Hintataso

lähdössä

Suunnittelemme matkaa Mauritiukselle ja kiinnostaisi tietää, minkälainen on saaren hintataso? Lähinnä ruoka/juoma? Onko hotellien ulkopuolella ravintolatarjontaa?

Emme halua all inclusive-pakettia emmekä mielellään edes puolihoitoa, koska tykkäämme etsiskellä aina paikallisia ruokapaikkoja ja mahdollisimman erilaisia.

Eli siis mihin hintaan noin suurinpiirtein saarella syö kaksi aikuista kunnon illallisen?

21

8737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taso

      Perusperiaate on ett jos joudut hintaa kysymään
      ei ole varaa Mauritiukselle matkustaa.

      Siellä on kaikki todella kallista, kalliimpaa kuin Suomessa.

      Kynttiläillallinen kahdelle halvassakin
      paikassa helpolla 80-100e lyhyen kaavan mukaan.

      Parikin sataa saa helpolla menemään.

      • kariam taas

        Annokset rafloissa on 3€->40€ ja ainakin meidän paikallisessa sai alle kympillä tonnikalaa ja ranskiksia. Ei siis halpaa ja ravintoloita on vähän (no, isommissa kaupungeissa ja kylissä on) ja siksi itse suosittelen puolihoitoa tai villaa jossa oma keittiö. Oltiin esim päkaupugissa siinä rantabulevardilla "länkkäripaikassa" syömässä ja pääruuat oli 10-20€ ja varmaan kylän kalleinta aluetta. Kyllä sitä saa menemään kun joka kerta ottaa hummeria ja vastaavaa :) Olen tuolla aiemmissa keskusteluissa kertonut muuten hinnoista.. ps. lopettakaa p*skanjauhanta "suomihinnoista"... En ainakaan ole löytänyt sikspäkkiä täältä kolmella ja puolella eurolla..


      • lähdössä edelleen

        "Perusperiaate on ett jos joudut hintaa kysymään
        ei ole varaa Mauritiukselle matkustaa."

        Vai että tämmöinen "perusperiaate"!:). Kyllä on varaa matkustaa ja varaa syödä ja juodakin, mutta perusperiaatteena on kuitenkin aina ottaa hieman selvää matkakohteesta ja hintatasosta. Ei siksi, että rahat loppuisi vaan siksi, että osaa budjetoida.

        Mutta kiitos kuitenkin, että vaivauduit vastaamaan.


      • siellä on
        lähdössä edelleen kirjoitti:

        "Perusperiaate on ett jos joudut hintaa kysymään
        ei ole varaa Mauritiukselle matkustaa."

        Vai että tämmöinen "perusperiaate"!:). Kyllä on varaa matkustaa ja varaa syödä ja juodakin, mutta perusperiaatteena on kuitenkin aina ottaa hieman selvää matkakohteesta ja hintatasosta. Ei siksi, että rahat loppuisi vaan siksi, että osaa budjetoida.

        Mutta kiitos kuitenkin, että vaivauduit vastaamaan.

        Moi! Me oltiin all inclusive-hotellissa, ja ainakin hotellin hinnat olivat päätä huimaavat. Kalliiksi olisi tullut, jos ei tuota AI:ta olisi ollut. Ns. paikallisissa ei käyty syömässä, joten en tiedä siitä hintatasosta, mutta yleinen mielikuva on, että ei siellä ainakaan halvempaa ole kuin suomessa. Itse kyllä suosittelen Mauritiukselle matkaaville vähintään puolihoitoa, monet hotellit ovat kuitenkin aika eristyksissä, eikä välttämättä siinä lähistöllä ole mitään ravintoloita. Minnepäin olette suuntaamassa? Ihana paikka kyllä muuten :).


      • jamesmcl

        Sitä taidetaan tuhlailla isin rahoja? ;-)


    • Viime jouluna vieraillut

      Hotelleissa hinnat on Suomi-tasoa tai korkeammat, muualla ei todellakaan ole. Turistikohteissa voi joutua Suomi-hintoja maksamaan, mutta niistäkin useimmissa pitää mauritiuslaisillakin olla varaa käydä, joten hinnat ovat ihan kohtuulliset. Pääosin turistirannoilla ravintolat laskuttavat hesburger-hintoja eli n. 5e ateria.

      Kaupasta ostettuna ruoka on todella halpaa, samoin alkoholi. Mauritius on kuitenkin keskituloinen kehitysmaa, vaikka se onkin luksuslomakohteistaan tunnettu.

      Siihen saa varautua, että turistirantoja lukuunottamatta ravintolat eivät ole yötä myöten auki eli jos illalla lähtee syömään, kovin moni ravintola ei ole auki. Kadulta ostettu ruoka on luotettavaa ja halpaa, mutta voi olla todella tulista.

      • pellejäkö

        nämä kirjoittajat ovat, tuskimpa hintataso on puolessa vuodessa pompannut taivaisiin.

        paikallisissa ravintoloissa ruoka maksaa 2-10e ja silloin on todella paljon valinnanvaraa.

        jopa sellaisessa ravintolassa, johon on tilattava pöytä etukäteen, jopa joskus päiviä etukäteen , maksaa illalinen 10-40e, ateriaan kuuluu n20 erilaista alkupalaa, välipalaa, patonkia, keittoa, pääruoka, hedelmiä, jälkiruokaa, maustekastikkeita ymymym, ruokailu tapahtuu hopea-aterimilla, tarjoilijoita on 2-5/4h pöytä, tilanteen mukaan ja tuossa hintahaarukassa on jo mm 3 hummerin pääruoka juomineen


        kannattaa seurat, missä ravintoloissa paikalliset käyvät illalisella ja lounaalla, niissä on ruoka asiallisen hintaista ja hyvää.

        tottakai jos syö 5 tähden hotelleissa, maksaa se äkkiä satasia juomineen, koska halvemmatkin punaviinit saattavat maksaa 50 e pullo (jopa 3 täheden hotellissa), kun taas tavallisissa ravintoloissa saa punaviiniä samaan hintaan kuin alkosta ja hyviä etelä-afrikkalaisia viinejä vielä.

        jos haluat tarkempaa tietoa, niin meilaa nypy at juo.nu , kerron lisää


      • Hinta?
        pellejäkö kirjoitti:

        nämä kirjoittajat ovat, tuskimpa hintataso on puolessa vuodessa pompannut taivaisiin.

        paikallisissa ravintoloissa ruoka maksaa 2-10e ja silloin on todella paljon valinnanvaraa.

        jopa sellaisessa ravintolassa, johon on tilattava pöytä etukäteen, jopa joskus päiviä etukäteen , maksaa illalinen 10-40e, ateriaan kuuluu n20 erilaista alkupalaa, välipalaa, patonkia, keittoa, pääruoka, hedelmiä, jälkiruokaa, maustekastikkeita ymymym, ruokailu tapahtuu hopea-aterimilla, tarjoilijoita on 2-5/4h pöytä, tilanteen mukaan ja tuossa hintahaarukassa on jo mm 3 hummerin pääruoka juomineen


        kannattaa seurat, missä ravintoloissa paikalliset käyvät illalisella ja lounaalla, niissä on ruoka asiallisen hintaista ja hyvää.

        tottakai jos syö 5 tähden hotelleissa, maksaa se äkkiä satasia juomineen, koska halvemmatkin punaviinit saattavat maksaa 50 e pullo (jopa 3 täheden hotellissa), kun taas tavallisissa ravintoloissa saa punaviiniä samaan hintaan kuin alkosta ja hyviä etelä-afrikkalaisia viinejä vielä.

        jos haluat tarkempaa tietoa, niin meilaa nypy at juo.nu , kerron lisää

        Eli kannattaako ostaa ranskalaista konjakkia Seutulasta vai perillä?


      • kallista
        pellejäkö kirjoitti:

        nämä kirjoittajat ovat, tuskimpa hintataso on puolessa vuodessa pompannut taivaisiin.

        paikallisissa ravintoloissa ruoka maksaa 2-10e ja silloin on todella paljon valinnanvaraa.

        jopa sellaisessa ravintolassa, johon on tilattava pöytä etukäteen, jopa joskus päiviä etukäteen , maksaa illalinen 10-40e, ateriaan kuuluu n20 erilaista alkupalaa, välipalaa, patonkia, keittoa, pääruoka, hedelmiä, jälkiruokaa, maustekastikkeita ymymym, ruokailu tapahtuu hopea-aterimilla, tarjoilijoita on 2-5/4h pöytä, tilanteen mukaan ja tuossa hintahaarukassa on jo mm 3 hummerin pääruoka juomineen


        kannattaa seurat, missä ravintoloissa paikalliset käyvät illalisella ja lounaalla, niissä on ruoka asiallisen hintaista ja hyvää.

        tottakai jos syö 5 tähden hotelleissa, maksaa se äkkiä satasia juomineen, koska halvemmatkin punaviinit saattavat maksaa 50 e pullo (jopa 3 täheden hotellissa), kun taas tavallisissa ravintoloissa saa punaviiniä samaan hintaan kuin alkosta ja hyviä etelä-afrikkalaisia viinejä vielä.

        jos haluat tarkempaa tietoa, niin meilaa nypy at juo.nu , kerron lisää

        mutta eipä oikeen muuten. Puoli- tai täyshoito kyllä kannattaa ottaa sillä suurin osa hotelleista suht kaukana ruokapaikoista/kylistä/kaupungeista. Jos syö erikseen hotellissa niin se kyllä voi todella maksaa, jopa selvästi yli "suomihintojen", tietysti hotellista riippuen, eli koskee ainakin4-5 tähden paikkoja ja viini tosi kallista erikseen tilattuna.

        Sen sijaan turistipaikkojen/kaupunkien tavallisen oloset ruokapaikat kohtalaisen edullisia. Ja vähän jos viitsii kauppoja etsiä niin niistä saa edullisesti ruokatavaraa.

        Poikkee vaikka Kreikan kohteista tms. siinä, että turismi keskittyny isohkoihin ja tasokkaisiin hotelleihin ja esmes rantakatuja/kahviloita ei oikeen oo (kuin ihan turisteille tehtyjä).


      • kari am taas
        kallista kirjoitti:

        mutta eipä oikeen muuten. Puoli- tai täyshoito kyllä kannattaa ottaa sillä suurin osa hotelleista suht kaukana ruokapaikoista/kylistä/kaupungeista. Jos syö erikseen hotellissa niin se kyllä voi todella maksaa, jopa selvästi yli "suomihintojen", tietysti hotellista riippuen, eli koskee ainakin4-5 tähden paikkoja ja viini tosi kallista erikseen tilattuna.

        Sen sijaan turistipaikkojen/kaupunkien tavallisen oloset ruokapaikat kohtalaisen edullisia. Ja vähän jos viitsii kauppoja etsiä niin niistä saa edullisesti ruokatavaraa.

        Poikkee vaikka Kreikan kohteista tms. siinä, että turismi keskittyny isohkoihin ja tasokkaisiin hotelleihin ja esmes rantakatuja/kahviloita ei oikeen oo (kuin ihan turisteille tehtyjä).

        Isommasta supermarketista..
        3 sämpylää
        7 pussia mausteita (kokoa mingrip)
        3 pulloa kuplavettä
        1 mausteliemi pullo (pieni)
        4 tölkkiä olutta
        3 pussi pistaaseja (pieniä)
        3 pakettia teetä (50 pussi per paketti)

        503 rupiaa = 13.18 euroa.


      • kari am taas
        Hinta? kirjoitti:

        Eli kannattaako ostaa ranskalaista konjakkia Seutulasta vai perillä?

        jos menet niin sieltä. mm kartsa röökiä oli muistini mukaan 8.5 egee..


    • sinne

      asti lähteä pihtaamaan rahojaan? Mene vaikka riihimäen lasimuseoon! sisäänpääsymaksu huomattavasti pienempi kuin lento Mauritiukselle! Jos maahan lähtee niin pitää olla valmis maksamaan mitä vaaditaan! Hyvätuloisen kk palkka maks 400euroa niin meeppä sinne suomen työttömänä aviopuolison ja neljän lapsen kanssa!Ja katso paikallisten asuntoja, et varmasti suostuis asumaan viikkoa pidempään.

      • Kari täs taas

        osittain. Kyllä hintatasosta on hyvä olla joku käsitys ennen matkaa. Näin pystyy hiukan budjetoimaan ja varautumaan. Täällähän (suomi24 keskustelussa) on lähinnä ollut se käsitys, että siellä olisi hirveän kallista. Mun budjetti onnistuu aina; lompakko tyhjäksi ja Visa limittiin :)


      • Hyvä oli
        Kari täs taas kirjoitti:

        osittain. Kyllä hintatasosta on hyvä olla joku käsitys ennen matkaa. Näin pystyy hiukan budjetoimaan ja varautumaan. Täällähän (suomi24 keskustelussa) on lähinnä ollut se käsitys, että siellä olisi hirveän kallista. Mun budjetti onnistuu aina; lompakko tyhjäksi ja Visa limittiin :)

        Me söimme ravintoloissa suunnilleen suomalaisen lounaan hinnalla juomineen ja jälkiruokineen. Kaikkien isojen hotellien lähellä ei ole ravintoloita. Ravintoloiden sisustus ei päätä huimannut, mutta kaikkea voi syödä turvallisesti.

        Paikallinen valkoinen rommi on erittäin halpaa ja erittäin hyvää!

        Kultasepänliikkeesä myös vierailimme, hinnat noin puolet Suomen hinnoista, ainakin artikkelissa, jota itse katsoimme. (Kun verosta saa takaisin lentokentällä.)


      • Reimars.
        Hyvä oli kirjoitti:

        Me söimme ravintoloissa suunnilleen suomalaisen lounaan hinnalla juomineen ja jälkiruokineen. Kaikkien isojen hotellien lähellä ei ole ravintoloita. Ravintoloiden sisustus ei päätä huimannut, mutta kaikkea voi syödä turvallisesti.

        Paikallinen valkoinen rommi on erittäin halpaa ja erittäin hyvää!

        Kultasepänliikkeesä myös vierailimme, hinnat noin puolet Suomen hinnoista, ainakin artikkelissa, jota itse katsoimme. (Kun verosta saa takaisin lentokentällä.)

        On halpaa. Kyläkaupassa 0.7 ltr pullo 2€. Antoivat maistaa, jäi ostamatta. Hotellissa pyysimme lasillisen hyvää rommia, jäi juomatta. Makuja on monenlaisia.
        Tilattiin muutes kahvin kanssa konjakkia hotellissa, Hennesy 17€ lasi. Seuraava ilta otettiin halvempaa Curvoiseur, 19.5 € lasi.
        Otettiin hintaa kysymättä pullo punaviiniä, 33€.
        Seuraavat pullot oli sitten Pearly Bay, 20€ pullo.
        Paikallista olutta löytyy kahta merkkiä, Phoeniks ja Blue Marlin, perunasta valmistettu ja ihan juotavia. Hotellissa 4.5€ ja kaupassa 0.70€ purkki.
        Hotellit ovat yleensä keskellä ei mitään, eli hotellialueelta löytyy kaikkea tarvittavaa ja hinta sen mukaan.
        Jos pienemällä budjetilla matkustaa, kannattaa katsella kohdetta missä on mahdollisuus käydä hotellin ulkopuolella kaupassa.
        Puolihoito on varteenotettava vaihtoehto, päivän ruokailu on turvattu, muita menoja on helppo seurata.
        Meillä oli Flic en Flacissa La Pirogue hotelli, tosi siisti ja korkeatasoinen palveluineen.
        Tosi rauhallinen kylä missä kaikki palvelut kävelymatkan päässä, ja taksi ei maksanut kun 4€.
        http://www.wikimapia.org/#lat=-20.298739&lon=57.364254&z=17&l=0&m=a&v=2&search=la pirogue


      • Hyvä oli
        Reimars. kirjoitti:

        On halpaa. Kyläkaupassa 0.7 ltr pullo 2€. Antoivat maistaa, jäi ostamatta. Hotellissa pyysimme lasillisen hyvää rommia, jäi juomatta. Makuja on monenlaisia.
        Tilattiin muutes kahvin kanssa konjakkia hotellissa, Hennesy 17€ lasi. Seuraava ilta otettiin halvempaa Curvoiseur, 19.5 € lasi.
        Otettiin hintaa kysymättä pullo punaviiniä, 33€.
        Seuraavat pullot oli sitten Pearly Bay, 20€ pullo.
        Paikallista olutta löytyy kahta merkkiä, Phoeniks ja Blue Marlin, perunasta valmistettu ja ihan juotavia. Hotellissa 4.5€ ja kaupassa 0.70€ purkki.
        Hotellit ovat yleensä keskellä ei mitään, eli hotellialueelta löytyy kaikkea tarvittavaa ja hinta sen mukaan.
        Jos pienemällä budjetilla matkustaa, kannattaa katsella kohdetta missä on mahdollisuus käydä hotellin ulkopuolella kaupassa.
        Puolihoito on varteenotettava vaihtoehto, päivän ruokailu on turvattu, muita menoja on helppo seurata.
        Meillä oli Flic en Flacissa La Pirogue hotelli, tosi siisti ja korkeatasoinen palveluineen.
        Tosi rauhallinen kylä missä kaikki palvelut kävelymatkan päässä, ja taksi ei maksanut kun 4€.
        http://www.wikimapia.org/#lat=-20.298739&lon=57.364254&z=17&l=0&m=a&v=2&search=la pirogue

        Makuja on monenlaisia ja niin on rommejakin. Kallein rommi on Mauritiuksella parasta, mutta sekin halpaa. Ravintoloissa saa usein huonoa! Kaupasta kannattaa hakea. Ainakin Green Island -merkkinen oli mielestämme hyvää, parempaa kuin mikään Stroh tai sen tasoinen. Mutta jos ei rommista tykkää, niin eihän se silloin ole hyvää.

        Olut maistui muuten ihan suomalaiselle oluelle. Hyvää vai huonoa?


      • abcba
        Hyvä oli kirjoitti:

        Makuja on monenlaisia ja niin on rommejakin. Kallein rommi on Mauritiuksella parasta, mutta sekin halpaa. Ravintoloissa saa usein huonoa! Kaupasta kannattaa hakea. Ainakin Green Island -merkkinen oli mielestämme hyvää, parempaa kuin mikään Stroh tai sen tasoinen. Mutta jos ei rommista tykkää, niin eihän se silloin ole hyvää.

        Olut maistui muuten ihan suomalaiselle oluelle. Hyvää vai huonoa?

        Ravintolassa annokset olivat 200-300 rupiaa eli 5-7,5€, joten ei ollut mitenkään hirveän kallista. Kaksi henkeä söi ja joi oluet/viinit niin lasku oli 700-1200 rupiaa.

        On aika väärin muodostaa käsitys hintatasosta jos lukee vain 5:n tähden hotellien ruokalistoja.

        Muuten ei ollut mitenkään hirbeän halpaa mutta kaikki oli kuitenkin halvempaa kuin Suomessa. 10 päivässä meni ruokiin, snorklausvarusteisiin, muutamaan paitaan ja hyvin moneen retkeen noin 600€. Mielestäni varsin kohtuullista. Tässä on myös mukana ne rahat mitkä kuluivat Seutulassa sekä Geneveen meni 25€ muutamaan sämpylään ja juomaan.


      • kökkis
        abcba kirjoitti:

        Ravintolassa annokset olivat 200-300 rupiaa eli 5-7,5€, joten ei ollut mitenkään hirveän kallista. Kaksi henkeä söi ja joi oluet/viinit niin lasku oli 700-1200 rupiaa.

        On aika väärin muodostaa käsitys hintatasosta jos lukee vain 5:n tähden hotellien ruokalistoja.

        Muuten ei ollut mitenkään hirbeän halpaa mutta kaikki oli kuitenkin halvempaa kuin Suomessa. 10 päivässä meni ruokiin, snorklausvarusteisiin, muutamaan paitaan ja hyvin moneen retkeen noin 600€. Mielestäni varsin kohtuullista. Tässä on myös mukana ne rahat mitkä kuluivat Seutulassa sekä Geneveen meni 25€ muutamaan sämpylään ja juomaan.

        Maanantaiaamuna tulimme. Loistava reissu omatoimisena. Ainoa mikä pikkusen harmittaa on päällä oleva salmonella. Ja kaikki mahdolliset käsihuuhteet on käytetty.
        Halvempaa kuin suomessa on kaikki, jos käy Supermarketista eväät ja kokkaa ite. Tauti tuli todennäköisesti Port Luisin satamaravintolasta.


      • karihan se..
        kökkis kirjoitti:

        Maanantaiaamuna tulimme. Loistava reissu omatoimisena. Ainoa mikä pikkusen harmittaa on päällä oleva salmonella. Ja kaikki mahdolliset käsihuuhteet on käytetty.
        Halvempaa kuin suomessa on kaikki, jos käy Supermarketista eväät ja kokkaa ite. Tauti tuli todennäköisesti Port Luisin satamaravintolasta.

        Parin vkon reisussa ainakin kerran pakki menee kuralle. Kyllä bakteerikanta on niin erillainen. Ja kokemusta on. Monet luulee saaneensa salmonella (tutkituttakaa!), mutta taitaa yleisempää olla vaan tuo normaali vatsapöpö, vaikka oireet olisikin pitkät. Niin tai näin... jouluksi mennään taas (kolmatta kertaa) ja kolme vko aiotaan viihtyä. Omatoimisesti ja asuntoon rannalle. Itärantaan tällä kertaa..


      • Hieno paikka!
        karihan se.. kirjoitti:

        Parin vkon reisussa ainakin kerran pakki menee kuralle. Kyllä bakteerikanta on niin erillainen. Ja kokemusta on. Monet luulee saaneensa salmonella (tutkituttakaa!), mutta taitaa yleisempää olla vaan tuo normaali vatsapöpö, vaikka oireet olisikin pitkät. Niin tai näin... jouluksi mennään taas (kolmatta kertaa) ja kolme vko aiotaan viihtyä. Omatoimisesti ja asuntoon rannalle. Itärantaan tällä kertaa..

        Moi!
        Palasime reissulta 21.3. ja salmonellaa pukkasi mullakin, emännällä ei. Mahdollinen tartuntalähde juuri tuo Port Luisin satamaravintola. Vaihtoehtoja oli muitakin.
        Oli aika karua tulla kuumeessa kotiin. Testit tehtiin suomessa ja salmonellaahan se. Parin viikon huili loman päälle teki ihan hyvää, joten suosittelen!
        Oli kyllä muuten hieno reissu. Kalastuspäivä oli kohokohta. Merivesi 28,5 astetta. Ulkomerellä. Tärppejä ja kalaakin tuli.
        Aurinkoa vastaan ei varmaan voi edes liikaa varautua.


      • Lomailijalta
        Hieno paikka! kirjoitti:

        Moi!
        Palasime reissulta 21.3. ja salmonellaa pukkasi mullakin, emännällä ei. Mahdollinen tartuntalähde juuri tuo Port Luisin satamaravintola. Vaihtoehtoja oli muitakin.
        Oli aika karua tulla kuumeessa kotiin. Testit tehtiin suomessa ja salmonellaahan se. Parin viikon huili loman päälle teki ihan hyvää, joten suosittelen!
        Oli kyllä muuten hieno reissu. Kalastuspäivä oli kohokohta. Merivesi 28,5 astetta. Ulkomerellä. Tärppejä ja kalaakin tuli.
        Aurinkoa vastaan ei varmaan voi edes liikaa varautua.

        Aurinkomatkat kehtasi väittää, että Mauritiuksella ei olisi ravintoloita ja kauppasivat all incl -pakettia kalliilla. Onneksi ei tähän väittämään uskottu ja varattiin matka Helinmatkojen kautta: saatiin hyvä hotelli keittiöllä pikkukylästä läheltä Grand Baytä. Jopa tästä pikkukylästä löytyi 5 raflaa. Ihan hyviä ruokia ja kananfileetä kahdella juomalla sai noin 8€ hintaan tai jopa halvemmalla. Aamupalat ostettiin supermarketista ja oli vähän halvempaa kuin Suomessa.

        Factoryshopit kauppaa piraattit-paitoja aitoina, ja hinnat sen mukaiset. Aitoja dieselin farkkuja löytyi 20egellä Jumbo-ostarilta Port Louisin pohjois-puolelta. Muuten hyvät vaatteet aika kalliita, ja basaarissa saa tinkiä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      400
      1607
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1308
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1208
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      836
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      834
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      830
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      183
      746
    Aihe