Olen viime aikoina alkanut kiinnostumaan sosiaalityön opiskelusta, ja haluausin nyt kuulla nykyisten opiskelijoiden tai jo valmistuneiden vastauksia.
Millaista opiskelu on?
Onko työllistymisen kannalta paljon väliä missä yliopistossa opiskelee?
Kuinka paljon käytännön harjoittelua opintoihin kuuluu, kuinka pitkiä harjoittelut on ja missä paikoissa ne voi suorittaa?
Millaiset luonteenpiirteet ovat tärkeitä sosiaalityön opiskelijalle (ja myöhemmin työelämässä)? Kenelle ette suosittele alaa?
Minkälaisia eri työpaikkoja on käytännössä tarjolla?
Onko työ enemmän vuorotyötä vai säännöllistä päivätyötä?
Millainen palkkaus alalla on?
Onko sisäänpääsy/opiskelu vaikeaa?
Onko työelämässä enemmän yksinäistä puurtamista vai pääseekö työssä usein työskentelemään yhdessä toisten kanssa?
Aika paljon on kysymyksiä, mutta jos vaan mahdollisimman moni viitsisi jotain ainakin vastailla olisin todella kiitollinen :) Täytyisi hiljalleen tehdä päätöstä hakeako alalle vai ei, en oikein vielä tiedä onko musta siihen.
SOSIAALITYÖSTÄ KYSYMYKSIÄ!
5
946
Vastaukset
- narkomaanit,juopot,
työttömät,muuten vaan luuserit,
asunnottomat,
sairaat,luulotautiset
,matalapineiset,kierroksillakäyvät,velkaiset,vangit,
huonosti voivat,hyvinvoivat,ongelmakimput,
isät,äidit,tappelevat,nuoret,kapinalliset...enempää en keksi.
Siinä sulle työsarkaa, eli elämän negatiiviset puolet hoidettavina.
Ja katoppa palkkaus.
Ei kovin kummanen.
Öitä myöten.
että silleen. - ._._
1) Opiskelu on mielenkiintoista kun on alasta innostunut ja sivuaineet kiinnostavia.
2) Ei, sosiaalityöntekijöistä on todella kova pula, joten päteville löytyy aina töitä. Mikäli haluat esim. kansainvälisiin tehtäviin se kannattaa ottaa sivuainevalinnoissa huomioon.
3) Riippuu varmasti paljon yliopistosta, joten kannattaa tutustua opinto-oppaisiin.
4) Harjoitteluja suoritetaan tavallisesti sosiaalitoimistoissa, sairaaloissa, vankiloissa, järjestöissä jne. Etenkin viimeiset harjoittelut opiskelija suorittaa yleensä sellaisissa paikoissa, jotka ovat oman mielenkiinnon kohteena.
5) Täysin mahdotonta vastata.Ei ole olemassa tiettyjä luonteenpiirteitä, jotka automaattisesti tekisivät hyvän sosiaalityöntekijän. Pitkäpinnaisuudesta on varmasti hyötyä.
6) Työpaikkoja löytyy mm. sosiaalitoimistoista (lastensuojelusta, aikuissosiaalityöstä ja vammaispalveluista). Lisäksi sairaalat, vankilat ja erilaiset kolmannen sektorin järjestöt ovat tyypillisiä. Sosiaalityöntekijöitä toimii myös opettajina, tutkijoina ja erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Työnkuvia on paljon erilaisia.
7) Sosiaalityöntekijät toimivat yleensä päivätyössä (poikkeuksena kuitenkin esim. sosiaalipäivystys)
8) Palkkaus on huono koulutukseen pituuteen (VTM/YTM) ja työmäärään nähden.
9) Sisäänpääsytilastot löytyvät yliopistojen sivuilta. Helsinkiin taidettiin viime vuonna hyväksyä noin 15% kokeissa olleista.
10) Riippuu varmasti työpaikasta ja työyhteisöstä.- -----
Jos vielä saisi lisää vastauksia olisin kiitollinen :)
- Meseliini
Hei!
Kolmannen vsk opiskelijana Kuopion Yliopistossa..
Opiskelu on ihan mukavaa, ja leppostakin, ei kauhean rankkaa, vaikka välillä stressiäkin meinaa pukata, kyllä kurssit täytyy saada suoritettua.
Työllistymisen kannalta ei varmaan väliä, pätevistä sossuista pula kaikkialla. Käytännön harjoittelua meillä eka vuonna 1vko tutustuminen, kakkosvuonna 6viikkoa (olin sos.tstossa), ja nyt kolmannen kesällä aika monet suorittaa viimeisen 3kk harjoittelunsa. Paikkoja on vaikka mitä. Sosiaalitoimistot, a-klinikat, koulut (jos kuraattorina sosiaalityöntekijä), sairaalat, vankila, kriminaalihuoltolaitos, poliisi, lastensuojelun kehittämisyksikkö.. näitä riittää.
Luonteen piirteet. Hm, kyllähän tämä on ensisijassa ammatti,ja ammattillisuudella töitä tehdään, mutta persoona ihmistyössä vaikuttaa. Avoin, suvaitsevainen suhtautuminen maailmaan ja ihmisiin. Kuuluu kaikkien sivistyneiden ihmisten omata.. Mutta ehkä eniten sellainen solidaarisuuden tunne ja heikompia puolustava, sitä tässä työssä tarvitaan sosiaalityön profession taistellessa vielä itsekin asemiaan.
Työpaikat lähinnä samoja kuin nuo harjoittelut.
Säännöllinen päivätyö, virkahommia :) :). Riippuu, toki sosiaalipäivystys kuuluu kaikkialla asiaan mutta eiköhän yleensä 8-16.
Työelämässä moniammatillisuus on in tänä päivänä ja sossut osana monia hyvinvoinnin tuottamisen verkostoja.
Palkka on P^^^^stä verrattuna koulutukseen. riippuu alueesta, mutta keskimäärin se on jotai 2300 niiku peruspalkka. Kattele kuntatilastoja yms yms netistä. Samoin tietoa löytyy ammattiliitostamme Talentia.fi. sieltä myös palkasta.
Sisäänpääsy suht helppoa,jos vertaa esim, oikis lääkis.. Helsinkiin aika vaikeakin päästä.
Siinäpä jotain. kysele lisää jos kiinnostaa.
Rikasta ja tärkeää työtä mutta kun vaan siitä vielä maksettaisiinkin!!!!!- jhfddjhf
Helsinkiin on kyllä ainakin vaikea päästä, valtsikan keskimääräinen sisäänpääsyprosentti on ollut 2008 n. 10% eikä sosiaalityö poikkea tuosta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1006404
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t303833törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/283210Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3701736- 331398
- 271340
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi46979Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv11966Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11890- 42869