Pelaamisen hyödyt ja haitat!

Leworti

Löytyi hauska kolumni pelaamisen hyödyistä ja haitoista ja pelien kimppuun käyvistä moralisteista:

http://www.vihrealanka.fi/node/2807

"Pelikulttuuri on yhä kehittymätöntä. Tilanne on samanlainen kuin jos muita elokuvia ei olisi olemassa kuin niitä, joita tulee Hollywoodin studioilta. Tai jos maailmassa ei olisi muita kirjoja kuin dekkareita.

Voi olla, että joskus vielä ilmestyy pelejä, jotka eivät ole pelkkää viihdettä vaan taidetta. Se edellyttäisi, että pelin tekemiseen voisi saada apurahan tai muuta ei-kaupallista rahoitusta."

9

1312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huolestunut22

      Enemmän pitäisi puhua pelien vaikutuksista lapsiin. Ei vai vaikuta? Ei ehkä tähän kolumnistiin, mutta kyllä ne pistävä monen pään sekaisin. Joitakin voisi kieltääkin.

      http://www.vihrealanka.fi/node/2807

    • KikIKL

      Jaaha. Vai taidetta, roskaa ne on pelit.

    • Zes

      ...voin sanoa että kyseinen kynämies ei peleistä tiedä mitään. Taidettakin löytyy, monet roolipelit ovat upeasti kirjoitettuja ja sisältävät paljon, paljon muutakin kuin väkivaltaa. Nykyään pelejä valmistetaan mainstream yleisölle eli 12-vuotialle helium keuhkoille jotka kiljuu ilosta kun veri roiskuu, mutta kaikkein omistautunein pelaaja ryhmä kiinnostuu peleistä hyvin kirjoitetun tarinan ja pelattavuuden vuoksi (monissa peleissä käytetään ammattikirjailijoita/käsikirjoittajia apuna).

      Pelaamisen takana on paljon syvempi alakulttuuri kuin monet ei-pelaajat ymmärtää, on keskusteluryhmiä, modaajia, virittelijöitä ja vaikka minkälaista salaliittoteoriaa pelien tausta tarinoista. Itse pidän tietokoneen virittelystä ja pelin kustomoinnista elikkäs modaamisesta.

      Pelaamista on tullut harrastettua sieltä 90-luvulta asti aika tiuhaan, eipä tuo ole muuta kuin mukaansatempaava harrastus.

      • Kielipoliisi88

        Seuraavaksi harrastuksekseen Zes voisi ottaa Suomen kielen, erityisesti yhdyssanat, jotka olivat hänen viestissään melkein kaikki päin prinkkalaa.


      • Zes
        Kielipoliisi88 kirjoitti:

        Seuraavaksi harrastuksekseen Zes voisi ottaa Suomen kielen, erityisesti yhdyssanat, jotka olivat hänen viestissään melkein kaikki päin prinkkalaa.

        Voisi olla paikallaan kyllä. Tulee suurin osa kommunikoinnista tehtyä englanniksi, sukulaisia ja kavereita amerikoissa jonkin verran ja pelien aikana mikrofoni/chatti englanniksi.

        On käynyt pari kertaa niinkin hassusti että on unohtunut sanojen suomenkielinen merkitys vaikka rajojen tältä puolen olen ihan kotoisin :)


    • mmmmmmmmmmm420

      Mina muos ola somelainen ja yhdys


















      sanat onnistuu kuin paketti







      auto kul

      kee

    • vihreäsaavi

      70 luvun alussa kloppina pelasimme paljon 20 pennin pajatsoa Helsingin rautatieasemalla. Kova pelaaminen ei mielestäni ole haittanut elämääni. Vuositulot lähes 190000 € / vuosi. Eli tuplasti enemmän kuin muut Helsinkiläiset.

    • pelailija_since_1980

      Konetehon lisääntyessä ja 3D grafiikan tarkentuessa todentuntuiseksi odottaisin peleiltä enemmänkin eksoottisia kokemuksia, luonnossa mahdottomia tekoja, esim. liikkuminen leijumalla 3D kaupunkialueella, voisi nousta vaikka pilvenpiirtäjän katolle ja laskeutua sieltä alas kuin höyhen, painovoima ei vaikuttaisi pelihahmoon, näkisi mielenkiintoisia maisemia epätavallisista vinkkeleistä, ym.
      Minä nimittäin en ole koskaan ollut kovinkaan kilpailuhenkinen tyyppi joten pelit jossa kilpaillaan aikaa vastaan, kuka selvittää radan nopeiten, vähimmillä vaurioilla, tms. ovat mielestäni tylsiä. Haluaisin peleiltä enemmän silkkaa fiilistelyä enkä kilpailuja.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe