Aulapalvelutyöntekijä/receptionisti

-tiina84-

Olisin kiinnostunut aulapalvelutyöntekijän hommista ja olen etsinyt avoimia työpaikkoja mm. netistä. Netissä surffatessa törmää moniin eri nimikkeisiin, jotka kuitenkin tarkoittaa aika pitkälle samaa: receptionisti, aulaemäntä, aulapalveluhenkilö... Mitä muita nimikkeitä vielä käytetään?

Ihmetyttää myös, kun tuntuu, että melkein joka paikassa edellytetään vartijakorttia. Miksi ihmeessä toisaalta? Eihän se homma loppujen lopuksi eroa juuri mitenkään ihan normaalista asiakaspalvelu- tai konttorityöstä noin niinkuin siinä mielessä, ettäkö tarvisi jotenkin sen erityisemmin jotain vartijan taitoja/pätevyyttä? Kyllähän sitä esim. hotellissakin voi sattua vaikka mitä (itse asiassa suuremmalla todennäköisyydellä sattuukin, uskoisin?) ihan siinä missä jossain ison yrityksen respassakin, eikä hotellivirkailijoiltakaan edellytetä vartijakorttia...

Mitä kautta olette saaneet töitä (etenkin te, joilla ei ole vartijakorttia)? Turvatiimin ja Securitaksen lisäksi kaipailisin vinkkejä yrityksistä, jotka palkkaa aulapalvelutyöntekijöitä. Jotkut firmat varmasti palkkaa suoraankin, mutta aika monet ilmeisesti ovat ulkoistaneet tms. nämä hommat? Tampere/Pirkanmaa olisi toivealueena.

9

6738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3 v hommaa tehnyt

      Ite oon ollu pääkaupunkiseudulla 3 vuotta alan töissä, ensin receptionistina vartijafirmassa, eli he palkkasivat uusia ihmisiä ja alkuun piti käydä vartijakurssi, mutta siis työnantajan piikkiin, joka oli hyvä. Vartijakortti piti olla siksi, koska asiakasyritys, jossa töitä tehtiin, näin vaati. Vaikka työ olikin ihan asiakaspalvelutyötä, vieraiden vastaanottoa, postin hoitamista ym. Mutta firma oli johtava it-alan yritys, joten katsoivat vartijakortin tarpeelliseksi, koska ikinä ei voi tietää, mitä tilanteita vastaan tulee, ja kyllähän vartijakurssilla käytiin ihan hyviäkin juttuja läpi, mm. voimankäytön opettelua ja muita vinkkejä, miten toimia, jos tarve vaatii. Siirryin kuitenkin jonkun ajan päästä aulapalveluhenkilöksi toiseen isoon valtakunnalliseen yritykseen, jossa ei vartijakorttia olisi tarvittu. Työ on hyvin pitkälle infopisteenä oloa, niin talon omalle henkilökunnalle kun myös asiakkaille. Oon ollu myös hotellin respassa, ja se työ oli paljon stressaavaampaa kun aulapalv.henkilön työ. Kannattaa hakea / kysellä myös sanoilla "toimitilapalvelu", se tarkottaa monella yrityksellä mm. aulapalvelua. Ootko kysyny ISS:ltä, L&T:tä, Sol Palveluilta? Myös yrityskeskukset, joissa on useita eri yrityksiä, voisi olla hyviä paikkoja kysyä. Kivaa työtä on, mutta rikastumaan ei pääse. Mutta jos olet aurinkoinen ihminen ja hoidat työt hyvin, voit päästä myös etenemään mm. asiakasyrityksen assariksi tms. Tsemppiä työnhakuun!

    • vuosia alalla ollut

      Vartijakurssin suorittamista vaaditaan usein siksi että monessa kohteessa receptionistin työnkuvaan kuuluu myös kulun- & kameravalvontaa. Parhaimmillan työ on monipuolista eikä kahta samanlaista päivää ole. :)

    • Ammattilainen

      Vartijakorttia vaaditaan juuri tuota kulun- ja kameravalvontaa varten, että se on laillista. Ovissa on nykyään sähköiset järjestelmät ja niitä on osattava hallinnoida. Vartijakortti myös takaa sen että olet poliisilla taustat tsekattu. Eli olet luotettava valvomaan ovia ja pääsyjä yritysten tiloihin. Olet käynyt kurssit ja tiedät miten toimia esim palohälytyksen tms tullessa. Omaat ensiaputaidot ja osaat toimia yhdyshenkilönä virka-avun tullessa. Ymmärrät hälytysjärjestelmistä ainakin alkeet. Osaat ajatella ja tehdä päätelmiä turvallisuuden kannalta. - Eli onhan tuota tuossakin jo, lista ei lopu siihen. Juro ja puhumaton tyyppi ei pärjää, sosiaaliset taidot on ehdottoman tärkeät.

    • __...__

      Huomattava osa tämän päivän "aulapalvelutyöpaikoista" on ulkoistettua, usein vartiointiliikkeiden tarjoamaa palvelua. Todella monessa firmassa aulan puolella istuu siis vartijakortillinen ihan vartijan nimikkeellä töitä tekevä henkilö vartiointialan työehtosopimuksen mukaisella palkalla.

      Vartijan palkkaaminen ulkoistetuksi receptionistiksi tulee firmoille halvemmaksi kuin oman väen kouluttaminen tehtävään ja lisäksi kai se turvallisuusaspektikin siinä täyttyy sitten samalla.

      Minkälainen palkkaus sitten on? Aulavartijat useimmiten sijoittuvat palkkaluokkaan 3, jonka tuntipalkka on tällä hetkellä se 10,43€ tunnilta. Kuukausipalkka taulukkopalkkana sen noin 1689€

      Harvemmin auloissa enää nykyään istuu siviilihenkilöitä. Toki sellaisiakin firmoja löytyy, mutta ihan kustannusten minimoimisen nimissä aulapalvelut hoitaa usein joku vuokratyöfirma tai vartiointiliike.

    • Vain oma paikka käy

      Vuokratyöntekijäksi ryhtymisellä alistut heittopussiksi. Suostukaa ihmiset tekemään työtä vain suoraan yritysten palveluksessa. Tämä on yhteinen asia.

      • Vain oma paikka käy

        ..niin ja jos saat tuntipalkkaa 10 euroa niin vuokratyöfirma veloittaa asiakkaalta 30 euroa tunnilta. :P


    • Terppa4

      Joo, älkää ikinä menkö kyseiseen firmaan ja aulavartijan töihin.

      Itse olin siellä reilun vuoden ja se höykytys oli ihan sanoin kuvaamatonta. Työnantaja odottaa joustoa työntekijältä, mutta se jousto on sitä, että saat työvuorolistan käteen, jota muutetaan joka päivä. Saman päivän aikana saatoit joutua vaihtamaan kohdetta kolmekin kertaa. Vapaapäiviä ei ole käytännössä koskaan.

      Keskiyöllä puhelimeesi tulee soittoja ja viestejä, että tulisitko huomenna töihin kun sinulla on vapaapäivä. Jos jätät vastaamatta, puhelimesi soi niin kauan kunnes vastaat tai siitä loppuu akku. Jos vastaat ja sanot ei, alkaa äksyily.

      Kenelläkään esimiehellä ei ole mitään tietoa missä mennään vaan kaiken annetaan vaan mennä siinä hetkessä. Kukaan ei osaa organisoida asioita, kukaan ei osaa johtaa. Koko ajan kaikki on epäselvää kaiken mahdollisen työhön liittyvän asian osalta.

      Todella amatöörimäinen kuva jäi tuosta vuodesta.

    • __...__

      Ongelmahan näissä aulapalvelutyöntekijän töissä nykyään on kai lähinnä se että suurin osa paikoista on eri vartiointiliikkeille ulkoistettuja receptionistin eli aulapalveluhenkilön työpaikkoja. Toki siviilirespojakin vielä on olemassa, mutta suurin osa paikoista taitaa olla ulkoistettuja.

      Esimerkiksi Ovenia haki ja hakee tasaisin väliajoin nimikkeellä "vartijakortillinen aulapalveluhenkilö" työntekijöitä, mutta sitten selviääkin että kyseessä tosiaan on aulapalvelua vartijana Ovenialla vartiointialan TES:n mukaisella palkkauksella.

      • oscar901

        vartijakorttia vaadditaan usein myös siksi, että työnantaja välttyy urkkimasta laittomasti tietoja menneisyydestäsi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8791
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe