Beagle

Biigeli

Olen ottamassa Beaglen koirakseni, aikaisemmin minulla on ollut saksanpaimenkoira.Onko beagle helppo oppimaan? Jos vertaa sakemanniin esim. Millainen beagle on sisällä? Kuinka paljon liikuntaa tarvitsee päivässä?
Tuleeko hyvin toimeen muiden koirien kanssa? Esim. jos käyttää koirapuistossa?

Koira tulee metsästystä harrastavaan perheeseen, mutta elää kaupungissa.Eli tarvitsee varmasti paljon liikuntaa, jotta saa energian purettua? Pääsee usein mökille, jossa jo odottaa oma ulkoiluaitaus missä on lämmitys. Viihtyykö sellaisessa?

Kiitos vastauksista!

18

4137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jippii

      Meillä on vuoden ikäinen beagle, joka on oman perheen kesken rauhallinen poitsu, mutta vieraiden tms. tullessa muuttuu todella villiksi.
      Beagle on hyvällä tapaa itsepäinen koira, mutta oppii kyllä tarpeeksi kouluttamalla ja useilla toistoilla :)Meidän beagle tulee mainiosti toimeen toisten koirien kanssa ja juuri koirapuistossa oleminen on mielipuuhaa. Liikuntaa beagle tarvitsee paljon ja muutenkin huomiota. Lasten kanssa meidän beagle tulee hyvin juttuun ja on kyllä väsymätön leikkikaveri. Aitaukseen kannattaa totuttaa pienestä asti! eikun onnea hyvälle valinnalle ja antoisia metsästysreissuja!

    • metsästäjä_-_

      Ootko harkinnut eestinajokoiraa, ite omistan tälläisen ja vaikka asutaan kaupingissa niin se pärjää siellä yhtä hyvin kuin beagle. Ja sillä on laajempi hakualue kuin beaglellä ja yhtä kestävät tassut kuin suomenajokoiralla.

    • aivan eri maata

      beagle ja saksanpaimenkoira: Ei voi puhua samana päivänäkään.

      Tottakai beagle oppii, miks helkutissa ei oppisi :)
      Mutta ei se ole niin iisi ja uskollinen seurakoira kuin mitä ulkonäkö antaa ymmärtää..

      Omaa koiraa en käytä koirapuistossa vahingossakaan,
      se kyllä "tulee" toimeen ja "leikkii" sekä pentujen, urosten ja narttujen kanssa kuin unelma..mutta en vie sitä koska sillä nousee kusi päähän heti eikä se tottele mitään.
      Urosbeagleille tyypillistä on toisille koirille uhoaminen, hakkuu ja ulisee turhasta varsinkin hihnasta talutettaessa ja rähisee vastaantulijoille, vetää remmissä...
      aina kun näkee beaglen sillä on jonkinsortin vedonestovaljaat päällä :D

      Ja kun kävelet beaglen kanssa joudut metrinvälein kampeamaan pusikkoon kun se jää nenästään kiinni:
      SE ON RIISTAKOIRA!!!
      Se nuuskii, se on itsenäinen ja itseriittoinen ja aamu- sekä iltahämärissä voit olettaa että jos päästät irralleen se katoaa koko päiväksi.

      Kannattaa oikeesti soitella noille kasvattajille ja miettiä että onko beagle sinun rotu: Mitä teet riistakoiralla jos haluat vain istua koirapuistossa ja juoruilla..

      • lukea

        etkö osaa lukea, vai etkö ymmärrä lukemaasi? keskustelunaloittajahan nimenomaan sanoi, että beagle tulee metsästystä harrastavaan perheeseen, vaikka asuvatkin kaupungissa.


    • Biigeli1

      Niin tosiaan. Hetken mietin vastausta ja ihmettelin että pitäisikö erään vastaajan lukea uudestaan alkuperäinen viestini tai sitten vain en esittänyt asiaa tarpeeksi selvästi. Joten:

      Ei ole tarkoituksena istua koirapuistossa pitkin päivää ja juoruta, kuten edellä mainittiin. Kaupunki olot tulee koiralle olemaan pieni osa elämää, koska se pääsee usein mökille ja metsälle. (En ole ainut joka koiran kanssa puuhastelee, muut perheenjäsenet pitävät koiraa myös) Eli, aion vain pitää huolta siitä, että koira saa liikuntaa(kaupungissakin) ja sosiaalista elämää muiden koirien kanssa.

      Kiitos kuitenkin kaikista vastauksista ja mielipiteistä.

    • sekoitus

      sitä samaa mietin ite,tosin vain isä on meillä beagle,mutta mitä oon törmännyt aitoihin koiriin on beagle mitä mainioin myös sinun kuvailemaasi käyttöön,tulee toimeen myös kaupunki elämässä eikä tarvii mitään jatkuvaa aktiviteettiä.tulee hämmästyttävän hyvin toimeen muiden koirien kanssa,oma sekoitus tykkää silloin tällöin irrotella metsässä pomppimalla ja lumihangessa ravaamalla.oppi myös heti ekalla kerralla ulkoilemaan polkupyörä retkillä,jossa saa ravata pahimmat höyryt ulos.

      • Beaglekasvattaja

        Itse kasvatan beagleja ja tiedän sellaisia ihmisiä, jotka asuvat beaglen tai jonkin muun ajokoiran kanssa vaikkapa kerrostalossa. Itse en lähtisi kerrostaloon asumaan. Itse olen valinnut beaglen sen koon vuoksi, sen kanssa voi harrastaa monipuolisesti huomioiden omistajan ja koiran! kiinnostuksen kohteet ja koska siltä löytyy luonnetta. Beaglet ovat yksilöitä, toiset nauttivat näyttelyistä, toiset metsästyksestä, joitakin kiinnostaa molemmat, jotkut harrastavat agilitya sillä virtaahan tällä koiralla riittää. Omistajalta vaaditaan pitkäjänteisyyttä kouluttamisessa, mutta lopussa kiitos seisoo. Haasteellinen tapaus, mutta enpä luopuisi mistään hinnasta! Ja ajattelin hankkia vielä toisen ellei kolmannenkin. Beaglestahan sanotaan, että se menee pilalle jollei sillä ole seurana toista koiraa.. itsellä on koiratuttuja sen verran ettei näin ole päässyt käymään.


    • annajj

      beagle on terve ja aktiivinen metsästyskoira.
      Se on todella älykäs rotu, ja se kannattaa muistaa koulutuksessakin. Kannattaa siis olla johdonmukainen, mutta oletan sun olevan, kun sulla on saksanpaimenkoira ollut. Se oppii asioita nopeasti, mutta täytyy löytää oikea tapa opettaa asioita, useimmiten motivointina käy ruoka tai lelut.
      Beagle tulee mainiosti toimeen toisten koirien kanssa. Yleensä beaglet ei ole dominoivia, joten koirapuistoilu onnistuu hyvin. Meijän beagle muistaa koirapuistojen sijannit ja kun ollaan lähellä alkaa armoton vinkuminen. Tulee myös ihmiten kanssa hyvin toimeen, lasten varsinkin.
      Beaglea ei suositella ulkokoiraksi missään nimessä jo luonteensa puolesta että turkkinsa. Se on sosiaallinen rotu, joka kaipaa olla "oman laumansa" lähellä ja mukana toiminnassa. Beagle on sisällä hiljainen ja rauhallinen, kunhan saa tarpeeksi liikuntaa. Joskus kuulee kuinka beaglea ei voi pitää sisällä, koska se ei rauhoitu millään, mutta tämä johtuu siitä aktiviteetin puutteesta.
      Beagle tarvitsee siis aivotyötä pysyäkseen tyytyväisenä. Parin tunnin lenkki päivässä riittää aivotyön lisäksi.
      Mutta kaiken vaivannäön jälkeen saat ikuisen ystävän. Beagle siis kiintyy omistajaansa syvästi, ja seuraa tätä kaikkialle. Beaglet on myös läheisyydenhaluisia, ja haluavat olla aina ihan vieressä. :)
      suosittelen lämpimästi.

      • jdip

        Oon tässä seuraillu yleisesti näitä beagle keskusteluja ja olen pannu merkille sen ettei beagle muka sopisi ulos?? Omani ainakin viihtyy tarhassa hyvin. Kyllä jos beaglellelle on kunnon puitteet ulkona ja opettaa sen sinne pennusta pitäen eikä opeta sitä nukkumaan saman peiton alla isäntänsä kanssa niin kylläpä se vaan siellä viihtyy. Kunnon puitteilla tarkoitan eristettyä koppia/lämmitystä. Mutta tietenkin se myös tarvii lisänä päivittäistä akviteettia isännän ja muun perheen kanssa.


    • kahden koiran omistaja

      Yhdyn kyllä sanoissa muihin ihmisiin täällä. Beagle kyllä oppii hyvin. On innokas oppimaan ja haluaa miellyttää omistajaansa. Hyvä sisäkoira, pentuna tekee kyllä tuhoja. Tietekin vaikea verrata kun sillä on toinen koira kaverina. Ja tarvitsee kyllä liikuntaa joka päivä. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Minulla narttu koira, tykkää haukkua/ulvoa mielellään muille koirille.

      Muistutan vielä, että beagle on sisäkoira, turkki ei sovellu ulos. Myös beagle on sosiaalinen koira, joten tarvitsee kyllä seuraa.

      Meillä juuri näin talven alla opetetaan koiraa metsälle, koira nyt reilu vuoden ikäinen. Innokas on oppimaan =) Itse kyllä tykkään, mutta beaglella (omalla ainakin) on sitten sisäsiisteys ongelmia pentuna. Saattaa paskoa sisälle vaikka olisi jo sisäsiisti. Myös kestää jonkin aikaa ennen kuin on täysin sisäsiisti.

      Mut onnea valinnalle =)

    • Napero 1

      Jos haluat ikiliikkujan, herätyskellon ja varman ajurin valitse beagle.
      Beagle tulee hyvin toimeen toisten koirien (erityisesti itseään pienempien) ja kissan kanssa. Meillä sillä on seurana peräti kaksi kissaa.
      Pentuna yksin ollessa pureskelee kenkiä, huonekaluja, jos aika käy pitkäksi.
      Olen kouluttanut sekä saksanpaimenkoiria että niiden ohjaajia, mutta en omaa beagleä.
      Lankomies koulutti omasta beaglestään palveluskoiran, mutta samalla hävitti beaglen ajavan koiran ominaisuudet. Koira seuraa isäntäänsä vierellä ja jos jöänis satuu hyppäämään edestä, ajaa niin kauna kuin näkee ja tulee sitten iloisena isäntänsä luo pyytämään kiitosta.
      Kyllähän jokainen koira pitää koiran tavoille opettaa, mutta kyllä hyvä ajuri tarvitsee itsenäisyyttä ja saa olla itsepäinenkin.
      Riistan haku ja ylösotto sekä kunnollinen ajo vaatii näitä ominaisuuksia.
      Oma kokemukseni on, että beagle viihtyy hyvin myös kaupungissa, mutta tarvitsee seuraa ja riittävästi liikuntaa.
      Me käymme 3-5 kertaa päivässä lenkillä. Ensimmäinen lenkki klo 7.00. Koira herättää varttia aikaisemmin. Lenkit voi olla lyhyitäkin, varsinkin jos antaa uroskoiran haistella jälkiä ja merkitä reviiriään.
      Pitemmän päälle saa opetettua, ettei kaupungissa saa lähteä ajamaan. Omalleni olen opettanut, että silloin kun päästän vapaaaksi saa lähteä hakemaan jälkeä, muttakun on talutteimessa ei ole mitään asiaa ajoon.

      Meille beaglen rotuna valitsivat perheemme naiset. Kaunis, eloisa, hauska ja sopivan pieni koira, olivat heidän perusteensa.

      Meille miehille rotu sopi, koska se ajaa sopivan hitaasti ja tarkasti jänistä, suoia, kettua ja merkaapa kanalinnutkin metsällä.

      Varma ja luotettava ajuri ja kaveri.

      Ainoa yllätys on ollut se, että karvaa siitä lähteen emennän kuin saksanpaimenkoiratsa rtai lassiesta.

    • kerttukatti

      mulla ajokoiran ja beaglen sekotus. 1v., nimeltään elvis. aivan ihana luonne, hyvä oppimaan. metsästysvaisto ilmeisen vahva, irti ei ainakaan meidän koiraa voi kauheasti pitää. kaiken muun kyllä aloittelijan käsissäkin oppinut.Erittäin sosiaalinen toisia koiria kohtaan, pitää erityisesti lapsista. Hyvin menee vaik kerrostalossa asutaan, eikä edes metsästystä harrasteta. Nimenomaan juoksemista kaipaa, koirapuistossa käydään juoksemassa koirakaverien kanssa.

    • löytyy meiltä

      Meillä on molemmat.
      Beagle itsenäinen ja itsepäinen verrattuna saksanpaimenkoiraan.
      On ihan yhtä helppo oppimaan kuin saksanpaimenkoira. Ovat niin ahneita, että namista tekevät mitä vaan. Yhtä tottelevaista beaglestä ei saa. Meidän beagleä voi ulkoiluttaa vapaanakin. Tosin jos jänis menee ohi, niin lähtee ajamaan. Tulee kuitenkin vihellyksestä takaisin, kun tietää saavansa jotain hyvää.

      Sisällä on rauhallinen, jos saa tarpeeksi juosta ulkona ja haistella hajuja. Yhtä toiminnanhaluinen beagle ei ole kuin saksanpaimenkoira. Silti sitä kannattaa aktivoida muutenkin kuin vain liikunnalla.

      Jos on mahdollisuus ulkoiluttaa vapaana, niin ei tarvitse niin pitkiä lenkkejä tehdä. Meidän beagle käy 3 kertaa päivässä tunnin lenkin ja se riittää sille, koska saa lenkillä olla vapaanakin. Beaglemme ainakin tulee kaikkien kanssa toimeen ja käydään koirapuistossa, jossa se jaksaa juosta vaikka kuinka pitkään. Ihan tunnissa ei kyllä koirapuistossa käynnistä selvitä.

      Tuohon ulkoaitaukseen täytyy opettaa.
      Meidän beagleä ei voi sellaiseen laittaa. On aina mökillä vapaana. Ei se mihinkään karkaa. Siitä huolimatta, että sitä käytetään metsästykseen. Se on oppinut koska metsästetään ja koska ei. Ei halua olla yksin ulkona edes vapaana.

      Meidän beagle on keskivertoa rauhallisempi ja sen metsästysvaisto ei ole huippuluokkaa.

      Narttu on helpompi kuin uros.

      • beaglemme

        Meillä beagle teki pentuna aika paljon tuhoja, mm.kenkiä,vaatteita,lamppuja sun muuta on hajottanut.. tuhojen teko on jatkunut jonkin verran myös aikuisena, mutta kun muistaa ettei jätä tavaroita lattialle yms niin ei ongelmaa. Sisäsiitiksi oppimiseen meni aika kauna.. olikohan 8kk kun viimeisen kerran teki sisälle. mutta nykyään ei ongelmia. joskus voi merkata vieraissa paikoissa, joissa on toisia koiria. Beaglella erittäin kova kiinnostus oppimaan uutta. pärjää mielestäni sekä metsällä että agilityssä tai tokossa. Ulkokoiraksi ei ainakaan meidän koirasta ole, mutta tietenkin mökillä on vapaana ja jaksaa juosta, muttei häkissä.
        Tulee toimeen melkein kaikkien koirien kanssa, mutta joskus on tullut kähinää muiden uros koirien kanssa.
        Beagle on aika kovapäinen, joten pennusta asti tarvitsee kunnon johtajan ja rajat.


    • Phoebs1

      Samoja piirteitä löytyy myös meidän karvakamusta. On äärimmäisen ystävällinen, utelias ja itsepäinen. Ei hauku koskaan. Kaipaa myös huomiota lähes jatkuvasti. Rakastaa ulkoilua ja voi pitää vapaana mökillä, mutta pärjää myös vartin ulkoilulla ihan hyvin työpäivän ajan. Pienenä teki tuhoja kyllä paljon ja sisäsiistiksi oppiminen kesti myös lähes 8kk asti.Uhmaikäisenä meillä tehtiin myös "kostopissoja" jolloin loroteltiin ties mihin sisällä ja saatettiin samalla katsoa suoraan silmiin.Rakastaa varastamista ja esim kaukosäätimet yms lähtee pyödältä jos ovat tarpeeksi matalalla. Karvaa tuntuu lähtevän enemmän kuin pitkäkarvaisista roduista. Todella sopeutuvainen rotu, joka tekee kyllä selväksi ketä rakastaa.

      • onnellinen beagle

        Beaglet ovat viisaita, kilttejä ja itsepäisiä koiria. Kouluttajan täytyy vain olla ovelampi kun koira, niin homma toimii...


      • ----------
        onnellinen beagle kirjoitti:

        Beaglet ovat viisaita, kilttejä ja itsepäisiä koiria. Kouluttajan täytyy vain olla ovelampi kun koira, niin homma toimii...

        miten tuohon kostopissailuun sitten kannattaa reagoida jos omalle kohdalle sattuu???? rangaista vai mitä ihmettä????


    • Beagle

      Meillä on toooosi ihana beagle uros;) I

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe