamasta kun siirryn maantie ajoon niin laitan napista ajovakautuksen päälle varmuuden vuoksi. Matka-ajossa ei koskaan mitään ongelmia.

      Joku kertoi myös että tarkistaa kuljettajan penkin alta sähköliittimet, minäkin niitä vähän kopeloin, ehkä olivat vähän löysäällä. Kesällä katson ne paremmin kun on niin pakkaset päällä

      • Anonyymi

        Miksi otat ajonvakautuksen pois päältä ? Eikö se mene itsestään päälle yli 50km/h nopeudessa ?


    • Anonyymi

      Toyota Yaris ja samaa vikaa täälläkin.

    • Anonyymi

      Läppä alkaa klonksumaan iän myötä, uusilla messinkiheloilla ei keikkuisi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      260
      2832
    2. 197
      2822
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1886
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe