Tiida?

Miten on?

Tiida ei ole saanut täällä omaa alapalstaansa. Ei siis taida olla kiinnostava keskustelunaihe?

Kiinnostaako ketään autonakaan? Myyntimenestys on nähdäkseni ollut varsin vaisu.

Tiidaa on tyrkytetty sekä Primeran että Almeran korvaajaksi. Onko siitä siihen? Onko Nissan jättänyt kahden suosikkiluokan mallit pois valmistusohjelmastaan onnistumatta korvaamaan noita aukkoja mitenkään?

Ominaisuudet saattavat olla kelpo perusauton luokkaa, mutta ulkonäkö ei ole – anteeksi vain – kovinkaan myyvä.

Onko malli suomalaisittain kuolleena syntynyt?

12

2706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auto tämä Tiida

      Enpä tiedä tilastoja, mutta käsitykseni on että myyntimäärät on ollu minimaalisia esim. Almeran entisiin myyntimääriin verrattuna.
      Aluksihan se taisi olla kallis kilpailijamalleihin nähden, nyt vissiin on hintaa pudotettu.
      Jotenkin ehkä hankala välimalli, ei oikein Almera, eikä varsinkaan Primera. Outolintu :)
      Ja oudolta näyttääkin, Nissankuskina täytyy rehellisesti myöntää että muotoilullisesti rumimpia nykyautoja valitettavasti. Varsinkin sedan-malli.

      Ajovalo.net:
      "Nissanin eurooppalaisen osaston suunnitelmien mukaan Almeran korvaavat Note ja Qashqai, ja perinteistä henkilöautoa ei seuraajaksi tarvita. Tiida on suunniteltu alunperin Japanin ja Pohjois-Amerikan markkinoille. Se kuitenkin päätettiin pari vuotta ensiesittelynsä jälkeen ottaa myyntiin lähinnä Itä-Euroopan markkinoille ja siinä ohessa Suomikin sai Meksikossa valmistettavan Tiidan markkinoilleen."

      Meksiko taatusti valmistusmaana epäilyttää suomalaista, liekö tässäkin merkittävä syy vaisuun myyntiin? Muotoilu on jotenkin vanhahtava ja varsinkin töksähtävä perä pilaa kokonaisuuden.

      Voi olla kyllä autona muuten hyvä? Laittakaa Tiida-kuskit rehellisiä kokemuksia, mitä on pitänyt korjauttaa, viekö öljyä jne!

      • ehditty ajaa 20000km.

        on kuten astra tai golf tms. Paitsi on kyseisiä autoja hiljaisempi ajaa ja perusvarustetaso parempi. Sedan on hivenen tuuliherkkä. 5-ovisessa moista ei esiinny. Tuntuu olevan idioottivarma auto.(siksi ehkä sellaisen nurkkiin ostin) Pyyhkijänsulat ainoastaan uusittu. Valmistusmaan näkee esim. sedanin takaluukun saranoista(neliöpalkkia). Muuten ei valmistusmaalla tunnu olevan väliä.


    • QX- MÄN

      ÖRK plash . liikennevaloihin tuli Tiida sedan tänään iltapäivällä. Luulin samaraksi, Koska näin ensin takaluukun. Sehän on suora kopio samarasta, sellainen amerikankirstunluukun mallinen.
      Takavalot loisti kuin nuppineulat, vissiin 5 vattiset

      • ajelet niin

        samanlainen on vaunusi. Ainoa ero taitaa olla veekone ja huonompi varustetaso itselläsi.


    • myös siitä

      että tämän palstan tekijät eivät pysy kehityksen kyydissä.

    • peku6

      Ostin Tiidan (1.6 5-ovinen) viime tammikuussa, 1000km paikkeilla alkoi vaihdelaatikko ujeltamaan. Vaihtoivat kolme laakeria takuuseen, ulina ei loppunut ja korjaamopäällikkö sanoi, etteivät osaa korjata vikaa. Ulina on kuulemma ominaisuus, joistakin on ulina kuulemma lakannut ihan itsekseen . Ajo ominaisuudet todella huonot, autoa täytyy paimentaa koko ajan menee minne tuuli tai ura kuljettaa. Takkuuseen eivät suostuneet aurauskulmia edes säätämään. Uraherkkyys on korjaamopäällkön mukaan ominaisuus johon ainoa lääke on takarenkisiin paineita 2,6-2.8 kp. Eipä juuri auttanut uraherkkyyteen, mutta nimismienkiharoissa täryytti niin perkeleesti. Kulutus nousee jo satasen vauhdissa 8.5 litraan. Vaihteiston välitykset tehty kaupunkiajoon ja kierrokset nousevat turhan korkeiksi moottoritie nopeuksilla. Esp säikyttelee jarruttelemalla ihan normaalissa risteyksissä jos on vähänkään liukasta. Ei siis tomi modernisti. Ehdottomasti huonoin omistamani Nissan. Onneksi pääsin siitä eroon, enkä osta Nissania enää ikinä.

      • kyllä vaihtaa

        korjaamokin jos tuollaisia neuvoja olet saanut.


    • heti kun Tiida

      tuli kävin katsomassa että josko vaihtaisin Almerani
      Tiidaan.
      Ei vakuuttanut yhtään eli en vaihtanut.
      Kun myyjälle ihmettelin Tiidan kovaa hintaa hän katsoi nenäänsä pitkin ja sanoi että kyllä kauppa käy näinkin.

      Tarttisi taas mennä katsomaan, olisko nöyrempi.

      Ei silti, Nissan on vaihtunut alta nyt pois Toyotaksi. Paljon saa muuttua jos takaisin palaa.

      • kannattanut tutustua

        tiidaan tarkemmin. itse vertailin aurista ja tiida. tiida meluttomampi ja selkeästi tilavampi kuin auris. ainoa miinus visia-mallissa on ulkolämpömittarin puute. väliraha aurikseen olisi ollut pienempi, mutta tojon taktiikkahan on "ostaa" vaihtoautot sisään. Ei niinkään myytävän tuotteen ominaisuudet. On myös aikaisempia kokemuksia 2003vm avensiksesta, että meinasi kori katketa kun vedin asuntovaunua.


      • Nmmkk
        kannattanut tutustua kirjoitti:

        tiidaan tarkemmin. itse vertailin aurista ja tiida. tiida meluttomampi ja selkeästi tilavampi kuin auris. ainoa miinus visia-mallissa on ulkolämpömittarin puute. väliraha aurikseen olisi ollut pienempi, mutta tojon taktiikkahan on "ostaa" vaihtoautot sisään. Ei niinkään myytävän tuotteen ominaisuudet. On myös aikaisempia kokemuksia 2003vm avensiksesta, että meinasi kori katketa kun vedin asuntovaunua.

        Moi, luin juuri Tiidan koeajon, olisiko ollut TM tai TL. Ajettavuudesta ei löytynyt juuri mitään positiivista, pikkuauton alustalle on laitettu liian suuri kori, auto on kapea ja korkea ja on juuri niin huojukas ajettava kuin näyttääkin. Ja sedanin muotoilu, aivan karmea!

        Joten kyllä Tiida kilpailee aivan eri segmentissä kuin esim Auris, Golf tai Focus. Ainoa positiivinen asia on pienehkö melutaso sisällä.


    • Anonyymi

      Ostin Tiidan pari vuotta käytettynä ,1,6 koneella ja automaattivaihteilla. Ostaessani ajettu oli alle 30 000 km, nyt on ajettu noin 250 000 km. Mitään normaalista poikkeavia korjaustarpeita ei ole ollut koko aikana, ainoastaan kuluvia osia on pitänyt vaihdattaa. Urheiluauton näköinenhän Tiida ei ole, mutta se on kaupunkiajossa ollut hyvä perheauto. Maaseudulle harvemmin on kiinnostusta lähteä ja nuo vähäisemmät matkat sorateillä on hoitunut. Vaihdelaatikko on toiminut hyvin. Auto on korkea, joten takapenkillä pystyy istumaan pidemmätkin henkilöt, lisäksi takakontti on melko tilava. Bensan kulutus ei tosiaan ole ihan pienintä, mutta kaiken kaikkiaan kilometrit ovat olleet edullisia. Auto on nyt minulla ollut 13 vuotta. Seuraavakin auto on todennäköisesti Nissan. Tämän nyt ajan varmaan loppuun.

    • Anonyymi

      Muistelisin jostain lukeneeni, että Tiidan alusta oli sama kuin Qashqailla. Samoin 1,6 moottori. Qashqai varmaan useampien silmää miellyttää, mutta sen takakontti on tosi pieni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe