**Seinän äänieristys**

Herkkäkorva

Kertokaas, mikä olisi helpoin ja edullinen tapa saada olohuoneen seinä paremmin ääntä eristäväksi?

Kyseessä on rivitalo ja seinän takana on naapurin asunto.

Nykyinen seinä on meidän asunnosta luettuna: kipsilevy->lastulevy->runkotolpat/villaa ja sitten naapurin puolen seinäpinnoite.

Ärsyttää kun tietää, että omat äänet kuuluu naapuriin yhtä kovaa kuin niidenkin äänet meille.

Ajattelin itse, että auttaisikohan asiaa kaksi lisäkerrosta gyprokki-levyä? Sehän on kuitenkin loppujen lopuksi aika painavaa tavaraa, joten eristäiskö se samalla ääntäkin, kunhan vaan laittais tuplakerroksen...?

Ja jos edellä mainittu idea ei kuulosta teistä järkevältä, niin mikä sitten olisi hyvä rakenne/materiaali?

Kyseessä on noin neljän metrin pituinen seinän pätkä joten urakka ei olisi kovin erikoinen.

11

8925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ääni ja

      mikä on normaali elämisenääni???
      Jos normaali ääni kuuluu, eli puhu ym. niin kyse on rak. virhe, eli yhteys isännöitsijä/ rakentaja... Jos taas se teidän hurja taistelu ja seksistä aiheutuva ääni kuuluu naapuriin tai naapurista teille on asia eri. Pelkkä levy ei riitä, vaatii koolauksen 100mm hyvää villaa ja siihen levyt pintaan. Täällä ei kuulu kuin vaivoin naapurin pesukone joka on juurikin tuossa seinän takana. Muuta ääntä on turha edes yrittää kuulla ja hyvä niin... Parasta kai jos äänet jotka kuuluu naapuriin on teidän rauhoittaa ryyppäämistä ja naimista, Jos taas naapurin äänet kuuluu liikaa voi hienovaraisesti asiasta huomauttaa... Normaali äänet ei kuulu!!!

      • Herkkäkorva

        No ei nyt sentään normaali puhe kuulu... Mutta kun esim. heillä on aika usein kavereita juhlimassa niin monen ihmisen päällekkäin puhuminen kuuluukin jo, puhumattakaan siitä musiikin kuuntelusta joka heidän tietysti täytyy saada sen oman mölynsä yli kuulumaan.
        Myös itse harrastan musiikin kuuntelua sekä elokuvien katsomista kotiteatterilla. Joskus saatan ennen Baari-iltaa Singstariakin luikauttaa, ja sen pahemmin kuin minä en halua heidän elämän ääniä kuunnella, niin tuskinpa he myöskään minun mölyjäni.
        Rakentajaa sen pahemmin kuin isännäitsijää en aio tähän sotkea.
        Kyse on nyt lähinnä siitä että halusin vinkkejä lisä-äänieristyksen tekoon, eli jos niitä on niin pistäkääpäs tulemaan! Työkalut kyllä pysyy itsellä käsissä.


    • konnari, rakenne

      ei nykyisellään täytä lähestulkoonkaan asuntojen välisen seinän ääneneristävyysvaatimuksia. Ehkä se on aikanaan täyttänyt sen aikaiset vaatimukset. Joka tapauksessa: lisäämällä 2 kerrosta kipsilevyjä parannat seinän ääneneristävyyttä merkittävästi ilmaääniä (puhe, tms tms.) vastaan. Muista myös: ääni pääsee pienestäkin raosta => tiivistä raot esim. äänieristysmassalla. Lisälevyt eivät auta runkoääniin (askeläänet tms.)
      Näistä asioista voisi keskustella myös taloyhtiön hallituksessa: josko kaikki haluaisivat parannusta asiaan muissakin asunnoissa?

      • Herkkäkorva

        Kuinkas hyvin se ääni muuten kantautuu tuon vintin kautta?
        Tää on tavallinen yksitasoinen rivari jossa on harjakatto.
        Vintillä ei ole mitään väliseiniä tms. joten onko mahdollista että seinän vahventaminen menee hukkaan jos ääni kuuluukin jatkossakin tuon yläpohjan kautta?


      • konnari, rakenne
        Herkkäkorva kirjoitti:

        Kuinkas hyvin se ääni muuten kantautuu tuon vintin kautta?
        Tää on tavallinen yksitasoinen rivari jossa on harjakatto.
        Vintillä ei ole mitään väliseiniä tms. joten onko mahdollista että seinän vahventaminen menee hukkaan jos ääni kuuluukin jatkossakin tuon yläpohjan kautta?

        kuuluu jos äänellä on tilaisuus kiertää heikon eristyksen kautta. Väliseinä vintillä: jo palomääräyksetkin edellyttävät että vierekkäiset asunnot on eristetty toisistaan palolta (tietyssä määrin). Nämä samat rakenteet luonnollisesti auttavat myös ääneneristystä. Tämä äänen/paloneristys on voitu toteuttaa myös tekemällä molempien asuntojen sisäkatto ääntä/paloaeristäväksi. Väliseinän teko vintille kuuluukin jo sitten taloyhtiön asioihin etkä omin saa sellaiseen alkaa.


      • määräykset..
        konnari, rakenne kirjoitti:

        kuuluu jos äänellä on tilaisuus kiertää heikon eristyksen kautta. Väliseinä vintillä: jo palomääräyksetkin edellyttävät että vierekkäiset asunnot on eristetty toisistaan palolta (tietyssä määrin). Nämä samat rakenteet luonnollisesti auttavat myös ääneneristystä. Tämä äänen/paloneristys on voitu toteuttaa myös tekemällä molempien asuntojen sisäkatto ääntä/paloaeristäväksi. Väliseinän teko vintille kuuluukin jo sitten taloyhtiön asioihin etkä omin saa sellaiseen alkaa.

        Eipäs edellytäkään, jos talo on tarpeeksi vanha. Ihmettelin samaa 1990 rakennetussa paritalossamme, jossa on 2 autotallia välissä. Avointa yläpohjaa siellä on 30 m pituudelta ja ilman minkäänmoista seinän tapaistakaan. Siihen aikaan palo-osastointia ei vaadittu ainakaan paritaloissa, rivareista en tiedä.

        Mutta onhan siellä yläpohjassa lämmöneristeet, eli ei äänien sieltä kautta pitäisi pahemmin kulkeutua.


    • Eristänyt

      Uusi seinä entisen viereen alumiinikiskot tolpiksi villa väliin vaikka kaksinkertinenkin kiskotus ja villoitus sitten 2 krt kipsilevy päälle.Alumiinipystyt on käteviä jälkisaneerauksissa ei kantavissa seinissä.Meillä tehtiin tällein kipsit ja purut pois villa tilalle alumiini pystyt minkä väliin toinen villakerros 2x kipsi päälle.Korkeat äänet vaimeni huomattavasti meillä vanha talo.

    • Clipso

      meiltä löytyy uusi tuote, äänieristyskangas joka pingoitetaan kattoon tai seinään. Eristää yli 90 % äänistä. Kysy lisää.

      www.kapadoors.com

      [email protected]

      • ääntä eristää

        Kangas?


    • asioita tunteva

      Hyvän eristyksen saat, jos äänen pitää siirtyä erityyppisestä materiaalista toiseen monta kertaa. Rakenne voisi olla seuraava: vanhasta seinästä lukien: ohut ilmaväli, ohut villa, ja lomitettu tuplakipsilevy. Rakoja ei saa olla, ja uusi ja vanha rakenne saavat koskettaa toisiaan mahdollisimman vähän, ettei ääni pääse johtumaan sitä kautta. Akustisen jousirangan tapainen kiinnitys voisi olla myös hyvä. Liitokset seiniin ja kattoon siten, että kosteus- ja lämpöliikkeet eivät aiheuta rakoja. Raoista ääni kuuluu läpi erittäin hyvin.

      Vielä paremman eristyksen saat ohuin kevytbetoniharkkoelementein tai harkoin; rakenna niistä viereen toinen seinä, vanhan seinän pinnalle hieman villaa, ohut ilmatila väliin. Rapattu tiiliseinä myös samoin olisi hyvä, jos vain lattia kestää.

    • petterikallio

      Vanha keskustelu, mutta muut kuin aloittaja hyötyvät edelleen.

      Ongelmana oli olohuoneen seinä, joka on naapurin seinää vasten noin neljän metrin matkalta. Haittana naapurin puhe ja musiikki sekä omien äänien kulkeutuminen naapuriin.

      Mikäli muu tila mahdollistaa tuohon voisi kuvitella tekevänsä pienen varaston ovella. Varaston pituudeksi tulisi näin ollen 4 m ja syvyydeksi naapurin vastaisesta seinästä 1 m. Eli noin 4 m2 varastotila. Olohuone pienenee saman verran. Tämä mahdollistaisi tilan hyötykäytön yhdessä suhteellisen hyvän ääneneristyksen kanssa. Uuden ja vanhan seinän tilaan jää reilu ilmaväli ja varastossa oleva materiaali toimii huonevaimennuksen tavoin. Huomioitavana olisi tällöin ääneneristettyyn oveen panostaminen ja lisäksi ilmanvaihdon järjestäminen.

      Nykyisen seinän yhteyteen on mahdollista rakentaa akustisiin kiskoihin perustuva järjestelmä. Tämä lienee yksi tilatehokkaimmista ratkaisuista. Korkeat äänet vaimenevat, matalilla taajuuksilla teho jää mitättömäksi. Samoin tolpista tai metallirangalle rakennetusta lisäseinästä vanhan seinän eteen.

      Ennen lisäseinien rakentamista olemassaolevan seinän kaikkien mahdollisten rakojen tiivistäminen siihen tarkoitetulla massalla on oleellista lopputuloksen kannalta.

      Lisätietoja ja yksityiskohtaista ääneneristysneuvontaa, nyt ilmaista yksityisille!
      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe