Saako hyökkäävän koiran tappaa?

pimpom981273123

Mitä laki sanoo ja miten tilanteeseen vaikuttaa onko omistaja paikalla vai ei ja onko koira vapaana vai ei? Yleisellä kaupunkialueella kuitenkin tapahtuvana päällekäymisenä, eikä yksityisalueella.

84

4005

Vastaukset

 • ammu koira siihenpaikkaan jos on vapaana ja hyökkää pakkohan se tappaa. minäkin kannan mukanani pippurisumute pulloa, koska itselläni on pieni koira jos tulee vapaana oleva isompikoira koirani kimppuun tai vaikka samankokoinen saan kätevästi suihkutettua sitä silmiin ja sen jälkeen tappaa voi jos haluaa.
  hommasin myös tutulleni jolla mäyräkoira, koska vapaana oleva koira hyökkäsi hänen koiransa kimmppuun hän onneksi pääsi väliin käsineen ja pelasti omansa ja kantoi kotiin verta valui mutta onneksi tuli hänen kädestään, eli just säilyi hengissä, hommasin virosta pippurisumuttimen hänelle. sillä kun päästelee tokenee isompkin otus. muutkin.

  • Onko sinulla ennakkopäätöstä tiedossa missä on päälle käyvä koira ammuttu tapettu ja voittanut käräjät ? .Asia ei varmasti ole yksiselitteinen. Poikeuksetta olet myös hävijä pippurisumutteesi kanssa isoa koiraa vastaan mikä todella haluaa puolustautua yksinkertaisesti siitä syystä ettet kerkeä käyttää sumutetta riittävän hyvin lienee ei ky tapausta kohdallesi ole sattunut.


  • tarinaa joka ei taida pitää paikkaansa. Sillä koiralla ei ole kyynelkanavia siksi koiraan ei tehoa esim. kyynelkaasu. Pippurisumute on tietysti hyvä lihan maustamiseen samaten suola. Lisäksi sumutteen hallussa pito vaatii aseenkanto luvan. Onko sellainen sinulla, tuskin on etkä tulisi sellaista edes saamaan nykyjään. Provo mikä provo.


  • tässä taas kirjoitti:

   tarinaa joka ei taida pitää paikkaansa. Sillä koiralla ei ole kyynelkanavia siksi koiraan ei tehoa esim. kyynelkaasu. Pippurisumute on tietysti hyvä lihan maustamiseen samaten suola. Lisäksi sumutteen hallussa pito vaatii aseenkanto luvan. Onko sellainen sinulla, tuskin on etkä tulisi sellaista edes saamaan nykyjään. Provo mikä provo.

   Miks sulla on suolapurkki taskussa?

   noku netissä joku neuvo et vois tepsiä jos koira hyäkkää.

   Miten sä käytät sitä?

   no sirotan sitä sillon ku se hyökkää suolasirottimella niinku nokkaan.

   STOP

   Jos totta puhutaan niin tämä koirien räjähdysmäinen kasvu näkyy kaikilla koirapalstoilla ja etenkin siinä että hankitaan itselle sopimaton rotu ja ihmetellään sitten miten se ei pysy käsissä ja sen jälkeen epävarmoina isotellaan et *ittu ne fifit ja niiden omistajat oo mistään kotosin ja tähän sortuvat aikuiset ihmisetkin. Niin ja itseasiassa hyvä opetus et meiän turre teki vähä tuttavuutta niien kanssa. Ne niinku oppii vähä.

   Aloitus taitaa todella olla provo. Vähän kuin heitetty muun homman puutteessa. Toisaalta kyllä porukoilla taitaa aika useinkin tätänykyä olla sumutteet mukana jos ei koirien vuoksi niin muuten vain koiranomistajana veikkaan koiria väärissä käsissä.

   Eikun aamulla Eestiin siis.

   Ei.


  • tollaset on poliiseilla


  • tässä taas kirjoitti:

   tarinaa joka ei taida pitää paikkaansa. Sillä koiralla ei ole kyynelkanavia siksi koiraan ei tehoa esim. kyynelkaasu. Pippurisumute on tietysti hyvä lihan maustamiseen samaten suola. Lisäksi sumutteen hallussa pito vaatii aseenkanto luvan. Onko sellainen sinulla, tuskin on etkä tulisi sellaista edes saamaan nykyjään. Provo mikä provo.

   Oli kyynelkanavat tai ei, mutta VENÄLÄINEN TAISTELUKAASU POLTTAA IHON IRTI NAAMASTA, JA SYÖVYTTÄÄ SILMIEN KALVOT, YHTÄ TEHOKKAASTI IHMISESTÄ JA KOIRASTA.

   Kuin vitun tyhmä , olet, kerroppa vielä, miten kyynelkavat puuttuu ja koiran silmät on rutikuivat varmaan ne on sittenn lasia?

   Muussa tapauksessa, se TAISTELUKAASU SYÖVYTTÄÄ KAIKEN ELOPERÄISEN, JOS LAITTAA TARPEEKSI, PERIAATTEESSA KOKO KOUIRAN KUNHAN JAKSAT MUUTAMAN TUNNIN SUMUTTAA.

   TIEDÄ ENSIN ASIOISTA, olet pikkupippelinen pelkuri, sitten rotikka narun päässä, mikä ei tottele..


  • superTeräsMiesKoiraS kirjoitti:

   Oli kyynelkanavat tai ei, mutta VENÄLÄINEN TAISTELUKAASU POLTTAA IHON IRTI NAAMASTA, JA SYÖVYTTÄÄ SILMIEN KALVOT, YHTÄ TEHOKKAASTI IHMISESTÄ JA KOIRASTA.

   Kuin vitun tyhmä , olet, kerroppa vielä, miten kyynelkavat puuttuu ja koiran silmät on rutikuivat varmaan ne on sittenn lasia?

   Muussa tapauksessa, se TAISTELUKAASU SYÖVYTTÄÄ KAIKEN ELOPERÄISEN, JOS LAITTAA TARPEEKSI, PERIAATTEESSA KOKO KOUIRAN KUNHAN JAKSAT MUUTAMAN TUNNIN SUMUTTAA.

   TIEDÄ ENSIN ASIOISTA, olet pikkupippelinen pelkuri, sitten rotikka narun päässä, mikä ei tottele..

   . MINELAN tässä taas kirjoitti pippurisuihkeesta. Taas yksi NAPOLEAN KOMPLEONKOMLEKSISTA KÄRSIVÄ LISÄÄ,


 • Sitten ne seuraamukset.
  Ne asettuu sakkolinjalle yleensä.

  Mutta minusta sinun pitää seuloa jotain muitakin lakeja nyt.
  Itse lähtisin
  Esim.
  Rikoslaista:

  Vaaran aiheuttaminen...

  Hätävarjelu,... liioittelu...

  Voimakeinojen käyttö...
  (Kuka saa niitä käyttää, kuinka paljon ja missä tilanteessa)

  Eläimen vartioimatta jättäminen:

  "Joka tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta jättää asianmukaisesti vartioimatta ihmisille vaarallisen eläimen, josta hän on vastuussa, on tuomittava eläimen vartioimatta jättämisestä sakkoon.

  Tuomioistuin voi määrätä eläimen tapettavaksi, jos se on eläimen vaarallisuuden vuoksi perusteltua. "

  Eipä taida olla missään annettu lupaa tappaa niitä vastaan tulevia koiria ilman tuomioistuimen lupaa?

  Nyt kun rikoksista puhutaan, niin tuo alla oleva pippurisumutekaveri syyllistyy minusta itse :
  Rikoslain kohdassa:
  "Julkinen kehottaminen rikokseen"
  mainittuihin asioihin.

  Lisäksi hän toimiessaan ei täytä mitään rikoslaissa mainituista hätävarjelu,... asioista.
  Nimittäin.
  Kaveri on suorastaan valmistautunut rikokseen, aseistautumalla. Jos asiat on siellä näin, niin hän olisi yhtä hyvin voinut ottaa yhteyttä poliisiin ongelmien suhteen, aivan heti alkuun. Poliisi hoitaa järjestysasiat. Tuomioistuin tekee telotuspäätöksen.
  Nyt kaveri kulkee aseet mukana valmiina lahtaamaan. Onkohan aseluvat kunnossa? Saako aseita vastaan tulevien koirien tappamiseen? Missä kunnassa?
  Kyseessä ei ole mikään ennalta arvaamaton tapaus, kun on noinkin hyvin valmistauduttu aseineen päivineen. Lisäksi tätä aseoppia on jaettu mäyräkoiraporukoille.
  Yleensä voimakeinoina saa käyttää vain sen verran voimaa kuin on välttämätöntä tilanteen suhteen. Ja se vasta onkin hankalaa, koska se raja ylittyy helposti ja rikollisia on helposti molemmat. Minusta aseet taskussa kävelevät ovat itse rikollisia ja erittäin vaarallisia yhteiskunnalle. Siinä otetaan oikeus omiin käsiin ja ollaan oikein mallirikollisia.

  Eihän se ole ihme, jos pitää ottaa isoja koiria turvaksi, kun vastaantulevilla on aseita noinkin paljon. Koiraihmiseltä ei kannata kysyä tupakkaa. Voi tulla kaasua silmille.
  Joku päivä menee koko koirapuistollinen koiria, kun lahtarit alkaa paukuttamaan. Nyt on pippurisuihkeet. Kohta ne on jo järeämpiä aseita....

  Uskaltaako tässä päivää sanoa vastaan tulevalle koiraihmiselle?

  Banditoshepuilla on kovat ajat esittää kovista, kun buudelimummot on aseistautuneet rajummin ja niitä ei epäröidä käyttää.

  • Pippurisumutetta huomattavasti paremi aseistus hyökkäävää koiraa, tai yleensä koiraa vastaan on terävät kynnet. Toisaalta koiran voi johdatella myös lähimpään suonsilmäkkeeseen. Mourrr


  • Katsoppa ensin KOIRAKURI, JÄRJESTYSLAKI, JNE.

   Sitten JOS KOIRA PÄÄSEE HYÖKKÄÄMÄÄN, KOIRAKURIA ON RIKOTTU, PUOLUSTAUTUAKSEEN KOIRAA VASTAAN VOIN KÄYTTÄÄ TAPPAVAA VOIMAA, JOS TUNTUU, ETTÄ OLEN HENGENVAARASSA.
   -JA TIETYSTI OLEN, KOSKA HAMPAAT JA KOIRAN SUUSSA ASUVA LIHANSYÖJÄBAKTEERI (Yksi vuodessa Suomessa kuolee nirhaisusta tulleeseen tulehdukseen).

   Lopputulema:

   JOS KOIRA PUREE, SEN VOI TAPPAA.
   JA JOS ISÄNTÄ TULEE VÄLIIN, ELI LOUKKAA KOSKEMATTOMUUTTASI,SAAT PUOLUSTAUTUA SAMALLA RIITTÄVÄLLÄ VOIMALLA, ELI HÄNELLÄ KOIRAN HAMPAAT, SINULLA VESURI, KIRVES TAI PUUKKO, TAI HAMMASTERÄINEN TAISTELUVEITSI.

   Puolustamme itseämme, koirailijat muistakaa, että sitä SINUN KOIRAA RAKASTAA VAIN SINÄ, MUILLE SE ON VAIN RÄKSYTTÄVÄ PASKANTAVA TURHAKE-ELÄIN!


 • hyökkäävän koiran voi kyllä tappaa. Ihan bimboa jossei saa!! Pitäiskö sitten vammautua/kuolla mielummin? mutta sitä en sitten tiedä mitä laki sanoo siasta mutta tämä oli mun mielipide!! Mutta suomen laki nyt on muutenkin ihan perseestä välillä!!

 • tapoin nuoruudessani halolla susikoiran.. ja koiran voi vain tappaa potkaisemalla sitä leukaan

  • Mitä järkeä on nostella näitä vuoden (joskus vuosien) takaisia juttuja ylös uudelleen, vielä näin järjettömiä ja typeriä.... voi teitä suuria urheita sankareita. koirantappajia. Jee jee.


 • iso mies saa minkä koiran vaan maahan kun vaan haluaa, kun hyppää päälle ja ottaa korvista kiinni, koiralta lähtee tajut kun repii korvista, olen kokenut sen

  • Koiraa korvista kiinni pitämällä maahan laittanut isompi koira on kädessäsi jalassai kiinni paljon nopeammin kuin sinä sen korvissa ja pystyisit käsiäsi niissä pitämään.Mielelläni antaisin kokeilla sinun asiaa laittaisit asian käräjille kuitenkin häviäisin koska koirani on purrut sinut liian iso lasku minulle.


  • Purukone kirjoitti:

   Koiraa korvista kiinni pitämällä maahan laittanut isompi koira on kädessäsi jalassai kiinni paljon nopeammin kuin sinä sen korvissa ja pystyisit käsiäsi niissä pitämään.Mielelläni antaisin kokeilla sinun asiaa laittaisit asian käräjille kuitenkin häviäisin koska koirani on purrut sinut liian iso lasku minulle.

   jos saisi tappaa hyökkäävän koiran ja olisin niin tehnyt, niin saldohan olisi...labradorinnoutaja (pelkopurija), dalmatialainen (kuriton irtokoiria, jonka omistaja antoi juoksennella kerrostalon pihalla aina vapaana), kaksi jonkinsortin saksanseisojaa tai vastaavia, pitkäkarvainen collie, joku suomenajokoiran sekoitus, bulmastiffi, bichon frise, keskikokoinen villakoira, musta pystykorva, kääpiösnautseri...belgianpaimenkoira...

   terveisiä kaupungista. Kaikissa tilanteissa koira tullut vapaana räyhäämään, joitain piti potkia kun omistaja seisoo tumput suorina ja joskus tuli omistaja ihan omasta aloitteesta noutamaan koiransa pois. Osa omistajista pyysi anteeksi ja osa taas oli sitä mieltä, että heillä on niin kiltti koira, ettei se mitään tee. Alistipahan vaan turhan rankasti minun mielestäni. Jokakerta oma koirani oli kiinni.
   Jotkut koirat sain häädettyä eli pidettyä etäällä, osa tuli iholle. Mitään sen kummempia reikiä ei tullut eli ihan normaalia -ääntä enemmän kuin itse hammastelua. Turhia tapauksia silti.

   Koiria on ollut jo useamman vuoden eli kyllä näitä "tapauksia" ehtii tulla ja mennä ennenkuin eläkkeellä olen.

   Ystävän koiran kimppuun on käyty vain kerran, oli parista millistä kiinni, ettei kaulavaltimo revennyt kaulanahan mukana. Seurakoira tuli ok-talon pihasta ohikulkevan seurakoiran kimppuun.


  • koirat kuolisi sukupuuttoon. kirjoitti:

   jos saisi tappaa hyökkäävän koiran ja olisin niin tehnyt, niin saldohan olisi...labradorinnoutaja (pelkopurija), dalmatialainen (kuriton irtokoiria, jonka omistaja antoi juoksennella kerrostalon pihalla aina vapaana), kaksi jonkinsortin saksanseisojaa tai vastaavia, pitkäkarvainen collie, joku suomenajokoiran sekoitus, bulmastiffi, bichon frise, keskikokoinen villakoira, musta pystykorva, kääpiösnautseri...belgianpaimenkoira...

   terveisiä kaupungista. Kaikissa tilanteissa koira tullut vapaana räyhäämään, joitain piti potkia kun omistaja seisoo tumput suorina ja joskus tuli omistaja ihan omasta aloitteesta noutamaan koiransa pois. Osa omistajista pyysi anteeksi ja osa taas oli sitä mieltä, että heillä on niin kiltti koira, ettei se mitään tee. Alistipahan vaan turhan rankasti minun mielestäni. Jokakerta oma koirani oli kiinni.
   Jotkut koirat sain häädettyä eli pidettyä etäällä, osa tuli iholle. Mitään sen kummempia reikiä ei tullut eli ihan normaalia -ääntä enemmän kuin itse hammastelua. Turhia tapauksia silti.

   Koiria on ollut jo useamman vuoden eli kyllä näitä "tapauksia" ehtii tulla ja mennä ennenkuin eläkkeellä olen.

   Ystävän koiran kimppuun on käyty vain kerran, oli parista millistä kiinni, ettei kaulavaltimo revennyt kaulanahan mukana. Seurakoira tuli ok-talon pihasta ohikulkevan seurakoiran kimppuun.

   Niin, kun jokaisella on omassa mielessä se rakas seurakoira, ei pure ei tee mitään muka. Sitten kuukauden välein selitellään ja ihmetellään, että kun naapurit ja kaikki muutkin on KOIRAVIHAAJIA, VAIKKA NIILLÄ VALITTAJILLA ON KAIKILLA VERTAVALUVAT HAAVAT, MUTTA EI SE MEIDÄN KOIRA.

   Asun ennen kerrostalossa, jossa kaksi seinänaapuria oli koiraihmisiä.

   Vuorotellen soittivat poliisia, kerta toisen koira haukkuu ja hälisee.

   Minä kuuntelin kerroksen ylempää, molempien koirat haukkui toisilleen alati, taukoamatta.

   Taloyhtiön halli


 • mutta en tiiä sitten mitä laki sanoo,varmaan joutuu linnaan .suomen laki on niin perseestä ettei itteänkään saa puolustaa.

  • Älykkyysosamääränne oli? Tapauksessa, jossa olet yksin lenkkipolulla ja vastaan tulee koira ja todellakin tapat sen (huomioon tulee ottaa myös tapa, jolla se tehdään, eläimelle ei tuossakaan tilanteessa saa aiheuttaa kohtuutonta kärsimystä (eläinsuojelulaki) ), millä todistat koiran hyökänneen tappoaikeissa? Millä todistat, ettet itse ole aloittanut kamppailua ja etteivät vammasi olisi syntyneet siitä? Eräs parhaista ystävistäni on syyttäjä ja luin hänelle tämän viestiketjun puhelimessa. Hän neuvoi kirjoittamaan muunmuassa näistä edellämainituista asioista.


  • Säälin teitä, syvästi. Koiravihaajat! kirjoitti:

   Älykkyysosamääränne oli? Tapauksessa, jossa olet yksin lenkkipolulla ja vastaan tulee koira ja todellakin tapat sen (huomioon tulee ottaa myös tapa, jolla se tehdään, eläimelle ei tuossakaan tilanteessa saa aiheuttaa kohtuutonta kärsimystä (eläinsuojelulaki) ), millä todistat koiran hyökänneen tappoaikeissa? Millä todistat, ettet itse ole aloittanut kamppailua ja etteivät vammasi olisi syntyneet siitä? Eräs parhaista ystävistäni on syyttäjä ja luin hänelle tämän viestiketjun puhelimessa. Hän neuvoi kirjoittamaan muunmuassa näistä edellämainituista asioista.

   koira päälle ja mennessäni väliin se hyökkäsi minun kimppuun.Annoin pari lujaa iskua sen kuonoon kun oli kädessä kiinni ja koira päästi irti.Ei koiraa tappaa tarvitse ja kyllä se tokenee muullakin tavalla ettei tarvitse välttämättä vahingoittaa sitä,mutta jos joku sanoo ettei koiraa joka hyökkää ihmisen kimppuun suoraan ja iskee hampaat ihmiseen saisi vaikka tappaa paljain käsin se puhuu paskaa.Mutta asetta ei voi käyttää,koska ei ole oikeutta kanniskella sitä vaikka luvat olisikin,kuin ampumaradalle tai metsästys tilanteessa.Siitä lähtee nykyisin luvat samantien pysyvästi jos kanniskelee asetta mukanaan.


  • olli43 kirjoitti:

   koira päälle ja mennessäni väliin se hyökkäsi minun kimppuun.Annoin pari lujaa iskua sen kuonoon kun oli kädessä kiinni ja koira päästi irti.Ei koiraa tappaa tarvitse ja kyllä se tokenee muullakin tavalla ettei tarvitse välttämättä vahingoittaa sitä,mutta jos joku sanoo ettei koiraa joka hyökkää ihmisen kimppuun suoraan ja iskee hampaat ihmiseen saisi vaikka tappaa paljain käsin se puhuu paskaa.Mutta asetta ei voi käyttää,koska ei ole oikeutta kanniskella sitä vaikka luvat olisikin,kuin ampumaradalle tai metsästys tilanteessa.Siitä lähtee nykyisin luvat samantien pysyvästi jos kanniskelee asetta mukanaan.

   Oikeus on puolellasi tuossakaan tapauksessa koiran tapat jos kiinni sinussa on puhumattakaan et siihen ilman asetta pystyt jos koiralla on kokoa reilummin.


  • Purukone kirjoitti:

   Oikeus on puolellasi tuossakaan tapauksessa koiran tapat jos kiinni sinussa on puhumattakaan et siihen ilman asetta pystyt jos koiralla on kokoa reilummin.

   kimppuun ilman että kyseinen ihminen on sitä tietentahtoen ärsyttänyt tai liikkunut koiran vahtimalla alueella sen hyökkäyksen voi pysäyttää parhaaksi katsomallaan tavalla ja jos siitä seuraa koiran kuolema ei kyseisestä tapahtumasta voi rangaista.


  • Lakimies S.P kirjoitti:

   kimppuun ilman että kyseinen ihminen on sitä tietentahtoen ärsyttänyt tai liikkunut koiran vahtimalla alueella sen hyökkäyksen voi pysäyttää parhaaksi katsomallaan tavalla ja jos siitä seuraa koiran kuolema ei kyseisestä tapahtumasta voi rangaista.

   minätapan tänään koirani koska seon vaan yks rakki samamitä sen koiran oikee omistaja sanoo eli siskoni mut saa koira vielä parituntia elää ja sitten veri lorisee koiralta


  • Säälin teitä, syvästi. Koiravihaajat! kirjoitti:

   Älykkyysosamääränne oli? Tapauksessa, jossa olet yksin lenkkipolulla ja vastaan tulee koira ja todellakin tapat sen (huomioon tulee ottaa myös tapa, jolla se tehdään, eläimelle ei tuossakaan tilanteessa saa aiheuttaa kohtuutonta kärsimystä (eläinsuojelulaki) ), millä todistat koiran hyökänneen tappoaikeissa? Millä todistat, ettet itse ole aloittanut kamppailua ja etteivät vammasi olisi syntyneet siitä? Eräs parhaista ystävistäni on syyttäjä ja luin hänelle tämän viestiketjun puhelimessa. Hän neuvoi kirjoittamaan muunmuassa näistä edellämainituista asioista.

   SINUN ÄLYKKYYS. HERÄÄ?
   -Sen voi tappaa. Jos on vapaana, antaa mennä vaan. Koirat tulee olla aina kytkettyina (koirakuri) ja jos hyökkää se on koiran vika, et joudu vastuuseen, saat korvauksen tuhoutuneesta omaisuudesta ja vahingoistasi, sairaslomastakin.

   Oikeuteen vaan, siellä nämä lapselliset (minun koira lain yllä se saa tappaa ihmisiä ja purra kaikkia, juosta vapaana vaania lapsia , ilman mitään vastuuta, olen aikuinen ihminen???)

   Ja vaikka tappaisin naapurin koira, omaaa syytäni, se on pienen sakon paikka, koira on elukka, arvo 100e, ihminen HIEMAN ERIA ASIA.

   KOIRANNUSSIJAT JA MUU PASKASAKKA KUVITTELEE OLEVANSA RAISKATTUINE KOIRINEEN JUMALIA IHMISTEN YLLÄ.

   WAU MITÄ IDIOOTTI-NOLLA-AIVOTTOMIA-LAMPAITA!


 • Koiran tappamisesta saa korkeintaan sakkorangaistuksen. Muutaman satasen sakko on pieni murhe verrattuna pahaan vammautumiseen.

  • nirri pois. kirjoitti:

   This message has been removed by .

   hurja juttu


  • nirri pois. kirjoitti:

   This message has been removed by .

   että pääset itse ennemin hengestäsi. Tappaisin empimättä rakkisi, jos päälle tulisi.


 • En usko että hyökkäävän koiran saa tappaa oli sitten yleisellä paikka tai yksityisalueella. Varmasti omistaja haastas oikeuteen jos menisit listimään sen koiran.

  Mutta jonkinlaisen puolustamisen täytyy olla sallittua. Mä oon meidän vanhimpaa koiraa joutunu puolustamaan kun lenkillä yks narttu meinas hyökätä sen päälle. Vedin koirani selän taakse piiloon ja vetäsin hyökkäävää koiraa polvella leukaan, piski onneks jotenki hämäänty tästä ja näytti unohtavan mitä oli tekemässä. Koira oli tainnu olla pihalla irrallaan ja paikalla oli ollu vaan pari pientä lasta kaitsemassa. Ne lapset tuli siihen onneks ees pian ja veivät koirasa pois ja me lähettiin oman koiran kanssa jatkamaan matkaa vaan nopeesti.

 • Jos koira käy vaikka käteen kiinni ja ensimmäisenä keksit käyttää keinoa, johon koira sattuu kuolemaan, niin ei siitä kyllä mitään rangaistusta tule, syyte tosin voi tullakin tai ainakin syyteharkinta.

  Ison koiran kanssa tapellessa en suosittele kokeilemaan ensin pehmeämpiä keinoja, vaan oman terveytesi vuoksi on paras käyttää heti aluksi mahdollisimman brutaaleja konsteja, jolloin koiran hengenmenon vaara on melkoinen.

  Sitäpaitsi hyökkäävä koirahan tulisi lopettaa joka tapauksessa, joten ei siinä pitäisi omistajalla olla itkemistä jos lopetus on suoritettu välittömästi. Koiralle on myös tärkeää saada teostaan välitön palaute, vaikka kuollessaan ei tietysti oppia pitkälle kannakaan.

  Jopa karhun on mies saanut silloin tällöin hengiltä paljain käsin, joten eipä tuo koiran tappaminen mikään ihme olisi, vaikka en toki näytösmielessä lähtisi kokeilemaan.

  • jos koira ottaa käteen kiinnii.laita toisen kätesi sormet koiran silmiin ja paina sormesi toisiin kiinni.niin rakki päästää kyllä irti


  • kokemusta asiasta kirjoitti:

   jos koira ottaa käteen kiinnii.laita toisen kätesi sormet koiran silmiin ja paina sormesi toisiin kiinni.niin rakki päästää kyllä irti

   Äläs yllytä tuollaiseen!


 • Mielummin kuolee ihminen kun koira

  • Vitun kusipää rasisti.
   Koira ja ihminen ovat saman arvoisia.

   Kumpikaan ei saisi hyökätä ei ihminen eikä koira.

   Jos toinen jostain syystä hyökkää on vastapuolellaoikeus tappaa se, oli se sitten koira tai ihminen.


  • libertaari kirjoitti:

   Vitun kusipää rasisti.
   Koira ja ihminen ovat saman arvoisia.

   Kumpikaan ei saisi hyökätä ei ihminen eikä koira.

   Jos toinen jostain syystä hyökkää on vastapuolellaoikeus tappaa se, oli se sitten koira tai ihminen.

   NM. LIBERTAARRI kirjoitti, että koira ihminen ovat saman vertaisia., mutta minulle koira on numero yksi. Kun näitä vihapuheita lukee ,niin arvovalinta vain vahvistuuNäillä palstoillakin saa lukea
   vaikka kuinka sairaiden kirjoituksia, ihmisiltä, jotka kuuluisivat mielisailaaroiden suljetulle osastolle, mutta hyvään ja inhimilliseen hoitoon


  • minelan kirjoitti:

   NM. LIBERTAARRI kirjoitti, että koira ihminen ovat saman vertaisia., mutta minulle koira on numero yksi. Kun näitä vihapuheita lukee ,niin arvovalinta vain vahvistuuNäillä palstoillakin saa lukea
   vaikka kuinka sairaiden kirjoituksia, ihmisiltä, jotka kuuluisivat mielisailaaroiden suljetulle osastolle, mutta hyvään ja inhimilliseen hoitoon

   "NM. LIBERTAARRI kirjoitti, että koira ihminen ovat saman vertaisia., mutta minulle koira on numero yksi. "

   Ihan mielenkiinnosta tekee mieli kysyä että mitä tekisit jos olisi joku hätätilanne, esimerkiksi tulipalo, ja tilanne olisi sellainen että ehtisit pelastaa siitä tasan yhden, joko koiran tai vaikka lapsen, niin ihmisenkö tosiaan jättäisit ja koiran ottaisit?


  • KoirakoTosiaanYkkönen kirjoitti:

   "NM. LIBERTAARRI kirjoitti, että koira ihminen ovat saman vertaisia., mutta minulle koira on numero yksi. "

   Ihan mielenkiinnosta tekee mieli kysyä että mitä tekisit jos olisi joku hätätilanne, esimerkiksi tulipalo, ja tilanne olisi sellainen että ehtisit pelastaa siitä tasan yhden, joko koiran tai vaikka lapsen, niin ihmisenkö tosiaan jättäisit ja koiran ottaisit?

   Ensin pelastaisin koiran. en esinkään pidä huonosti kasvatetuista lapsistaan ja vielä huonommin heidän kauhukaroistaan,
   Olen saanut tarpeeksi kiljuvista kakaroita ja vielä enemmän heidän vaatimuksistaan odottaa, että yhteiskunta maksaa kaiken.


 • vähän riippuu hyökkäävästä koirasta, jos joku pentu menee sörkkimään vierasta koiraa ilman lupaa niin ihan hyvä jos koira vähän kouluttaa sitä kakaraa. jos koira hyökkää viahisena ja ilman syytä, se koira täytyy lopettaa ja pian.

 • Hyökkäävää koiraa ei saa tappaa! Pitää katsoa kaulapannasta mahdollinen puhelinnumero ja soittaa omistajalle. Jos pannassa ei ole puhelinnumeroa tulee koira viedä löytöeläintarhaan. Ihme provoilua koko ketju. Heti ollaan tappamassa jos koiruli ei tottele. Tosi ärsyttävää tollanen.

  • Milläs katon kun toi toinen käsi on tukevasti siellä leukojen välissä...?!


  • Vitikonpaarustaja kirjoitti:

   Milläs katon kun toi toinen käsi on tukevasti siellä leukojen välissä...?!

   Avaa koiran leuka varovasti rambo-veitselläsi.


 • Tottakai. Ja pitääkin. Edellämainittu sormien silmiiin työntäminen on oiva tapa puolustautua.
  Viime aikoina on vammauttavia hyökkäyksiä tapahtunut paljon.

  Ehdotankin niille jotka tietävät joutuvansa kulkemaan alueilla joissa tietää kulkevan "räyhääjäkoiria", mukana kuljetettavaksi aina jotain sopivaa lyömäasetta, kuten ruuvimeisseliä. Se ei ole laiton ja sillä pystyy puolustautumaan.

  Koiranomistajat eivät välitä ja poliisi on voimaton ennen kuin koira tappaa sinut tai lapsesi

 • Läheltäpiti-tilanteita on itsellekin sattunut. Annan itselleni luvan olla potematta huonoa omaatuntoa, jos sattuisin ottamaan koiran tai minkä tahansa eläimen hengiltä hyökkäystilanteessa.

  Tappamismielessa en lähtisi puolustautumaan, mutta kyllä minulle oma terveys on tärkeämpi kuin vieraan koiran henki. Olisi jo kansantaloudellisesti aika tyhmää antaa koiran vammauttaa itsensä.

  Mielestäni kaikki vihaiset, arvaamattomat koirat pitäisi nopeasti ja kivuttomasti lopettaa.

 • En rupee miettimään tapanko vai en. Jälkeenpäin voi miettiä oliko oma piha, onko purujälkiä jne jne. En todellakaan mieti koiran hyvinvointia, lihoiksi sesse vaan jos hyökkää. Ja koiran isäntää turpiin että tukka lähtee. Rahaa on.

 • Tietysti saa jos uhka on todellinen, eli kyseessä on iso ja vaarallinen koira. Kääpiökoiran tappaminen itsepuolustukseksi ei siis tule kyseeseen. Kaupungissa ei saa kantaa asetta mikä voi olla isompi ongelma laillisuuden kanssa. Maalla metsästysaikaan ase on mukana laillisesti ja muulloinkin on tapana pitää mukana kirvestä tms.

 • Järkytyin,kun luin tämän päivän tekstejä...voiko ihmiset olla noin sekaisin,ilman että itse sitä huomaavat Lukekaa,mitä kirjoitatte,ei sairaita juttuja,kiitos.

 • Tietysti saa ja pitääkin tappaa jos on siihen kykenevä. Pahimmassa tapauksessa hyökkäävä koira tappaa jonkun lapsen sitä ennen.

  Ihmisten kimppuun hyökkäilevillä koirilla ei ole oikeutta elää.

  • Kyllä tuo teidän aseistus kaupunkilla liikkuessa on vähän turhankin raskasta.

   Vähän isompi kivi käteen riittää suurellekkin koiralle kun sillä päähän kalauttaa.

   Poliisien paikalle tullessa voi vain olla onnellinen siitä, että sattuikin kivi ihan siinä vieressä olemaan. Muista sitten ottaa kivi mukaan ja jättää porttispieleen seuraavaa lenkitystä varten, niin ei tartte aina uutta musaa haeskella


 • Hyökkäävä koira omalla tontilla on pakko tappaa. Naapurissa on vihaisia koiria ja tässä odottelen, koska seuraava on irrallaan...

 • Sama asia tappaisitko ihmisen vai koiran. Saman arvoiset on molempien henget, oli sitten vaikka ruotsalainen. Itse tappaisin mielummin ihmisen kuin eläimen ja jos ei sentää pikkulapsi oo ni ei se koira sua tapa, oli vaikka iso koira. Jos ny vähä nahkaa repii irti, ni EI SIIHEN KUOLE! Miltä tuntuis jos sut tapettais? Sama asia!

  • Tyypillinen *****hullu, sinut pitäisi ilmiantaa poliisille ja viedä pakkohoitoon. Sinun henkesi ei olekaan ***** henkeä arvokkaampi, mutta jokaisen normaalin ihmisen henki on korvaamaton. Vaikka joitakin kansoja en paljon arvostakaan, ilman syytä en tappaisi ketään. ***** sen sijaan ei merkkaa mitään, monet muut eläimet kyllä.

   Olet hyvä todiste siitä, että *****hullut ovat ali-ihmisiä, ******* tasolla.


  • "Sama asia tappaisitko ihmisen vai koiran. Saman arvoiset on molempien henget"

   EI OLE! Ei lain mukaan eikä moraalisesti.

   "Itse tappaisin mielummin ihmisen kuin eläimen ja jos ei sentää pikkulapsi"

   Mitäs väliä sillä sulle sitten on, onko pikkulapsi?

   "Miltä tuntuis jos sut tapettais?"

   Arvaa kaks kertaa, tuntuuko kuolleena miltään.

   Vaikutat tosi fiksulta.


  • "ni ei se koira sua tapa, oli vaikka iso koira."

   Suomessa koira on toisena tappajaeläinten tilastossa. Eniten ihmisiä tappaa ampiaiset ja toisena on koirat. On siinä tsäänssit tapetuksikin tulla.

   Siinä olet osittain oikeassa että koiran koko ei aina ole ratkaiseva tekijä. Ovat siksi saastaisia elukoita että pienenkin koiran purema voi tappaa verenmyrkytyksen kautta.


 • Mielestäni on järjetön kysymys, saako hyökkäävän koiran tappaa. Jos tilanne ja koira on sellainen, että arvelee todennäköisesti tulevansa tapetuksi tai pahasti raadelluksi, niin totta kai tapan koiran jos kykenen. Ei tuollaisessa hätävarjelutilanteessa kannata jäädä miettimään, saako vai eikö. Kyllä ne sitten oikeudessa päättävät, oliko oikein toimittu. Päätöstä odotellessa voin olla hyvillä mielin ja ylpeä siitä, että pelastin ihmishengen toiminnallani, ja jos sakkoja jostin syystä sattuukin rapsahtamaan, niin olipahan sen arvoista. Kyllä ihmishenki on arvokkaampi kuin mokomat sakot tai koiran henki.

  • Ihmistä eikä koiraa saa tappaa, jos tappaa on = hätävarjelun liiottelua. Ja koira lasketaan omaisuudeksi, joten saatko hajottaa auton jos joku ajaa päällesi ?


  • otahan selvää kirjoitti:

   Ihmistä eikä koiraa saa tappaa, jos tappaa on = hätävarjelun liiottelua. Ja koira lasketaan omaisuudeksi, joten saatko hajottaa auton jos joku ajaa päällesi ?

   Ota selvää mitä tarkoittaa hätävarjelu ja hätävarjelun liiottelu ettet tule kirjoittelemaan mutujasi nettiin. :)

   "Hätävarjelu

   Aloitetun tai välittömästi uhkaavan oikeudettoman hyökkäyksen torjumiseksi tarpeellinen puolustusteko on hätävarjeluna sallittu, jollei teko ilmeisesti ylitä sitä, mitä on pidettävä kokonaisuutena arvioiden puolustettavana, kun otetaan huomioon hyökkäyksen laatu ja voimakkuus, puolustautujan ja hyökkääjän henkilö sekä muut olosuhteet.

   Jos puolustuksessa on ylitetty hätävarjelun rajat (hätävarjelun liioittelu), tekijä on kuitenkin rangaistusvastuusta vapaa, jos olosuhteet olivat sellaiset, ettei tekijältä kohtuudella olisi voinut vaatia muunlaista suhtautumista, kun otetaan huomioon hyökkäyksen vaarallisuus ja yllätyksellisyys sekä tilanne muutenkin."


  • otahan selvää kirjoitti:

   Ihmistä eikä koiraa saa tappaa, jos tappaa on = hätävarjelun liiottelua. Ja koira lasketaan omaisuudeksi, joten saatko hajottaa auton jos joku ajaa päällesi ?

   Kuulepas, kun minua ei pätkääkään kiinnosta, saako. Minua kiinnostaa ainoastaan, tarvitseeko. Kyllä tuomari sitten jälkeenpäin ratkaisee, oliko oikein vai väärin tehty. Hyökkäyshetkellä tärkeintä on oman hengen ja terveyden säilyttäminen. Ei siinä paljon lait tule mieleen.

   Ja toisekseen, hätävarjelun liioittelu on tuomion lievennysperuse. Toisin sanoen ketään ei tuomita hätävarjelun liioittelusta. Hätävarjelun liioittelu voi siis ainoastaan lieventää tuomiota.

   Ja kolmanneksi, lain kohta, jossa puhutaan hätävarjelusta, ei puhu mitään koirista tai muista eläimistä.


  • Ihmisihminen kirjoitti:

   Ota selvää mitä tarkoittaa hätävarjelu ja hätävarjelun liiottelu ettet tule kirjoittelemaan mutujasi nettiin. :)

   "Hätävarjelu

   Aloitetun tai välittömästi uhkaavan oikeudettoman hyökkäyksen torjumiseksi tarpeellinen puolustusteko on hätävarjeluna sallittu, jollei teko ilmeisesti ylitä sitä, mitä on pidettävä kokonaisuutena arvioiden puolustettavana, kun otetaan huomioon hyökkäyksen laatu ja voimakkuus, puolustautujan ja hyökkääjän henkilö sekä muut olosuhteet.

   Jos puolustuksessa on ylitetty hätävarjelun rajat (hätävarjelun liioittelu), tekijä on kuitenkin rangaistusvastuusta vapaa, jos olosuhteet olivat sellaiset, ettei tekijältä kohtuudella olisi voinut vaatia muunlaista suhtautumista, kun otetaan huomioon hyökkäyksen vaarallisuus ja yllätyksellisyys sekä tilanne muutenkin."

   Ottamatta kantaa koira-asiaan, niin aikamoinen tulkinnanvara laissa!


 • Koiran tappaminen ei välttämättä ole hätävartelun liioittelua. Jos piski sattuu kupsahtamaan, kun käyttää perusteltavissa olevia keinoja sen pysäyttämiseen, niin siitä ei ainakaan pitäisi saada tuomiota. Perusteltavissa oleva keino voi, tilanteesta riippuen, olla esimerkiksi koiran vatsan viiltäminen auki ja suoliston repiminen kadulle.


  • Kaikenmaailmantolloja kirjoitti:

   Typerys. Tolla saat itsesi teholle ja hyvällä tuurilla suoraan hautaan, kitumatta. Muista mitä tapahtui kundille joka tappoi koiranpennun paistinpannulla kolkaten.

   Muistutukseksi: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012050815544914_uu.shtml

   Rakkihullut murhaajat ja yllyttäjät multiin.


  • Kaikenmaailmantolloja kirjoitti:

   Typerys. Tolla saat itsesi teholle ja hyvällä tuurilla suoraan hautaan, kitumatta. Muista mitä tapahtui kundille joka tappoi koiranpennun paistinpannulla kolkaten.

   Muistutukseksi: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012050815544914_uu.shtml

   Nimim kaikenmaailmantolloja, oliko tuo mielestäsi hyvä juttu? Vitun hullu!


  • Koiruli-ihminen.siinä kirjoitti:

   Nimim kaikenmaailmantolloja, oliko tuo mielestäsi hyvä juttu? Vitun hullu!

   Muistan tapauksen ja toi oli ihan oikein, se joka tapettiin oli muutenkin täysin turha hapenkuluttaja. Yksi tuttu suolahdesta kertoi sen muistakin edesottamuksista ja tyyppi oli tiensä valinnut ja kohtalonsa itse päättänyt, kannattaa aina miettiä tekojensa seurauksia ja jättää tekemättä jos kovuus ei riitä kantamaan vastuuta, kaikista ei aina selviä sakoilla. Helppo se on ihmisen koira kuin koira rääkätä hengiltä, toista se on kun kohtaa tasavertaisen vastustajan, tässä tosiaan lopputulos. Ei kaikki sotke poliiseja asioiden selvittämiseen, parhaiten saa oikeutta kun maksaa jollekkin tai hoitaa itse.


 • Sinun kannattanee kysyä asiaa suoraan virkavallalta,saat oikean vastauksen.
  Voit myös keskustella asiasta lääkärin kanssa, saat toivottavasti apua ongelmaan.

  • En kysele! Tapan!!


  • jggouijuio52b kirjoitti:

   En kysele! Tapan!!

   Älä tapa! Vaan kysy apua lääkäriltäsi.


 • vastaus laista: koiran, tai esimerkiksi minkä tahanasa uhan alaisen eläimen saa tuomita kuolemaan kuka tahansa.. ehtoina on seuraavat: itsepuolustus ja suojelu..

  muita sääntöjä suomessa ei ole asiaan, mutta esimerkiksi, tapahtuneeseen 2015, mies ei saannut rankaistusta kun koira puri rappukäytävässä, ja mies reaktiollaan otti kiinni ja tapatti koiran.. kyseisessä tapahtumassa ei ollut että mies olisi tappanut koiran vaan mies esti pahemman osuman ja vahingossa lopatti koiran hapen kulun.. (ja jatkona miestä puri koira > mies puolustautui > koira kuoli) paskaahan se on mutta

  koiran saat tappaa jos se hyökkää.. lain mukaan.. samoin kuin saat tappaa rauhoitetun lajin.. oikeus ei eläin rikkomuksissa katso syyttömyyttä joten sinun on todistettava miksi eläimen oli pakko kuolla

  täten vastaukseni kysymykseen on: ON laillista, mutta laitonta jos et pysty todistamaan.. sakko tuomio on 20pvä sakkoa tai tuomio joka on ehdollisesta vapautuksesta - 2 vuotta.. pysyvä merkintä rekisteriin.. ja kyseisen merkinnän seuraukset.. eli.. teorissa laillista

 • Ap:n kysymys oli täysin asiallinen, enkä ymmärrä miksi tässä ketjussa toistuvasti kehotetaan häntä menemään psykiatrille.

  Itsepuolustukseksi saa lain mukaan käyttää välttämättömiä voimakeinoja hyökkääjää vastaan. Hyökkääjän, ihmisenkin, tappaminen tulkitaan oikeudessa helposti hätävarjelun liioitteluksi. Tästäkin näkökulmasta kannattaa ehdottomasti pyrkiä neutralisoida hyökkääjä muutoin kuin tappamalla.

  Mutta kuten sanottu, ap:n kysymys oli täysin asiallinen ja relevantti.

 • Ap:n kysymys oli täysin asiallinen, enkä ymmärrä miksi tässä ketjussa toistuvasti kehotetaan häntä menemään psykiatrille.

  Itsepuolustukseksi saa lain mukaan käyttää välttämättömiä voimakeinoja hyökkääjää vastaan. Hyökkääjän, ihmisenkin, tappaminen tulkitaan oikeudessa helposti hätävarjelun liioitteluksi. Tästäkin näkökulmasta kannattaa ehdottomasti pyrkiä neutralisoida hyökkääjä muutoin kuin tappamalla.

  Mutta kuten sanottu, ap:n kysymys oli täysin asiallinen ja relevantti.

  • HerrammeSaatana666 kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Ilmoita poliisille vaarallisesta koirasta ja turvallisuusriskistä! Kun jotain sattuu niin se vanha ilmoitus on ainakin puolellasi todisteena.

   Koiran uhrien oikeudet eivät kiinnosta ketään tässä maassa, jossa politikotkin lähtökohtaisesti pelkäävät menettävänsä koiraihmisten äänet jos koittaisivat saada niihin lakeihin jotain tolkkua!


 • Ja taas pikku Hugo haukkuu, yrittää purra jne.!! Tämä kyllä vahvistaa sitä, että koiran omistajat ovat tyhmiä juoppaja, joiden koirat kuuluu lopettaa ja ämmä pistää laitokseen!!

 • No ny kun olen lukenut noin 100 tekstiä mietin mikä on teidän aivojen osamäärä asutte jossain 200euron roskiksessa ja tääl kiljutte miks koiria ei saisi tappaa no ei. Ehkä kuiteskaa saa tappaa varmaa te kädelläki saatte sen irti ja sitten keksitte pitäiskö mun antaa sen sitte purra = ei tietenkään mieluummin vaikka kädellä siirrätte sitä mutta ei teijän sitä tappaa tarvii herätkää pls 2009 luvun pellet.

 • kaikk josta hengenvaara välitön niin saa puolustautua

  • Saa puolustautua heti kun koira hyökkää. Tappaminen on eri juttu, se saattaa edellyttää jotain tuollaista


 • Koiran tappaminen ei ole mitään lastenleikkiä. Nopea, vahva ja sitkeä pirulainen kun on. Ja moniko kantaa asetta mukanaan kulkiessaan? Veitsenkin kanssa voi voittaessaankin päätyä pyrhoksen voittoon ja saada vakavat elinikäiset vammat - mikäli ylipäänsä saa elukkaa edes hengiltä!

  Koiran hyökätessä voi käydä vaikka näinkin:

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000475573.html

  Paljoako luulette koiran kuohitsemaa uhria lämmittävän korvaukset, joita mahdollisesti ei koskaan edes tule näkemään??

  Isot koirat tulisi asettaa luvanvaraisiksi ja mikäli niitä ei kykene kouluttamaan kunnollisiksi, omistajalle tulisi lätkäistä koiranpitokielto.
  Muutenkin omistaja saisi olla suorassa rikosoikeudellisessa vastuussa siitä mitä elukkansa tekee esim. koiran hyökätessä syyte pahoinpitelystä, taposta, vammantuottamuksesta.. mitä sitten ikinä tapahtuukin.

 • Kannattaa ottaa asioista selkoa ihan virkavallalta.
  Ja agressiivisista tai irtokoiristahan voi samalla ilmoittaa.

  Koiria ei saa pitää irti missään ilman maanomistajan lupaa, ja aika harvalla sitä omaa maata on.

  Irtokoirien omistajalle kannattaa aina napakasti ilmoittaa, että kytkee koiransa.
  Koirakuri kannattaa jokaisen opiskella.

  Metsästyskoirat,ja maanomistajan koirat ovat asia erikseen.Jos maanomistaja pitää alueellaan koiraa irti, ei sinne kannatakkaan mennä ulkopuolisten säheltämään .

 • on se hienoo ku metsästäjä koira pantoinee pihaan tulee.jäneksen perää.on mun luudalla sillo virkaapua ollu.luudalla ku sen huiskinevadaa ajan.että nauraaha mulle kuopion puuhevosetki.mut mulla ja kisseilläni on myös hauskaa!!!me nauretaan.että viikset vinkuu.............

 • Eikö teilläkään ole elämässä muutakaan tekemista kuin roikkua keskustelupalstoilla tietämättöminä jauhamassa paskaa

  • Eipä juuri. Ei näytä itselläsikään olevan. Oliko pahakin laskukänni?


 • Tää on just tätä paskaa, miten täällä noin kaikki pystyy ottaa omatunnolleen koiran kuoleman jonka äsken kiduttamalla tapoit koska musta tuntuu että tuskin saisit sen heti hengiltä... miten voit ees kattoa kun koira varmasti ulvoo tai pitää ääntä kun sä hakkaat sitä??!! Ihmisillä tulee kokoajan tappeluita joissa leuka menee paskaks tai voi kuolla, hetiku tulee tappelu niin hakkaat sen kuoliaaksi? Tai jos toinen voittaa niin se tappaa sut :D hyvä pointti täällä. Nyt puhutaan koirasta joka puree täydellä puruvoimalla vai että puree vain ja riippui missä olet, paljain käsin koiran tappaminen on vain väärin, sama kuka näsäviisas hintti sanoo vastaa. "Rakki" se on vittu koira, kaveri, paras ystävä ja seura. Ja kun meette tappaa koiran niin miettikää se omistaja, se ei välttämättä puhu asioita selviks, jos joku tappais mun koiran niin tappaisin sen enkä edes vitsaile, mun koira on niin rakas että jos joku vie sen multa ILMAN HELVETIN hyvää syytä niin omankäden oikeus. Katsokaas jätkät muutama video Kiinasta missä ne tappaa koiria, ne repii ihon paskaks koirilta, hakkaa niitä ja kiduttaa, katoin yhen videon ja se oli niin jäätävää että en nukkunu melkee yhtää viimeyönä kun myös SURETTI NIIN VITUSTI koirien puolesta, yhestä koirasta otettiin lähi kuvaa kun naama oli irti ja se vuoti vitusti,siinä se katto ympärilleen katselleen maata ja kerran eteensä,sitten se kuoli 😭😭😭😭 siellä paskassa kiinassa koiria kidutetaan koska ne uskoo että liha olis parempaa vaikka ei ole, kun katsotte pari videota missä ne raahaa väkisin koiran ja joukolla paskoo sen niin tulee teilläkin arvostusta niihin, vittu itken niille koirille tälläki hetkellä, luulis että kun kaikki maat on sitä vastaan melkein niin se saatas lopetettua, fakta on se että että vuodessa kuolee miljoona koiraa kiinassa ja siellä on 17 000 koirafarmia missä joka minuutti otetaa koira ja kiduttaa sen,pitäkää koiristanne huolta ja antakaa hyvä elämä sille, voitko ees kuvitella että sun oma koira hakattas kuoliaaks melkein ja annettas sen kitua??! Ja täällä pohditaan kuinka tungetaan sormet silmiin tai muuta kammottavaa..

  • Paras ystäväsi on kuollut kamu, jos käy minuun tai perheeseeni kiinni. Kannattaa pitää se bestiksesi aisoissa, ettei pääse tekemään viimeistä hyökkäystään.


 • Itseäni ei laki kiinnosta, tapan hyökkääjän kyselemättä ja jos omistaja alkaa vinkumaan, niin turpaan tulee hänellekin.

 • En tiedä saako koiraa tappaa, mutta se pitää tappaa. Yleisesti velvollisuudesta yhteiskuntaa kohtaan jokaisen kuuluu tappaa hyökkäävä koira. Vain niin ongelmaa saadaan pienennettyä.

  • Sen verran yleisesti koiran tappamisongelmasta että kyseessä ei ole hätävarjelu tai sen liioittelu, koska uhkana on eläin eikä ihminen.

   Ja toisekseen laki katsoo että ihmishenki on aina omaisuutta arvokkaampi. Kolmanneksi koira on omaisuutta.

   Ja tällainenkin teksti löytyy (http://www.heikniemi.fi/kirj/jur/rikos/pakkotila.html) :

   "Arvovertailun vaikeuteen liittyy myös eräs erikoistapaus. Defensiivisessä pakkotilassa on kyse hätävarjelua lähestyvästä tilanteesta, jossa uhka on lähtöisin samalta taholta, jonka etuja ollaan uhraamassa. Esityöt (HE 44/2002 vp, s. 120) mainitsevat hieman erikoisen esimerkin, jossa naapurin rotukoira hyökkää oman sekarotuisen koirasi kimppuun. Tässä tilanteessa rotukoiran surmaaminen voisi olla oikeutettua, vaikka tässä uhrattu omaisuusetu sinänsä onkin pelastettua arvokkaampi."


Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.