Fort Lauderdale

Helmutti

Hei!

Onko forumilla Fort Laudersalessa käyneitä? Millainen paikka lomailla? Entä millä olisi kätevin/edullisin taittaa matka Lauderdalesta Miamiin? Entä onko kokemuksia hotelli Sea Gate Resortista tai Three palmsista? Kumpaako suosittelisitte?

Olemme joulukuun aikana menossa kyseiseen paikkaan ja kaikki tieto olisi tervetullutta.

2

4146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymyksiä..

      ...mutta vastataan nyt silti.

      Ko. mesta on juuri niin hyvä, kuin muutkin "lomakaupungit" Floridassa. Kauneus on katsojan silmässä, ja etsivä löytää. Kannattaa tehdä hakuja netissä, ja etsiä itseä kiinnostavat kohteet. Rannan puolesta Ft Lauderdale on todella kiva. Vesi ei ehkä paras mahdollinen sukeltajille, mutta uiminen ja auringon otto on ok. Rantaa on niin paljon, että et kävele sitä päästä päähän.
      Itse kaupungissä on pääsääntöisesti siistiä aluetta, mutta epäsiistiäkin löytyy, joten jos niistä tykkää, niin älä niille jää. Katsele Google Earth:stä aluetta, minne sitten oletkin majoittumassa. Jos alueella on paljon "vihreää", niin tod.näk. puistoja sisältävä ympäristö on kaikin puolin kaunista.

      Auto on tietysti ehdoton, jos ei hotelli sijaitse Atlantin rannalla. Ja vaikka sijaisisikin rannalla, niin auto on silti ehdoton. Auto valinnassa ei sitten kannata säästää. Maksa satanen suunniteltua enenmmän, jolloin saat todella mukavan ja tehokkaamman auton. Vuoraa autosi Avikselta!

      Tavallisen tallustajan vinkkejä: Lion Country Safari, Kanavaristeilyt, hienostoalueiden kartanot, Saw Grass Mills, Rannat, Hooters...

      Jos menette länteen päin, niin ajakaa aamusta Tamiami Trail (41) pitkin. Ihan sama, kunhan ette aja edestakaisin Alligator Alley (84), mikä on tylsä moottoritie.

      Orlandon seudustahan kaikki tietävät sen Disneyn puistot...

      Hotelleista valitsisin Sea Gate Resortin, sillä sen altalle paistaa paremmin aurinko.

    • lomailija

      Hei,

      Mukava paikka on. Voi yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Sää nyt marraskuussa meidän pariviikkoisen lomamme aikana oli lämpötilan suhteen vaihteleva: alkuloma oli lämmin, varmaan lähemmäs kolmeakymmentä celsius-astetta. Loppuloma olikin sitten aika viileä, varmaan 21-23 celsius-asteen luokkaa ja tuuli oli silloin tosi viileä. Varjossa paleli lyhythihainen paita päällä ja piti koko ajan hakeutua aurinkoon. Sadekuuroja tuli parina päivänä.

      Lauderdalesta Miamiin voi kulkea esim. tri-rai -junalla. Katso aikataulut ja muuta tietoa sivuilta http://www.tri-rail.com/
      En muista tarkkaa hintaa meno-paluu -lipulle Miamiin, mutta alle 10 dollarilla sen sai. Lipun saa ostettua juna-asemalla automaatista. Ja juna-asemalle pääsee paikallisbusseilla.

      maps.google.com -sivu on loistava, syötä sinne ensin hotellisi nimi/osoite ja sitten voit etsiä reitin hotellilta haluamasi kohteeseen. Palvelu ehdottaa autoreitin sekä paikallisliikenteen aikataulut ja tiedot bussien numeroista ja reiteistä. Todella kätevää.

      Miamiin kulkee Lauderdalesta myös pikavuoro, sen nettisivut ovat: http://www.greyhound.com/home/

      Fort Lauderdale on iso kaupunki ja välimatkat ovat pitkiä. Autonvuokraus on suositeltavaa, mutta kyllä mekin pärjäsimme ilman autoa. Kuljimme kävellen, paikallisbusseilla sekä takseilla. Kertamaksu paikallisbussiin on 1,25 dollaria ja se tiputetaan tasarahana kuljettajan vieressä olevaan koneeseen. Asemalta voi myös ostaa viikkokortteja.

      Sawgrass Mills ostoskeskuksessa kannattaa käydä, siellä on yli 300 liikettä (www.sawgrassmills.com/). Galleria Mall on hienompi ostoskeskus (http://www.galleriamall-fl.com). Las Olas Bulevardilla on paljon pikkuputiikkeja.

      Kannattaa käydä maisemaristeilyllä. Vaihtoehtoja löytyy. Jungle Queen Riverboat tekee 3 tunnin risteilyjä kanavissa, samalla reissulla käydään katsomassa alligaattoriesitys (http://www.junglequeen.com).

      Sawgrass Mills -ostoskeskuksen lähellä on Bank Atlantic Center (http://www.bankatlanticcenter.com), jos kiinnostaa mennä katsomaan esim. NHL-pelejä. Areenalla järjestetään myös muita tapahtumia, esim. konsertteja.

      Monipuolinen sivusto Fort Lauderdalen nähtävyyksistä ym. löytyy osoitteesta www.sunny.org.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe