alkoholiallergia!!!

liisuliini..

Olen tullut aivan yllättäen allergiseksi alkoholille sen kaikissa muodoissa. Tämä ilmeni kesällä kun olin iltaa viettämässä kavereiden kanssa, yhtäkkiä tuli jotenkin kuumottava olo pääänahkaan ja alkoi kutisemaan koko kropasta, myös kasvoihini ilmestyi kutisevaa nokkosihottumaa. Tämän sai aikaan kaksi lonkeroa.
Toisella kerralla join ihan kirkkaita ja reaktio aivan sama,mutta paljon voimakkaampana. kutina oli aivan mahdoton ja silmänluomet muurautuivat kiinni, lopulta alkoi myös pyörryttämään ja oli pakko lähteä ambulanssilla sairaalaan.Tämän jälkeen en ole koskenut alkoholiin pitkällä tikullakaan.

Allergialääkärillä olen käynyt ja lääkäri ei myöntänyt että voisi olla sellainen allergia kuin alkoholiallergia.. Alkoi vain puhumaan jotain histamiiniallergiasta.(mitä ei edes testattu) En kuitenkaan ole millekään muulle aineelle tai eläimelle allerginen. Olen aivan ihmeissäni,koska netissä terveyskirjaston sivuilla on juttua alkogoliallergiasta. Miksi lääkäri ei ole tietoinen asiasta, eikä myöskään suostunut kuuntelemaan minun mielipidettäni asiasta.

Olen myös ihmetellyt miten allergia puhkesi näin yllättäen, koska noin pari viikkoa ennen ensimmäistä reaktiotani olin juonut aivan normaalisti eikä mitään kutinoita ole ollut. Voi olla että hieman on saattanut olla kuumottava olo, mutta ei mitään allergiaan viittaavaa..Krapulaoireet tosin ovat aina olleet todella voimakkaita minulla.

Haluaisin tietää onko tosiaan mahdollista olla itse alkohollille allerginen ja onko kohtalotovereita? Ja allergia tulee siis aivan yhden/kahden annoken jälkeen, aivan kuin heti kun alkoholi nousee päähän. Olisi todella kiva tietää olenko todella ainut tästä kärsivä??

7

2144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokuvaaan

      Kaikille ihmisille tulee etanolista huono olo, onhan se myrkkyä ja humala on myrkytystila.

      wikipedia: Etanoli eli etyylialkoholi on muun muassa alkoholijuomissa käytettävä myrkyllinen, antiseptinen alkoholi.

      kemikaalikortti: http://kappa.ttl.fi/kemikaalikortit/khtml/nfin0044.htm

      onnea ! :D

    • kaksi kaveria

      Minulla on kaksi kaveria jotka ovat allergisia alkoholille, toiselle lääkäri oli sanonut että todennäköisesti jonkinlaisesta alkoholiallergiasta on kyse. Kumpikin saattaa yhden juotuaan saada heti hirvittävän migreenin joka kestää koko seuraavan päivän, ja oksentavat puolet seuraavasta päivästä. Eli samanlainen "krapula" kuin mulla juotuaan pullon viinaa. Heillä tämä tapahtuu siis yhden oluen tai siiderin jälkeen. Toisella heistä muuten puhkesi noin 45-vuotiaana tämä oire, ja aikaisemmin oli myös hillittömät krapulat. Saattaisi siis olla että jos tulee hillittömät krapulat niin se voi johtaa alkoholiallergiaan... Näin maallikkolääkärin ajatuksena!
      Siinä ei ole mitään ihmeellistä että allergia puhkeaa yhtäkkiä, harvalla ihmisellä on koko eliniänsä allergiat syntyessään.

    • touhua...

      On mahdollista, itsekin kärsin tästä. Kyseessä ei ole varinainen alkoholiallergia, vaan joku ainesosa, jota on alkoholissa, saa sinut reagoimaan.

      Itselleni oireita tulee tietyistä likööripohjaisista juomasekoituksista, mutta esim. kirkas viina, ja siitä tehdyt paukut sekä siiderit ja lonkerot ei mulle aiheuta mitään.

      Itsellä reaktioina on:

      - punoitus
      - ihottuma
      - kutina
      - turvotus
      - pienet näpyt

      Apuna auttaa vain se, että käyn terveyskeskuksessa kortisonipiikillä, tai sitten heitän huiviin kyytabletista kaksi tablettia. Sisältävät kortisonia, ja lääkäri mulle sanoi, että auttaa ensiapuna oireisiin.

      Prick-testeistä mulla ei mitään löytynyt, lapputesteistä selvisi paha kumi- eli lateksiallergia, joka jo oli mun tiedossani muutenkin.

      Tuo voi puhjeta yhtäkkiä, itse pystyin vielä noin 7 vuotta sitten juoda mitä vain drinkkejä, mutta joskus 5 vuotta sitten alkoi noita reaktioita tulemaan. Onneksi osaan vältellä niitä mistä tiedän saavani pahat reaktiot.

    • olemme myös

      Omat oireet
      Yksi annos alkoholia:
      Kuumotus ja jalat menevät letkuiksi.
      Couperosa posket ja nenä violetin väriseksi.
      Tasapaino katoaa, on kuin putoamismatkalla jonnekin kuiluun.
      Kieli limaantuu ja paksunee en saa puhutuksi.
      Yleensä oksennan vatsan tyhjäksi ja vielä yökkiä...
      Seuraava päivä päänsärky, niin ettei voi silmiään kääntää eikä jalat pidä

      Samoin siis jo kolmessa polvessa

      • liisuliini...

        Luulin jo olevani kävelevä lääketieteen ihme kun noin oudolle aineelle olen tullut allergiseksi:D Olen silti jo hyväksynyt, etten voi ehkä koskaan ottaa alkoholia ja huomannut että hauskaa voi myös pitää ilman sitä. Lisäksi rahaa säästyy:)


      • Aatu
        liisuliini... kirjoitti:

        Luulin jo olevani kävelevä lääketieteen ihme kun noin oudolle aineelle olen tullut allergiseksi:D Olen silti jo hyväksynyt, etten voi ehkä koskaan ottaa alkoholia ja huomannut että hauskaa voi myös pitää ilman sitä. Lisäksi rahaa säästyy:)

        Katsoppa astama ja allergialiiton kotisivuja, sieltä löydät pienen jutun alkoholiallergiasta ja selityksen histamiiniin...


    • allergikko(ko)?

      mutta ei ole ollut noin kovaa allergiareaktiota, yleensä kun olen juonut niin seuraavana päivänä on mieletön päänsärky ja seuraavan päivänä iho on kauttaaltaan kuumottavia ja kutisevia näppyjä.
      Se on tosi epämiellyttävä olo, johon auttavat vain kovat allergialääkkeet (nekin tosin vain hetkellisesti)

      En tiedä voisiko tämäkin olla oire, mutta minulla rupesi tulemaan "rytmihäiriöitä" viimeeksi kun nautiskelin alkoholia tai siis yhden pullollisen jälkeen tuli kamalan huippaava olo ja sitten tuntui että sydän hakkasi liian kovaan tahtiin, mitä se ei normaalisti tee.

      Myös muut allergiani, kuten tietyt hedelmät ja eläinten hilse voivat pahentaa allergiaani, mutta en kyllä sanoa tuohon asiaan mitään sen kummempaa ,kun en ole ottanut asiaa puheeksi.
      Nykyään en tosin enää edes viitsi juoda, koska allergiaoireet eivät oikein miellytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1403
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1063
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      999
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      974
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      881
    7. 3
      880
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      879
    9. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      868
    Aihe