katsekontakti koiraan?

kuinka?

monessa paikassa kerrotaan, että katsekontakti koiran kanssa on tärkeä juttu. Minun koirani se vaan menee eteenpäin, nuuskii maata, eikä ole näkevinäänkään minua. Joskus, kun sanon esim istu, katsoo minuun ja kun kehun, alkaa häntää heiluttaa.
Miten saisin kontaktin koiraani?
Ensin lenkki ja sitten vasta opetetaan juttuja? Lenkillä on niin paljon haisteltavaa ym mielenkiintoista, ettei malta katsoa minuun päinkään?
Olenko ihan hakoteillä?

13

3219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opetetaan

      kotona. Koira ei voi osata juttuja automaattisesti, jos ei niitä opeta ensin.
      Opeta vaiika ruokakupilla tai ulko-ovella. Koira ei saa ruokaa ennenkuin katsoo sinua silmiin, ei kuppia. Sama kun olette lähdössä ulos, ovi ei aukee ennen katsekontaktia.
      Odota että koira tarjoaa kontaktia itse.
      Tämä vaatii kärsivällisyyttä niinkuin muukin koirankoulutus.
      Kun koira osaa tämän hyvin kotona, siirry omaan pihaan tai muuhun paikkaan missä ei ole muita houkuttimia. Ja vasta viimeisenä paikkaan missä on muita koiria ja paljon häiriötä.
      Lenkillä vaadin kontaktia vaan satunnaisesti ja lyhytaikaisesti. Koulutuskentällä koiran pitää pysyä kontaktissa koko ajan.

      • Lärtsy

        Mitäs tehdä siinä tapauksessa jos koira onkin erittäin "villi", eli kun olet ruokakuppi kourassa toivomassa katsekontaktia koira Todellakin huomaa sinut; hyppii vasten ym tavoin on riehaantunut ilosta että saa ruokaa..? Koska eihän koiran riehaantumista tulisi plakita. Tuleeko vain odottaa kärsivällisesti että koira rauhoittuu..? Vai? Onko muita vinkkejä?


    • tapa!

      helppo tapa opettaa koiralle kontaktin salat on seuraava.

      ota jokin koiralle mieluinen herkku käteen, näytä sitä koiralle ja pistä käsi nyrkkiin. anna koiran haistella kättäsi ja yrittää ottaa nami. mutta avaa nyrkkisi vasta kun koira katsoo sinua silmiin, edes hetken! ole nopea, sinun täytyy keretä antamaan herkku juuri sillä hetkellä kun koira vilkaisee sinua. kun koira on tajunnut tämän, voit alkaa vaatia pidempää kontaktia ennen kuin avaat nyrkin.

      älä anna koiralle tämän jälkeen mitään ilman katsekontaktia.

    • -ison koiran omistaja-

      Meillä helpotti seuraavan harjoittelun käyttäminen katsekontaktin vahvistamiseen:

      kotona kesken arkiaskareidenkin toteutettavissa, kun koira touhuilee omiaan eikä kiinnitä sinuun huomiota, ota makupala mukaasi ja mene koiran näköetäisyyden ulkopuolelle. Jos mahdollista, laita nami hampaittesi väliin, tai vaihtoehtoisesti sormiesi väliin lähelle kasvojasi, käy kyykkyyn selkä koiran tulosuuntaan päin, ja kutsu koiraa kontaktisanalla (meillä se on koiran nimi).

      Kun koira tulee luoksesi, sen on tehtävä töitä päästäksesi kasvojesi lähelle (mikä on kunnon kontaktinottoa) kiertämällä sinut, ja saadakseen namin läheltä kasvojasi.

      Tämä on helppo jippo vahvistaa kontaktia, ja oman koiran kohdalla olen huomannut sen, että ko. harjoittelujen alettua koira ottaa lenkilläkin heti kontaktia nimensä kuullessaan.

      Kannattaahan sitä ainakin siis kokeilla!

      • pallon heittoleikiä

        opetin niin, että en heittänyt palloa ennenkuin katsoi minua. Koira odotti hievahtamatta milloin pallo heilahtaa ja kun se ei liikkunut vilkaisi lopulta ihmeisään minua, että mikäjuttu tämä nyt on, ja silloin salamana pallo lähti ilmaan. Kyllä se siitä. Keksit vain omalle koirallesi sen oikein tavan opettaa tämän. :)


    • Nasu-

      Otetaan esimerkiksi vaikka tilanne jossa olette lenkillä. Joka kerta kun sun koira ottaa suhun katse kontaktin niin palkitse se jollain tavalla (kehumalla, makupalalla). Kun olette lenkillä ole tarkkana siitä, että aina kun koira ottaa sinuun pienenkin kontaktin, palkitse. Kyllä se kontakti koiran kanssa löytyy kunhan teet sen koiralle kannattavaksi! :) Sinnikkyyttä :)

      • emma

        Koulutuksssa oikein ajoitettu palkitseminen/rankaiseminen on kaiken A ja O.

        Koira oppii nopeasti, jos palkinto tulee juuri sillä samalla sekunnilla kun se toimii oikein. Se onkin kouluttajalle haastavinta, vaikkei äkkipäätä luulisi.

        Ikävä kyllä, usein näkee, että koiraa esim. moititaan vielä kun se on jo lopettanut sopimattoman käytöksen. Esim. koira haukkuu ja vetää hihnassa pyrkien toisen koiran luo. Omistaja vaatii koiraa luokseen ja rauhoittumaan. Kun koira sitten tulee, niin vielä vaan omistaja marmattaa vihaisella äänellä eikä kehu luoksetulosta, vaikka juuri niin pitäisi silloin tehdä. Ei ihme, jos ei koira ymmärrä mitä siltä oikein halutaan. Teki sitten niin tai näin, aina saa moitteita.

        Ajoitusta kannattaa harjoitella oikein ajatuksen kanssa. On hienoa nähdä se älynväläys koiransa silmissä, kun se hoksaa mikä on homman nimi =)


    • allisoni

      Mä oon tehny alussa niin että makupala kumpaankin käteen, annan koiran haistaa, nostan kädet sivuilleni suoraksi (koira tuijottaa käsiä) ja kun koira vilkaiseekaan minua silmiin, heti makupala ja paljon kehuja. Kun alkaa sujumaan, voit rueta pidentämään aikaa jonka katsoo silmiin.
      Meillä neiti hoksi aika pian ja nyt kun lenkilläkin puhuttelen, katsoo heti silmiin. :)
      Toinen koira oppi jo että ruokakuppia annettaessa istui ja tapitti silmiin koko ajan..
      Vaikka sanotaan että koira tuntee uhaksi sen kun katsotaan silmiin niin en allekirjota, riippunee koirasta, meillä ainakin voi paljon lukea koiran ajatusmaailmaa kun katsomme toisiamme silmiin. :)

    • yhteistyö-

      Jos puhutaan pelkästä kontaktista, ei pelkästä katsekontaktista, on se nimenomaan sitä yhteistyötä koiran kanssa. Koira tahtoo tehdä asioita ohjaansa kanssa.

      Eli koiran kanssa touhuamalla saa myös sitä yhteistyötä parannettua ja sitä kautta koira alkaa hakemaan katsekontaktia. Kontaktiharjoitukset, nami nyrkkiin jne ovat erittäin hyviä, mutta kontaktia parantaa myös ihan leikkiminen koiran kanssa, jokapäiväiset iloiset koulutushetket. Jo se että omistaja ottaa lenkillä muutamat iloiset juoksuaskeleet saattaa innostaa koiraa tulemaan siihen lähelle katsomaan josko tulisi jotain muutakin hauskaa.

      Sitä voi myös piilottaa koiran lempilelun metsään ja löytää sen yhdessä koiran kanssa yms kivoja juttuja joista koira oppii että ulkonakin kannattaa pitää yhteyttä hihnan päähän.

      • yhteistyö-

        Lisäisin vielä tuohon yhteen edellisen kirjoitajan mainintaan että sanotaan että koira kokee uhaksi sen että katsotaan silmiin. Vieras koira voi näin tehdäkin, suora tuijotus on uhkaava ele koirien maailmassa.
        Mutta näillä kontaktiharjoituksilla koiralle nimenomaan opetetaan että silmiin katsominen on hauskaa. Mutta en minä omia koiriani esimerkiksi tuijottele minuuttikaupalla silmiin. Riittää että koira katsoo minua, en minä katso koiraa.
        Toinen koirani jopa ahdistuu siitä ja kääntää hyvin äkkiä katseensa pois eli opetuksesta huolimatta, jotkut koirat tosiaan eivät pidä siitä että niitä tuijotetaan.

        Minä luen ennemmin koirieni elekieltä, kuin tuijottelen niitä silmiin ja mietin mitä ne ajattelevat.

        Ja kuten mainitsin, kontakti on muutakin kuin se katsekontakti. Eli jos yhteistyö on kunnossa, koirakin tottelee ja oppii asioita mielellään.


    • TietääMistäPuhuu

      "Minun koirani se vaan menee eteenpäin, nuuskii maata, eikä ole näkevinäänkään minua."

      Kun koirasi tekee näin, niin katsotko sitä suoraan silmiin, odottaen kontaktia?
      Sillä jos teet näin tiedän mistä käytös johtuu : )

    • Koira- 98

      Meillä koira katsoo ilman käskysanaakin silmiin (ei todellakaan vihaisesti!) oma-aloitteisesti. Opeta sille katsekontaksi näin: mene rahalliseen paikkaan joss ei ole ärsykkeitä/häiritsevää. Ota nami käteesi ja sano "katso", kun koira edes vilkaisee sinua, kehu sitä ja anna nami! Koira kyllä katsoo silmiin viimeistään kun se odottaa sitä ja katsoo sinua kysyvästi. Onnea peliin :)!

    • Anonyymi

      Meidän koira on katsonut suoraan silmiin pennusta saakka... Nyt jo 15v

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8069
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4572
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2220
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe