Täydellinen työtuoli?

koodiapukkaa

Uuden työn myötä näyttäisi että tulen tästälähtien viettämään suurimman osan valveillaolo ajastani tietokoneen edessä. Ennenkuin selkä vääntyy kieroksi, ryhti katoaa ja niskavaivat iskee, haluaisin löytää sen täydellistäkin täydellisemmän työtuolin jossa viihtyy pidempäänkin.

Olisiko täällä ideoita mistä kannattaisi aloittaa etsiminen? Kiitos vastauksista.

57

17785

  Vastaukset


   • Satulatuolin kanssa menee pöytäkin uusiksi. Normipöydät ovat sille liian matalia.


   • Läppäriä joutuu aina tuijottamaan alaspäin ja selkä kierossa. Jotta tuolista on todellista hyötyä, niin hommaa erillinen näyttö, erillinen näppis/hiiri, läppäreihin nämä saa, pöytäkoneisiin ne tulevat jo valmiiksi. Lisäksi aseta pöydän ja tuolin korkeudet sopiviksi, sekä tietenkin näytön korkeus.

    Myös rannetuellinen hiirimatto ja näppiksen rannetuki on hyviä hankintoja. Näppiksen ja hiiren laatukin kannattaa katsoa mieleisekseen.


  • Ennen pitkää huomaat istuvasi epäergonomisesti selkä kierossa. Mulle on käynyt näin!

  • Sellainen, missä istuin joustaa ja kädensijat ja selkänoja ovat säädettävät. Hyvä tuoli auttaa, muttei 100%. Liikunta on tärkeätä, ja tauot.

   • Muista rannetuki ja ergonomia myös käsivarsien/ranteiden osalta, kroonista jännetupintulehdusta ei tod. kannata hankkia!


   • .............................. kirjoitti:

    Muista rannetuki ja ergonomia myös käsivarsien/ranteiden osalta, kroonista jännetupintulehdusta ei tod. kannata hankkia!

    Paras ehkäisy rannekanavan ongelmiin on hiiren käyttäminen molemmilla käsillä. Sen oppii kyllä kaikki kahdessa viikossa. Jos työn tulos on vähän heikompi tuona aika korvaantuu se kyllä sillä ettei joudu olemaan leikkauksen takia kuutta víikkoa pois.

    Hiiriä voi olla tietokoneessa useita. Laita omat hiiret kummallekkin kädelle. Silloin voi vasemman hiiren näppäimet olla pysyvästi käänteisessä järjestyksessä.


  • Itse ostin käytetyn työtuolin Tavara Tradingista Vantaalta.
   Tuoli on Kinnarpsin 8000 sarjaa, hinta oli kolmasosa uudesta.
   Palvelu ja toimitus oli erinomaista, suosittelen.
   www.tavaratrading.com

  • kyllä vain satulatuolilla istuminen auttaa selkä ja hartiakipuihin.
   tilasin nettikaupasta kun ensin kävin hiukan koetestailemassa
   eri malleja. tilasin täältä: www.satulatuoli.net
   ja stepsit pro:n selkänojalla. huippuhyvä!

  • Itse hommasin Englannin eBay:stä käytettynä Herman Millerin Aeron-tuolin reiluun 400 euron hintaan. On loistava. Satulatuoli on varmaan myös hyvä, mutta kun mulla on ryhti kuin kastemadolla niin tykkään kiikkua tuossa Aeronissa.

  • Sellaista tuolia ei ole olemassakaan. Koodaushommissa 10 vuotta on maksimi jonka lihakset kestää, ja sen jälkeen ainoa toimiva ratkaisu on työn vaihtaminen.

  • www.satulatuoli.net
   Ostin cowboy satulatuolin ja maksanut rahat takaisin,
   sillä selkäkivut helpottuivat.

  • Ostin tuolin 1999 Helsingin Aerosta, silloin Annankadulta, hintaan about 6000mk ja tuoli on vielä aivan kuin uusi. Olen nörde joka istuu koneella 24/7. Töissä on pakko istua kaikenmaailman kinnarpsit yms. martelat - hatuttaa mutta niihinkin tottuu. Ei voi verrata.

   http://tinyurl.com/y8bmflz

   Tuoli on suunniteltu ja tullut myyntiin 1958, mitähän se kertoo? Onnistunut, käytännöllinen design ja mukavuus. Koko istuinosa on nahkaa, joustaa mutta ei lerpahda. Leveäkin perse mahtuu reilusti ja pitkät sessiot menee heittämällä eikä tuoli väsy koskaan. Suosittelen.

  • Ostin netistä tollasia Fortis työtuoleja 4 kpl verkkoselkänojalla. Verkko mukautuu selkään todella mukavasti ja muutenkin tosi hyvät säädöt.
   Ei ehkä halvimmasta päästä, mutta niin se vaan on että hyvä ja laatu maksaa!
   Ja plussana upea muotoilu, miellyttää ainakin meijän toimistolla naisten silmää.

   www.tuolitukku.com

  • Tuolimies Oy Pitäjänmäellä tuntee tuolit ja ergonomian. Sieltä saa tuoleja myös koekäyttöön ja tuovatkin vielä! kts. www.tuolimies.fi

  • matala ja pehmeä, itse asiassa nojatuolin pehmoinen alhaalta päin! valmistajat hoi..

  • Itse olen ollut aika tyytyväinen Martelan tuoleihin.
   Iskun tuoleistakin hyviä kokemuksia. Sitten oli vielä yksi
   merkki olikohan se Kinnarps jolla taitaa olla kohtuullsia tuoleja.
   Varmaan on muitakin.

   • Minä kehoitan käyntiä tuolimiehen luona! Itselläni on töissä tuo HÅG Capisco 8106 ja olen tykännyt siitä.. tolla hinnalla pitäiskin tykätä, mutta eihän se kaikille passaa, itse tykkään kun tuolissa voi istua satulamaisesti tai normaalissa asennossa, tulee vaihtelevuutta asentoon.. Tuolimies osaa neuvoa sinulle juuri oikeanlaisen tuolin, ja on muutenkin mukava mies!

    http://www.tuolimies.fi/index.php?page=otayhteytta&lang=fi


   • ergonomia kirjoitti:

    Minä kehoitan käyntiä tuolimiehen luona! Itselläni on töissä tuo HÅG Capisco 8106 ja olen tykännyt siitä.. tolla hinnalla pitäiskin tykätä, mutta eihän se kaikille passaa, itse tykkään kun tuolissa voi istua satulamaisesti tai normaalissa asennossa, tulee vaihtelevuutta asentoon.. Tuolimies osaa neuvoa sinulle juuri oikeanlaisen tuolin, ja on muutenkin mukava mies!

    http://www.tuolimies.fi/index.php?page=otayhteytta&lang=fi

    Huomasin tommosen paketin:

    http://www.tuolimies.fi/index.php?page=otayhteytta&lang=fi

    Tossa esim kiva paketti.. pöydässä on sähköinen korkeuden säätö jolloin tuoliasennossa istuessa on helposti pöytä nostettavissa!

    Tuon pöydän kun vielä saisi ;) Pitää vinkata työnantajalle!  • Jos haluat edullista mutta hyvää:
   osta pöytä joka on vähintään 70cm korkea ja tukeva. Ikeasta löytyy tällainen parilla kympillä.
   Näppäimistötason voi samantien laittaa sytykkeeksi, koska se on liian matalalla.

   Siihen lisäksi oikea tuoli, esim kinnarpsin joku käytetty. Ne kestävät vähintään 10 vuotta, kun taas perusmyymälöiden kalliitkin tuolit hajoavat vuodessa. Kinnarpseja myydään käytettynä useassakin paikassa.. uutena maksavat useita satoja euroja. Hyvän tuolin huomaa siitä että muoviosia väännettäessä ne eivät taivu.

   Tämän lisäksi vielä jalkapohjille tuki. Kun pidät jalkoja tuella niin selkä on myös paremmassa asennossa.

   • Hassu juttu, miten sitä omaan kotikoneeseensa hankkii jotain uusimpia sisälmyksiä, ja hinnasta viis. Kun pitäisi työtuolia hommata, tulee ostettua joku Sotkan halpatuoli tarjouksesta...


   • Jarska333 kirjoitti:

    Hassu juttu, miten sitä omaan kotikoneeseensa hankkii jotain uusimpia sisälmyksiä, ja hinnasta viis. Kun pitäisi työtuolia hommata, tulee ostettua joku Sotkan halpatuoli tarjouksesta...

    Kävin justiinsa Habitaressa ja siellä oli todella hyvän tuntuinen työtuoli ensi esittelyssä.
    Hyvän näköinen ja hyvä istua, hinta oli 549€. eli ei ihan halpa mutta kannattaa kokeilla.

    www.tavaratrading.com/tuote/3/262/wau-kangasverkko


   • Kinnarpsin työtuoleja ja muita kalusteita myydään aina välillä pois tosi halvalla Keravan varaston poistomyynnissä. Viimeksi taisi olla elo-syyskuussa.


  • Håg Capisco 8106 aivan ihana tuoli. Siinä voi istua oikeinpäin, väärinpäin,sivuttain.Voi istua matalan tai korkean pöydän ääressä.Säädöillä helppo muokata omalle kropalle sopivaksi. Valmistettu kierrätysmateriaaleista, takuu 10 vuotta,kaasujouselle takuu on ikuinen. Omituisen näköinen ja kalliskin,
   omasta mielestäni täydellinen työtuoli.

  • Onko sellaista työtuolia vielä keksittykään, jonka pyörärullat kestäisivät 120 kiloisen painon niin, ettei tuolia tarvitsisi vaihtaa 3-4kk välein?

  • Hupaisaa kun kauppiaat kauppiaat mainostavat täällä.

  • sama tuoli jo 12 vuotta (laadukas, ei hajuakaan merkistä). Oli paljon selkäkipuja jossain vaiheessa, mutta painonpudotus ja säännöllinen liikunta poisti kaikki kivut.

   eli 3x viikossa bootcamp, pilates tai kuntopiiri jotta tuloo hiki.
   ja sitten n. tunnin välein 5min venyttely, keppijumppa tms.
   (sormet varpaisiin jalat suorana 10x)

  • Kyllä se paras tuoli on sellanen, missä on sellanen sopivan kokoinen tappi peräreiän kohdalla.

   • tollaset antit tarttee heinäseivästä,   • Mitkä ovat "tuntemukset" tällä hetkellä tuolista? Kestääkö kangas jne..


  • Tämä http://www.työtuoli.fi-sivusto antaa hyviä vinkkejä toimistotuolin valintaan.

   • Itse olen nähnyt Helsingin messukeskuksessa konttoritekniikkamessuilla työtuolin, jossa integroitu rannetuki hiiren käyttöä varten.

    Saman valmistajan muut tuotteet ovat pelkkiä rannetukia, tämä oli valmistajansa ainoa työtuoli.

    Ideana aivan mainio, joten seuraava työtuoli on tuo, jos niitä vielä jostain saa.

    Suureksi harmikseni en ottanut valmistajan nimeä muistiin, enkä ole sen koommin nähnyt tuollaisia mainostettavan missään.

    Joten jos joku tietää valmistajan (joka siis pääasiassa teklee rannetukia) niin laittakaapa tietoa tänne, kuka noita ko. tuoleja valmistaa !

    Kysyin myyntiesittelijältä, tekevätkö he myös muun valmistajan tuoliin lisävarusteena jälkiasennettavaa rannetukea, vastau soli, etteivät voi tehdä, koska alalla ei ole yhteistä standardia lisävarusteiden kiinnityspisteistä ja kiinnityksen teknisestä toteutuksesta, vaan jokaisella valmistajalla on omat lisävarusteensa, jotka eivät sovi kilpailijoiden tuoleihin.

    Tässä olisikin standardoinnin paikka: yhteinen standardi alalle mahdollistaisi asiakkaalle sen , että voit ostaa työtuolin valmistajalta A mutta siihen lisävarusteeksi käsinojat valmistajalta B.

    Koska valmistajat itse ilmeisesti eivät tällaista kilpailua edistävää asiaa halua, niin tarvittaisiin eduskunnalta lainsäädäntöä, jolla määrättäisiin valmistajat jatkossa tuottamaan kaikki työtuolit niin, että niihin sopivat samalla kiinnitystavalla olevat lisävarusteet !

    Tässä malliesimerkki siitä, milloin viranomaissäätelystä on asiakkaille hyötyä !


  • www.toplux.fi, tuolta tuolia!

  • Pelkkä työtuoli ei valitettavasti riitä jos meinaa pysyä terveenä vaan on käytävä aktiivisesti salilla. Ylätaljaa ja selänojennuksia niin pysyy ruoto terveenä hyvän tuolin kanssa.

   • Aivan oikein! Myös kahvakuulaa esim. kolme kertaa viikossa on ihan ok.

    Istuessa pitää olla hyvä ryhti eikä käsi poskella. :)

    Olen tehnyt istumatyötä 25 vuotta ja joka paikka on kipeenä, nyt olen aloittanut aktiivisen liikunnan ja käyn kiropraktikolla kerran tai kaksi kuukaudessa. On auttanut paljo, jos näin jatkaa niin pysyy kunnossa.

    Ei pidä luottaa liikaa johonkin ihmetuoliin, vaan käyttää järkeä. Tuolintekijät tietenkin innoissaan rahastavat tuhansia euroja mitä erilaisimmista virityksistä.


  • Kukaan maininnut keskustelussa sähköistä työpöytää. Juuri kävi työfyssari puhumassa ja painotti asennon vaihtelun tärkeyttä. Välillä sitä pitäisi vaan seistä ja varsinkin tunnin välein pitää pientä taukoa. Hartioiden pyöritystä yms. Hiirikäden vaihtelu on myös hyvä. Toisen käden oppii parissa viikossa. Itsellä meni reilu kuukausi ennen kuin pysty käsittelemään kohtuullisen hyvin.

   Kun alkaa olemaan niin rikki, että oikeasta kädestä menee tunto ja hartiat yhtä kireenä kuin eukko kotona, niin alkaa kiinnittämään huomiota. Siinä ei enää auta pari kertaa hierojalla. Se on salia, uintia, hiihtoa ja ah niin ihanaa taukoliikuntaa (jota heteromies ei tunnetusti tee avokonttorissa).

   • Kyllä se oli työtuoli


  • Työtuoli [urI]http://www.työtuoli.fi/[/urI] näyttää olevan edullinen paikka hankkia laaduaks työtuoli

  • On Malmstolen 4000.
   Tässä on puolueeton mielipide, yli 30 eri tuolimallin kokemuksella.
   Itse aiemmin julkitilakalusteita myyneenä tunnen "kaikki" merkit.
   Martela, Isku, Kinnarps, Efg ovat kaikki perussäädöiltään samankaltaisia.
   Vaahtomuovi istuin ja selkänoja(osassa verkkoselkä).
   Eivä juuri eroa toisistaan paitsi muotoilultaan. En suosittele.
   Herman Millerin Aeronilla ja Mirralla olen molemmilla istunut yli vuoden päivät.
   Aeron on maailman kuuluisin työtuoli, mutta em tuolit on suunniteltu designia silmällä pitäen, ei ergonomiaa. Ei hyvä.
   Eamsin tuolit ei ole juurikaan työkäyttöön tarkoitettuja.
   Sitten tulevat nämä ns. ulkonäöltään kummalliset tuolit, Håg capisco, Swopper, BackApp ym. jotka ovat saaneet statuksen ergonominen, mutta näin ei todellakaan ole.
   Millään näistä ei jaksa istua päivästä toiseen kunnolla tuettuna, ehkä voi ostaa kakkos tuoliksi, jos on ylimääräistä rahaa.

   Malmstolen 4000 tuolissa on selkänojan sisällä elastiset vyöt, jotka voi säätää omalle selälle sopivaksi, lisäksi istuimessa on spiraalijouset.
   Itse kukin voi miettiä, nukkuuko enemmin vaahtomuovi -vai joustipatjalla.
   Efekti on sama, joustinistuimessa takapuoli ei puudu koskaan ja pehmeys on vertaansa vailla, sopii hyvin esim jos istumalihas ym. ongelmia.
   Näitä em. seikkoja ei ole missään muissa tuoleissa, koska ne on patentoitu.
   Yksi tuoli riittää.

   • Itse istun koneen ääressä aivan liikaa. Minulla on ollut pitkään Martelan tuoli ja lisäksi olen testannut muutamia muita, mm. kuuluisat Herman Miller Aeron ja Embody mallit, en voi niitäkään huonoiksi moittia.

    Jonkin aikaa sitten hankin Malmstolen 4000 -tuolin ja täytyy sanoa että se päihittää kyllä kaikki aiemmin istumani tuolit. Säätöjä on melko paljon, joten luulisin että tämän saa säädettyä melko monenlaisille vartaloille sopivaksi. Istuinosassa on todellakin jouset, kuten joustinpatjassa ja selkänojan sisällä säädettävät vyöt. Testattaessa/käyttöönotettaessa kannattaa käyttää hieman aikaa ja säätää kaikki säädöt itselle mieluisiksi. Huonona puolena voisi mainita korkean hinnan, mutta kalliita on nuo muutkin huipputuolit ja ergonomiaan kyllä kannattaa panostaa jos istuu paljon. Ainut asia mikä nyt kaduttaa on se, että miksen hankkinut tätä aikaisemmin.


  • hanki säädettävä nostopöytä ja toimistotuolia muistuttava "gaming chair", joita käytetään mm nuorten pelitapahtumissa.

  • Neljä vuotta kokemusta Swopperilla istumisesta ja voin sanoa että se on suorastaan loistava kapistus. Välilevyn pullistuma ja niskojen jumit ovat historiaa Swopperin ansiosta. Omani tilattiin Ergoforumista.

  • Sähköpöytä eli korkeudeltaan säädettävä pöytä on mielestäni paras.
   Kun selkää väsyy. säädät pöydän niin korkealle että voit tehdä duunia seisten.
   Minusta paras ratkaisu. Jostain syystä firmat eivät ole halukkaita hankkimaan niitä.
   Suomenlahden toiselta puolelta niitä saa hyvään hintaan ja aivan hyvän laatuisia.

  • tuolin täytyy olla kunnon tuoli

  • Www.realgreen.fi

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   130
   5106
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   174
   4560
  3. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   2677
  4. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   19
   2649
  5. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   237
   2595