Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Domain kyssäri

Oma serveri

Hei.
Miten pitää käytännössä toimia, jos haluaa omaan serveriin domainin? Olen ajatellut rekisteröidä .fi päätteisen domainin domainkeskuksesta. Voinko domainin oston jälkeen vain tehdä serverin jonka domainnimi on esim. plaaplaa.fi? Voinko rakentaa esim. Domain-puun (nimi.plaaplaa.fi)tälle domainille? Oma kotiyhteys on soneran liittymä. Asettaako se jotain rajotteita?

6

1348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fafksjalfsa

      Ei voi kuin ihmetellä, minkätakia se domain pitäisi rekisteröidä domainkeskuksen kautta kun sen voisi rekisteröidä suoraan viestintävirastolta?
      https://domain.ficora.fi/fidomain/aca.aspx

      "Voinko domainin oston jälkeen vain tehdä serverin jonka domainnimi on esim. plaaplaa.fi? Voinko rakentaa esim. Domain-puun (nimi.plaaplaa.fi)tälle domainille?"
      Sehän riippuu aivan siitä softasta jota pyörii siellä sun serverillä ja miten se on konffattu..

      "Oma kotiyhteys on soneran liittymä. Asettaako se jotain rajotteita?"
      Sehän riippuu aivan siitä onko ip:si dynaaminen vai staattinen? Tod.näk dynaaminen, eli vaihtuva..

      • kun ihmetellä

        " Ei voi kuin ihmetellä, minkätakia se domain pitäisi rekisteröidä domainkeskuksen kautta kun sen voisi rekisteröidä suoraan viestintävirastolta?"

        tietojesi vähyyttä. Rekistöröitäessa domainia pitää ilmoittaa myös missä on sen nimipalvelin. Ilman nimipalvelin-tietoja rekistöröinti ei yksinkertaisesti onnistu. Eikä nimipalvelin voi olla koneessa, joka on dhcp:n takana. Helpompi käyttää vaikka domainkeskusta.


      • fajflsjkjslafjs
        kun ihmetellä kirjoitti:

        " Ei voi kuin ihmetellä, minkätakia se domain pitäisi rekisteröidä domainkeskuksen kautta kun sen voisi rekisteröidä suoraan viestintävirastolta?"

        tietojesi vähyyttä. Rekistöröitäessa domainia pitää ilmoittaa myös missä on sen nimipalvelin. Ilman nimipalvelin-tietoja rekistöröinti ei yksinkertaisesti onnistu. Eikä nimipalvelin voi olla koneessa, joka on dhcp:n takana. Helpompi käyttää vaikka domainkeskusta.

        "Rekistöröitäessa domainia pitää ilmoittaa myös missä on sen nimipalvelin. Ilman nimipalvelin-tietoja rekistöröinti ei yksinkertaisesti onnistu. Eikä nimipalvelin voi olla koneessa, joka on dhcp:n takana. Helpompi käyttää vaikka domainkeskusta. "
        Oh, No Shit Sherlock!
        Aika yllättävää, aloittajan tiedot alussa oli loppupeleissä niin puutteliset että en alkanut sen enempää rautalankaa vääntää asiaan.. Mulle se on yks paskanhäivä mistä kukakin domaininsa hommmaa ja miten hoitaan dns asiansa.


    • zxcvbnm

      Soneran kuluttajaliittymiin ei saa kiinteää ip-numeroa. Pitää olla yritysliittymä ja ne ovat sitten aivan eri hintaluokassa.

    • lisää huijahuihai

      Onhan noita nettipalveluita, joilla saa dynaamisen IP:n pelaamaan palvelimessa. Sitte otat dns palvelun jostakin ilmaiseksi (niitäkin on).

      Sitte vaan laita palvelimeksi localhost ja jätät vhostit konffaamatta. Tuon jälkeen on ihan sama millä osoitteella tuut koneelle niin ko. osoite jää osoitekenttään. Helppoa!

    • nörtti seppo

      Ei todellakaan kannata ottaa fi päätettä jos meinaa harrastaa esim liiketoimintaa.. fi ei todellakaan myy missään muualla kuin suomessa, eli kyseinen domain paljastaa sinun olevan (junttiladiasta)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1223
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe