Postin joulupukin kirje

Maksu ei kelpaa

Olen yrittänyt saada matkaan Postin lähettämää joulupukin kirjettä. Miten ihmeessä on saatu noin epäselvät ohjeet maksulle? JATKA MAKSUTAVAN VALINTAAN ei johda mihinkään. Käsittääkseni maksu on mahdollista verkkopankin kautta heti kuten muidenkin E-korttien lähettäminen. Kysytään vain nimeä ja osoitetta jne. Huh!!

6

885

Vastaukset

 • Joulupukin postin voi kirjoittaa itse. Kaikille lapsenlapsilleni on mennyt joulun alla Joulupukilta kirje, jossa pukki kertoo, että suunnittelee tulevansa käymään. Sääolot tietysti voivat estää ja muut kiireet, niin että lahjasäkki ehkä vain jää oven suuhun, mutta Joulupukki ei ole unohtanut!

  Joka vuosi tietysti erilaiset kirjeet, liimattuja kiiltokuvia tai piirroksia, koristeellinen paperi jne.

  Lapset ovat olleet onnellisia. Itsekin ovat ehkä kirjoittaneet Joulupukille, mutta se ei ole ollut enää heille niin tärkeää, kun Joulupukki on kerran luvannut tulla.

  Henkilökohtainen kirje on aina arvokas.


  • Minä tein saman, kun lapset olivat pieniä, ennen kouluikää.
   Lapsi uskoi joulupukkiin vielä 9-vuotiaanakin. Sillä hän oli saanut kirjeen joulupukilta, ja siskokin oli saanut. TIETENKIN hän on olemassa. Tonttujen jälkiä oli lumessa. Joku hipsi kuistilla. Kyllä ne kurkkailevat ikkunoista.
   Joulupukkia odotettiin viikkoja. Ei auttanut, vaikka luokkakaveritkin sanoivat, ettei pukkia ole.
   Se oli lopulta ihan karmeaa. Lapselle kerrottiin moneen kertaan, että pukki on satua, joulun mukava satuleikki, jota kaikki leikkivät. Joulupukkikin on tekoparrassa ja lainavaatteissa.
   Ei mennyt perille. Lapsi halusi uskoa.
   Lopulta oli otettava asiaa niskasta kiinni ja huudettava: "Usko jo, Joulupukkia EI ole."
   Kaikissa asioissa on kaksi puolta.


 • Taas on se aika tilailla ettei unohu.
  Lapsenlaisille lähti 5 kpl

 • Minä kirjoitin lapsenlapsille joulupukin kirjeen muutaman kerran. Totta kai he olivat onnellisia ja säästivät kirjeet aarteinaan.
  En luvannut tuoda mitään toivomuslistan mukaan, mutta kiittelin lasten käytöstä ja reippautta, ja mm. muistin mainita, että olin kuullut harmillisesta jalan nyrjähdyksestä ja pakkolevosta. Toivoin pikaista paranemista.

  Mutta se virhe syntyi itsestään, että lapsi todellakin uskoi joulupukkiin vielä kouluikäisenäkin. Miksei olisi uskonut, kun kerran oli kirjeenvaihdossakin!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  179
  3539
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1084