Kysymyksiä Cavalier Kingcharlesinspanieleista

Jelda

Olen tässä pohdiskellut itselleni jo pitkän aikaa pientä koiraa seuraksi ja lenkkeilykaveriksi. Ihastuin erityisesti tähän rotuun ja muutama kysymys olisi teille, joilla kavaljeereista on enemmän kokemusta.

Olen kyllä lukenut rodusta paljon ja yleisesti rotua kuvataankin ystävälliseksi ja seuralliseksi. Kyselen kuitenkin nyt vielä omakohtaisia kokemuksianne =) Sopivatko mielestäsi kerrostaloon? Kuinka haukkuherkkiä ovat? Kerrostaloon kun haluaisin mahdollisimman vähän räksyttävän koiran, ettei naapurit häiriinny.. Jaksaakohan olla arkipäivisin sen 6-8 tuntia yksin, kun olen töissä? Muuten tietenkin käyttäisinkin sitten vapaa-aikani koiran kanssa oleiluun ja lenkkeilyyn. Ilmeisesti eivät kovin itsepäisiä tai vaikeita kouluttaa? Kokemusta koirista kyllä on.. Minkähänlainen hintaluokka?

Jackrusselinterrieriä suunnittelin alkuun, mutta taitavat olla vähän haukkuherkempiä ja sen verran riehakkaita ja omapäisiä, että ehkä tämä rotu voisi olla vähän lähempänä mun toiveita.. :)

19

6704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cavalierit<3

      Cavalierit sopii erinomaisesti kerrostaloon :) Haukkuminen riippuu ihan yksilöistä.. Meillä meidän cavalierit haukkuu jonkin verran, kannattaa totutella jo pienestä pitäen kaikenlaisiin asioihin niin ei ainakaan sitten isompana pelkäisi ja haukkuisi sen takia..
      Meillä pärjää ainakin hyvin 6 tuntia yksin, kannattaa totulla siihenkin sitten vähitellen niin oppii! Totta, cavalierit on helppo kouluttaa.
      Hintaluokka vaihtelee siinä n. 900e-1000e.

      Toivottavasti oli jotain apua :)

      • cavalierit<3

      • tässävielävähän
        cavalierit<3 kirjoitti:

        Lisätietoja cavaliereistä löydät osoitteesta http://www.cavalieryhdistys.com

        hei! minulla 12-vuotias cavalier vanhus. Kerrostalossa asuminen sujuu hyvin, koirani haukkuu todella vähän ja on Erittäin seurallinen, pyrkii aina "juttusille" kaikkien koirien ja ihmisten kanssa :) Se ainakin cavoista kannattee muistaa että tosiaan ku ne on nii seurallisia niin on aina harmi jos ne joutuu olemaan yksin pitkiä aikoja :S cavoihin se vaikuttaa vähän huonommin. mutta kannattee hiljalleen totutella yksinoloon tai ottaa vaikka heti kaksi cavaa niin niistä on seuraa toisilleen:)


    • eed

      Minulla on kaksi cavalier-urosta, 4½ ja 10 kuukauden ikäiset. Nämä koirat ovat ensimmäinen kosketus koiramaailmaan. Opiskelijaystäväni ylisti rodun ja olen ollut tyytyväinen valintaani.
      Asumme omakotitalossa. Cavalier on pienikokoinen, joten on helppo pitää kerrostalossakin. Jotkut tuttavat sanovat, ettei heidän cavansa hauku, mutta meidän pojat kyllä haukkuvat. Vanhempi on hiukan varauksellinen, joten senkin varjolla "varalta" haukahtelee. Uskon niin, että koirat pääsääntisesti nukkuvat päivät, kun olemme poissa . Sitähän ei tiedä, miten ne käyttäytyvät, jos kerrostalosta kuuluu ääniä, uskon että tottuvat elinympäristöönsä.
      Cavalier on tosi kiva rotu. Seurallisia ja ihmisystävällisiä ovat kyllä myös. Lapsista pitävät, ja kaikista ihmisistä. Oikeita hökelöitä toisinaan. Cavalier vaatii osansa huomiosta, siihen saa varautua. Meidän perheeseen oli hyvä valinta toinen cavvalier kaveriksi. Sopeutuivat toisiinsa hienosti.
      Koirat pärjää päivän yksin, tietysti pennulle on ollut omat systeemit, että pärjää.
      Turkki on pitkä, suosittelen säännöllistä harjaamista, ettei tuu takkuja.
      Kun hankit cavalierin, ota selvää, mistä kannattaa ostaa. Älä tingi hinnasta, hanki luotettavalta kasvattajalta, joka huolehtii koiriensa terveydestä ja rodun jalostukseen liittyvistä asioista. Saat hinnalle varmasti vastineen! Cavalier oli vuosi sitten 1200 euroa, mutta käsitys että hinta on noussut, koska kasvattaja siruttaa koiran ennen luovutusta. Mutta meille on ollut hinnan väärti!

      • pwq 3

        Ei noin korkeita hintoja tulisi maksaa koirasta kuin poikkeustapauksissa. Eli hinnasta tulisi tinkiä, sillä emmehän halua tukea koirilla tehtävää bisnestä? Ylikorkeat hinnat kun yleensä tuovat mukanaan lieveilmiöitä.


      • eed
        pwq 3 kirjoitti:

        Ei noin korkeita hintoja tulisi maksaa koirasta kuin poikkeustapauksissa. Eli hinnasta tulisi tinkiä, sillä emmehän halua tukea koirilla tehtävää bisnestä? Ylikorkeat hinnat kun yleensä tuovat mukanaan lieveilmiöitä.

        Joskus koiriakin on alennusmyynnissä, mutta itse en tällaisille ostoksille mene, koska herää epäilys, miksi noin halvalla. Luulen niin, että kasvattajat keskustelevat hinnoista millä myydään ja ovat hintatietoisia. Aivan niin kuin bensiinikauppiaatkin. Ei kovin eri hintaista löpöä ole saatavilla.

        Hyvää ja halpaa ei ole käsittääkseni olemassakaan. Cavalierin hankintahinta on huomattavasti halvempi kuin koiran pito terveystarkastuksineen ym. kuluineen.


      • Kokemusta on
        pwq 3 kirjoitti:

        Ei noin korkeita hintoja tulisi maksaa koirasta kuin poikkeustapauksissa. Eli hinnasta tulisi tinkiä, sillä emmehän halua tukea koirilla tehtävää bisnestä? Ylikorkeat hinnat kun yleensä tuovat mukanaan lieveilmiöitä.

        Jos koirien kasvattajat todella haluaisivat tehdä bisnestä niin myyntihinnat pitäisi VIISIN kertaistaa! Et taida todellakaan olla tietoinen siitä duunista joka kasvattajilla on emän kantoaikana sekä pentujen synnyttyä! Tuo tämän hetken myyntihinta reilu tuhat euroa on vain pieni korvaus kasvattajalle ja sekin siinä tapauksessa että raskausaika sujuu hyvin sekä synnytys normaalisti. Tiedätkö paljonko emän keisarinleikkaus esimerkiksi maksaa??? Entä pentujen lääkärintarkastukset tai pahimmassa tapauksessa lääkärissä vietetyt tehohoito yöt yskän tai kuumeen takia, joka on hyvinkin normaalia vastasyntyneillä! Voin kertoa että pahimmassa tapauksessa kun pennut ovat lähteneet maailmalle käteen jää nippa nappa yhden pennun hinta, jos sitäkään! Joten järkyttävää puhua bisneksestä kun asiasta ei kirjoittajalla ole selvästikään pienintäkään käsitystä kasvattajana olemisesta! Kaikki tuntemani kasvattajat tekevät rakkaudesta tätä työtä eivät suinkaan elääkseen, näillä pennusita saaduilla rahoilla ei lainoja maksella eikä perhettä elätetä, kyllä ne rahat on hankittava muualta.

        Ps. Koirat eivät ole koko elämämme mutta tekevät elämästämme kokonaisen :)


    • cavapoju

      Kehua tätä rotua voin luonteensa puolesta. Todella, todella kiva luonteinen iloinen ja seurallinen. Omani ei hauku juuri lainkaan.

      Mutta, en ota tämän jälkeen cavalieria, sillä lyhyt kuono on tuottanut ongelmia hengityksessä. Kun poika innostuu niin se saa "hengenvetokohtauksia" ja tiedän että se ei ole ainoa joka kärsii tästä vaivasta. En voi suositella tätä rotua, se on valitettavasti aivan liian pitkälle jalostettu. :(
      Ja on tosi ikävää, että suurin osa cavalierin omistajissta, eivät halua tai kiéltävät rodussa esiintyviä ongelmia.

      suosittelen, että katsot terveempää rotua/sekarotuista

      • Mielipide ^

        Enpä allekirjoita edellistä kirjoitusta. Cavalierilla, toisin kuin serkkurodullaan KingCharlesinspanielilla nimittäin ON kuono. Pitkän pitkä se ei ole, eikä koiran innostunut "hengenvetokohtaus" ole vaarallinen, sillä sen ilmantiehyet eivät mene umpeen. Lukuisat rodut, joilla keskimittainen tai sitä hieman lyhyempi kuono (kuten cavalla), voivat JOSKUS innostuessaan röhistellä pehmytkudoksillaan. Tuo hoidetaan hetkessä pois päiväjärjestyksestä sulkemalla hetkeksi koiran sieraimet.

        Jalostuksesta taas vastaavat kasvattajat ja sen "pitkälle jalostamisesta", mitä edellä oleva sitten mahtaakaan tarkoittaa kommentillaan. Minkä tahansa rodun jalostamisessa rodun ongelmiin puututaan nimenomaan kasvattajien toimesta sen tiedon pohjalta, joita KASVATTIENSA omistajat rodusta tarjoavat. Virallisia terveystutkimuksia, muutakin kuin Pevisan edellyttämän sydänkuuntelun (silmätutkimukset, MRI, polvitutkimukset yms), teettäviä kasvattajia on paaaaaljon, joskin toki tähänKIN rodun kasvattajakuntaan kuuluu niitä, jotka eivät terveysasioista niinkään piittaa.

        Kennelliiton sivuilta löytyy jalostustietojärjestelmän linkki, josta voi tutkailla rodun, ja kasvatukseen käytettyjen koirien terveystutkimustuloksia, taustoineen.

        Rotujärjestön sivuilta taas löytyy kasvattajien linkkejä sekä hyväksytyt yhdistelmät, tehdyt astututukset ja syntyneet pentueet, joilla kaikissa tapauksissa on silmä-polvi-sydäntutkitut vanhemmat ja jotka täyttävät rodun jalostusvaatimukset. Ne vaatimukset, nimenomaan rodun terveyteen tähtäävät, ovat siis paljon enemmän kuin vanhempien pakollinen sydäntutkimus.

        Koiran hankinnassa, oli rotu mikä tahansa, kannattaa tietenkin olla tarkkana mistä ja millaisista vanhemmista koiransa ostaa. Omasta kokemuksesta voin lämpimästi suositella tätä herttaista, kilttiä, moneen harrastamiseen ja erinomaiseksi seuralaiseksi sopivaa rotua kerrostaloonkin. Haukkuherkkyys on paljon omistajasta itsestäänkin kiinni. Pentukoira haukkuu ja jos koiran turhat jutusteluhalut karsii tuolloin pois (viikon homma), koirasta ei haukkuherkkää tule.


      • tosiaan...

        Kiitos hyvästä mielipiteestä=) Tuon vuoksi minäkään en ottaisi kyseistä rotua koska kokemuksesta viisammat ovat samaa kertoneet !
        Sääli, muuten niin suloista koiraa ;(


      • 2xcavaliers
        Mielipide ^ kirjoitti:

        Enpä allekirjoita edellistä kirjoitusta. Cavalierilla, toisin kuin serkkurodullaan KingCharlesinspanielilla nimittäin ON kuono. Pitkän pitkä se ei ole, eikä koiran innostunut "hengenvetokohtaus" ole vaarallinen, sillä sen ilmantiehyet eivät mene umpeen. Lukuisat rodut, joilla keskimittainen tai sitä hieman lyhyempi kuono (kuten cavalla), voivat JOSKUS innostuessaan röhistellä pehmytkudoksillaan. Tuo hoidetaan hetkessä pois päiväjärjestyksestä sulkemalla hetkeksi koiran sieraimet.

        Jalostuksesta taas vastaavat kasvattajat ja sen "pitkälle jalostamisesta", mitä edellä oleva sitten mahtaakaan tarkoittaa kommentillaan. Minkä tahansa rodun jalostamisessa rodun ongelmiin puututaan nimenomaan kasvattajien toimesta sen tiedon pohjalta, joita KASVATTIENSA omistajat rodusta tarjoavat. Virallisia terveystutkimuksia, muutakin kuin Pevisan edellyttämän sydänkuuntelun (silmätutkimukset, MRI, polvitutkimukset yms), teettäviä kasvattajia on paaaaaljon, joskin toki tähänKIN rodun kasvattajakuntaan kuuluu niitä, jotka eivät terveysasioista niinkään piittaa.

        Kennelliiton sivuilta löytyy jalostustietojärjestelmän linkki, josta voi tutkailla rodun, ja kasvatukseen käytettyjen koirien terveystutkimustuloksia, taustoineen.

        Rotujärjestön sivuilta taas löytyy kasvattajien linkkejä sekä hyväksytyt yhdistelmät, tehdyt astututukset ja syntyneet pentueet, joilla kaikissa tapauksissa on silmä-polvi-sydäntutkitut vanhemmat ja jotka täyttävät rodun jalostusvaatimukset. Ne vaatimukset, nimenomaan rodun terveyteen tähtäävät, ovat siis paljon enemmän kuin vanhempien pakollinen sydäntutkimus.

        Koiran hankinnassa, oli rotu mikä tahansa, kannattaa tietenkin olla tarkkana mistä ja millaisista vanhemmista koiransa ostaa. Omasta kokemuksesta voin lämpimästi suositella tätä herttaista, kilttiä, moneen harrastamiseen ja erinomaiseksi seuralaiseksi sopivaa rotua kerrostaloonkin. Haukkuherkkyys on paljon omistajasta itsestäänkin kiinni. Pentukoira haukkuu ja jos koiran turhat jutusteluhalut karsii tuolloin pois (viikon homma), koirasta ei haukkuherkkää tule.

        Ja yksi juttu mitä ei sovi unohtaa on koulutus. Vaikka on kyse pienestä ja sievästä koirasta, se pitää muistaa kouluttaa. Pentukouluja löytyy joka kaupungista ja kylästä, jos ei ole aiemmin kokemusta koirista. Haukkumisen voi ehkäistä kouluttamalla.
        Me ollaan asuttu ikämme kerrostalossa koirinemme eikä naapurit edes tietäisi koiristamme jos ei oltaisi ulkona nähty.
        Liikaa näkee noita kouluttamattomia räksyttäjiä ja hihnavetäjiä. Vaikkei omanikaan täydellisiä ole, niin voin silti olla ylpeä niistä kun osaavat käyttäytyä ja pystyn pitämään vapaana.


      • 2xcavaliers

        Toinen vetää innostuessaan ilmaa "väärään nenään" mutta se menee ohi kun tukkii kuonon. Ei siitä mitään haittaa ole koiralle eikä se oli sairaus. Tänä päivänä valtaosa koirista on jalostettuja eikä cavalier ole sieltä pahimmasta päästä.
        Mua ainakin kiinnostaa koirieni hyvinvointi, sen takia käydään joka vuosi virallisissa sydänkuunteluissa ja muutenkin katsotaan yleiskunto.
        Sekarotuisessahan kaikkien rotujen viat vasta kukkiikin, jos kukkii. Terveitähän ne on jos niitä ei tutkita sairauksien varalta, niin kuin jokaisen valveutuneen koiranomistajan rodusta riippumatta pitäisi tehdä. Ja mulla ei ole mitään sekarotuisia vastaan.


    • aivan ihana rotu

      meillä 4 aikuista ja tällä hetkellä 4 pentua :)

    • songeu

      Cavalier on helpohko koira, varmaan suurin ongelma kasvatuksessa on se, että ihminen samaistuu koiraan ja ajattelee kaikesta "miltä koirasta tuntuu" -periaatteella. Haukkuminen riippuu varmasti eniten koulutuksesta ja pentuvaiheessa sosiaalistamisesta.

      Muista jättää pentuvaiheessa koira yksin vaikkapa toiseen huoneeseen, ÄLÄKÄ mene päästämään sitä uikutuksista huolimatta kuin vasta sen jälkeen kun selvästi rauhoittuu sinne. pidennä aikaa pikkuhiljaa, esim. kaupassa käynnin ajaksi. ÄLÄKÄ päästä koiraa pois, jos tullessasi haukkuu. pääsätä vasta haukkumisen loputtua.

      Cavalieriltakaan, kuten ei muiltakaan koirilta saa sallia epämiellyttäviä ominaisuuksia kuten haukkuminenkin on. Cavalier oppii todella herkästi myöskin vaatimaan huomiota, siinä pitää muistaa, että koira ei päätä, milloin leikitään, syödään tms... Sinä omistajana olet se auktoriteetti, sen kun muistat (pääsääntöisesti), pärjäät koiran kanssa todennäköisesti hyvin.

      Cavalierin koulutuksesta sanotaan, ettei saa olla liian ankara. Se ei tarkoita sitä, etteikö siltä saisi ja pitäisi vaatia vastaavia asioita kuin miltä tahansa muultakin koiralta. Samat säännöt pätee senkin kohdalla. Koiralla pitää olla turvallinen olo, pääasia siinä on se, että omistajalla on auktoriteettiä, eli koiran ei tarvitse suojella sinua, vaan koira kokee, että on sinun hallinnassasi.

      Pienet toimintamallit vaikuttavat paljon. lenkillä ollessasi koira on sinun kanssasi lenkillä, ei niin että sinä olet koirasi kanssa. Pieni vivahde-ero, mutta koira aistii ja tiedostaa sen. Koira kulkee vierelläsi, ei edelläsi. yms...

      Cavalier oppii helposti käsimerkkejäkin. Kun osoitat esim. nukkumapaikkaa, saat pienen koulutuksen jälkeen koiran menemään sinne päästämättä ääntäkään.

    • kerrostaloon

      sopii mainiosti,,ei hauku ei räksytä..tosi kiltti
      ja seurallinen rotu...viihtyy yksinkin useita tunteja...ja oppii tosi helposti säännöt ja rajat..
      suosittelen..toki vaatii jokapäiväistä harjausta ja
      silmien puhdistusta..kokemusta on..onnea !!!

    • jajapa

      Olisko vähän samanluonteista ( rotumääritelmän mukan ) koiraa kun cavalier ? Eikä kingerspanieli, joku muu ?

    • Cavalierin suosittel

      Suosittelen cavalieria! minulla on vuoden vanha cavalier. oppi nopeasti sisä siistiksikin. sopii hyvin kerrostaloon. minun cavalieri ei hauku kovin paljon. Se on terve ainakin eläinlääkäri on niin sanonut. olen niin ihastunut tähän rotuun. Niin suloisia! Cavalierit ovat ihmisrakkaita. Cavaliereista ei olen vahti koiraksi sillä se luulee että kaikki ihmiset ovat sen ystäviä :) minä suosittelen tätä rotua. Me ostimme cavalierini 1000e

    • roosa2008

      Hei Jelda,

      Cavalier King Charles Spaniel on erittain sopiva kerrostalo asumiseen kuin myos omakotitaloon, yksi rodun luonteenpiirre on joustavuus/sopeutuvaisuus/mukautuvuus. Cava on onnellinen missa vain jos silla on tarpeeksi RAKKAUTTA ja SEURAA. Cava tarvitsee syleja, joissa se voi viettaa paivansa ja osoittaa kiintymystaan ja vispata hantaansa. Jos Cava viettaa paljon aikaa yksin, se kylla sopeutuu siihen, mutta se ei ole sille rodunomaista eika tee sita onnellliseksi. Cava tarvitsee ihmiskontaktia tai toisen Cavan seuraksi, Cavat ovat laumasieluja varmaan enemman kuin mikaan muu koirarotu. Cava ei ole raksyttava koira, se kylla imaisee itsensa kun on siihen aihetta, mutta ei hauku pitkia aikoja. Cava on alykas ja elegantti eika alennu raksytykseen edes yksin jatettyna, mita se inhoaa yli kaiken. Cava on yksi helpoiten koulutettavista roduista, koska se haluaa miellyttaa omistajaansa yli kaiken. Laadukkaasta/terveesta pennusta joudut maksamaan Suomessa 1000-1500 euroa. Panosta laadukkaan pennun hankkimiseen ja takaan etta saat vuosia onnellisia ikimuistoisia hetkia rakastettavan Cavasi kanssa.

    • Anonyymi

      Naapurilla on 2 kys. rodun koiraa. Toinen varsinkin räksyttää varsinkin aamulla 20-30 min. putkeen ohikulkijoille, autoille, kaikelle...ja naapuria ei tunnu kiinnostavan pätkäätkään kun oma "kultamussukka" harjoittaa naapuriterroria ja kotirauhanhäirintää, ymmärrän että koira haukkuu, mutta liikaa on liikaa, ennen pidin koirista, en enää, koiraa en Hanki ikinä! Kissan korkeintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe