mikä naimisiinmenossa

oikein pelottaa ?

Tätä asiaa nyt on tullut hieman ihmeteltyä.
Moni sanoo, että ei halua kihloihin ja naimisiin sillä perusteella, että "se ei merkitse mitään" ja "se on vain pelkkä muodollisuus tai paperi yms."

No, jos se kihloihin meno ja avioliitto ei ole niin tärkeä juttu, niin miksi se kuitenkin on sellainen asia jota ei missään nimessä voi tehdä.

Siis, jos se kihlaus ja naimisiinmeno ei ole merkityksellinen asia, niin eikös silloin pitäisi olla ihan sama vaikka kihloihin ja naimisiin menisikin.

15

2708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuori nainen

      Monesti jos pitää jotain asiaa turhana, pitää sitä samalla myös jokseenkin negatiivisena asiana. Tai tunnelataus asiasta on negatiivinen. Esimerkiksi itse pidän ruotsin kielen pakollista opiskelua turhana ja samalla ajattelen siitä negatiivisesti. Eiväthän nuo nyt ole ollenkaan sama asia mutta yritinkin vain antaa esimerkin... Mutta kuitenkin. Jos joku tulisi sanomaan minulle, että no hei, eihän siitä opiskelusta mitään haittaakaan ole jos ajattelet että se on pelkkä muodollisuus, näkisin varmaankin punaista. Miksi minun pitäisi tehdä jotain mielestäni turhaa?

      Ajat selvästikin takaa sitä, että sinä haluaisit naimisiin mutta kumppanisi on sanonut ettei hän halua, koska se on ihan turhaa. Haluaisitko oikeasti naimisiin henkilön kanssa, joka ei pitäisi asiaa minään? Minusta tuntuu todella oudolle että kaksi ihmistä, joista toinen olisi onnensa kukkuloilla ja toiselle päivä olisi kuin mikä tahansa, menisivät naimisiin. Eikö kannata viettää elämänsä sellaisen ihmisen kanssa, joka on kanssasi samoilla linjoilla ja itkee kanssasi onnen kyyneleitä sitoutuessanne loppuelämäksi?

      Mutta jos nyt välttämättä haluaa alkaa listata avioliiton hyötyjä verrattuna avosuhteeseen niin kannattaa lukea sellainen teos kuin Perhevarallisuusoikeus (Aarnio, Aulis). Lainsäätäjä on saanut aikaiseksi vaikka kuinka monta syytä mennä naimisiin. Ja ei: näitä seikkoja ei voi saada aikaiseksi pelkällä keskinäisellä sopimuksella. Nämä kyseiset asiat saa pelkästään olemalla naimisissa.

    • tahdotko?

      Samaa mieltä kuin "nuori nainen" eli kyllä avioliiton pitää olla semmoista, jota kumpikin edes solmimisen hetkellä haluaa. Onhan se vihkikaavassakin "tahdotko...". Olisi ikävää, jos joutuisi miettimään, että "en tahdo, mutta kun toi vaatii..." ja sitten päräyttää sen tahtomisensa papin tai maistraattivirkamiehen riemuksi. Nooh, todellisessa elämässä naimisiin on varmaan menty monituiset kerrat, vaikkei ole niin tahdottukaan, mutta nykyään kun on aika hyvin valinnanvapaus.

      Tavallaan vastasit itse omaan kysymykseesi "jos se kihloihin meno ja avioliitto ei ole niin tärkeä juttu, niin miksi se kuitenkin on sellainen asia jota ei missään nimessä voi tehdä". Naimisiinmeno on oikesti muutakin kuin pelkkä paperi, joten on hyvä edes vähän tahtoa eikä mennä vaan toisen mieliksi.

      Niin, ja miksi joku ei tahdo. Ehkä häntä pelottaa vanhempiensa esimerkki, toinen ehkä miettii, että "nyt se haluaa vihille ja sitten se haluaa... ja sitten...", kolmas ehkä ei ole koskaan ajatellut menevänsä naimisiin - onhan noita syitä. Jos juttu on niin kuinka eka vastaaja epäili, että omassa elämässäsi toivoisit muuta kuin tällä hetkellä on tarjolla, niin usko pois, jos joskus menette naimisiin siten, että se toinenkin tahtoo oikeasti, niin viimeistään silloin huomaat eron.

    • ap.

      Täytynee vielä lisätä, että kyseinen "avioitumisongelma" ei tällä hetkellä koske omaa elämääni. Tulipahan vain ihmeteltyä, kun tuota kyseistä ongelmaa ja riitoja tuon parisuhteen virallistamisen suhteen on ollut viime aikoina useammallikn tuttavapariskunnalla. Kaikkein mielenkiintoisinta -ja kieltämättä myös omituisinta- on mielestäni kuitenkin se, että useampi näistä edellämainituista pariskunnista on kuitenin hankkinut lapsia ja yhteisen omistusasunnon, vaikka nehän ovat huomattavasti kauaskantoisemmin, voimakkaamin ja peruuttamattomammin tulevaan elämään vaikuttavia asioita kuin mitä esimerkiksi kihlaus ja avioliitto (joista aina voidaan erota) voivat olla.

      • tahdotko?

        No hyvä, ettei ole itselläsi ongelmana! ;-)

        Lapsista olen samaa mieltä, että se on kauaskantoinen ratkaisu ja ihmettelen, jos joku lapsia tehtyään ja edelleen saman avopuolison kanssa asuen kauheasti pistää naimisiinmenolle hanttiin. Jos edelleen pariskunnalla on kaikki hyvin, niin miksi silloin ei voisi vakiinnuttaa asioita myös tältä kannalta. Ei kuitenkaan pelkästään toisen mieliksi, mutta avioliitossa oikeasti on juridisia etuja.

        Pelkkä yhteisen asunnon hankkiminen ei ole niin peruuttamaton ratkaisu. Kyllä sen voi myydä, joko toinen osuutensa toiselle tai molemmat myyvät osuutensa ulkopuoliselle. Kun molemmat omistavat osuutensa, niin asia on aika mutkaton, vaikkei oltaisi aviossa. Pelkkään asunnon omistamiseen verrattuna avioliitto voi olla isompi askel, juridisesti, koska jos pari ei tee avioehtoa, niin avioliitto tuo avio-oikeuden kaikkeen muuhunkin puolisoiden omaisuuteen.

        Kihlausta ei näihin asioihin oikeastaan kannattaisi sekoittaa, sillä se on vain lupaus naimisiinmenosta, mutta virallista asemaa sillä ei ole. Siinä mielessä on joskus hassua lukea, kuinka täälläkin palstoilla moni nainen marisee, ettei mies suostu kihloihin, vaikka kihlat ovat oikeasti vain välivaihe, jos ollaan naimisiin menossa. Ja jos ei olla menossa avioon, niin silloin "kihloissa oleminen" on ihan sama kuin minkä tahansa sormuksen käyttäminen vasemmassa nimettömässä ja sen kutsuminen "kihlasormukseksi".


    • nuori nainen

      Olen kyllä itsekin seurannut tuttavapiirini avioliittokeskustelua ja törmännyt samaan, että toinen ei halua naimisiin koska "se on turhaa". Yhdessä tapauksessa mies ei missään tapauksessa halunnut pitää sormusta ja vetosi myös siihen, että onhan heillä yhteinen asunto. Se kuulemma sitoi heidät enemmän yhteen kuin kihlaus ja avioliitto. Minäkään en ymmärrä miksi on niin helppoa sitoutua suureen velkaan yhdessä ja tehdä lapsia, mutta naimisiin ei voi mennä. Onko se sitten vain niin ettei haluta olla sen toisen kanssa lopun elämäänsä... Pelkäävätkö he eroa? Itse ainakin haluan odottaa niin kauan että löydän sen ihmisen, jonka kanssa haluan elämäni jakaa ja mennä naimisiin, ennen kuin ostan kodin ja saan lapsia.

    • naimisissa oleva

      Yksi mahdollisuushan on se, että inhoaa periaatteessa avioliittoinstituuttia, siten kuin instituutteja muutenkin usein inhotaan. Joku saattaa tuntea avioituessaan pettävänsä oman vakaumuksensa. Tuo "ei se mitään merkitse" on eräänlainen vastenmielisen instituution mitätöinti. En väitä, että kaikilla on tämä takana, mutta joillakuilla varmaankin.

    • wanha teini

      ...avioliitto olisi aikalailla yksi ja sama, mutta siihen liittyy tietty lainopillinen puoli mikä tekisi siitä varsin järkevän ja kaukokatseisen ratkaisun. Esimerkiksi kuolemantapaukset ja lastenteko.

      Kirkkohäitä en vietä vaikka kirveellä uhattaisiin. Kakkukahvit saatan kivoille sukulaisille tarjota ja parhaille kavereille ilmaista viinaa.

      • erkkaT

        Veljeni osti vaimoineen talon, joka tuli myyntiin siitä syystä, että entiset asukkaat elivät avoparina ja mies kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen, vaikka olikin nuori vielä. Miehen osuus talosta meni hänen äidilleen ja nainen joutui muuttamaan kodistaan tai ei muuten halunnut enää asua siinä, koska ei tullut toimeen anoppinsa kanssa, eikä asioita saatu sovittua. Surullinen tarina, mutta näitä sattuu...

        Naimisiin voi tosiaan mennä pelkästään järkisyistäkin. Eikä avioitumisen tarvitse automaattisesti merkitä prinsessahäitä. Moni mies ei varmaan uskalla ehdottaa naimisiinmenoa, koska ikävä kyllä monelle naiselle prinsessapäivä on niin oleellinen asia, että eivät suostu menemään naimisiin ilman sitä. Kun nuo kaksi asiaa saisi jotenkin erotettua toisistaan, niin ehkä sitten useampi pari uskaltautuisi kirkkoherranvirastoon tai maistraattiin...


    • siipu

      Mikäli kokee kihlat ja avioitumisen turhanpäiväisenä muodollisuutena, niin silloin ko. henkilö ei mene naimisiin, sillä se ei ole tarpeellista.

      Pitäisikö aina tehdä ja toimittaa sellaiset asiat, joilla ei ole väliä? Niinkö sinä toimit?

      Minä pyrin hoitamaan tärkeitä ja merkityksellisiä asioita... tosin pyrkimiseksi se välillä jää :P

      Kyllähän naimisiin voi missään nimessä mennä, mutta jos sen kokee turhana niin miksi mennä? Silloin saattaa asenne olla vähän negatiivinen koko avioliittoa kohtaan kun "kaikki" (

      • voi täyttää

        Monella kun tämä menee niin, että toinen haluaisi avioon ja toiselle tuo ei ole lainkaan tärkeää.

        Toki loppupeleissä pitää tehdä niin kuin itsestä tuntuu, mutta jos asenne avioitumiseen on "hällä väliä" niin miksi sitä ei voisi sitten tehdä jos se on puolisolle tärkeää?

        Ja jos muuten nauttii avoliitosta ja yhdessäasumisesta, avioliitto sitä tuskin pahentaa. Parantaa kyllä voi, kun toinen ei odota ja toivo koko ajan jotain mitä puoliso ei halua toteuttaa vaan siksi koska se on hänelle "ihan sama".


      • :::..:::::.::::....::

        Etkö sinäkään ole käsittänyt, että naimisiinmeno todellakin on tarpeellista vakituisessa suhteessa monien käytännön asioiden vuoksi? Pitäisi pystyä erottamaan naimisiinmeno ja häät.


      • siipu
        voi täyttää kirjoitti:

        Monella kun tämä menee niin, että toinen haluaisi avioon ja toiselle tuo ei ole lainkaan tärkeää.

        Toki loppupeleissä pitää tehdä niin kuin itsestä tuntuu, mutta jos asenne avioitumiseen on "hällä väliä" niin miksi sitä ei voisi sitten tehdä jos se on puolisolle tärkeää?

        Ja jos muuten nauttii avoliitosta ja yhdessäasumisesta, avioliitto sitä tuskin pahentaa. Parantaa kyllä voi, kun toinen ei odota ja toivo koko ajan jotain mitä puoliso ei halua toteuttaa vaan siksi koska se on hänelle "ihan sama".

        Toiselle voi olla periaatteen kysymys pysyä avioliittoinstituution ulkopuolella eikä niinkään pelkkä hällä väliä - juttu. Mikäli kyse on yhdentekevästä asiasta niin silloinhan avioliittoon voi taipua. Mutta sillä osapuolella, joka naimisiin haluaa täytyy myös olla kunnolliset perustelut halulleen eikä mitään mutkun-mää-haluuuun -perustetta, joka saattaa pohjautua pelkästään tapa-ajatteluun eikä omaan pohdintaan.

        Hällä väliä -asenteella tosiaan naimisiinmenon ei pitäisi olla mahdoton ajatus kunhan pahan mielen välttämiseksi pari ymmärtää, että toinen on asiasta innoissaan ja toinen ei.


      • siipu
        :::..:::::.::::....:: kirjoitti:

        Etkö sinäkään ole käsittänyt, että naimisiinmeno todellakin on tarpeellista vakituisessa suhteessa monien käytännön asioiden vuoksi? Pitäisi pystyä erottamaan naimisiinmeno ja häät.

        ole käsittänyt miksi naimisiinmeno olisi tarpeellista vakituisessa suhteessa. Ymmärrän kuitenkin avioliiton ja häiden eron.

        Onko tässä nyt kyse jälkikasvusta ja perintöasioista ym. vai mistä käytännön asioista avioliiton tarpeellisuus johtuu?


    • se sitoutumista

      vuosiksi eteenpäin...ikinä et voi tietää mitä se tuo tullessaan. En itsekkään tiennyt..jos olisin, olisin juossut ja lujaa... Menimme naimisiin liian pian n. 3kk tutustumisesta. Hälytys kellot kyllä soi päässäni et jotain on pieles...mutta eihän sitä usko kun on ihastunut...kai luuli et tämä on se ainoa ja oikea. Ja paskat mies oli pelkkä siipeilijä ja paskan puhuja...valitettavasti ei ainoa...niitä näyttää riittävän...sikiävät kai kuin täit.

    • Ja kuulisin mielelläni lisää syitä avioliitto/sitoutumis-vastaisuudelle. Ettei vaan jää pelkistettyä kuvaa, että: miehet ei vaan halua sitoutua.
      Paljon puolustellaan kielteistä kantaa juuri tälläisillä "latteuksilla": eihän se muuta mitään ja eihän sillä ole mitään merkitystä. Kuten ap:kin sanoi, minulle tuollainen "neutraali" syy ei mene läpi. Miksei helkkari vieköön voida olla edes sen verran "miehiä", että sanottais se oikea syy, jonka on pakko olla jotain ihan muuta, kuin noin neutraalia - siitä kovasta vastustuksesta päätellen! Kuvitteleeko miehet, että se "varmuus" asiasta vaatii jotenkin vuosikymmeniä kypsyäkseen? Kun mä taas olen ymmärtänyt, että jollei asia parissa vuodessa joinkuin selkiä, niin ei siinä sitten enää aikakaan auta. Miksi roikutaan suhteissa, joissa ei haluta edetä?? Eikö löydy sen vertaa munaa?

      Mä olen ite miettinyt tätä kihlausta viimeaikoina paljon. Allekirjoitan kyllä väittämän, ettei sormus "muuta mitään". Eihän sen pitäisikään muuttaa. Minulle se on juuri merkki siitä, että kaiken halutaan jatkuvan näin!? Että jos tätä tahtia jatkuu, niin sitte ruvetaan miettimään naikkariin menoakin ym.

      Sen sijaan, jos toinen ehdottomasti kieltäytyy kyseisestä "jatkuvuuden" merkistä, alkaa mulla epäilykset välittömästi kaihertaa.
      Sormus ym. eivät muutakkaan mitään.

      Mutta se muuttaa, jos mä EN SAA niitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe