Valkovuoto aiheuttaa

epävarmuutta

Minulla on aina ollut aika runsas valkovuoto ja olen oppinut elämään sen kanssa. Mutta silti se aiheuttaa epävarmuutta. En halua/pysty harrastamaan spontaania seksiä koska haluan aina käydä suihkussa ennen yhdyntää tai suuseksiä. Haluan aina itse ottaa pikkuhousut pois jotta poikaystävä ei näkisi, että on kuivunutta valkovuotoa pikkuhousuissa. Haluan myös aina pestä ja tarkistaa alapääni ennen suuseksiä, että sinne häpyhuulien väliin ei vaan olisi jäänyt valkovuotoa. Pelkään myös, että miehen penikseen tarttuu emättimessä olevaa valkovuotoa seksin aikana. Olen puhunut asiasta gynekologin kanssa, mutta hän vain sanoo, että valkovuoto voi joillakin naisilla olla runsaampaa. Mutta miksi juuri minä? Valkovuodon määrä vaihtelee kuukautiskierron aikana joten välillä olo helpottuu. Yritän olla käyttämättä pikkuhousunsuojia koska ne minun mielestäni lisää valkovuodon määrää.

Huolehdinko turhaan? Onko muilla naisilla samoja ongelmia tai ajatuksia. Ymmärtävätkö miehet? Itse yritän hinnalla millä hyvänsä peittää runsasta valkovuotoani poikaystävältäni. Haluaisin harrastaa spontaania seksiä niin kuin elokuvissa..

10

6062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä80

      Itse en anna valkovuodon haitata spontaania yhdyntää. Mutta suuseksiä se kyllä haittaa ja niin mielestäni kuuluukin - yhtä lailla haluan miehen käyvän pesulla ennen kuin otan häneltä suihin.

    • Kohtalotoveri

      Kärsin samasta vaivasta... Valkovuoto erittäin runsasta ja en kehtaa kertoa poikaystävälleni. Itse en ole löytänyt vaivaan mitään vastausta, käytän pikkuhousunsuojia. Ehkäpä sinun kannattaisi kokeilla ottaa asia puheeksi kumppanisi kanssa?

    • ja sen määrästä

      Valkovuoto on aika yleinen nimitys kehon eri nesteille. Ensinnäkin, nesteitä on pakko siellä olla, koska muuten olisit altis tulehduksille ja esimerkiksi seksi olisi hirveää. Erite puhdistaa paikkoja, ja on siksi tarpeellista. Toki määrä vaihtelee paljon, mutta kun ymmärtää, miksi vuotaa milloinkin, se voi auttaa suhtautumaan vuotoon asiallisesti.

      Naisen kuukautiskiertoon "valkovuoto" liittyy sitä kautta, että tietyissä vaiheessa kiertoa kohdunkaulakanava on hieman väljempänä, jotta veri pääsee ulos ja siittiöt sisään eli kuukautisten ja ovulaation tienoilla. Jo hygieniasyistä on tärkeää, että tällöin erittyy enemmän nesteitä. Ovulaatioon liittyy lisäksi keholle suunniteltu kyky tulla raskaaksi. Silloin elimistö erittää kunnon limaa, ja tämän liman tarkoituksena on kuljettaa siittiöt munasolun luo. Kuivassa emättimessä siimahännät eivät luovi. Eli runsaampaa vuotoa tutkiessasi voit havaita siinä selkeitä muutoksia, ja siinä vaiheessa kun limaisuus on runsaimmillaan ja vuoto muuttuu yhtäkkiä värittömäksi ja hyvin joustavaksi ("kuin kananmunan valkuainen"), olet hedelmällisimmässä vaiheessasi. Tätä kestää vain 1-2 vuorokautta, sitten emätin selvästi kuivuu.

      Jos vuotoa on koko ajan, se haisee tai on kokkareista, se kertoo yleensä siitä, että emätin ei ole ihan tasapainossa. Valkovuodolla se yrittää palauttaa tasapainoaan. Jos olet intomielinen paikkojesi pesijä, peset samalla alapäähän liian korkean pH-arvon, joka altistaa hiivalle ja huonolle bakteerikannalle. Käytä pesuun esim. apteekin Avecyd- tai Lactacyd-nestettä (älä ehkä kuitenkaan juuri ennen suuseksiä - niistä jää vähän erikoinen maku). Niissä pH on alhaalla eli 3,5 ja sitä kautta tuovat oikeaa olosuhdetta takaisin. Apteekista saa myös GynoCapseja tai Lactalia, jotka tuovat emättimeen maitohappobakteereista tervettä bakteerikantaa - kun emättimessä elelee hyvä bakteereja, huonot pysyvät poissa, valkovuoto on minimissään ja valkovuoto on myös raikkaamman hajuista.

      Tosiasiassa voin kokemuksesta kertoa, että monia miehiä kiihottaa märkä nainen, kun kuvittelevat sen kertovan suoraan naisen kiihottumisen asteesta, eli turhaa eritekammoa naiselta pelätä asiaa. Varsinkin, jos emätin on kunnossa, eikä haise vanhalle kalalle, mies kuin mies on aika tyytyväinen päästessään siihen käsiksi ;-) Et ehkä voi täysin muuttaa eritteesi määrää, mutta laatuun pystyt pH:n suojelulla ja bakteereilla vaikuttamaan.

      Lisäksi, vaikka tämä kuukuppiasia on hirveää kiukkua herättävä täällä, mainitsen siitäkin kaiken uhalla. Huomasin itse selkeän eron valkovuodon määrässä, kun lakkasin käyttämästä siteitä ja tamponeja. Kuppi pitää limakalvot koko ajan luonnollisen kosteina ja ilmeisesti siksi valkovuoto vähenee. Kuten itsekin huomasit, myös pikkuhousunsuojat /siteet provosoivat vuotoa, se johtuu juurikin noista pH- ja bakteerikysymyksistä, kun elimistö yrittää palauttaa omaa tasapainoaan.

      • tietämätön......

        Hei,

        Itselläni on nykyään myös kohtuu runsas valkovuoto, kylläkin hieman kierrosta vaihdellen. Kysyisin, miksi vuoto tuoksahtaa joskus piimälle tms. happamalle? Onko tuo merkki jostain tulehduksesta, hiivasta tms?
        Vuoto on koostumukseltaan paksuhkoa, välillä täysin valkoista vuotoa. Olen miettinyt olisiko syytä mennä lääkäriin, vai löytyisikö apteekista jotain tähän... Uudet pesuaineet ajattelin ostaa, koska itse juuri pesen alapään samalla suihkusaippualla kun esim. kainalot. Liian äkäistä ilmeisesti...

        Mutta kiitos vastauksesta jos joku tietää tai on itsellä kokemusta hieman samasta...


      • viittaa yleensä
        tietämätön...... kirjoitti:

        Hei,

        Itselläni on nykyään myös kohtuu runsas valkovuoto, kylläkin hieman kierrosta vaihdellen. Kysyisin, miksi vuoto tuoksahtaa joskus piimälle tms. happamalle? Onko tuo merkki jostain tulehduksesta, hiivasta tms?
        Vuoto on koostumukseltaan paksuhkoa, välillä täysin valkoista vuotoa. Olen miettinyt olisiko syytä mennä lääkäriin, vai löytyisikö apteekista jotain tähän... Uudet pesuaineet ajattelin ostaa, koska itse juuri pesen alapään samalla suihkusaippualla kun esim. kainalot. Liian äkäistä ilmeisesti...

        Mutta kiitos vastauksesta jos joku tietää tai on itsellä kokemusta hieman samasta...

        hiivaan, varsinkin jos tuoksuu tuoreelle leivälle.


      • äärsyttäää

        mulla on valkovuotoo ja se on runsasta ja siin on jotain punasta? Kertoisko joku voiko se olla verta ja miten se siihen liittyis.. se tosiaan haisee mut musta suojien käyttö vain lisää vuotoa ja hajusteiset alkavat kirvelemään.


    • Rakastajatar334

      No.... Minulla on ollut myös sama juttu. Valkovuoto on minulle pahiteeksi sillä en voi harrastaa spontaania seksiä. Pelkään että miehini penikseen tarttuu emättimestäni valkovuotoa ja mitä minä sitten teen ja oisko se pahiteeksi?

    • Mälliuros

      Trolololoo hässikää suihkussa VITTU!

    • vittuuntunut mias

      omalla muijalla on kans ja hyi helevetti ku tarttu munnaan seksin aikana ja nyt munaki haisee ihan paskalle

    • Hirveää

      Mulla on ihan tosi runsas valkovuoto vaik oon vasta 11.v

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe