suomen salainen tiedustelupalvelu

jiiär

Tiesittekö että myös suomessa on salainen armeijan ja puolustus ministerin/ministeriön alainen helvetin salainen tiedustelupalvelu. (miettikää kylmääsotaa 80 luvulla) siinä 1. syy salaisuuteen.. suvussani on johtava KRP:n edustaja joka sanoi että asia on TABU ! Ymmärrättekö että hän tiesi asian mutta ei uskaltanut kommentoida. Meillä on SUPO=Tiedustelupalvelu, SUOPO=Suojelupoliisi (SUPO:n alainen) ja SUOPA=Suojelupalvelu. Mutta jos asiaa joudutaan käsittelemään muuten kuin TABU:na niin joudumme Natoon. Tällaisen kuvan olen saanut. Vanhat KRP:n äijät eivät uskalla kommentoida asiaa vaan tekevät tästä TABU:n jos kommentoivat tai pitävät skitsofreenisenä. Haluan tästä kunnon keskustelun, joten kommentteja kiitos.! Myös kansalaisilta jotka ovat kuulleet eron SUPO ja SUOPO?

40

6725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jiiär

      SUOPO:ssa tiedetään ero SUPO:n ja SUOPO:n takia koska SUOPO on SUPO:n alainen. Ja kun KRP:ssä tiedetään tiedustelupalvelu TABU:na niin mitä luulette SUOPO:n tietävän? Ei ehkä ole enää sillä tasolla TABU? KO? Ja entä sotaoikeus? "Lööpistä" SUOPO tutkinut... SUPO tutkinut.... Jatkoin edellistä artikkelia. Nimeni on Jaakko että ei tarvitse miettiä Jiiär:ää tai sitä että olisin joku sekopää.. Ennusteeni on että KRP:n johtohenkilöt laittavat että paskapuhetta tai skitsofreenistä tai eivät kommentoi ollenkaan. SUKUVIKA TÄMÄ TIETO...

      • KRP:n johto

        Kyseinen kirjoittaja on mielisairas, joten unohtakaa kaikki, mitä hän väittää.


      • totaalinen salaus

        eihän tuo kummoinen ole, nimi, viestikeskus 5
        kuuntelee ulkomaan radioliikennettä, etupäässä venäjän sotilasorganisaation. ja jossain ynnäillään noilla tiedoilla. 1979 n-liiton afganistanin miehitys; silloin joukkoja ts. sotilaskoneitten virta tutka-asemilta vuotaneitten tietojen mukaan oli vilkasta jopa Murmanskin suunnasta. sotilasasimiehet ovat virallista vakoilua.


      • mielisairaita
        KRP:n johto kirjoitti:

        Kyseinen kirjoittaja on mielisairas, joten unohtakaa kaikki, mitä hän väittää.

        kuten neukkulassakin oli. Tosin useimmat muutkin ovat enemmän tai vähemmän mielisairaita. Riippuen tietenkin rajanvedoista. Mutta tällä palstalla poliisit/nuoleskelijat tekee hienoja psykologisia analyysejä pelkkinä puoskareina. Säälittäviä luusereita siis.


      • KRP:n johto
        mielisairaita kirjoitti:

        kuten neukkulassakin oli. Tosin useimmat muutkin ovat enemmän tai vähemmän mielisairaita. Riippuen tietenkin rajanvedoista. Mutta tällä palstalla poliisit/nuoleskelijat tekee hienoja psykologisia analyysejä pelkkinä puoskareina. Säälittäviä luusereita siis.

        Myös tuon viestin kirjoittaja on mielisairas, joten unohtakaa kaikki, mitä hän väittää.


      • Lapiotahti
        KRP:n johto kirjoitti:

        Kyseinen kirjoittaja on mielisairas, joten unohtakaa kaikki, mitä hän väittää.

        Tiesitkö että mielisairaatkin voivat puhua totta?


      • 12345654321
        Lapiotahti kirjoitti:

        Tiesitkö että mielisairaatkin voivat puhua totta?

        Hyvä huomio.


    • Jiiär

      Sanoinhan että sairaita ollaan.. ;-) Mutta parasta on se että kun ITSE TIETÄÄ. Ensinnäkin ettei ole sairas ja toisena...

      • 12345654321

        Pakkasta pukkaa, ainakin osassa Suomea.


    • complex-partial74

      suomessakin on eri tiedusteluelimiä, kuten tulee ollakin. Toivottavasti ovat tehokkaita kuten historiallisesti ovat olleet.

      Mikä valtio se semmoinen on, jossa näitä ei olisi? Varmaankin entinen, tai ainakin helvetin turvaton sellainen.

      Hieman sinulla on kuitenkin hakusalla termit ja toimialat.

      • Jiiär

        Ihme ettei sinua ole luokiteltu sairaaksi, tuosta termistöstä päätellen tiedät itsekkin asioista... Vai pelkääkö KRP itse skitsofrenia merkintää tai multipersoonallisuutta. Vai NATO:a


      • complex-partial74
        Jiiär kirjoitti:

        Ihme ettei sinua ole luokiteltu sairaaksi, tuosta termistöstä päätellen tiedät itsekkin asioista... Vai pelkääkö KRP itse skitsofrenia merkintää tai multipersoonallisuutta. Vai NATO:a

        jotain tietoa, tai kuuluisin johonkin "elimeen", luuletko että kirjoittelisin siitä Suomi 24 keskustelupalstalla?

        Tuolla sarkasmilla en tahtonut loukata ketään, tuntui vain niin huvittavalta ajatus, jossa joku jostain"elimestä" kirjoittelisi palstalle. Palstan tekstien seuraaminen on asia erikseen.

        Ja itse asiassa minut on luokiteltu sairaaksi. Tosin ei psykiatrinen diagnoosi.


    • jos ei erota realismia...

      Totuus ja vain totuus on se, että suomessa EI OLE kuvittelemaasi organisaatiota, halusit tai et. Toki muita löytyy, mutta valitettavasti ne Bond jutut on aikansa eläneitä. SUPO muuten tarkoittaa suojelupoliisia, jos et tiennyt. Eli ei ole mitään tiedustelupalvelua, usko tai älä. Et saa edes sitä yhtä puhelua, kun joudut juoppoputkaan ja sulle ei sanota että kaikkea sanomaasi voidaan käyttää todisteena sinua vastaan. Jos oikeasti televisio aiheuttaa sinulle noin isoja ongelmia, niin mene nukkumaan aikaisemmin, heti pikkukakkosen jälkeen.

      • taunoahonen

        Yhdyn Jiiärrään täysin. KRP pelkää NATO:a ja SUOPO ja SUPO on kaksi eri asiaa. SUOPO on täysin SUPO:n alaisuudessa, ja täysin vaitiolovelvollinen.


    • iihuu

      jos et tiennyt niin eräs suomalainen dekkari kirjailija on kirjoittanut kirjan jossa seikkailee suomen armeijan tiedustelu palvelun agentteja ja esittelee samalla sen toimintaa ja organisaatio kaavion johon se kuuluu ja nämä tiedot löytyy netistä ihan virallisilta sivuilta.

      • viikonloppuja

        En tiennytkään, että suljetullakin osastolla pääsee nettiin... :D


    • Evangeline Korhonen

      Dear FINLAND,

      I think the state should provide and give to the deliquent child, a lawyer and the right to raise a legal action against his/her errisponsible parent.
      My purpose is to emphasize responsibility of both parent and child and to give the care that should be provided by parents, to promote concept of punishment for criminal acts and to provide protection of the public and public safety.

      The BORDER GUARDS of the country should tightly check-up all cars and travellers to avoid the coming into the country of illegal drugs, tobacco products, fake and poisonous alcoholic drinks and all illegal entry of thr aliens.

      TIPS ON HOW TO COMBAT HUMAN TRAFFICKING:

      "SPOUSE" The country should not honor/consider the union of two person/ marriage contract/ing by foreighners into the country such as:
      a) Mail bride orders
      b) Dating ladies in net
      c) overseas contract workers

      There should be no hiding place for unregistered foreigners or workers in the country nor any business firms, any person that supports the daily needs of these people.

      ALCO or Finlands` market for alcoholic drinks should be alert of the said drinking problem of the people in the country. They should provide surveilance towards these people who are supporting more drinks towards these already drunk people.

      ALIENS should sign an EMBARKATION CARD leaving to the immigration office upon entering the country of FINLND regardless of Schengen Zone. All aliens are required to sign on the card for to provide to the pasengers the identification and a record of a person`s entry to the country.

      The Immigration office should strictly impose laws and policies on foreigner`s migration towards the country on refugees`, tourists`, visitors`, transits`, "SPOUSE"`, foreign students`, and overseas contract workers`.

      All aliens coming to Finland for educational purpose has to buy, pay and expense his/her education in the country. There shoul be no previliges to be given to him by the state except her schooling was arranged by the government.
      THE IMMIGRATION AND CUSTOMES ADMINISTRATION OFFICE have the great role on combating human trafficking and other crimes committed by the aliens.

      RULES AND REGULATIONS ON OVERSEAS CONTRACT WORKER:

      a) Every foreigner or overseas contract worker who are coming into the country for work/job should be registered into an Overseas Employment Administration of their country of origin. Unregistered foreigner are prohibited to work.

      b) All workers should have a professional education for credibility. Educational certificate/diploma should be originally authenticated at thr Bureau of education and culture of their country of origin or the country where she/he has earned his education. A workers experience should not less than 3 yrs. of experince. No jobs offered for elliterate people.

      c) His/her stay in the country is of work permit allowed only inside the country Finland despite of Schengen Zone. In case of her travel to another country, it is his/her sponsor`s duty and obligation to support for his/her safetiness and well being. In the case of emergency, it is her/his sponsor`s duty to shoulder all the needs.

      d) In the case of worker`s misconduct, he/she should be reported directly to her/his country`s Overseas Employment Administration Office for questions. In the case of pregnancy, it is her employer`s/sponsor`s duties and obligation to answer all about her situation. When the baby is born, if the father is a FIN, the worker should be sent home leaving the baby to the father for the worker is only permitted to reside the country for work for a period of time on contract.

      e) Only the hiring agency of the country has the right to transfer the worker from one country to another country for work/job, less the country has completed her period of contract of work, she should be sent back or be deported to the country of origin if she/he has not been completed the contract of work and she/he should buy/pay her plane ticket/airfare on going back to her/his country of origin.


      Please educate the whole country of Finlanf on Human Trafficking.
      It`s pupose are:
      a) corruption e) slavery/forced work
      b) education f) sex trade/sex exploitation
      c) spouse g) removing live human organs and saling
      d) job them.

      Ways: skilled lier

    • e.k.

      Are all aliens working in finl. are called legal workers?
      Esp. workers/aliens have criminal case clearance upon entering the country Finl.
      Do they haccve health certificate?
      Civil status.... many married aliens went abroad and marry again for business`, job`s, residence permit`s purposes.
      The govt. representative should conduct actual skills`examination pertaining to job
      and not the manager itself..................... unskilled worker not allowed to work.............
      Be careful of fake passport owner.
      Original marriage cert. is authenticated .
      A contract worker is prohibited by the contry to play sex . The country of origin is considering the playing of sex of a certain worker as prostitution.... and is against the law of a contract worker of the country.

      PLEASE ! SEARCH ALL ALIENS !..............................................

    • Ilmeisesti noin on.

    • on tiedos

      Juu tiedettiin, ja tästä on kirjakin.

      Mikä on kyllä harvinaisuus..Sain sen jostain kuolinpesäsätä =)

      Se kertoo suomen sotilastiedustelusta joka
      oli ja on maailman kehittynein samalla tuottavin
      ja halvin.

      Moni luulee, että kun sodimme neuvostoliitto vastaan 1939-1945
      meillä oli jotain kaukopartioita ja lentotiedustelua?

      Meillä oli jo silloin mm:Madridin, Tunisian, Ankaran Libyan etc. toimstoja.

      Kun Hitler väsäs V2 ohjuksia, kas kummaa meillä oli permünden
      tehtailla asiamies. Samoin norjassa saksalaisjoukoissa
      toimi suomalainen asimies, oli ss-majuri.. ja täydestä meni.

      Kun hitler keksi, että V2 ohjuksilla nuketetaan brittit,
      niin mitä tapahtui? Fysiikan proffat kävi Marskille laskemassa paperille,
      että miten kävisi ja, että maailma ei tuhoudu jos kävisi.

      Stella Polaris ...Jokainen tietää edes idean..
      Ehkä idean isäkin...

      Mutta se ei ollut loppu...Se oli alku!

      Voidaan esittää vain arvoita Paasosen, Hallamaan ja kumppaneiden
      hynkyistä, mutta kahdesta avaimesta saatiin mm :1 300 000 stmk,
      sekä japanilta kultaa. Japanista tuli myös jatkuvaa tied.tietoa.

      Jos tämä oli 30 ja 40 - luvuilla niin mitä se on nyt?

      Supo on täysin vitsi verattuna siihen mitä
      todellinen tiedustelu tekee tässä maassa ja muualla.
      Koska maa on pieni ei meillä ollut Suezin kanavalle laittaa
      kuin Suoranta vakoilemaan (asiamieheksi)
      Tämä joskus 60-70 - luvuilla.. ihan sama.

      Pointti oli, että ollaan aidosti oltu hyviä tuolla alalla,
      enkä usko, että on heikentynyt toiminta...
      Mm:Afknistanin sodan alussa meillä oli tarkat tobografiat heti käytössä
      ja kaikki muukin nippeli tieto...on meillä tuuria...Tai sit me ollaan
      vaan saatanan päteviä!

    • vakava asia

      Kyse lienee enemmänkin siitä, toimiiko se tiedustelu Suomen oman kansan eduksi vai kansalaisia vastaan. Nykyisin vakoilu mm. Carrier IQ:n kaltaisilla softilla suuntautuu omia kansalaisia vastaan, valitettavasti. Suomessakaan ei voida olla niin sinisilmäisiä, että tuudittaudutaan siihen valheellisen turvallisuuteen, että ei oma viranomainen meitä vakoile. Totta kai se vakoilee ja yhä enemmän koko ajan.

      Ongelma on se, että tiedustelulla on liikaan helppoja aseita käsissään, esimerkiksi tabletit, läppärit ja älypuhelimet joita löytyy kaikilta, ovat lapsellisen helppoja kohteita vakoiltaviksi. Carrier IQ tallentaa ja lähettää eteenpäin kaiken mitä puhelimella tehdään. Operaattori ei tee sillä tiedolla paskan vertaa, mutta poliisia, Supoa ja tiedustelua yleensä tuo tieto käyttäjän toiminnasta kiinnostaa, etenkin jos käyttäjä sattuu kuulumaan vaikkapa anti-kapitalistiseen järjestöön tai vaikkapa vasemman laidan puolueeseen.

      Eli nykyajan tiedustelu on muuttamassa yhteiskuntaa Orwellin isoveli valvoo-teoksen maailman kaltaiseksi helvetiksi. Pelottavinta on se, että pian joka kodin vehkeet lähettävät tiedot jopa käyttäjän kehon toiminnoista eteenpäin, kun älyvaatteet tulevat markkinoille. En minä ainakaan halua, että poliisi tietää miten munuaiseni tänään toimivat.

      Esimakua terveydentilan vakoilun vastustamisesta saatiin muuten ensimmäisen kerran Apollo 13-lennolla, kun astronautit repivät terveydentilaansa vahtineet lääketieteelliset mittalaitteet irti pukujensa alta.

      Mutta millä revit älyvaatteen toiminnot hajalle tai poistat tulevaisuudessa terveyttä valvovan mikrosirun kehostasi?

    • seytrewq

      Puremalla.

    • qwert453

      Supo on vain näyteikkuna.

      Suomessa on varmasti armeijan ja poliisin salainen poliisi josta ei tiedetä mitään.

      Karhu yksikkö on sen työkinnas.

      • qwert454

        Onneton palvelu, jos käyttää karhua. Karhu osaa vain murhata sairaita panssariauton suojasta.


    • jackbauer1

      Antakaa olla...

    • kok...

      yö palvelu

    • kdfsgovsbf
    • uvcg

      Hohhoijaa mitä tekstejä, hakukoneella löytyy tietoa niin karhu-ryhmästä kuin myös armeijan tiedustelusta, ei ne mitään salamyhkäisiä ryhmiä ole.

      Sitä paitsi ns. karhuryhmä ei ole sotilaallinen ryhmä, se on ainoastaan poliisien erikoisosaamista.

      SUOPOA ei ole enää olemassa, se on SUPO.

    • loppuuaikanaan

      Onko tarkoituksena avaruuden valloitus vai mikä? Kaikki katoaa aikanaan. Tämä maa siinä vaiheessa viimeistään, kun aurinko alkaa suurenemaan, tai joku kivenkappale törmää tähän. Pikku asioista iso poru.

    • Täyttäpaskaa

      Supo on suvakki poliisi. Äärivasemmisto siellä ja täällä. Täyttä paskaa.

    • ghnjut

      Jaahah, nyt löytyi Jyväskylästä Tikkakoskelta.

    • voiräkä

      Economist lehden mukaan suomalaiset tiedustelu-upseerit auttoivat amerikkalaisia suomen strategisten kohteiden paikantamisessa supon katsellessa päältä 50-, 60-, 70- ,80-, 90-luvulla ja sama touhu taitaa jatkua tässä salaperäisessä viestikoelaitoksessa, osaapahan jenkit sitten pommittaa suomen tärkeät kohteet, eipähän jää kitumaan. Lisäksi google on kuvannut koko suomen ja tuskin se oli siviilikäyttöön yksinomaan tarkoitettu. . Lisäksi lehdessä oli tiedustelueversti Aladar Paasonen oli CIA:n agentti sodan jälkeen. Suomalainen tiedustelu=maanpetos

      • nonato

        jos tiedustelu harjoittaa laitonta urkkimista ja maanpetoksellista toimintaa niin siksi se on niin salaista


    • turhaarahanpolttoa

      Pitkässä tähtäimessä tiedusteluilla ja armeijoilla ei ole mitään merkitystä koska jos seuraava isompi sota alkaa niin ei ole ketään jota vakoilla tai kuka vakoilisi.

    • eiälyä

      Mitäpä hyötyä tiedustelusta on, kun poliisille ilmoitettiin että, joku maahanmuuttaja oli murha-aikeissa turussa ja ohjesäännön mukaan poliisi ilmoitti supolle, joka katsoi kuitenkin ettei syytä ole huoleen. Kuinkas sitten kävikään , useita puukotettiin ja joitain hengiltä. Jos tiedustelu ei älyä suoraa puhetta niin mitä se voi ymmärtää jostain verkkourkinnasta. Mutta valtio lisäsi rahaa 150 verkkourkkijan palkkaamiseen, mutta eiköhän olisi lisättävä heidän sijaan olisi lisättävä jalka- ja aivotyötä.

    • Vermutti

      Tuskin tuo Suomen nykyinen tiedustelupalvelu tänä päivänä kovinkaan huippua, lähelläkään sitä mitä se oli 40-luvulla vertailtuna muiden maiden tiedustelupalveluihin omana aikanaan ja niillä laitteilla, jolloin meillä oli hyvä tasoinen tiedustelupalvelu,
      ilmeisesti suurin ero syntyy kun silloin oli kyvykkäämpiä ja tehtävään vakavasti asennoituvia ihmisiä tiedustelun tehtävissä..
      Ei se silloinkaan täydellistä ollut kaikin osin kun Neuvostoliiton tapaa murtaa vastustaja puolustus ei otettu tosissaan vaikka siitä oli tietoa saatu Viron rintamalta ja suurhyökkäykseen ei suhtauduttu vakavasti,

      Onneksi oli hyvät tavalliset Suomalaiset kansanmiehet rintamalla, Nenosen koulima tarkkuudeltaan maailman paras tykistö , A.F.Airo , pieni tehokas ilma-ase ja saksan avut Stukat ... niin ja oli niillä joku merkitys kyvykkäiden nuorien käytössä ensimmäisillä panssarinyrkeilläkin, kun tiedustelu petti tai ei tiedustelu vaan sodan ylinjohto oli onnistua että Suomi tuhoutuu kun ei huomioinnut mitä tiedustelu oli saanut selville, ylinjohto nukkui ja Suomen kansanmiehet rintamalla pelastivat Suomen .

    • pyromaatti

      Niinhän se on , mitä tiedustelu selvittää tai kansalaiset ilmoittaa, niin byrokratia sen lopuksi sössii.

    • Anonyymi

      Kyynel radiosta on youtubesta, toimi tiedustelu reissuilla ja sodan jälkeenkin.

      • Anonyymi

        Voimaannuttavaa tallaisen vanhan ketjun lukeminen...
        Kuiskaukset ja huudot.. viskningar och rop


    • Anonyymi

      Mikäs se sellainen salainen palvelu on josta joku ulkopuolinen tietää? :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1733
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1116
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      204
      806
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      775
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe