Palermo ja Syracusa marraskuussa

käpyäläinen

Täällä puhutaan kesämatkoista (jolloin kuulemma Sisiliassa on jopa 40 astetta) ja Taorminasta jne., mutta ei marraskuusta ja Palermosta. Me tulimme eilen viikon reissulta Sisiliasta. Lensimme hyvin halvalla Ryanairilla Bergamon kautta Palermoon, jonne asetuimme Homelidaysilta vuokrattuun huoneistoon. Välillä vuokrasimme auton ja ajoimme Syracusaan, joka on todella käynnin arvoinen. Jäimme sinne yöksi ja olisimme olleet mielellämme pidempäänkin. Matkalla tuli Etna katsottua sopivan etäisyyden päästä ja nähtyä laajasti maaseutua.

Pääasiassa tuli nähtyä sisilialaisia, kun turisteja ei paljon ollut. Mihinkään ei tarvinnut jonottaa. Lämpötila oli siinä 17-20 astetta, joskus varmaan enemmänkin, ja aurinko enimmäkseen paistoi. Vain yhtenä päivänä satoi jonkin verran, mutta olimme silloin Palermossa eikä se paljonkaan haitannut.

Pari ravintolavinkkiä. Casa del Brodo, vanha ravintola Vittorio Emanuelella Palermossa oli kohtuullinen ja aika edullinen, hinta-laatu -suhde ok. Michelinin nettisivuilta löysimme suosittavia sanoja Osteria dei Vesprille (ei kuitenkaan tähtiä eikä haarukoitakaan) ja päätimme mennä maistamaan tätä "kokeilevampaa" ruokaa, kun perinteistä oli tarjolla yllin kyllin. Tuli pettymys. Alkuun saadut pikkupalat olivat lupaavia, mutta kun päästiin asiaan, alkuruoka oli koristeellista mutta jokseenkin mautonta. Kallis hummerialkupala (30 euroa!) ei tosiaan maistunut juuri miltään. Secondi piatti oli onneksi sentään parempi: syömäni vasikanfilee oli erinomaista, seuralaisn tonnikala myös kohtuullisen hyvää. Lisukkeet olivat kuitenkin kovin vähäisiä ja nekin turhan konstailevia. Kolmas seurueemme jäsen otti vain primi piattia, ja pasta oli kuulemma OK. Viini oli kyllä hyvää. Tämä kaikki - kaksi alkupalaa, yksi primi piatti ja kaksi secondi piattia sekä 6 lasillista viiniä - maksoi lounasaikaan 175 euroa.
Paras ravintola Palermossa saattaa olla Gacini, jota emme löytäneet mistään oppaista, se oli asunnostamme katsoen kulman takana, ja vuokraisäntämme kehui sitä, eikä syyttä - kävimme siellä kahdesti ja olimme kummallakin kerralla tyytyväisiä. Maksoihan sekin, mutta kaikki oli hyvää ja runsasta. Kalalautanen alkupalana oli aivan toista luokkaa kuin O dei V:ssä jne. Kolme alkupalaa, kolme secondi piattia, kolme jälkiruokaa, viisi lasia kuohuviiniä ja muutama lasi punaviiniä maksoi 110 euroa, illalla, ja poistuimme kylläisinä ja tyytyväisinä.
Palermossa ja Syracusassa riittää kummassakin paljon katsomista, mutta tätä tietoa löytää helposti matkaoppaista ja ehkä nettisivuiltakin.

7

2474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naxos- fani sempre

      Hei!
      Mukavaa, että täällä palstalla kirjoitellaan edes silloin tällöin!
      On ollut niin kovin hiljaista viime aikoina :(.
      Mitä maksoivat teidän halvat lennot yhteensä?
      Ja montako henkeä teitä oli matkalla (3)?
      Matkat halvat, mutta ruoat sitäkin kalliimmat!
      Sisiliassa oli pari päivää sitten kauheat kaatosateet ja kova merenkäynti!
      Muutenhan siellä on lämmintä n. 20 astetta vielä tähänkin aikaan vuodesta.
      Ja aurinkoisia päiviä on paljon.
      Itse olen tosiaan ollut Naxosissa kuumimpaan aikaan heinä- elokuussa jopa retkellä kerran, kun lämpömittari näytti 50 astetta!!
      Että kesällä tosiaan on sitten kuuma sanan varsinaisessa merkityksessä.
      Kiva, että tykkäsitte Sisiliasta!
      T. Naxos -fani sempre

    • la sogliola

      Mukavaa, että joku kertoo Palermon ruoasta, tuonne mainitsemaasi Gaciniin on mentävä, jos nurkille menemme. Ei minusta hinta 110 e kolmelta viineineen todellakaan ole paljon 35 e per/hlö jos vielä ruoka on erinomaista. Olisin lukenut vaikka kuinka lisää ruokailustanne mutta tämäkin kirjoitus oli harvinaista herkkua. Kukaan ei jaksa loputtomiin kirjoittaa säästä,nähtävyyksistä ym niistä löytyy oppaista tarpeeksi tietoa.

      • käpyäläinen

        Vastaanpa kun sattuu olemaan hetki aikaa. Ryanairin hinnat tunnetusti vaihtelevat suuresti, mutta meidän ajoissa varatut lentomme maksoivat vain 150 euroa, edestakaisin kolmelta! Ryanair ottaa ylimääräistä hintaa matkatavarasta ynnä muusta, mutta me päätimme tällä kertaa selvitä sillä 10 kg:n laukulla per nuppi, ja sujui se jotenkuten. Milano-Palermo välillä oli tosin huvittavaa katsoa niitä matkatavaramääriä (esim. kolme laukkua) joita ihmiset kantoivat koneeseen, mutta Milanosta Tampereelle lennettäessä oli taas tiukempi linja, jopa punnitsivat laukkuja. Se heikkous yhteydessä oli, että paluumatkalla oli pakko yöpyä Bergamossa (kone lähti Tampereelle 6.30), mutta toisaalta Bergamossakin sai kyllä aikansa kulumaan.

        Ruokapuolessa emme sitten olekaan tottuneet kovin paljon säästelemään, vaan paikallisesta ruoasta nauttiminen on olennainen osa matkaa. Tuo konstaileva osteria (se on myös enoteca) oli pettymys, liekö sillä sitten jotain isompia ongelmia, kun henkilökunnallakin tuntui olevan riitaa. Syy jäi epäselväksi, koska kukaan meistä ei juurikaan osaa italiaa. Me olimme klo 14-15.30 ainoat varsinaiset asiakkaat!
        Mutta Gacinia voin tosiaan kahden käynnin perusteella varauksetta suositella. Klo 20 sielläkään ei vielä ollut muita kuin me, mutta paikka täyttyi meidän syödessämme. Alkupalana mustekalacarpaccio oli kuulemma ihanaa, vaimoni piti syödä sitä toisellakin kerralla. Itse söin ensimmäisellä kerralla jonkinlaista katkaraputorttua ja toisella kala-äyriäislautasen (tonnikala, miekkakala, katkarapu, lohi ym., graavia, suolattua, etikkaista ...), kumpikin erinomaisia. Olisimme mielellämme syöneet lammasta, mutta sitä ei ollut (tulossa voi olla, sanoi omistaja(?)), mutta entrecote ja härkä olivat taas erinomaisia, tosin edellisen kastike ei ollut ihan nappiin kuulemma, vaan liian etikkainen. Ensimmäisellä käynnillä söimme alkuruoan lisäksi vain mätipastaa, joka oli ok.
        Minusta ilta hyvätunnelmaisessa ravintolassa hyvän ja runsaan ruoan ja viinin äärellä oli hintansa väärtti, enemmänkin olisimme olleet valmiit maksamaan, kuten lounaspaikassa huonommasta ja vähemmästä ruoasta maksoimmekin.

        Eiköhän tämä riitä Gacinista tällä erää. En ikävä kyllä osaa antaa tarkkaa osoitetta, se on jossain Via Calan ja Vucciria-torin välissä kapeilla kaduilla, varmasti se ainakin kyselemällä löytyy.

        Syracusassa söimme Epikuroksen puutarhassa (Giardino di Epicuro), joka tuntui olevan vähän nukuksissa näin marraskuun lopussa. Olimme ainoat asiakkaat 20n aikaan, eikä muita tainnut tulla. Oli hankalaa kommunikoida tarjoilijapojan kanssa. Kun sanoimme, että voisimme ottaa kalan kanssa pullon valkoviiniä, hän ilmoitti että talon ainoa valkoviini on chardonnay, ja tuli ilmi sekin, että hinta on 45 euroa. No, sitten yllättäen viiniä löytyikin kohtuuhinnalla karahvissa. En tiedä oliko kyseessä pelkkä kommunikaatiokatkos vai yritys nyhtää turistien rahoja. Päivän kala oli kyllä sitten hyvä ja runsas annos, sopivan kokoinen kala (mikä lienee ollut) paistettuna, muistaakseni n. 50 euroa kolmelta. Kun olimme alkupaloina syöneet simpukoita, katkarapucocktailin ja bruschettan, kipusi lasku tässäkin sadan euron kieppeille. Vanhempi henkilökunta oli ehkä huomannut pojan töppäilevän, sillä saimme ylimääräisenä sitruunakakkua ja liköörin. Niinpä alkuvaikeuksista huolimatta poistuimme tästä rantaravintolasta tyytyväisinä.

        Siinä tärkeimmät Sisilian syömiset. Olimme ensimmäistä kertaa Sisiliassa, mutta uskoisin että menemme uudelleen. Ruoastakin jäi yhtä osittaista floppia lukuun ottamatta myönteinen muisto.


      • pomodoro
        käpyäläinen kirjoitti:

        Vastaanpa kun sattuu olemaan hetki aikaa. Ryanairin hinnat tunnetusti vaihtelevat suuresti, mutta meidän ajoissa varatut lentomme maksoivat vain 150 euroa, edestakaisin kolmelta! Ryanair ottaa ylimääräistä hintaa matkatavarasta ynnä muusta, mutta me päätimme tällä kertaa selvitä sillä 10 kg:n laukulla per nuppi, ja sujui se jotenkuten. Milano-Palermo välillä oli tosin huvittavaa katsoa niitä matkatavaramääriä (esim. kolme laukkua) joita ihmiset kantoivat koneeseen, mutta Milanosta Tampereelle lennettäessä oli taas tiukempi linja, jopa punnitsivat laukkuja. Se heikkous yhteydessä oli, että paluumatkalla oli pakko yöpyä Bergamossa (kone lähti Tampereelle 6.30), mutta toisaalta Bergamossakin sai kyllä aikansa kulumaan.

        Ruokapuolessa emme sitten olekaan tottuneet kovin paljon säästelemään, vaan paikallisesta ruoasta nauttiminen on olennainen osa matkaa. Tuo konstaileva osteria (se on myös enoteca) oli pettymys, liekö sillä sitten jotain isompia ongelmia, kun henkilökunnallakin tuntui olevan riitaa. Syy jäi epäselväksi, koska kukaan meistä ei juurikaan osaa italiaa. Me olimme klo 14-15.30 ainoat varsinaiset asiakkaat!
        Mutta Gacinia voin tosiaan kahden käynnin perusteella varauksetta suositella. Klo 20 sielläkään ei vielä ollut muita kuin me, mutta paikka täyttyi meidän syödessämme. Alkupalana mustekalacarpaccio oli kuulemma ihanaa, vaimoni piti syödä sitä toisellakin kerralla. Itse söin ensimmäisellä kerralla jonkinlaista katkaraputorttua ja toisella kala-äyriäislautasen (tonnikala, miekkakala, katkarapu, lohi ym., graavia, suolattua, etikkaista ...), kumpikin erinomaisia. Olisimme mielellämme syöneet lammasta, mutta sitä ei ollut (tulossa voi olla, sanoi omistaja(?)), mutta entrecote ja härkä olivat taas erinomaisia, tosin edellisen kastike ei ollut ihan nappiin kuulemma, vaan liian etikkainen. Ensimmäisellä käynnillä söimme alkuruoan lisäksi vain mätipastaa, joka oli ok.
        Minusta ilta hyvätunnelmaisessa ravintolassa hyvän ja runsaan ruoan ja viinin äärellä oli hintansa väärtti, enemmänkin olisimme olleet valmiit maksamaan, kuten lounaspaikassa huonommasta ja vähemmästä ruoasta maksoimmekin.

        Eiköhän tämä riitä Gacinista tällä erää. En ikävä kyllä osaa antaa tarkkaa osoitetta, se on jossain Via Calan ja Vucciria-torin välissä kapeilla kaduilla, varmasti se ainakin kyselemällä löytyy.

        Syracusassa söimme Epikuroksen puutarhassa (Giardino di Epicuro), joka tuntui olevan vähän nukuksissa näin marraskuun lopussa. Olimme ainoat asiakkaat 20n aikaan, eikä muita tainnut tulla. Oli hankalaa kommunikoida tarjoilijapojan kanssa. Kun sanoimme, että voisimme ottaa kalan kanssa pullon valkoviiniä, hän ilmoitti että talon ainoa valkoviini on chardonnay, ja tuli ilmi sekin, että hinta on 45 euroa. No, sitten yllättäen viiniä löytyikin kohtuuhinnalla karahvissa. En tiedä oliko kyseessä pelkkä kommunikaatiokatkos vai yritys nyhtää turistien rahoja. Päivän kala oli kyllä sitten hyvä ja runsas annos, sopivan kokoinen kala (mikä lienee ollut) paistettuna, muistaakseni n. 50 euroa kolmelta. Kun olimme alkupaloina syöneet simpukoita, katkarapucocktailin ja bruschettan, kipusi lasku tässäkin sadan euron kieppeille. Vanhempi henkilökunta oli ehkä huomannut pojan töppäilevän, sillä saimme ylimääräisenä sitruunakakkua ja liköörin. Niinpä alkuvaikeuksista huolimatta poistuimme tästä rantaravintolasta tyytyväisinä.

        Siinä tärkeimmät Sisilian syömiset. Olimme ensimmäistä kertaa Sisiliassa, mutta uskoisin että menemme uudelleen. Ruoastakin jäi yhtä osittaista floppia lukuun ottamatta myönteinen muisto.

        Ai ai mitä herkkuja, juu kyllä varmaan löytyy kysymällä. Varsinkin vähän syrjässä turistipaikoista saattaa ruoan tilaaminen mennä joskus hauskaksi säheltämiseksi kielen takia. Me opiskelemme italiaa kolmatta vuotta, joten menun lukeminen, ymmärtäminen ja ruoan tilaaminen aika hyvin jo sujuu.
        Hyvän ruoan ja viinin ystäville rohkenen suositella
        Bolognaa, vaikka pitkän viikonlopun ruoka-herkuttelu matkaksi.Kiitos kirjoituksestasi.


      • käpyäläinen
        pomodoro kirjoitti:

        Ai ai mitä herkkuja, juu kyllä varmaan löytyy kysymällä. Varsinkin vähän syrjässä turistipaikoista saattaa ruoan tilaaminen mennä joskus hauskaksi säheltämiseksi kielen takia. Me opiskelemme italiaa kolmatta vuotta, joten menun lukeminen, ymmärtäminen ja ruoan tilaaminen aika hyvin jo sujuu.
        Hyvän ruoan ja viinin ystäville rohkenen suositella
        Bolognaa, vaikka pitkän viikonlopun ruoka-herkuttelu matkaksi.Kiitos kirjoituksestasi.

        Löytyi Caginin kuitti, jossa osoite: Via cassari 35/37. Kuitissa lukee myös: music restaurant, ja vähän ennen puoliyötä sinne tosiaan ilmaantui orkesteri. Se ei ollut suuremmin makuuni, kv. poppia senkertainen lähinnä soitti. Lähdimme kohta pois.
        Tähän päättyy Caginin puffaus minun osaltani. Tuskin sen liikevaihto kuitenkaan mainostukseni vuoksi suuremmin kasvaa.


      • Palermossa
        käpyäläinen kirjoitti:

        Löytyi Caginin kuitti, jossa osoite: Via cassari 35/37. Kuitissa lukee myös: music restaurant, ja vähän ennen puoliyötä sinne tosiaan ilmaantui orkesteri. Se ei ollut suuremmin makuuni, kv. poppia senkertainen lähinnä soitti. Lähdimme kohta pois.
        Tähän päättyy Caginin puffaus minun osaltani. Tuskin sen liikevaihto kuitenkaan mainostukseni vuoksi suuremmin kasvaa.

        Gagini music restaurant Via Cassari 35/37 - 90100 Palermo Tel 39 091.321518


      • Kaisa Koo
        Palermossa kirjoitti:

        Gagini music restaurant Via Cassari 35/37 - 90100 Palermo Tel 39 091.321518

        Hyvä kokemus on minullakin tuosta ravintolasta, jonka nimi on siis Gagini.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      12
      3169
    2. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      18
      1801
    3. Muistatko vielä viime kesän "sutinat"?

      Kohtalo vai mikä lie järjesti, että törmäiltii jatkuvasti toisiimme. Ihan uskomatonta, koska eihän me mitään ikinä sovit
      Ikävä
      19
      1642
    4. En tullut, koska käytit päätäsi.

      Ja koska ihmiset pilaavat sillä mahdollisuudet, kaikki mikä toimii vaatii oman lähestymistapani. Kun levittää punaisia m
      Ikävä
      32
      1555
    5. Yksi "sometähti" vähemmän

      Ei tunnu missään.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      73
      1543
    6. Tuliko ikävä

      Vai miksi laitoit viestin? Soittamalla voisi saada kiinni. Mutta et sä uskalla
      Ikävä
      23
      1511
    7. Saitko ne viestit

      Silloin viime kuussa? Vai etkö lukemut niitä.
      Ikävä
      28
      1360
    8. Miten lasketaan?

      Ompa ollut valtava ihmismassa taas Folkkaajia liikenteessä. Miten noin 2200 lipunostaneesta muodostuu 11000 kävijää?.
      Haapavesi
      9
      1334
    9. Hyvää Huomenta Rakas Neiti

      Hyvää Huomenta Nainen🤗 Kaikkea hyvää toivon sinun päivääsi😘 Näin toivoo mies
      Ikävä
      11
      1274
    10. Kulta, sovitetaanko joku ilta avainta lukkoon?

      Musta tuntuu että me ollaan pari. Olisi ihana saada asialle sinetöinti viemällä suhde päätyyn asti. ❤️ Rakastan sua ikui
      Ikävä
      34
      1252
    Aihe