Ahdistus iltaisin ja pakko-oireet

Harmaa hahmo

Aamulla, päivällä ja iltapäivällä kaikki on vielä suhteellisen hyvin, lukuunottatta päivittäisiä pakko-oireita...

Sitten kun tulee ilta niin alkaa selittämätön ahdistus, jolle ei tunnu löytyvän mitään selitystä. On vain ahdistunut, levoton ja rauhaton olo. Toisinaan illat ovat helpompia ja toisinaan taas tuntuu, että tällainen elämä ei ole elämisen arvoista jos tästä olotilasta ei pääse eroon. Pakko-oireetkin, joita ovat tarkistelu, asettelu ja pään sisäiset häiritsevät ajatukset, ovat pahempia iltaisin ahdistuksen kanssa.

Nukkumaan ei pysty menemään ajoissa, kun olotila ei anna armoa yhtään ja vuorokausirytmi menee sekaisin.

Tätä ei ole helppoa selittää mutta toivottavasti joku ymmärtää edes hieman mistä puhun.

Taitaa olla aika kääntyä ammattiauttajan puoleen, ennenkuin pää hajoaa täysin. Onko kenelläkään muulla vastaavanlaisia oireita?

17

9842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rev.McMoon

      käytätkö kofeiinia, minulle se aiheutti kaikenlaisia oireita.

      • dgfh

        mihin niitä spykiatreja ja lääkkeitä tai muutakaan tarvitaan, kun kaikki ongelmat on vaan lähtöisin kofeiinista.

        Eli lopeta kahvin juonti, nii paranet kaikistä oireista ja mielenterveys paranee heti, olit skitso tai muuten vähä heittää päässä.


      • Harmaa hahmo

        Jätin kofeiinin kun tuli vielä pahempia oloja.


      • kofeiini on huono
        dgfh kirjoitti:

        mihin niitä spykiatreja ja lääkkeitä tai muutakaan tarvitaan, kun kaikki ongelmat on vaan lähtöisin kofeiinista.

        Eli lopeta kahvin juonti, nii paranet kaikistä oireista ja mielenterveys paranee heti, olit skitso tai muuten vähä heittää päässä.

        Kofeiini ei todellakaan ole hyvä yhdistelmä ahdistuksen kanssa. Itselläni auttaa paljon ahdistuksen hallitsemisessa kun jätti kahvin pois ja tupakoinninkin mahdollisimman vähälle. Illalla ei kannata kahvia juoda, eikä tupakoida. Ja toivoisin, että tämänkaltaiset palstat saisivat olla rauhassa kaikenmaailman vitsinvääntäjiltä. Hienoa että tällaisia on, internetin hyviä puolia tämäkin.


      • hankkia apua
        Harmaa hahmo kirjoitti:

        Jätin kofeiinin kun tuli vielä pahempia oloja.

        Pakko-oireiseen häiriöön on olemassa apua, kognitiivinen terapia auttanu itseä. Kannattaa hakea harmaa hahmo apua, et ole yksin juttujen kanssa, näistä kärsii tosi moni.


      • Anonyymi
        Harmaa hahmo kirjoitti:

        Jätin kofeiinin kun tuli vielä pahempia oloja.

        Modellen muuten sittas kofeiini Joten ihmiset on erilaisia.
        Ypsilon tuttava joi kupin kahvia Aina enen nukkumasn menoa ja nukkui hyvin. Joten yleisesti sanotaan että piristää , niin on monen kanssa , mutta ei kaikkien


      • Anonyymi
        Harmaa hahmo kirjoitti:

        Jätin kofeiinin kun tuli vielä pahempia oloja.

        Ihminen jolla on tapana ollut saada joka päivä annos kofeiinia kahvin muodossa saa vieroitus oireita usein kun lopettaa äkisti. Ei kahvi ole vaarallista , ja monelle tuiki tärkeä juoma ollut jo vuosikymmeniä .
        Avun. Saa lääkäristä , että tilanne tasoittuu


    • Yleinen vuodattaja

      Jotkut masennuslääkkeet saattaisivat auttaa, kuten Efexor tai Cipralex.

    • OCD

      Sinulla on selvästi OCD eli pakko-oireinen häiriö, johon on kyllä apua saatavissa. Varaa aika terveyskeskukseen ja sanot lääkärille suoraan, että epäilet pakko-oireista häiriötä. Todennäköisesti saat lääkityksen. Minulla on tästä kokemusta vaikka kuinka paljon ja lääkkeeni on Sertraliini, joka on todella näyttäisi tehoavan, tässä nyt olen ollut ihan oireettomana. Heti vaan lääkärille!

    • SiilinTuhina

      Minulla on ahdistuneisuushäiriö ja pakkomielteitä. pahimpia ne ovat illalla ja etenkin silloin kun pitäisi mennä nukkumaan. Kannattaa yrittää saada ammattiapua, että voisi miettiä mistä johtuu.

    • miepp

      voi kuule on tuttua..tsemiä..

    • vkdfjvojdfiv

      Mees ottaa kilpirauhas arvos !!

    • as

      Hei!
      Tuntuu että ymmärrän ihan täysin... Itselläni alunperin jokseenkin samanlaisista syistä vuorokausirytmi mennyt ihan rempalleen. Etenkin siis noiden häiritsevien ajatusten ja niiden pakonomaisen vatvomisen takia. Sillä kun päähäni tulee ahdistava tai muu ajatus jota vain on joku selittämätön pakko ajatella en saa rauhaa ennenkuin olen "käsitellyt" asian päässäni. Pahimmillaan siihen käsittelyyn menee tuntikausia ja sinä aikana ahdistus ehtii kasvaa sietämättömäksi. On myös aika masentavaa pää räjähtämäisillään pohtia jotain asioita kun muut nukkuvat ja itsekkin haluaisi mutta kun ei vaan pysty lopettamaan kun on jo siinä tilassa. Silloin ei pysty nukkumaan tai tekemään mitään muutakaan, vain sitä uuvuttavaa asioiden pyörittelyä. Ikävää tossa on paitsi paha olo myös se kun se "syö" muuta elämää niin paljon. Pidän monenlaisista esim. liikunnasta, kirjoista, ulkoilusta, leipomisesta ja vaikka mistä mut ihan liikaa jää tekemättä itselle rakkaita asioita noiden inhottavien oireiden takia ja se surettaa. Ja vaikka oma pakko-oireiluni vaihtelee eli välillä pahempaa, välillä helpompaa niin tuo häiriintynyt vuorokausirytmi on nyt jäänyt päälle enkä tahdo saada sitä muutettua sitten millään.

    • MieVain____

      Minulla myös ilta-ahdistusta. Tälläkin hetkellä ja kello on puolenylön paremmalla puolella...

      Jotenkin se, kun pimeys laskeutuu ja ihmiset menee nukkumaan... Ahdistaa olla tietoisesti "ainoa" näköpiirissä hereillä oleva. Pahin on se, kun puoliso menee nukkumaan ja jää yksin valvomaan.

      Kun yrittää mennä nukkumaan niin maailman pahuus ja kaikki vastaava alkaa pyöriä päässä. En vaan saa aikaiseksi mennä nukkumaan koska ajatus siitä ahdistaa.

      Minulla on ollut näin jo 9 vutta 13- vuotiaasta asti. En ole polttanut tupakkaa enkä polta ja samoin on kofeiinituotteiden laita. Olen hyvin "luomusti" elänyt ja syön myös itse tekemiä ruokia luomutuotteista.

      Päivällä ja aamulla nukahtaminen onnistuu kun kuulee elämän ääniä ympäriltä ja muut on hereillä.

      • Anonyymi

        Moikka! En tiedä oletko jo saanut parannusta ongelmiisi mutta sanonpahan nyt kumminkin. Kun sanoit että pystyt päivällä nukahtamaan kun kuulet elämän ääniä ympäriltä, suosittelisin että laitat Kuulokkeet päähän ja laitat youtubesta jotain kaupunki ääniä tai luontoääniä jotta pystyisit rauhoittumaan. Kannattaa ainakin kokeilla. Itsellänikin on iltaisin pakko oireita jolloin ahdistaa kamalasti ja toistelen kokoajan ajatuksia joita haluaisin pois päästä. Yritän itselleni löytää ratkaisua koska iltaisin tulee aivan kamala olo joka tuntuu hirveältä


    • 14-vuotias-tyttö

      Ei syy ole välttämättä kofeiini tai kahvi -.-' mulla on pelkoja ja sen takia mä oon aina ahdistunut varsinkin iltaisin ja öisin ja mulla on touretten syndrooma myö (tai touretten oire-yhtymä) Pelkään että sairastun syöpään ja pelkään eettä minulla se jo on koska kauheasti sisäisiä kipuja vartalossa jne... jne olen todella neuroottinen myös ::''(( Elämä ahdistaa ja pelkään kuolemaa ja oikeastaan kaikkea mitä voi pelätä :'( Pelkään nyttenkin varsinkin kun sanoin sen sairauden nimen niin että minulla on se tai sulee se tai jotain kasvaa minussa tai siis minuun sama asia :'(( kkaikkea en voi alkaa selittämään tai siis voinhan minä mutta siinä kestäisi vuoro kausi tai ainakin monta tuntia ;'( Kumpa en pelkäisi mitään tuommoista ja niin ja kumpa minulla ei olisi mitään tuommoista sairautta ;'E

    • Anonyymi

      Mene lääkäriin ja kerro siellä huolesi niin saat asiallisen avun. En usko että täällä kukaan on asiantuntija kullakin omat juttunsa ja se mikä auttaa yhdelle ei auta toiselle. Tarvitset lääkettä joka tasoittaa olotilan. Se on todella kurja olotila mistä kärsit ja tarvitsee asiantuntijan apua . Tsemppiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe