Olen tässä miettinyt

iMac,,,,,,,,PC

Oikeasti olen miettinyt laittasiko jonkun PC:n vai iMacin..
Eli jatkanko Mac linjalla vai kokeilenko pitkästä aikaa PC konetta.

Katsokaas kun olisi mukava vaihtaa konetta uudempaan..

Hintaeroa koneilla noin 500€.

En tiedä,aarhg! Toisaalta Mac on ollu ja on edelleen aivan huippu, joten luulen että en minä PC konetta osta, mutta....

PC
http://www.expertasa.fi/epages/Capnova.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Konepiste/Products/884420230533



iMac
http://www.varimport.fi/tuotteet/tiedot.cfm?id=88fc6186-49c1-47c1-a781-28581e26cb7d

Kyllä iMacilla saa rahoille enemmän vastinetta ja laatua.
Miksi edes mietin vaihtoehtoa, mutta..... :)

"potkikaa minua edes johonkin suuntaan ja järkeä päähän" show me the way

10

956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1stMacFinn

      Noihan ei oikeastaan ole mitenkään samalla viivalla. Toisessa AMD:n kohtuullinen prossu ja toisessa Intelin erinomainen. Ja löisin vetoa, että AMD meluaa eri tavalla.

      Muutenkin on eroa, esim. FW800 puuttuu PC:stä, samoin gigabit ethernet, iSight kamera jne.

      Toisessa on 20" näyttö mukana ja toisessa ei. Sekin tasaa hintaeroa.

      Eikä tuo PC taida olla edes pelikone, iMac ja siihen Windows toiseksi käyttikseksi ja pelaakin paremmin. Toki muistia kannattaa lisätä, mutta sehän on halpaa.

      Ja Vistahan nyt ei taida varsinaisesti olla houkutteleva käyttis.

      Tietysti myös sillä on vaikutusta, mitä haluat tehdä koneellasi.

    • ehdoton nro.1

      PC:n hinta/laatusuhde on parempi.

    • mika2

      .... tämmöisenä fanaattisena macfanina ja iMaciin tottuneena, että iMac on melkein joka suhteessa parempi. Ainoa missä se on huonompi, on huollettavuus koska sille ei voi tehdä itse mitään. Jos sieltä joku osa ullahtaa takuuajan/virhevastuun ulkopuolelta, niin se on iKallis. Kovalevy lienee se kaikkein alttein rikkoutumiselle. Takuun jatkaminen maksaa ihan perkeleesti joten siinä alkaa jo harkita tietoisen riskin ottoa.

      Noissa läppäreissä vissiin voi kovan vaihtaa kotikonstein, mutta uudessa aluimacissa se ei käy.

    • suosittelen..

      Itse just hankin PC-kannettavan Linuxilla ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Monissa asioissa se on huomattavasti parempi kuin Mac tai vähintään yhtä hyvä.

      Erityisesti olen tyytyväinen ohjelmistotarjontaan ja ohjelmien laatuun. Ohjelmia löytyy todella paljon, joka tarkoitukseen useita ja on mistä valita. Kaiken lisäksi kaikki ohjelmat lähes poikkeuksetta ovat ilmaisia.

      Olen niin iloinen, että pääsin tästä SerialBox crack keygenerator, Mac helvetistä jne.. Voin vapaasti asentaa minkä tahansa ohjelman ja vielä täysin laillisesti. Ja useat ohjelmat ovat vielä huomattavasti parempia ja nopeampia kuin Mac vastaavat.
      Useille ohjelmille ei edes löydy Mac vastinetta. Ja monille Linux vaihtoehto on parempi, esim TextMate, aika suosittu ohjelma Macissa ohjelmointitarkoituksiin, Linuxissa on vastaava Gedit, kaikki samat ominaisuudet, ulkonäönkin saa samanlaiseksi, ja kaiken huipuksi ohjelma on tietenkin täysin ilmainen. Macissa taas lähes joka ikinen pikkuohjelma on maksullinen.

      Nopeudesta vielä, esim minkä tahansa OpenOffice sovellus käynnistyy Linuxissa alle 2 sekunnissa, vaikka minulla on joku tehoton VIA suorittimella varustettu mini-kannettava. Vertailuksi huomattavasti tehokkaammassa Intel Core Duo suoritteella varustetussa Macissa saman ohjelman käynnistys kestää kymmenisen sekuntia. Ja jos vahingossa erehtyy klikkaamaan MS Office, niin aikaa menee tuplasti enemmän. Joten Linuxissa voi OpenOfficea käyttää vaikka tiedostojen esikatseluun, sillä se käynnistyy yhtä nopeasti kuin Esikatselusovellus Macissa.

      Ja minulla on vielä niin hidas kone surkealla VIA suorittimella, mitä jos Linuxin asentaisi kunnon, nopean koneeseen?

      Ja parasta nopeuden ja ohjelmistotarjonnan lisäksi Linuxissa, on tunne, että kaikki koneessa olevat ohjelmat ovat laillisia. Jos tulee tarvetta X-ohjelmalle, voi sen asentaa yhdellä klikkauksella, ei tarvitse varastaa, etsiä crackia eikä serialia, tai maksa penniäkään.

      Ja tietenkin myös se että, Linux on tulevaisuutta, kaikki virastot, koulut ja yliopistot ovat siirtymässä tai ovat jo siirtyneet Linuxiin. Avoimuus, open source, ilmaisuus ovat HOT, Windows ja Mac NOT.

      • loistava tulevaisuus

        Jep. Tulevaisuudessa elämä on yhtä auringon paistetta. Rahakin on ihan turhaa, kun kaikki on ilmaista. Jos joku vielä sattuisi rahaa tarvitsemaan niin kirjastot lainaavat sitä säkettäin ihan ilmaiseksi.

        Tietääkseni Linuxia voi halutessaan käyttää myös Mac koneessa. En ole kokeillut, mutta luulisi olevan mahdollista.


      • kyllästynyt säätämään

        Minulla on pääkäytössä Mac ja tuossa vieressä Ubuntu Linux vanhemmassa PC-koneessa. Kyllähän sillä Linuxilla surffailee netissä ja hoitaa ne perusasiat siinä missä muillakin käyttöjärjestelmillä, mutta käyttömukavuus on vielä kaukana siitä mitä OS X tarjoaa. Käytännössä Macille löytyy myös enemmän ohjelmia kun useimmat Linuxissa toimivat ohjelmat saa Macillekin. Sitten on tietenkin paljon niitä ohjelmia jotka on tehty vain Macille.

        SerialBoxeja sun muita en ole tarvinnut kun suurin osa käyttämistäni ohjelmista on ihan ilmaisia. Loput ovat ihan kaupallisia tuotteita joita ei vain Linuxille saa.

        Linux olisi ihan mukava käyttöjärjestelmä, mutta kun edelleen niin monta asiaa pitää säätää. Olen kyllästynyt säätämään tuntikausia jotain konffaustiedostoja niin että saan jonkin vähänkään erikoisemman asian toimimaan.

        Kannettavaan olisi voinut Linuxia harkitakin, mutta kun koskaan ei voi tietää toimiiko WLAN ja miten käy akunkestolle... Linuxin ajatus on hyvä, mutta se ei vain vielä toimi.


      • mika2

        .... olen kanssasi. Käytin itsekin Linuxia ennen kuin siirryin maciin. Nyt on tässä taloudessa pelkkiä maceja (2kpl) käytössä. Minusta Linuxin jakelut joita käytin ja kokeilin, olivat todella hyviä ja pitkälle kehittyneitä (viimeinen taisi olla Suse 10.1). Sen verran lisäisin, että myös esim. PCBSD oli varsin oivallinen paketti eli ihan linuxin varassa ei tarvitse olla.

        Itse käytin piraatteja windowsissa, mutta osx:sä luovuin niistä, koska se kannustaa rehellisyyteen. Ihan niin synkkä ei tilanne kuitenkaan osX-käyttäjilläkään ole, kuin kuvasit. OsX:le löytyy avoimen yhteisön ohjelmia kosolti ja niitä saa ihan applen omiltasivuiltakin ladata ilmaisia siis. Keskeisimmät eli Gimp, openoffice ja neooffice löytyy myös macille. Olet kuitenkin oikeassa, että openofficen aquaversiokin ja gimp ovat osX:lä aika kökköjä tapauksia seashore on paljon gimpiä parempi, mutta aika rajoittunut.

        Ryhdyttyäni rehelliseksi ja lakattuani käyttämästä ohjelmia luvattomasti, olen myös tullut aikaisempaa tarkemmaksi ohjelmien kuluttajaksi. Aika tarkkaan miettii mitä oikeasti tarvitsee ja mitä siitä on valmis maksamaan.

        Linuxissa kyllä oli ohjelmia saatavana ihan helvetisti eikä sille tarjonnalle taida yksikään toinen järjestelmä vetää vertoja. Linuxillehan on tarjolla myös maksullisa ohjelmia joita en kylläkään kokeillut.

        Päädyin kuitenkin maceihin, koska arvostan niiden laadukasta kokonaispakettia eli raudan ja softan integrointia kun ei kertakaikkiaan tarvitse miettiä ajureita tai firmiksiä ja lisäksi mackoneet ovat laadukkaita. toinen syy macin valintaan oli, että osX:le löytyy parhaat työkalut omiin harrastuksiini (toimistopaketit on perseestä, mutta sen sietää). Mac on mielestäni paras kone silloin, kun se kone itsessään ei ole tekemisen päähuomion kohteena.

        Linuxit on ihan kelpo järjestelmiä ja niitä varmaan käyttäisin jos maceja ei olisi.


      • Vituttaa todella tämä parin hassun trollin kehittämä Linuxin ja Macin vastakkainasettelu. Käyttäjät eivät sellaista tunne, nämä trollit vain.

        Oikeassa elämässähän on niin, että Mac-käyttäjät iloitsevat Linuxin menestyksestä ja päinvastoin, eivätkä Mac-käyttäjät ala haukkua Linuxia kuin näiden trollien ansaan langenneina.

        Motiivikin on trolleilla selvä: kun ostat PC:n, kannat rahasi todennäköisesti jollekin suurelle PC-valmistajalle ja tietenkin Microsoftille. Vasta sitten asennat sen Linuxin. Vain pieni porukka hommaa koneensa itse kooten ilman Windowsia tai hankkii Linux-miniläppärin, joten Linuxin ja Macin keinotekoinen sota tuo voitot suoraan Mikkiksen ja kumppaneitten pussiin.

        Kaikki kunnia oikeille Linux-käyttäjille, joiden joukossa tämä trolli edustaa pientä marginaalipoppoota, jos edes Linuxiin on koskenut.


      • 1stMacFinn

        "kaikki virastot, koulut ja yliopistot ovat siirtymässä tai ovat jo siirtyneet Linuxiin"

        Kaikki tosiaan. Tuo tapahtuu oikeasti vain jos kaikki muut ovat poissa pelistä. Mutta niin kauan kun muitakin on saatavissa, vain pieni murto-osa päätyy Linuxiin eikä nekään pitkäksi aikaa.


      • mika2
        mika2 kirjoitti:

        .... olen kanssasi. Käytin itsekin Linuxia ennen kuin siirryin maciin. Nyt on tässä taloudessa pelkkiä maceja (2kpl) käytössä. Minusta Linuxin jakelut joita käytin ja kokeilin, olivat todella hyviä ja pitkälle kehittyneitä (viimeinen taisi olla Suse 10.1). Sen verran lisäisin, että myös esim. PCBSD oli varsin oivallinen paketti eli ihan linuxin varassa ei tarvitse olla.

        Itse käytin piraatteja windowsissa, mutta osx:sä luovuin niistä, koska se kannustaa rehellisyyteen. Ihan niin synkkä ei tilanne kuitenkaan osX-käyttäjilläkään ole, kuin kuvasit. OsX:le löytyy avoimen yhteisön ohjelmia kosolti ja niitä saa ihan applen omiltasivuiltakin ladata ilmaisia siis. Keskeisimmät eli Gimp, openoffice ja neooffice löytyy myös macille. Olet kuitenkin oikeassa, että openofficen aquaversiokin ja gimp ovat osX:lä aika kökköjä tapauksia seashore on paljon gimpiä parempi, mutta aika rajoittunut.

        Ryhdyttyäni rehelliseksi ja lakattuani käyttämästä ohjelmia luvattomasti, olen myös tullut aikaisempaa tarkemmaksi ohjelmien kuluttajaksi. Aika tarkkaan miettii mitä oikeasti tarvitsee ja mitä siitä on valmis maksamaan.

        Linuxissa kyllä oli ohjelmia saatavana ihan helvetisti eikä sille tarjonnalle taida yksikään toinen järjestelmä vetää vertoja. Linuxillehan on tarjolla myös maksullisa ohjelmia joita en kylläkään kokeillut.

        Päädyin kuitenkin maceihin, koska arvostan niiden laadukasta kokonaispakettia eli raudan ja softan integrointia kun ei kertakaikkiaan tarvitse miettiä ajureita tai firmiksiä ja lisäksi mackoneet ovat laadukkaita. toinen syy macin valintaan oli, että osX:le löytyy parhaat työkalut omiin harrastuksiini (toimistopaketit on perseestä, mutta sen sietää). Mac on mielestäni paras kone silloin, kun se kone itsessään ei ole tekemisen päähuomion kohteena.

        Linuxit on ihan kelpo järjestelmiä ja niitä varmaan käyttäisin jos maceja ei olisi.

        .... tuohon edelliseen kommenttiini, kun huomasin vähän liian rankasti moittivani openofiicea ja neoofficea. Ei ne siis kauttaaltaan ole kökköjä, vaan lähinnä käynnistyvät hitaasti verrattuna Linuxin toimistopaketteihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      232
      2209
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1466
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      70
      1226
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1215
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      156
      1097
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      1029
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      86
      918
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      848
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      66
      830
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      769
    Aihe