Palermo ja Syracusa marraskuussa

käpyäläinen

Täällä puhutaan kesämatkoista (jolloin kuulemma Sisiliassa on jopa 40 astetta) ja Taorminasta jne., mutta ei marraskuusta ja Palermosta. Me tulimme eilen viikon reissulta Sisiliasta. Lensimme hyvin halvalla Ryanairilla Bergamon kautta Palermoon, jonne asetuimme Homelidaysilta vuokrattuun huoneistoon. Välillä vuokrasimme auton ja ajoimme Syracusaan, joka on todella käynnin arvoinen. Jäimme sinne yöksi ja olisimme olleet mielellämme pidempäänkin. Matkalla tuli Etna katsottua sopivan etäisyyden päästä ja nähtyä laajasti maaseutua.

Pääasiassa tuli nähtyä sisilialaisia, kun turisteja ei paljon ollut. Mihinkään ei tarvinnut jonottaa. Lämpötila oli siinä 17-20 astetta, joskus varmaan enemmänkin, ja aurinko enimmäkseen paistoi. Vain yhtenä päivänä satoi jonkin verran, mutta olimme silloin Palermossa eikä se paljonkaan haitannut.

Pari ravintolavinkkiä. Casa del Brodo, vanha ravintola Vittorio Emanuelella Palermossa oli kohtuullinen ja aika edullinen, hinta-laatu -suhde ok. Michelinin nettisivuilta löysimme suosittavia sanoja Osteria dei Vesprille (ei kuitenkaan tähtiä eikä haarukoitakaan) ja päätimme mennä maistamaan tätä "kokeilevampaa" ruokaa, kun perinteistä oli tarjolla yllin kyllin. Tuli pettymys. Alkuun saadut pikkupalat olivat lupaavia, mutta kun päästiin asiaan, alkuruoka oli koristeellista mutta jokseenkin mautonta. Kallis hummerialkupala (30 euroa!) ei tosiaan maistunut juuri miltään. Secondi piatti oli onneksi sentään parempi: syömäni vasikanfilee oli erinomaista, seuralaisn tonnikala myös kohtuullisen hyvää. Lisukkeet olivat kuitenkin kovin vähäisiä ja nekin turhan konstailevia. Kolmas seurueemme jäsen otti vain primi piattia, ja pasta oli kuulemma OK. Viini oli kyllä hyvää. Tämä kaikki - kaksi alkupalaa, yksi primi piatti ja kaksi secondi piattia sekä 6 lasillista viiniä - maksoi lounasaikaan 175 euroa.
Paras ravintola Palermossa saattaa olla Gacini, jota emme löytäneet mistään oppaista, se oli asunnostamme katsoen kulman takana, ja vuokraisäntämme kehui sitä, eikä syyttä - kävimme siellä kahdesti ja olimme kummallakin kerralla tyytyväisiä. Maksoihan sekin, mutta kaikki oli hyvää ja runsasta. Kalalautanen alkupalana oli aivan toista luokkaa kuin O dei V:ssä jne. Kolme alkupalaa, kolme secondi piattia, kolme jälkiruokaa, viisi lasia kuohuviiniä ja muutama lasi punaviiniä maksoi 110 euroa, illalla, ja poistuimme kylläisinä ja tyytyväisinä.
Palermossa ja Syracusassa riittää kummassakin paljon katsomista, mutta tätä tietoa löytää helposti matkaoppaista ja ehkä nettisivuiltakin.

7

2184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naxos- fani sempre

      Hei!
      Mukavaa, että täällä palstalla kirjoitellaan edes silloin tällöin!
      On ollut niin kovin hiljaista viime aikoina :(.
      Mitä maksoivat teidän halvat lennot yhteensä?
      Ja montako henkeä teitä oli matkalla (3)?
      Matkat halvat, mutta ruoat sitäkin kalliimmat!
      Sisiliassa oli pari päivää sitten kauheat kaatosateet ja kova merenkäynti!
      Muutenhan siellä on lämmintä n. 20 astetta vielä tähänkin aikaan vuodesta.
      Ja aurinkoisia päiviä on paljon.
      Itse olen tosiaan ollut Naxosissa kuumimpaan aikaan heinä- elokuussa jopa retkellä kerran, kun lämpömittari näytti 50 astetta!!
      Että kesällä tosiaan on sitten kuuma sanan varsinaisessa merkityksessä.
      Kiva, että tykkäsitte Sisiliasta!
      T. Naxos -fani sempre

    • la sogliola

      Mukavaa, että joku kertoo Palermon ruoasta, tuonne mainitsemaasi Gaciniin on mentävä, jos nurkille menemme. Ei minusta hinta 110 e kolmelta viineineen todellakaan ole paljon 35 e per/hlö jos vielä ruoka on erinomaista. Olisin lukenut vaikka kuinka lisää ruokailustanne mutta tämäkin kirjoitus oli harvinaista herkkua. Kukaan ei jaksa loputtomiin kirjoittaa säästä,nähtävyyksistä ym niistä löytyy oppaista tarpeeksi tietoa.

      • käpyäläinen

        Vastaanpa kun sattuu olemaan hetki aikaa. Ryanairin hinnat tunnetusti vaihtelevat suuresti, mutta meidän ajoissa varatut lentomme maksoivat vain 150 euroa, edestakaisin kolmelta! Ryanair ottaa ylimääräistä hintaa matkatavarasta ynnä muusta, mutta me päätimme tällä kertaa selvitä sillä 10 kg:n laukulla per nuppi, ja sujui se jotenkuten. Milano-Palermo välillä oli tosin huvittavaa katsoa niitä matkatavaramääriä (esim. kolme laukkua) joita ihmiset kantoivat koneeseen, mutta Milanosta Tampereelle lennettäessä oli taas tiukempi linja, jopa punnitsivat laukkuja. Se heikkous yhteydessä oli, että paluumatkalla oli pakko yöpyä Bergamossa (kone lähti Tampereelle 6.30), mutta toisaalta Bergamossakin sai kyllä aikansa kulumaan.

        Ruokapuolessa emme sitten olekaan tottuneet kovin paljon säästelemään, vaan paikallisesta ruoasta nauttiminen on olennainen osa matkaa. Tuo konstaileva osteria (se on myös enoteca) oli pettymys, liekö sillä sitten jotain isompia ongelmia, kun henkilökunnallakin tuntui olevan riitaa. Syy jäi epäselväksi, koska kukaan meistä ei juurikaan osaa italiaa. Me olimme klo 14-15.30 ainoat varsinaiset asiakkaat!
        Mutta Gacinia voin tosiaan kahden käynnin perusteella varauksetta suositella. Klo 20 sielläkään ei vielä ollut muita kuin me, mutta paikka täyttyi meidän syödessämme. Alkupalana mustekalacarpaccio oli kuulemma ihanaa, vaimoni piti syödä sitä toisellakin kerralla. Itse söin ensimmäisellä kerralla jonkinlaista katkaraputorttua ja toisella kala-äyriäislautasen (tonnikala, miekkakala, katkarapu, lohi ym., graavia, suolattua, etikkaista ...), kumpikin erinomaisia. Olisimme mielellämme syöneet lammasta, mutta sitä ei ollut (tulossa voi olla, sanoi omistaja(?)), mutta entrecote ja härkä olivat taas erinomaisia, tosin edellisen kastike ei ollut ihan nappiin kuulemma, vaan liian etikkainen. Ensimmäisellä käynnillä söimme alkuruoan lisäksi vain mätipastaa, joka oli ok.
        Minusta ilta hyvätunnelmaisessa ravintolassa hyvän ja runsaan ruoan ja viinin äärellä oli hintansa väärtti, enemmänkin olisimme olleet valmiit maksamaan, kuten lounaspaikassa huonommasta ja vähemmästä ruoasta maksoimmekin.

        Eiköhän tämä riitä Gacinista tällä erää. En ikävä kyllä osaa antaa tarkkaa osoitetta, se on jossain Via Calan ja Vucciria-torin välissä kapeilla kaduilla, varmasti se ainakin kyselemällä löytyy.

        Syracusassa söimme Epikuroksen puutarhassa (Giardino di Epicuro), joka tuntui olevan vähän nukuksissa näin marraskuun lopussa. Olimme ainoat asiakkaat 20n aikaan, eikä muita tainnut tulla. Oli hankalaa kommunikoida tarjoilijapojan kanssa. Kun sanoimme, että voisimme ottaa kalan kanssa pullon valkoviiniä, hän ilmoitti että talon ainoa valkoviini on chardonnay, ja tuli ilmi sekin, että hinta on 45 euroa. No, sitten yllättäen viiniä löytyikin kohtuuhinnalla karahvissa. En tiedä oliko kyseessä pelkkä kommunikaatiokatkos vai yritys nyhtää turistien rahoja. Päivän kala oli kyllä sitten hyvä ja runsas annos, sopivan kokoinen kala (mikä lienee ollut) paistettuna, muistaakseni n. 50 euroa kolmelta. Kun olimme alkupaloina syöneet simpukoita, katkarapucocktailin ja bruschettan, kipusi lasku tässäkin sadan euron kieppeille. Vanhempi henkilökunta oli ehkä huomannut pojan töppäilevän, sillä saimme ylimääräisenä sitruunakakkua ja liköörin. Niinpä alkuvaikeuksista huolimatta poistuimme tästä rantaravintolasta tyytyväisinä.

        Siinä tärkeimmät Sisilian syömiset. Olimme ensimmäistä kertaa Sisiliassa, mutta uskoisin että menemme uudelleen. Ruoastakin jäi yhtä osittaista floppia lukuun ottamatta myönteinen muisto.


      • pomodoro
        käpyäläinen kirjoitti:

        Vastaanpa kun sattuu olemaan hetki aikaa. Ryanairin hinnat tunnetusti vaihtelevat suuresti, mutta meidän ajoissa varatut lentomme maksoivat vain 150 euroa, edestakaisin kolmelta! Ryanair ottaa ylimääräistä hintaa matkatavarasta ynnä muusta, mutta me päätimme tällä kertaa selvitä sillä 10 kg:n laukulla per nuppi, ja sujui se jotenkuten. Milano-Palermo välillä oli tosin huvittavaa katsoa niitä matkatavaramääriä (esim. kolme laukkua) joita ihmiset kantoivat koneeseen, mutta Milanosta Tampereelle lennettäessä oli taas tiukempi linja, jopa punnitsivat laukkuja. Se heikkous yhteydessä oli, että paluumatkalla oli pakko yöpyä Bergamossa (kone lähti Tampereelle 6.30), mutta toisaalta Bergamossakin sai kyllä aikansa kulumaan.

        Ruokapuolessa emme sitten olekaan tottuneet kovin paljon säästelemään, vaan paikallisesta ruoasta nauttiminen on olennainen osa matkaa. Tuo konstaileva osteria (se on myös enoteca) oli pettymys, liekö sillä sitten jotain isompia ongelmia, kun henkilökunnallakin tuntui olevan riitaa. Syy jäi epäselväksi, koska kukaan meistä ei juurikaan osaa italiaa. Me olimme klo 14-15.30 ainoat varsinaiset asiakkaat!
        Mutta Gacinia voin tosiaan kahden käynnin perusteella varauksetta suositella. Klo 20 sielläkään ei vielä ollut muita kuin me, mutta paikka täyttyi meidän syödessämme. Alkupalana mustekalacarpaccio oli kuulemma ihanaa, vaimoni piti syödä sitä toisellakin kerralla. Itse söin ensimmäisellä kerralla jonkinlaista katkaraputorttua ja toisella kala-äyriäislautasen (tonnikala, miekkakala, katkarapu, lohi ym., graavia, suolattua, etikkaista ...), kumpikin erinomaisia. Olisimme mielellämme syöneet lammasta, mutta sitä ei ollut (tulossa voi olla, sanoi omistaja(?)), mutta entrecote ja härkä olivat taas erinomaisia, tosin edellisen kastike ei ollut ihan nappiin kuulemma, vaan liian etikkainen. Ensimmäisellä käynnillä söimme alkuruoan lisäksi vain mätipastaa, joka oli ok.
        Minusta ilta hyvätunnelmaisessa ravintolassa hyvän ja runsaan ruoan ja viinin äärellä oli hintansa väärtti, enemmänkin olisimme olleet valmiit maksamaan, kuten lounaspaikassa huonommasta ja vähemmästä ruoasta maksoimmekin.

        Eiköhän tämä riitä Gacinista tällä erää. En ikävä kyllä osaa antaa tarkkaa osoitetta, se on jossain Via Calan ja Vucciria-torin välissä kapeilla kaduilla, varmasti se ainakin kyselemällä löytyy.

        Syracusassa söimme Epikuroksen puutarhassa (Giardino di Epicuro), joka tuntui olevan vähän nukuksissa näin marraskuun lopussa. Olimme ainoat asiakkaat 20n aikaan, eikä muita tainnut tulla. Oli hankalaa kommunikoida tarjoilijapojan kanssa. Kun sanoimme, että voisimme ottaa kalan kanssa pullon valkoviiniä, hän ilmoitti että talon ainoa valkoviini on chardonnay, ja tuli ilmi sekin, että hinta on 45 euroa. No, sitten yllättäen viiniä löytyikin kohtuuhinnalla karahvissa. En tiedä oliko kyseessä pelkkä kommunikaatiokatkos vai yritys nyhtää turistien rahoja. Päivän kala oli kyllä sitten hyvä ja runsas annos, sopivan kokoinen kala (mikä lienee ollut) paistettuna, muistaakseni n. 50 euroa kolmelta. Kun olimme alkupaloina syöneet simpukoita, katkarapucocktailin ja bruschettan, kipusi lasku tässäkin sadan euron kieppeille. Vanhempi henkilökunta oli ehkä huomannut pojan töppäilevän, sillä saimme ylimääräisenä sitruunakakkua ja liköörin. Niinpä alkuvaikeuksista huolimatta poistuimme tästä rantaravintolasta tyytyväisinä.

        Siinä tärkeimmät Sisilian syömiset. Olimme ensimmäistä kertaa Sisiliassa, mutta uskoisin että menemme uudelleen. Ruoastakin jäi yhtä osittaista floppia lukuun ottamatta myönteinen muisto.

        Ai ai mitä herkkuja, juu kyllä varmaan löytyy kysymällä. Varsinkin vähän syrjässä turistipaikoista saattaa ruoan tilaaminen mennä joskus hauskaksi säheltämiseksi kielen takia. Me opiskelemme italiaa kolmatta vuotta, joten menun lukeminen, ymmärtäminen ja ruoan tilaaminen aika hyvin jo sujuu.
        Hyvän ruoan ja viinin ystäville rohkenen suositella
        Bolognaa, vaikka pitkän viikonlopun ruoka-herkuttelu matkaksi.Kiitos kirjoituksestasi.


      • käpyäläinen
        pomodoro kirjoitti:

        Ai ai mitä herkkuja, juu kyllä varmaan löytyy kysymällä. Varsinkin vähän syrjässä turistipaikoista saattaa ruoan tilaaminen mennä joskus hauskaksi säheltämiseksi kielen takia. Me opiskelemme italiaa kolmatta vuotta, joten menun lukeminen, ymmärtäminen ja ruoan tilaaminen aika hyvin jo sujuu.
        Hyvän ruoan ja viinin ystäville rohkenen suositella
        Bolognaa, vaikka pitkän viikonlopun ruoka-herkuttelu matkaksi.Kiitos kirjoituksestasi.

        Löytyi Caginin kuitti, jossa osoite: Via cassari 35/37. Kuitissa lukee myös: music restaurant, ja vähän ennen puoliyötä sinne tosiaan ilmaantui orkesteri. Se ei ollut suuremmin makuuni, kv. poppia senkertainen lähinnä soitti. Lähdimme kohta pois.
        Tähän päättyy Caginin puffaus minun osaltani. Tuskin sen liikevaihto kuitenkaan mainostukseni vuoksi suuremmin kasvaa.


      • Palermossa
        käpyäläinen kirjoitti:

        Löytyi Caginin kuitti, jossa osoite: Via cassari 35/37. Kuitissa lukee myös: music restaurant, ja vähän ennen puoliyötä sinne tosiaan ilmaantui orkesteri. Se ei ollut suuremmin makuuni, kv. poppia senkertainen lähinnä soitti. Lähdimme kohta pois.
        Tähän päättyy Caginin puffaus minun osaltani. Tuskin sen liikevaihto kuitenkaan mainostukseni vuoksi suuremmin kasvaa.

        Gagini music restaurant Via Cassari 35/37 - 90100 Palermo Tel 39 091.321518


      • Kaisa Koo
        Palermossa kirjoitti:

        Gagini music restaurant Via Cassari 35/37 - 90100 Palermo Tel 39 091.321518

        Hyvä kokemus on minullakin tuosta ravintolasta, jonka nimi on siis Gagini.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      611
      16586
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      52
      14978
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      389
      9344
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      47
      5582
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      12
      4639
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      174
      3255
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1925
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1379
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      96
      1315
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1247
    Aihe