Kolesterooli alas ilman pillereitä!!!

lautamaha

Kertokaa miten kolesteroolin saisi alas ilman pillereitä.

Joo liikunta ja rypsiöljy mutta mitä muuta???

Onko joku luonnonlääke mikä auttaa.

En aio syödä pillereitä, pakko keksiä jokin muu tapa.

Nouseeko kolesterooli aina vanhetessa vai mistä korkeat lukemat johtuu???

17

6724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • biologisti

      Kyllä se laskee jonkin verran ruokavalion avulla. Minulla 9,5:stä 6,2:een.

      Omegarasvahapot. Minulla mm Ribesin (luonnonlääke, tehty mustaherukan siemenistä).

      Kasvissyöjillä aika usein alhaiset luvut.

      Minulla vanhetessa laskenut.Korkeat luvut ovat paljolti geneettisiä. Olen perusterve ja tupakoimaton. Alhainen verenpaine. Aika hyvä tilanne.

    • Soile

      Jospa kuitenkin miettisit sellaisia luontaistuotekaupan punariisiQ10-puristeita... minulla on hyviä kokemuksia kuukauden ajalta.Kolesteroli oli 5.8 ja nyt 5.0 eikä mitään sivuoireita. Tsemppiä.

    • Supo

      ..voi joillakin auttaa ihmeesti, mulla riitti puoli vuotta benecolia (kaiken muun rasvan sijaan), arvot laskivat normaaliksi. Ja liikuntaa, liikuntaa...

    • kolesteroli ei ole syypää

      Kolesteroolin voi saada alas ilman pillereitä, jolla tarkoittanet statiineja? Oikeanlainen liikunta voi auttaa jonkin verran, varsinkin jos ruokavalio on OK. Rypsiöljy voi ehkä auttaa, ja arvelen että täytyy olla kylmäpuristettua. Voi olla olemassa nk. luonnonlääkkeitä mitkä voisivat auttaa, mutten nyt sellaisia tiedä. Joo älä syö pillereitä, niillä on omat huonot puolensa, eivätkä hoida ongelman syytä, vaan oiretta pikemminkin.
      Kolesterooli ei niinkään ole ikä-sidonnainen asia. Joillakin iäkkäillä ihmisillä voi olla alhaiset arvot, taas joillakin nuorilla korkeat, ja päinvastoin. Eikä korkea kolesteroli aina ole lihavien ongelma. Itsellä on sellainen ajatus että korkeat lukemat johtuvat tärkeiden ravintotekijöiden vajauksesta elimistössä, mm. antioksidanttien vajeesta. Kun ruokavalio on kehoa ja elimistöä ja soluja ravitseva, ja ihminen on tarpeeksi vapaa psyykkisestä ja fyysisestä stressistä ja stressitekijöistä, niin silloin kolesteroliarvot ovat kohdallaan.
      Kolesteroli on elintärkeä aine ihmiselle. Oma keho tuottaa sitä grammoittain per vrk. Kolesteroli aineena ei ole syypää sepelvaltimotautiin. Kohonnut kolesteroli voi kieliä että sepelvaltimotauti on alkanut, muttei se ole mikään vedenpitävä indikaattori siitä. Mutta kuitenkin jos arvot ovat koholla niin on syytä tarkistaa elämäntyyli ja ruokavalio. Koska selvästi kohonneet arvot kielivät että kaikki ei ole kehossa kohdallaan niin kuin pitäisi. Tällä hetkellä paras teoria kolesterolista ja valtimotaudista ei ole tuo vallitseva teoria mikä sanelee että kolesteroli on sen syy. Se on vanha ja vanhentunut ja virheellinen teoria. Paljon loogisempi on esimerkiksi tri. Matthias Rathin valtimontulehdus teoria. Siihen kannattaa tutustua.

      Ruokavalion suhteen voisi antaa paljonkin neuvoja. Ruokavalion osuus on tärkeä tekijä tässä kolesteroli asiassa. Pyri pois kaikenlaisesta alamittaisesta ja luonnottomasta ja prosessoidusta ruoasta, ja syö ravitsevaa ruokaa. Eritoten syö sellaisia ruokia missä paljon antioksidantteja, kuten tyrniä, kylmäpuristettua oliiviöljyä, punaviiniä kohtuudella, tummaa suklaata (70 prosenttia ja siitä ylöspäin) ja/tai sokeroimatonta kaakaota, valkosipuli, kotimaisia marjoja, jne. jne..
      Pyri minimoimaan kaikenlainen negatiivinen stressi elämässäsi.
      Muista nukkua tarpeeksi paljon, sekä levätä tarpeen mukaan. Ja muista mennä nukkumaan ajoissa. Unen puute tai vaje tai huono uni sekä levon puute aiheuttaa kehossa stressiä, mikä nostaa kolesterolia.
      Harrasta jotain mielekästä liikuntaa kohtuudella, mieluiten puhtaassa ulkoilmassa.

      • muistutit,

        kerkesipä tuo kello taas pyörähtää pitkälle aamuun...

        Seppo Sepeltautinen


      • lautamaha

        neuvoista.

        Kävelen päivittäin 1-2 tuntia
        En käytä alkoholia.
        En tupakoi.
        Menen ajoissa nukkumaan.
        Ei ole suurempaa stressiä.
        Olen ehkä 3-5 kg ylipainoinen, painoa voi vahan pudottaa.
        En syö roskaruokaa (hampuril.ym)

        Mistä vosin petrata? Joo, jätän punaisen lihan pois kokonaan ja voi vaihtuikin jo benecoliin.

        Ainoa pahe on ollut kakut ja jäätelö kermavaahdolla persous makeisiin herkkuihin.Päivittäiset kahvileivät kai on pakko unohtaa, voi voi.

        Ostin kromipillereitä ja molkosasnia ne kai sitten tasottavat lievän makeanhimon.

        Aasialaisen näkemyksen mukaan kun kehossa kaikki virtaa tasapainossa ja harmoniassa ei ole sairauksiakaan.

        Taidan käydä tutulla akupunktiolääkärillä josko akupuntiosta olisi myös apua.

        Viimeinen ja huonoin vaihtoehto on lansimainen lääkehoito.

        Ostin myös punariisipillereitä ja leseitä !?

        Tiedän sen noninkin mutta vaara on että kohta ´tukehtuu´ luonnonlääkkeisiin.

        Mutta arvoni olivat korkeat joten jotain tarttee tehä.

        Mielestäni tieto korkeasta kolesterolista aiheuttaa stressiä, stressiä jota ei aikaisemmin ollut.


      • sama heppu
        lautamaha kirjoitti:

        neuvoista.

        Kävelen päivittäin 1-2 tuntia
        En käytä alkoholia.
        En tupakoi.
        Menen ajoissa nukkumaan.
        Ei ole suurempaa stressiä.
        Olen ehkä 3-5 kg ylipainoinen, painoa voi vahan pudottaa.
        En syö roskaruokaa (hampuril.ym)

        Mistä vosin petrata? Joo, jätän punaisen lihan pois kokonaan ja voi vaihtuikin jo benecoliin.

        Ainoa pahe on ollut kakut ja jäätelö kermavaahdolla persous makeisiin herkkuihin.Päivittäiset kahvileivät kai on pakko unohtaa, voi voi.

        Ostin kromipillereitä ja molkosasnia ne kai sitten tasottavat lievän makeanhimon.

        Aasialaisen näkemyksen mukaan kun kehossa kaikki virtaa tasapainossa ja harmoniassa ei ole sairauksiakaan.

        Taidan käydä tutulla akupunktiolääkärillä josko akupuntiosta olisi myös apua.

        Viimeinen ja huonoin vaihtoehto on lansimainen lääkehoito.

        Ostin myös punariisipillereitä ja leseitä !?

        Tiedän sen noninkin mutta vaara on että kohta ´tukehtuu´ luonnonlääkkeisiin.

        Mutta arvoni olivat korkeat joten jotain tarttee tehä.

        Mielestäni tieto korkeasta kolesterolista aiheuttaa stressiä, stressiä jota ei aikaisemmin ollut.

        Ole hyvä. Kommentoisin hieman mitä elämäntapoihisi jne. tulee.

        Mielestäni tuo 1-2 tuntia kävelyä - joka päivä - kuulostaa suurelta määrältä. Jos on kyse reippaasta kävelystä ja yhteen soittoon niin sitten on liikaa kerralla. Tuollainen määrä kävelyä - jos reipasta ja yhteen soittoon - vaatii jo keskivertoa parempi ruokavalio, jottei rupea puutoksia tulemaan, ja niiden myötä mahdollisia terveydellisiä ongelmia. Toisinaan on se tosiasia että jotta aerobinen kunto kohenisi niin kävelyn tulisi olla sen verran reipasta että syke nousee yli 55%, jolloin myös rasvanpoltto alkaa, edellyttäen että liikunta on vähintään 15 min. kestoltaan. Eli jos haluat että kävely auttaa rasvanpoltossa ja kunnon kohentamisessa niin tulisi kävellä vähintään 15 min. yhteen soittoon, ja sykkeen tulisi ylittää 55% maksimista. Henk.kohtainen maksimisyke lasketaan siten että 220 vähennetään ikä. Eli ottaen itseni, kohta 35v., esimerkkinä mun maksimisyke olisi n. 185 (sydämenlyöntiä per min.). Jotta minulla rasvanpoltto lähtisi liikkuessa päälle niin minun tulee päästä vähintään tuonne 102 (laskukaava: 0.55 x 185), ja sen tulisi kestää vähintään 15 min. Joten tämän valossa suosittelen että jatkat kävelyharrastusta, mutta älä tee liian pitkiä lenkkejä yhteen soittoon. Vaikea laittaa tarkkaa ylärajaa, mutta jos on reipasta niin sanotaanko maksimi 1 tunti kerralla, tai per päivä. Hyvä idea voi olla tehdä päivässä kaksi n. 30 min. reipasta kävelylenkkiä, toinen aamulla, toinen illalla, tai miten aikataulu sallii. Eikä tarvi välttämättä joka päivä käydä, hyvä välillä antaa kehon ja jalkojen levähtää. Liika rasitus voi sekin nostaa kole.arvoja.

        Mitä alkoholin käyttöön tulee niin sanoisin näin että punaviinin kohtuukäyttö, ts. 1-2 lasia per vrk.(tai maksimissaan 2,5 desiä), on todettu olevan suotuisaa sydäntä ja verisuonia ajatellen. Punaviinin antioksidantit suojaavat verisuonia tehokkaasti. Muut alkoholipitoiset juomat eivät likimainkaan pärjää punaviinille tässä asiassa. Jos ei ole taipumusta alkoholismiin niin punaviinin kohtuukäyttö terveysmielessä on parempaa sydäntä ja suonistoa ajatellen kuin ettei käytä yhtään alkoholia.

        Hyvä ettet tupakoi, ja että menet ajoissa nukkumaan. Hyvä myös kuulla ettei suurempaa stressiä. Painoa voit pudottaa, mutta tee se hissukseen, älä kiirehdi, jottei tule stressiä.

        Sanot ettet syö roskaruokaa. Eivät hampurilaiset ja sen sellaiset ole ainoita roskaruokia. Mainitsemasi jäätelö ja kakut ja kahvileivät ovat myös roskaruokaa eli alamittaista ravintoaineköyhää vatsantäytettä, kuten ehkä arvata voit, ja sisältävät usein tuota vahingollista teollista transrasvaa, joka mm. altistaa sepelvaltimotaudille, 2tyypin diabetekselle, syövälle. Pyri pääsemään niistä eroon. Punainen liha ei ole roskaruokaa, ei varsinkaan naudan liha. Sitä voit jatkossakin syödä. Naudan liha mm. nostaa miehissä testosteroni tasoja, mikä on hyvä asia terveyden kannalta. Muista vain että liian korkea valmistuslämpötila (kuten kova ruskistaminen paistinpannussa) saattaa sen kolesterolia haitalliseksi, eli kolesteroli hapettuu. Hapettunut kolesteroli on ainut haitallinen ruoasta saatava kolesteroli, muutoin keho pystyy käyttää hyväksi ruoasta tuleva ei-hapettunut kole. . Muista tämä kun valmistat liharuokaa ja muuta eläinperäistä ruokaa.
        Voita ei myöskään tarvi jättää pois. Se on terveellisempää kuin tuo luonnoton Benecol. Jos tietäisit miten Benecolia ja muita margariinityyppisiä leviterasvoja valmistetaan niin tietäisit etteivät voi olla terveellisiä. Voita voit siis syödä, mutta pyri välttää paistamassa siinä, koska silloin sen sisältämä kolesteroli joutuu liiallisen kuumuuden kohteeksi, ja hapettuu. Jos täytyy paistaa rasvassa niin parempi vaihtoehto olisi kylmäpuristettu oliiviöljy tai kylmäpuristettu kookosöljy. Viimemainittu on kaikista paras paistamiseen sikäli että ei muodostu mitään haitallisia yhdisteitä paistamisen yhteydessä. Rypsiöljyä ei pitäisi käyttää paistamiseen eikä muitakaan öljyjä missä paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja.

        Kromipillerit ja molkosan voivat olla hyviä apuja. Mutta ajan myötä pyrkisin eroon kromipillereistä pillereiden sisältämien lisäaineiden takia.
        Olen kuullut punariisistä, mutten ole vakuuttunut että pitkällä tähtäimellä ovat hyvä vaihtoehto kolesterolin alentamiseen. Luin muistaakseni jostain että ne tavallaan hoitavat oiretta eivätkä syytä, ja että mekanismi jonka kautta ne alentaa kolea ei ole niin keho-ystävällinen.

        En usko että leseet ovat niin hyvä idea, koska liika karkea kuitu - kuten juuri leseet - voi olla ongelmallista suolistolle. Jos kuitenkin käytät niin käytä hyvin säästeliäästi, ja mieluiten luovut niistä kun annos on loppu. Parempi kuitulähde on esim. aito hapanjuurileipä, eli mikä ei sisällä mitään lisättyä hiivaa. Leseiden mineraalit kuten Zn, Mg, Ca, imeytyvät hyvin huonosti koska leseissä on viljan fytiinihappo vielä tallessa eli aktiivisessa muodossa. Aidossa hapanjuurileivässä fytiinihappo on suurimmaksi osaksi neutraloitu, jolloin keho pystyy imeyttämään noita mineraaleja tehokkaasti. Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ajatellen sydäntä, verisuonia, ja verenpainetta. Toinen hyvä kuitulähde on luomuviljellyt juurekset ja vihannekset. Ylipäänsä pyri ruokaostoissa suosimaan luomua jos lompakko sallii.

        Lukiessani tuli mieleen että suurin mainitsemasi pahe on nuo mainitsemasi makeat herkut. Niissä oleva raffinoitu ja prosessoitu hiilihydraatti ei ole hyväksi keholle, vaan pahaksi, puhumattakaan mahdollisista teollisista (ts. kasviöljyperäisistä) transrasvoista, ja lisäaineista, ja mitä vielä niissä onkaan.

        Älä ota turhaa stressiä kohonneista arvoista. Tee kuitenkin tarvittavat muutokset parempaan, ja luulisi nyt että arvot parantuvat ajan myötä kun solusi ja elimistösi saavat enemmän hyviä aineita ja vähemmän huonoja.


      • lautamaha
        sama heppu kirjoitti:

        Ole hyvä. Kommentoisin hieman mitä elämäntapoihisi jne. tulee.

        Mielestäni tuo 1-2 tuntia kävelyä - joka päivä - kuulostaa suurelta määrältä. Jos on kyse reippaasta kävelystä ja yhteen soittoon niin sitten on liikaa kerralla. Tuollainen määrä kävelyä - jos reipasta ja yhteen soittoon - vaatii jo keskivertoa parempi ruokavalio, jottei rupea puutoksia tulemaan, ja niiden myötä mahdollisia terveydellisiä ongelmia. Toisinaan on se tosiasia että jotta aerobinen kunto kohenisi niin kävelyn tulisi olla sen verran reipasta että syke nousee yli 55%, jolloin myös rasvanpoltto alkaa, edellyttäen että liikunta on vähintään 15 min. kestoltaan. Eli jos haluat että kävely auttaa rasvanpoltossa ja kunnon kohentamisessa niin tulisi kävellä vähintään 15 min. yhteen soittoon, ja sykkeen tulisi ylittää 55% maksimista. Henk.kohtainen maksimisyke lasketaan siten että 220 vähennetään ikä. Eli ottaen itseni, kohta 35v., esimerkkinä mun maksimisyke olisi n. 185 (sydämenlyöntiä per min.). Jotta minulla rasvanpoltto lähtisi liikkuessa päälle niin minun tulee päästä vähintään tuonne 102 (laskukaava: 0.55 x 185), ja sen tulisi kestää vähintään 15 min. Joten tämän valossa suosittelen että jatkat kävelyharrastusta, mutta älä tee liian pitkiä lenkkejä yhteen soittoon. Vaikea laittaa tarkkaa ylärajaa, mutta jos on reipasta niin sanotaanko maksimi 1 tunti kerralla, tai per päivä. Hyvä idea voi olla tehdä päivässä kaksi n. 30 min. reipasta kävelylenkkiä, toinen aamulla, toinen illalla, tai miten aikataulu sallii. Eikä tarvi välttämättä joka päivä käydä, hyvä välillä antaa kehon ja jalkojen levähtää. Liika rasitus voi sekin nostaa kole.arvoja.

        Mitä alkoholin käyttöön tulee niin sanoisin näin että punaviinin kohtuukäyttö, ts. 1-2 lasia per vrk.(tai maksimissaan 2,5 desiä), on todettu olevan suotuisaa sydäntä ja verisuonia ajatellen. Punaviinin antioksidantit suojaavat verisuonia tehokkaasti. Muut alkoholipitoiset juomat eivät likimainkaan pärjää punaviinille tässä asiassa. Jos ei ole taipumusta alkoholismiin niin punaviinin kohtuukäyttö terveysmielessä on parempaa sydäntä ja suonistoa ajatellen kuin ettei käytä yhtään alkoholia.

        Hyvä ettet tupakoi, ja että menet ajoissa nukkumaan. Hyvä myös kuulla ettei suurempaa stressiä. Painoa voit pudottaa, mutta tee se hissukseen, älä kiirehdi, jottei tule stressiä.

        Sanot ettet syö roskaruokaa. Eivät hampurilaiset ja sen sellaiset ole ainoita roskaruokia. Mainitsemasi jäätelö ja kakut ja kahvileivät ovat myös roskaruokaa eli alamittaista ravintoaineköyhää vatsantäytettä, kuten ehkä arvata voit, ja sisältävät usein tuota vahingollista teollista transrasvaa, joka mm. altistaa sepelvaltimotaudille, 2tyypin diabetekselle, syövälle. Pyri pääsemään niistä eroon. Punainen liha ei ole roskaruokaa, ei varsinkaan naudan liha. Sitä voit jatkossakin syödä. Naudan liha mm. nostaa miehissä testosteroni tasoja, mikä on hyvä asia terveyden kannalta. Muista vain että liian korkea valmistuslämpötila (kuten kova ruskistaminen paistinpannussa) saattaa sen kolesterolia haitalliseksi, eli kolesteroli hapettuu. Hapettunut kolesteroli on ainut haitallinen ruoasta saatava kolesteroli, muutoin keho pystyy käyttää hyväksi ruoasta tuleva ei-hapettunut kole. . Muista tämä kun valmistat liharuokaa ja muuta eläinperäistä ruokaa.
        Voita ei myöskään tarvi jättää pois. Se on terveellisempää kuin tuo luonnoton Benecol. Jos tietäisit miten Benecolia ja muita margariinityyppisiä leviterasvoja valmistetaan niin tietäisit etteivät voi olla terveellisiä. Voita voit siis syödä, mutta pyri välttää paistamassa siinä, koska silloin sen sisältämä kolesteroli joutuu liiallisen kuumuuden kohteeksi, ja hapettuu. Jos täytyy paistaa rasvassa niin parempi vaihtoehto olisi kylmäpuristettu oliiviöljy tai kylmäpuristettu kookosöljy. Viimemainittu on kaikista paras paistamiseen sikäli että ei muodostu mitään haitallisia yhdisteitä paistamisen yhteydessä. Rypsiöljyä ei pitäisi käyttää paistamiseen eikä muitakaan öljyjä missä paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja.

        Kromipillerit ja molkosan voivat olla hyviä apuja. Mutta ajan myötä pyrkisin eroon kromipillereistä pillereiden sisältämien lisäaineiden takia.
        Olen kuullut punariisistä, mutten ole vakuuttunut että pitkällä tähtäimellä ovat hyvä vaihtoehto kolesterolin alentamiseen. Luin muistaakseni jostain että ne tavallaan hoitavat oiretta eivätkä syytä, ja että mekanismi jonka kautta ne alentaa kolea ei ole niin keho-ystävällinen.

        En usko että leseet ovat niin hyvä idea, koska liika karkea kuitu - kuten juuri leseet - voi olla ongelmallista suolistolle. Jos kuitenkin käytät niin käytä hyvin säästeliäästi, ja mieluiten luovut niistä kun annos on loppu. Parempi kuitulähde on esim. aito hapanjuurileipä, eli mikä ei sisällä mitään lisättyä hiivaa. Leseiden mineraalit kuten Zn, Mg, Ca, imeytyvät hyvin huonosti koska leseissä on viljan fytiinihappo vielä tallessa eli aktiivisessa muodossa. Aidossa hapanjuurileivässä fytiinihappo on suurimmaksi osaksi neutraloitu, jolloin keho pystyy imeyttämään noita mineraaleja tehokkaasti. Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ajatellen sydäntä, verisuonia, ja verenpainetta. Toinen hyvä kuitulähde on luomuviljellyt juurekset ja vihannekset. Ylipäänsä pyri ruokaostoissa suosimaan luomua jos lompakko sallii.

        Lukiessani tuli mieleen että suurin mainitsemasi pahe on nuo mainitsemasi makeat herkut. Niissä oleva raffinoitu ja prosessoitu hiilihydraatti ei ole hyväksi keholle, vaan pahaksi, puhumattakaan mahdollisista teollisista (ts. kasviöljyperäisistä) transrasvoista, ja lisäaineista, ja mitä vielä niissä onkaan.

        Älä ota turhaa stressiä kohonneista arvoista. Tee kuitenkin tarvittavat muutokset parempaan, ja luulisi nyt että arvot parantuvat ajan myötä kun solusi ja elimistösi saavat enemmän hyviä aineita ja vähemmän huonoja.

        kolesteroli juttu vain lääkefirmojen pisnestä vai mikä merkitys näillä numeroarvoilla oikein on?

        Minun arvoni oli 5,8 en muista mikä se huono arvo oli. Jokatapauksessa lääkäri sanoi että 3 kk syöt benecolia ja sitten katsotaan tarvitaanko lääkitystä.

        Itse olen aina epäillyt margariinien sisältöä. Ne on jotain täysin keinotekoisia tuotteita.

        Olen käyttänyt kylmäpuristettua oliiviöljyä ja voita silmienkin takia(A vitamiini) mutta nyt en taida käyttää enää mitään.

        Olen aina ollut täysin terve ja kaikki arvot on ihan priimaluokkaa, joten ottaa kupoliin tämä nyt noussut kolesteroli.

        Voisiko se johtua siitä kun olen niitä kakkuja ja makeaa syönyt vuoden verran joka päivä? En paljoa mutta kuitenkin.Voi voi että jäätelö on hyvää, ei siitä mihkään pääse. Ja maitoa tulee kanssa juotua suomalainen kun olen.

        Kiitos kun olet jaksanut vastata. Mitä mieltä olet kolesterolilääkkeistä? Onko niissä mitään järkeä? Eli mitä ne statiinit vai satiinit oikein on?


      • suklaaruoka!

        Siis ruoka, valmistettu paljosta 70% suklaasta. Ikävä kyllä se ei minulle sovi, mutta moni varmaan haluaisi ohjeen.


      • sama heppu
        lautamaha kirjoitti:

        kolesteroli juttu vain lääkefirmojen pisnestä vai mikä merkitys näillä numeroarvoilla oikein on?

        Minun arvoni oli 5,8 en muista mikä se huono arvo oli. Jokatapauksessa lääkäri sanoi että 3 kk syöt benecolia ja sitten katsotaan tarvitaanko lääkitystä.

        Itse olen aina epäillyt margariinien sisältöä. Ne on jotain täysin keinotekoisia tuotteita.

        Olen käyttänyt kylmäpuristettua oliiviöljyä ja voita silmienkin takia(A vitamiini) mutta nyt en taida käyttää enää mitään.

        Olen aina ollut täysin terve ja kaikki arvot on ihan priimaluokkaa, joten ottaa kupoliin tämä nyt noussut kolesteroli.

        Voisiko se johtua siitä kun olen niitä kakkuja ja makeaa syönyt vuoden verran joka päivä? En paljoa mutta kuitenkin.Voi voi että jäätelö on hyvää, ei siitä mihkään pääse. Ja maitoa tulee kanssa juotua suomalainen kun olen.

        Kiitos kun olet jaksanut vastata. Mitä mieltä olet kolesterolilääkkeistä? Onko niissä mitään järkeä? Eli mitä ne statiinit vai satiinit oikein on?

        Kysyt asiallisesti. Sanotaan näin että kolesteroli on terveyden ja elämän kannalta aivan elintärkeä aine. Ilman sitä ei ole elämää. Tämän valossa on väärin demonisoida kolesterolia, kuten suuri osa lääkäreistä ja lääkefirmoista tekevät kun meinaavat että kolesteroli aineena on syypää sepelvaltimotautiin. Ihmiskeho ei ole niin tyhmä että jatkuvalla syötöllä tuottaisi ainetta joka on kuolemaksi. Mutta, kolesteroli arvot voivat kertoa jotain, antaa viitteitä, että missä mennään mitä terveydentilan tulee, eritoten suhteessa sydämeen ja verisuonistoon. Kohonnut kolesteroli saattaa tarkoittaa sitä että ihmisellä on jonkinasteinen sepelvaltimotauti, muttei välttämättä. Mutta, kuten tiedät, useimmiten lääkärimme tulkitsevat kohonneita kole.arvoja siksi että on alkava sepelvaltimotauti kehossa. Ja niinmuodoin aika herkästi kirjoittavat kolesterolia alentavia lääkkeitä joita myös statiineiksi kutsutaan, esim. Zocor, Mevacor, vai minkänimisiä ne nyt olikaan. Myös suosittelevat Benecolia ja/tai kasviöljyjä ja/tai kasviöljyperäisiä margariinilevitteitä. Käsittääkseni on olemassa metodeja joidenka avulla voidaan varmistaa onko todellakin sepelvaltimo ahtaumia. Jonkinlaisia scannausmenetelmiä. En tiedä käytetäänkö Suomessa. Joissakin maissa ainakin käytetään jossain mittakaavassa. Jos selviää että on ahtaumia niin lääkäri varmaan useimmiten määrää statiinilääkitystä, koska lääkäreille opetetaan että näin torjutaan sepelvaltimotauti. Toki torjuvat myös leikkauksilla riippuen kuinka vakava ahtauma. Mutta ymmärrän että sepelvaltimotautia voidaan myös torjua oikeanlaisella ruokavaliolla, johon voi myös kuulua joitakin ravintolisiä. Viime mainittu olisi luonnonmukaisempi kuin statiinilääkitys. Statiineilla on omat sivuvaikutuksensa, kuten että ne aiheuttavat lihassärkyä ja muistin heikentymistä.

        Voi sanoa näin että tämä kolesteroli juttu ei ole vain lääkefirmojen pisnestä, vaan se kuuluu lääketieteen piiriin, sekä myös fysiologian ja biokemian piiriin. Mutta tosiasia on että lääkefirmat hyödyntävät kolesterolia, tai sen pelkoa, väärällä tavalla, ja vääristävät asioita enemmän tai vähemmän oman edun tavoittelussaan. He luovat pelkoa propagandansa avulla, ja siten pystyvät myymään enemmän statiineja ja muita lääkkeitä - jopa aivan perusterveille ihmisille vain siksi että heidän kokonaiskolesterolinsa on yli tuon "maagisen" 5.0 viitearvorajan. Tiesitkö että joitakin vuosia sitten viitearvon yläraja oli 6.0? Sitten USAssa keksittiin alentaa se 5.0, ja Suomessa seurattiin sitä esimerkkiä, kuten myös muualla maailmassa. Itselläni oli joitakin vuosia sitten joku 5.6 kokonaisarvo, jolloin viitearvon yläraja oli jo laskettu viiteen, ja terveydenhoitaja rupesi saarnaamaan minulle "pehmeistä" rasvoista eli että pitäisi käyttää margariinityyppistä levitettä. En niinkään välittänyt koska olin mielestäni täysin terve. Kuitenkin tein joitakin justeerauksia ruokavalioon parempaan suuntaan, mm. rupesin syömään tummaa suklaata ja juomaan punaviiniä n. lasillisen, jos sitäkään, päivässä. Sitten viime vuonna kun taas mitattiin niin kokonaiskole. oli 4.4. Myös LDL ja HDL ja triglyceriidi arvot olivat OK. Sen koommin ei ole tarvinnut kuunnella saarnoja terveyshoitajien tai lääkäreiden taholta tuon asian suhteen.

        Se miten nuot tahot ovat päätyneet tuohon 5.0 ylärajaan on vaikea sanoa. Oli miten oli niin ymmärrän että eritoten miehillä on niin että kohonnut kole., joku yli 6 ja yli 7, voi viitata sepelvaltimotautiin, tai sen lisääntyneeseen riskiin. Ja taas että noita alhaisempi arvo olisi suotavaa, mutta eritoten että LDL/HDL suhde olisi OK. Tiedemiehet ovat verinäytteitä analysoimalla todenneet että 3-4 kolesteroliarvot ovat tavallisia sellaisissa kansoissa ja heimoissa (esim. Kenian Masai heimo) missä ei tunneta sepelvaltimotautia. Tästä voi lukea esim. Uffe Ravnskov:n kirjassa Kolesterolimyytti. Se on tutustumisen arvoinen teos. Masait saavat ruokansa myötä enemmän kolesterolia kuin mitä me täällä Suomessa, ja kuten sanottu eivät tienneet mitään sepelvaltimotaudista silloin kun niitä tutkittiin.

        Nämä kolesteroliin liittyvät numeroarvot antavat jonkinasteista osviittaa että "missä mennään" mitä sydämen ja verisuonten terveyteen tulee. Eli esim. jos on selvästi kohonnut kolesteroli, sanotaan joku 6.5 tai yli, niin silloin ei pitäisi vähätellä asiaa, vaan huomioida että asiat voivat olla jokseenkin huonolla mallilla mitä valtimoiden kuntoon tulee. Mutta ei pidä itse ainetta, kolesterolia, syyllistää JOS on niin että sepelvaltimotauti on iskenyt. Keho tuottaa sitä tarpeen vaatiessa enemmän kuin normaalisti, eikä umpimähkässä vaan jotta saisi tukita suonia. Jostain olen lukenut että eräs syy miksi kolesteroli on koholla voi olla se että keho käyttää sitä antioksidanttina jos ruoasta ei saa niitä tarpeeksi. Sitten on tuo mielenkiintoinen tri. Rathin teoria, jonka mukaan keho lähettää kolesterolia sinne missä on valtimotulehdus, estämään sisäistä verenvuotoa. Kolesteroli on hengenpelastaja itse asiassa. Mutta jos valtimon tulehdus saa jatkua (ravintoainepuutoksien johdosta) niin vähitellen kolesterolia on lapattu valtimon seinämiin niin paljon että infarkti kolkuttaa ovella koska valtimo on tullut todella ahtaaksi siinä kohden. Ja, koska ruumiin avauksissa löydetään mm. kolesterolia sepelvaltimotukoksista niin päätellään virheellisesti että kolesteroli on syypää sepelvaltimotautiin. Tämä on se vielä vallallaan oleva lääkäreiden ymmärrys, ja se on väärä. Ymmärrän että tämä on ollut vallallaan ainakin 1950 luvusta asti, ja amerikkalainen Ancel Keys taisi olla teorian isä tavallaan. Mutta nykyään on noussut muitakin teorioita jotka ovat loogisempia, mm. Rathin valtimotulehdus teoria. Itse sanoisin että Keysin teoriassa on syy-ja-seuraus-yhteys ymmärretty täysin väärin.

        Sinun 5.8 ei kokonaiskole. arvona ole mitenkään hälyttävän huono. Voi olla että LDL/HDL suhde oli huonompi. Jos näin oli niin voi ymmärtää että lääkäri reagoi. Mutta kuten arvata saattoi suositellaan Benecolia tms., ellei jopa statiinilääkitystä. Parempi vaihtoehto on ruokavalio ja/tai elämäntyyli remontti, tarpeen mukaan.

        Margariinit ovat nimenomaan keinotekoisia tuotteita. Jotkut kutsuvat niitä plastiikkarasvaksi. Joku on sanonut että ne ovat niin luonnottomia että keho ei pysty mitenkään käyttää mitään niistä hyödyksi. Pikemmin ne rasittavat elintoimintoja ja huonontava solujen kuntoa ja toimintoja.

        Se voi hyvinkin johtua siitä että olet vuoden syönyt makeita joka päivä. En yhtään ihmettelisi. Kertomasi perusteella en muuta paheksuttavaa löydä.

        Maitokin on omalla laillaan ongelmallinen asia. Mm. siksi että Suomessa valtaosa maidosta on nk. A1 maitoa, missä on ongelma-aine nimeltä BCM7, jota mm. yhdistetään sepelvaltimotautiin. Sitten vielä se että maito on homogenisoitua, sekin on huono homma ajatellen valtimoita ja sydäntä. Ja vielä pastörointi, joka tuhoaa suuren osan maidon ravinteista ja entsyymeistä. Paljon voisit oppia maidon ongelmallisuudesta. Voi on niitä harvoja meijerituotteita joita suosittelen. Vaikket ehkä vielä ole selvillä maidon ongelmallisuudesta niin suosittelen silti että vähennät sen juontia radikaalisti, parasta olisi pyrkiä siitä aivan eroon.

        Dosentti Markku Myllykangas lausui kerran televisiossa mielenkiintoisia kolesterolilääkityksestä. Mm. sen perusteella en katso suopeasti niihin. Hän on perehtynyt kolesterolilääkitys problematiikkaan aika laajalti ja osoittanut että se on aika hataralla pohjalla.


      • lautamaha
        sama heppu kirjoitti:

        Kysyt asiallisesti. Sanotaan näin että kolesteroli on terveyden ja elämän kannalta aivan elintärkeä aine. Ilman sitä ei ole elämää. Tämän valossa on väärin demonisoida kolesterolia, kuten suuri osa lääkäreistä ja lääkefirmoista tekevät kun meinaavat että kolesteroli aineena on syypää sepelvaltimotautiin. Ihmiskeho ei ole niin tyhmä että jatkuvalla syötöllä tuottaisi ainetta joka on kuolemaksi. Mutta, kolesteroli arvot voivat kertoa jotain, antaa viitteitä, että missä mennään mitä terveydentilan tulee, eritoten suhteessa sydämeen ja verisuonistoon. Kohonnut kolesteroli saattaa tarkoittaa sitä että ihmisellä on jonkinasteinen sepelvaltimotauti, muttei välttämättä. Mutta, kuten tiedät, useimmiten lääkärimme tulkitsevat kohonneita kole.arvoja siksi että on alkava sepelvaltimotauti kehossa. Ja niinmuodoin aika herkästi kirjoittavat kolesterolia alentavia lääkkeitä joita myös statiineiksi kutsutaan, esim. Zocor, Mevacor, vai minkänimisiä ne nyt olikaan. Myös suosittelevat Benecolia ja/tai kasviöljyjä ja/tai kasviöljyperäisiä margariinilevitteitä. Käsittääkseni on olemassa metodeja joidenka avulla voidaan varmistaa onko todellakin sepelvaltimo ahtaumia. Jonkinlaisia scannausmenetelmiä. En tiedä käytetäänkö Suomessa. Joissakin maissa ainakin käytetään jossain mittakaavassa. Jos selviää että on ahtaumia niin lääkäri varmaan useimmiten määrää statiinilääkitystä, koska lääkäreille opetetaan että näin torjutaan sepelvaltimotauti. Toki torjuvat myös leikkauksilla riippuen kuinka vakava ahtauma. Mutta ymmärrän että sepelvaltimotautia voidaan myös torjua oikeanlaisella ruokavaliolla, johon voi myös kuulua joitakin ravintolisiä. Viime mainittu olisi luonnonmukaisempi kuin statiinilääkitys. Statiineilla on omat sivuvaikutuksensa, kuten että ne aiheuttavat lihassärkyä ja muistin heikentymistä.

        Voi sanoa näin että tämä kolesteroli juttu ei ole vain lääkefirmojen pisnestä, vaan se kuuluu lääketieteen piiriin, sekä myös fysiologian ja biokemian piiriin. Mutta tosiasia on että lääkefirmat hyödyntävät kolesterolia, tai sen pelkoa, väärällä tavalla, ja vääristävät asioita enemmän tai vähemmän oman edun tavoittelussaan. He luovat pelkoa propagandansa avulla, ja siten pystyvät myymään enemmän statiineja ja muita lääkkeitä - jopa aivan perusterveille ihmisille vain siksi että heidän kokonaiskolesterolinsa on yli tuon "maagisen" 5.0 viitearvorajan. Tiesitkö että joitakin vuosia sitten viitearvon yläraja oli 6.0? Sitten USAssa keksittiin alentaa se 5.0, ja Suomessa seurattiin sitä esimerkkiä, kuten myös muualla maailmassa. Itselläni oli joitakin vuosia sitten joku 5.6 kokonaisarvo, jolloin viitearvon yläraja oli jo laskettu viiteen, ja terveydenhoitaja rupesi saarnaamaan minulle "pehmeistä" rasvoista eli että pitäisi käyttää margariinityyppistä levitettä. En niinkään välittänyt koska olin mielestäni täysin terve. Kuitenkin tein joitakin justeerauksia ruokavalioon parempaan suuntaan, mm. rupesin syömään tummaa suklaata ja juomaan punaviiniä n. lasillisen, jos sitäkään, päivässä. Sitten viime vuonna kun taas mitattiin niin kokonaiskole. oli 4.4. Myös LDL ja HDL ja triglyceriidi arvot olivat OK. Sen koommin ei ole tarvinnut kuunnella saarnoja terveyshoitajien tai lääkäreiden taholta tuon asian suhteen.

        Se miten nuot tahot ovat päätyneet tuohon 5.0 ylärajaan on vaikea sanoa. Oli miten oli niin ymmärrän että eritoten miehillä on niin että kohonnut kole., joku yli 6 ja yli 7, voi viitata sepelvaltimotautiin, tai sen lisääntyneeseen riskiin. Ja taas että noita alhaisempi arvo olisi suotavaa, mutta eritoten että LDL/HDL suhde olisi OK. Tiedemiehet ovat verinäytteitä analysoimalla todenneet että 3-4 kolesteroliarvot ovat tavallisia sellaisissa kansoissa ja heimoissa (esim. Kenian Masai heimo) missä ei tunneta sepelvaltimotautia. Tästä voi lukea esim. Uffe Ravnskov:n kirjassa Kolesterolimyytti. Se on tutustumisen arvoinen teos. Masait saavat ruokansa myötä enemmän kolesterolia kuin mitä me täällä Suomessa, ja kuten sanottu eivät tienneet mitään sepelvaltimotaudista silloin kun niitä tutkittiin.

        Nämä kolesteroliin liittyvät numeroarvot antavat jonkinasteista osviittaa että "missä mennään" mitä sydämen ja verisuonten terveyteen tulee. Eli esim. jos on selvästi kohonnut kolesteroli, sanotaan joku 6.5 tai yli, niin silloin ei pitäisi vähätellä asiaa, vaan huomioida että asiat voivat olla jokseenkin huonolla mallilla mitä valtimoiden kuntoon tulee. Mutta ei pidä itse ainetta, kolesterolia, syyllistää JOS on niin että sepelvaltimotauti on iskenyt. Keho tuottaa sitä tarpeen vaatiessa enemmän kuin normaalisti, eikä umpimähkässä vaan jotta saisi tukita suonia. Jostain olen lukenut että eräs syy miksi kolesteroli on koholla voi olla se että keho käyttää sitä antioksidanttina jos ruoasta ei saa niitä tarpeeksi. Sitten on tuo mielenkiintoinen tri. Rathin teoria, jonka mukaan keho lähettää kolesterolia sinne missä on valtimotulehdus, estämään sisäistä verenvuotoa. Kolesteroli on hengenpelastaja itse asiassa. Mutta jos valtimon tulehdus saa jatkua (ravintoainepuutoksien johdosta) niin vähitellen kolesterolia on lapattu valtimon seinämiin niin paljon että infarkti kolkuttaa ovella koska valtimo on tullut todella ahtaaksi siinä kohden. Ja, koska ruumiin avauksissa löydetään mm. kolesterolia sepelvaltimotukoksista niin päätellään virheellisesti että kolesteroli on syypää sepelvaltimotautiin. Tämä on se vielä vallallaan oleva lääkäreiden ymmärrys, ja se on väärä. Ymmärrän että tämä on ollut vallallaan ainakin 1950 luvusta asti, ja amerikkalainen Ancel Keys taisi olla teorian isä tavallaan. Mutta nykyään on noussut muitakin teorioita jotka ovat loogisempia, mm. Rathin valtimotulehdus teoria. Itse sanoisin että Keysin teoriassa on syy-ja-seuraus-yhteys ymmärretty täysin väärin.

        Sinun 5.8 ei kokonaiskole. arvona ole mitenkään hälyttävän huono. Voi olla että LDL/HDL suhde oli huonompi. Jos näin oli niin voi ymmärtää että lääkäri reagoi. Mutta kuten arvata saattoi suositellaan Benecolia tms., ellei jopa statiinilääkitystä. Parempi vaihtoehto on ruokavalio ja/tai elämäntyyli remontti, tarpeen mukaan.

        Margariinit ovat nimenomaan keinotekoisia tuotteita. Jotkut kutsuvat niitä plastiikkarasvaksi. Joku on sanonut että ne ovat niin luonnottomia että keho ei pysty mitenkään käyttää mitään niistä hyödyksi. Pikemmin ne rasittavat elintoimintoja ja huonontava solujen kuntoa ja toimintoja.

        Se voi hyvinkin johtua siitä että olet vuoden syönyt makeita joka päivä. En yhtään ihmettelisi. Kertomasi perusteella en muuta paheksuttavaa löydä.

        Maitokin on omalla laillaan ongelmallinen asia. Mm. siksi että Suomessa valtaosa maidosta on nk. A1 maitoa, missä on ongelma-aine nimeltä BCM7, jota mm. yhdistetään sepelvaltimotautiin. Sitten vielä se että maito on homogenisoitua, sekin on huono homma ajatellen valtimoita ja sydäntä. Ja vielä pastörointi, joka tuhoaa suuren osan maidon ravinteista ja entsyymeistä. Paljon voisit oppia maidon ongelmallisuudesta. Voi on niitä harvoja meijerituotteita joita suosittelen. Vaikket ehkä vielä ole selvillä maidon ongelmallisuudesta niin suosittelen silti että vähennät sen juontia radikaalisti, parasta olisi pyrkiä siitä aivan eroon.

        Dosentti Markku Myllykangas lausui kerran televisiossa mielenkiintoisia kolesterolilääkityksestä. Mm. sen perusteella en katso suopeasti niihin. Hän on perehtynyt kolesterolilääkitys problematiikkaan aika laajalti ja osoittanut että se on aika hataralla pohjalla.

        vastauksesta. Kyllä, aion paneutua aiheeseen.

        En ymmärrä länsimaista suhtautumista sairauksien hoitoon. Tai sitä että hoidetaan oiretta. Kolesteroli nähdään lähinnä vihollisena joka pitää kukistaa.

        Mietittyäni asiaa ja lueskeltuani vähän kiinalaista ym. itämaisia näkemyksiä olen sitä miltä että kolesterolin sijaan tulee huomio kiinnittää maksan toimintaan ja siihen ettei maksaa liikaa rasiteta.Maksahan puhdistaa veren ja säätelee paljolti kehon toimintoja. Ja siihen että kaikki elimet toimivat harmoniassa keskenään.

        Vogelilla on tämä näkemys myös.Hänhän on asiasta kirjoittanut kirjankin ´Maksa´.

        Liikunta, ravinto,ja sopusuhtainen myönteinen elämä, jossa kehoa kohdellan hyvin ovat kai ainoa tie ehkä elää terve pitkä elämä.

        On voinut ollut liikaa pitkäkestoista (tiedostomatonta) stressiä (lähinnä rasitukseen tottumista) sekin voi ola syynä kohonneisiin lukemiin.

        LDL oli 3,2 , HDL 2 ja Trigly 1,10. En näistä lukemista ymmärrä mitään. Muistan vaan, että joskus kokonaislukeman raja oli 6.(lääkefirmat saavat tietysti enemmän tuloja kun suositus on matalampi)

        Aion myös jatkaa tauolla ollutta harrastustani (eräs vanha kamppailulaji), jossa kehon energiaa nostetaan.

        Nämä sinun hienot vastauksesi tulostin, kiitos En ole sillä tavoin perehtnyt verenkiertoonkaan, mutta asia on kiintoisa ja ajankohtainenkin. Halu elää tervettä elämää on niin suuri.


      • sama heppu
        lautamaha kirjoitti:

        vastauksesta. Kyllä, aion paneutua aiheeseen.

        En ymmärrä länsimaista suhtautumista sairauksien hoitoon. Tai sitä että hoidetaan oiretta. Kolesteroli nähdään lähinnä vihollisena joka pitää kukistaa.

        Mietittyäni asiaa ja lueskeltuani vähän kiinalaista ym. itämaisia näkemyksiä olen sitä miltä että kolesterolin sijaan tulee huomio kiinnittää maksan toimintaan ja siihen ettei maksaa liikaa rasiteta.Maksahan puhdistaa veren ja säätelee paljolti kehon toimintoja. Ja siihen että kaikki elimet toimivat harmoniassa keskenään.

        Vogelilla on tämä näkemys myös.Hänhän on asiasta kirjoittanut kirjankin ´Maksa´.

        Liikunta, ravinto,ja sopusuhtainen myönteinen elämä, jossa kehoa kohdellan hyvin ovat kai ainoa tie ehkä elää terve pitkä elämä.

        On voinut ollut liikaa pitkäkestoista (tiedostomatonta) stressiä (lähinnä rasitukseen tottumista) sekin voi ola syynä kohonneisiin lukemiin.

        LDL oli 3,2 , HDL 2 ja Trigly 1,10. En näistä lukemista ymmärrä mitään. Muistan vaan, että joskus kokonaislukeman raja oli 6.(lääkefirmat saavat tietysti enemmän tuloja kun suositus on matalampi)

        Aion myös jatkaa tauolla ollutta harrastustani (eräs vanha kamppailulaji), jossa kehon energiaa nostetaan.

        Nämä sinun hienot vastauksesi tulostin, kiitos En ole sillä tavoin perehtnyt verenkiertoonkaan, mutta asia on kiintoisa ja ajankohtainenkin. Halu elää tervettä elämää on niin suuri.

        Hei taas. Ole hyvä. Olen samaa mieltä että on väärin hoitaa oiretta. Maksan hyvinvointiin on hyvä kiinnittää huomiota, samaten munuaisten, kilpirauhasen, haiman, ja mitä vielä. Olen paljolti samaa mieltä että liikunta, ravinto jne. ovat tie pitkälle terveelle elämälle. Stressi nimenomaan voi nostaa kolesterolia, sitä nk. "huonoa" tai "pahaa" kolesterolia, eli LDL kolesterolia, sekä kokonaisarvoa, ja triglyjä. Tosiasiassa ei ole muuta "pahaa" tai "huonoa" kolesterolia olemassa kuin nk. oxykolesterolia (eng. oxy-cholesterol) eli hapettunutta kolesterolia. Sellaista keho ei tuota, mutta sitä voi ruoasta saada, joko jos itse valmistat jotain eläinperäistä ruokaa ja käytät liian korkeaa lämpötilaa paistamisessa, tai jos syöt jotain valmisruokaa missä sitä on, esim. maitojauhetta, munajauhetta. Viimemainittuja jauheita on siellä täällä esim. maitosuklaissa, leivonnaisissa jne. Oxykolesterolia voi myös syntyä kehossa jos jokin tekijä pääsee hapettamaan esim. suonistossa sijaitsevaa kolesterolia. Mm. A1 maidon BCM7 (BetaCasoMorphin 7) proteiini-aine on voimakas LDL kolesterolin hapettaja, tämä osittain selittää miksi Suomessa usein miehet jotka ovat kovia juomaan meijerimaitoa saavat sepelvaltimotautia.

        Sun LDL 3.2 on hiukan koholla oleva. Viitearvon mukaan sen tulisi olla alta 3. Mutta samalla sun HDL 2.0 on ihan hyvä, koska viitearvon mukaan sen tulee olla yli 1. Triglyarvosi eivät niinkään ole huonoja. Viitearvon mukaan niiden tulee olla alta 2. Itsellä oli alkuvuodesta seuraavanlaiset arvot. Kokonaiskole. 4.4, LDL 2.6, HDL 1.53, trigly 0.56. Eli sinulla parempi HDL kuin minulla, mikä on hyvä asia. Joten mielestäni noilla arvoilla sun ei tarvi hätääntyä. Kuitenkin on viisasta jättää nuot makeat jutut mistä mainitsit pois ruokavaliosta, samaten vähentää tai minimoida tai jopa lopettaa maidon juonti. En minäkään näistä neljästä kole. lukemasta paljoa ymmärrä. En esim. tiedä miten kokonaisarvoa lasketaan. Enkä ole oikein perillä triglyistä että mitä ne oikein on ja mitä ne tekee. HDL:stä tiedän että se on lyhenne HighDensityLipoprotein termistä. HDL on kolesterolin kuljettajaproteiini, ja sillä on eri kuljetusreitti kuin LDL (LowDensityLipoprotein). HDL kuljettaa kolesterolia maksaan eri paikoista. LDL taas kuljettaa sitä maksasta eri paikkoihin. Maksassa kolesteroli valmistetaan, ehkä myös soluissa jonkin verran, en nyt muista tarkkaan. Joten puhe "pahasta" kolesterolista on typerää. Sekä HDL kole. että LDL kole. ovat hyviä ja tarpeellisia, elintärkeitä. Eli vaikka sinulla on hieman kohonnut LDL 3.2 niin kaikki se siihen sisältyvä kole. on hyvää. Kehosi on sitä jostain syystä tuottanut noin paljon jottei mitään pahaa tapahtuisi. Eli kyseessä on kehon itsepuolustusmekanismi kun se tuottaa jostain syystä enemmän LDL kolea kuin muutoin normatiivista. Mutta samalla tulee tiedostaa että jokin ei ole aivan niin kuin pitäisi kun se sitä tuottaa enemmän. Se "jokin" voi sinulla olla se mainitsemasi stressi, tai että juot paljon meijerimaitoa missä ehkä juuri tuota BCM7:aa, tai että olet syönyt makeata tavaraa liikaa, tai kaikki yhdessä. Joten sinun tulee työskennellä kehosi kanssa, ei sitä vastaan, ja näin voit tehdä tekemällä pieniä muutoksia parempaan, ja kehosi kiittää sinua vielä.

        Tässä tietoa A1 ja A2 maidosta sekä BCM7 ongelma-aineesta, ja mihinkä sairauksiin sitä on yhdistetty.
        http://www.betacasein.org/index.php/pi_pageid/index.php/pi_pageid/95#5


      • lautamaha
        sama heppu kirjoitti:

        Hei taas. Ole hyvä. Olen samaa mieltä että on väärin hoitaa oiretta. Maksan hyvinvointiin on hyvä kiinnittää huomiota, samaten munuaisten, kilpirauhasen, haiman, ja mitä vielä. Olen paljolti samaa mieltä että liikunta, ravinto jne. ovat tie pitkälle terveelle elämälle. Stressi nimenomaan voi nostaa kolesterolia, sitä nk. "huonoa" tai "pahaa" kolesterolia, eli LDL kolesterolia, sekä kokonaisarvoa, ja triglyjä. Tosiasiassa ei ole muuta "pahaa" tai "huonoa" kolesterolia olemassa kuin nk. oxykolesterolia (eng. oxy-cholesterol) eli hapettunutta kolesterolia. Sellaista keho ei tuota, mutta sitä voi ruoasta saada, joko jos itse valmistat jotain eläinperäistä ruokaa ja käytät liian korkeaa lämpötilaa paistamisessa, tai jos syöt jotain valmisruokaa missä sitä on, esim. maitojauhetta, munajauhetta. Viimemainittuja jauheita on siellä täällä esim. maitosuklaissa, leivonnaisissa jne. Oxykolesterolia voi myös syntyä kehossa jos jokin tekijä pääsee hapettamaan esim. suonistossa sijaitsevaa kolesterolia. Mm. A1 maidon BCM7 (BetaCasoMorphin 7) proteiini-aine on voimakas LDL kolesterolin hapettaja, tämä osittain selittää miksi Suomessa usein miehet jotka ovat kovia juomaan meijerimaitoa saavat sepelvaltimotautia.

        Sun LDL 3.2 on hiukan koholla oleva. Viitearvon mukaan sen tulisi olla alta 3. Mutta samalla sun HDL 2.0 on ihan hyvä, koska viitearvon mukaan sen tulee olla yli 1. Triglyarvosi eivät niinkään ole huonoja. Viitearvon mukaan niiden tulee olla alta 2. Itsellä oli alkuvuodesta seuraavanlaiset arvot. Kokonaiskole. 4.4, LDL 2.6, HDL 1.53, trigly 0.56. Eli sinulla parempi HDL kuin minulla, mikä on hyvä asia. Joten mielestäni noilla arvoilla sun ei tarvi hätääntyä. Kuitenkin on viisasta jättää nuot makeat jutut mistä mainitsit pois ruokavaliosta, samaten vähentää tai minimoida tai jopa lopettaa maidon juonti. En minäkään näistä neljästä kole. lukemasta paljoa ymmärrä. En esim. tiedä miten kokonaisarvoa lasketaan. Enkä ole oikein perillä triglyistä että mitä ne oikein on ja mitä ne tekee. HDL:stä tiedän että se on lyhenne HighDensityLipoprotein termistä. HDL on kolesterolin kuljettajaproteiini, ja sillä on eri kuljetusreitti kuin LDL (LowDensityLipoprotein). HDL kuljettaa kolesterolia maksaan eri paikoista. LDL taas kuljettaa sitä maksasta eri paikkoihin. Maksassa kolesteroli valmistetaan, ehkä myös soluissa jonkin verran, en nyt muista tarkkaan. Joten puhe "pahasta" kolesterolista on typerää. Sekä HDL kole. että LDL kole. ovat hyviä ja tarpeellisia, elintärkeitä. Eli vaikka sinulla on hieman kohonnut LDL 3.2 niin kaikki se siihen sisältyvä kole. on hyvää. Kehosi on sitä jostain syystä tuottanut noin paljon jottei mitään pahaa tapahtuisi. Eli kyseessä on kehon itsepuolustusmekanismi kun se tuottaa jostain syystä enemmän LDL kolea kuin muutoin normatiivista. Mutta samalla tulee tiedostaa että jokin ei ole aivan niin kuin pitäisi kun se sitä tuottaa enemmän. Se "jokin" voi sinulla olla se mainitsemasi stressi, tai että juot paljon meijerimaitoa missä ehkä juuri tuota BCM7:aa, tai että olet syönyt makeata tavaraa liikaa, tai kaikki yhdessä. Joten sinun tulee työskennellä kehosi kanssa, ei sitä vastaan, ja näin voit tehdä tekemällä pieniä muutoksia parempaan, ja kehosi kiittää sinua vielä.

        Tässä tietoa A1 ja A2 maidosta sekä BCM7 ongelma-aineesta, ja mihinkä sairauksiin sitä on yhdistetty.
        http://www.betacasein.org/index.php/pi_pageid/index.php/pi_pageid/95#5

        kokonaisuus.

        Mitä A1 ja A2 maidot tarkoittaa? Betakaseiini kai on se aine joka on haitallista? Juon rasvatonta maitoa ja käytän kevytmaitoa kahvin kanssa. Koitan jättää maidon pois tai ainakin vähentää maitotuotteiden käyttöä.

        Kiinnostavaa on se että aivothan tarvitsee kolesterolia luin jostain ja nyt kun käytetään kolesterolilääkkeitä se saattaa vaikuttaa haitallisesti aivoihin. Eli jonkun lääkärin mukaan on mahdollista että suuret ikäluokat, joilla on kolesterolilääkitys saattavat sairastua dementiaan helpommin, kun ja jos lääkitys myös vaikuttaa aivojen kolesterolitasoihin, on asia jota ei ole tutkittu tarpeeksi.

        Oletko nähnyt tai lukenut tutkimuksista joissa tutkitaan kolesterolin vaikutusta aivoihin ja miten kolesterolilääkitys vaikuttaa asiaan?

        Liiallinen lääkitys aiheuttaa pöpeltymistä, terveyttä pitää hoitaa ennakoiden mielluummin.

        Olet hyvin perehtynyt ja vielä kiitos kun jaksat vastailla. Ensimäinen asia onkin se ettei lääkäreitä pitäisi liikaa uskoa he tekevät töitä yhdessä lääketeollisuuden kanssa ja saavat bonuksia lääkemyynnistä.

        Jostain kehon lievästä häytystilasta kait kohonneet arvot kertoo.


      • sama heppu
        lautamaha kirjoitti:

        kokonaisuus.

        Mitä A1 ja A2 maidot tarkoittaa? Betakaseiini kai on se aine joka on haitallista? Juon rasvatonta maitoa ja käytän kevytmaitoa kahvin kanssa. Koitan jättää maidon pois tai ainakin vähentää maitotuotteiden käyttöä.

        Kiinnostavaa on se että aivothan tarvitsee kolesterolia luin jostain ja nyt kun käytetään kolesterolilääkkeitä se saattaa vaikuttaa haitallisesti aivoihin. Eli jonkun lääkärin mukaan on mahdollista että suuret ikäluokat, joilla on kolesterolilääkitys saattavat sairastua dementiaan helpommin, kun ja jos lääkitys myös vaikuttaa aivojen kolesterolitasoihin, on asia jota ei ole tutkittu tarpeeksi.

        Oletko nähnyt tai lukenut tutkimuksista joissa tutkitaan kolesterolin vaikutusta aivoihin ja miten kolesterolilääkitys vaikuttaa asiaan?

        Liiallinen lääkitys aiheuttaa pöpeltymistä, terveyttä pitää hoitaa ennakoiden mielluummin.

        Olet hyvin perehtynyt ja vielä kiitos kun jaksat vastailla. Ensimäinen asia onkin se ettei lääkäreitä pitäisi liikaa uskoa he tekevät töitä yhdessä lääketeollisuuden kanssa ja saavat bonuksia lääkemyynnistä.

        Jostain kehon lievästä häytystilasta kait kohonneet arvot kertoo.

        On jo kuukausia kun hieman luin tuosta A1 ja A2 maidosta. Paljoa en enää muista ulkoa, joten lunttaan Betacasein sivustolta. Sanotaan mm. että A2 maito on se alkuperäinen lehmän maito. Eli alusta alkaen lehmä lajikkeena on tuottanut A2 maitoa, missä minimaalisen vähän BCM7 proteiinia. Mutta jossain vaiheessa muodostui geneettinen mutaatio, ja osa lehmistä alkoivat tuottaa A1 maitoa, jossa runsaasti BCM7:aa. Eli tämä A1 versus A2 juttu on maidon proteiiniin liittyvä asia, ei rasvaan eikä maitosokeriin liittyvä. Jos englanti luistaa niin tästä voit lukea miten maitojen ero selitetään. http://www.betacasein.org/index.php/pi_pageid/92
        Betakaseiini sinänsä ei ole haitallista, vaan se betakaseiini tyyppi mikä löytyy A1 maidosta, tai oikeammin sanottuna, A1 maidon betakaseiinin peptiidi BCM7. Peptiidit ovat ymmärtääkseni jotain proteiini aineita. Ks. vielä tämä http://www.betacasein.org/index.php/pi_pageid/94

        Eli jos juomasi rasvaton maito tai kevyt maito on A1 maitoa tuottavien lehmien maitoa niin saat itseesi tuota BCM7 peptiidiä, josta sanotaan että se on voimakas LDL kolesterolin hapettaja. Voi myös olla niin että osa lehmistä, joiden maitoa viedään johonkin meijeriin käsiteltäväksi, ovat A1 lehmiä ja osa A2 lehmiä - tällöin A1 ja A2 maidot sekoittuvat keskenään meijerin tankeissa, ja BCM7 määrä on pienempi kuin jos kaikki meijerille lypsävät lehmät olisivat A1 lehmiä. Mutta kuten sanottu niin valtaosa Suomen lehmistä lypsäävät A1 maitoa. Sama pätee muihinkin pohjoismaihin, sekä mm. USAhan. USA ja Suomi ovat tunnetusti sydän ja verisuonitautien kärkimaita maailmassa. Tämä ei tarkoita että ainoastaan A1 maito ja sen BCM7 olisi tämän epidemian takana, on varmaan muitakin tekijöitä mitkä edistävät sydän ja verisuonitautia.

        Voi sanoa näin että mitä enemmän proteiinia jokin suomalainen maitotuote sisältää niin sen suurempi on sen BCM7 määrä, JOS kys. tuote on valmistettu A1 maidosta, mikä yleensä on asian laita. On hyvin vaikea tavallisen ihmisen päästä selville että minkälaista maitoa jonkin meijerijätin maitotuotteet ovat, A1 vaiko A2, vaiko sekoitus. Eivät edes välttämättä itse tilanomistajat tiedä mitä maitoa lehmänsä lypsävät, jotkut voivat olla selvillä. Tämän valossa en halua suositella kotimaisia maitotuotteita proteiinin lähteenä. Voi taas on rasvaa, ja sisältää todella pientä määrää proteiinia (alta gramman per 100g), joten sen kohtuukäyttö tuskin on mikään riskitekijä. Mutta taas jos ajatellaan tölkkimaitoa, niin yksi desi sisältää reilut 3 grammaa proteiinia, ja maitoa juovat ihmiset juovat usein monta desiä päivässä, joten proteiinigrammoja kertyy useita päivässä. Sanoisin sinulle näin että harkitse jättää maito pois ruokavaliosta. Jos haluat kahviisi laittaa tilkan kevytmaitoa se nyt ei ole iso määrä proteiinia kerralla joten sen suhteen en olisi niin ehdoton. Mutta kahviin olisi parempi vaihtoehto kuohukerma sikäli että sisältää vähemmän proteiinia kuin kevytmaito. Mutta jos et tykkää kermaa laittaa niin se on eri asia. Lisäisin vielä että kerman rasva ei ole homogenisoitua, kuten kevytmaidon. Tämä myös plussa kermalle. Ja samalla saat kerman rasvan rasvaliukoiset vitamiinit talteen.

        Olen jostain lukenut että kolesterolilääkkeet, ts. statiinit, aiheuttavat muistihäiröitä. Eräs mies USAsta, Duane Graveline, kirjoitti tästä kirjan, Lipitor: Thief of Memory. Lipitor on tunnettu statiinilääke. Kun hän käytti sitä niin hän rupesi kokemaan muistihäiriöitä, muistikatkoksia. Muutkin ovat puhuneet tästä statiineihin liittyvästä ongelmasta. Setäni on sepelvaltimotautinen. Hän on täälläpäin tunnettu mm. hyvästä muististaan. Mutta hän syö statiineja, on syönyt jo jonkun aikaa, ja nyt tämän vuoden puolella hän on moittinut muistin huonontumista. En ihmettelisi jos se osittain ainakin johtuisi statiinilääkityksestä. Hän on myös kuunnellut lääkäreitä siinä että on alkanut käyttää kevytlevitettä, en tiedä kuinka kauan jo, mutta nyt pari kk taaksepäin hänellä todettiin myös 2 tyypin diabetes, ja on joutunut alkaa piikittään insuliinia. En ihmettele tätä, koska kevytmargariinit ovat nykyään vaihtoesteröintimenetelmällä valmistetut, ja USAsta on tullut raportteja joidenka mukaan sellaisen margariinin käyttö altistaa nimenomaan 2 tyypin diabetekselle. Ja saman tekee myös transrasvaa sisältävät margariinit, ja niissä nimenomaan se teollinen trans on se mikä altistaa (tai lisää riskiä sairastua) 2 tyypin diabetekselle.

        Olen täysin samaa mieltä, terveyttä hoidetaan ennakoivasti. Ja viimeinen lause osui myös mielestäni oikeaan, olisin itse voinut sanoa tuon, ja olenkin ajatellut aivan noin tämän kohonneen kolesterolin suhteen. Eli kehossa on jonkinasteista hälytystilaa, siksi keho käskee maksaa tuottaa lisää kolesterolia koska sitä tarvitaan jonkin biokemiallisen tai fysiologisen epäkohdan torjunnassa. Hyvin vaikea sanoa tasatarkkaan mikä epäkohta voisi olla kyseessä, mutta ainakin voit tehdä minkä pystyt siinä että annat kehollesi mahdollisuuden parantua/eheytyä, palautua normaaliin, tekemällä tarvittavia muutoksia ruokailutottumuksiin (ja elämäntyyliin jos siinäkin tarvetta) tämänhetkisen ymmärryksen ja tietomääräsi valossa. Ja tietomäärääsi näiden asioiden suhteen voit lisätä lukemalla/tutkimalla lisää.


    • laskee

      käyttämällä valkaisemattomia Soijalesitiinirakeita 3 ruokalusikallista vuorokaudessa.Aamulla, iltapäivällä ja illalla.
      Turha ostaa niitä kalliita kapseleita tai nestemuodossa olevia koska tuo "irtonaisena" myytävä on parasta.
      Edesmenneen mieheni kolesteroolin tiputin sillä niin nopeasti,että sairaalan lääkärit ihmettelivät sitä vauhtia millä se putosi.Heti kun lakkasi ottamasta arvot nousivat taas.
      Täydellä ruokaremontilla tippui sangen hitaasti.

    • Näin

      Paljon vaarallisempaa on pieni tiheä ldl-kolesteroli jota tavallinen mittaus ei kerro.Vaikka kolesteroliarvo olisi matala se voi koostua pienestä tiheästä sd-ldl-kolesterolista ja tehdä korkean riskin.Tämähän selittää sitä miksi kolesteroliarvoilla ei ole selvää yhteyttä valtimoahtaumiin.Antioksidantit estävät kolesterolin hapettumista.

    • Kolethyvät

      Tota noin.. onko kuumaa vihjettä missä on vakuuttavat näytöt kolesterolin vaarallisuudesta? Kunhan ne näytöt löytyy niin voidaan varmaan mietti niitä partikkeli kokoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe