Mikä oikea Valmet, jos ...

Kotimaista, tottakai

Haen Valmettia, tietynlaista kotimaista Valmettia jokaiseen mahdolliseen erilaiseen käyttöön radalta jänis/lintu/hirvimetsälle, jos se suinkin on mahdollista.

Mikähän pitää olla aseen tyyppimerkintä ja valmistusvuosi ja ehkä joku muukin tarkastettava juttu, kun aseessa pitää olla tärkeysjärjestyksessä
- vaihtosupistajat
- 12/76 pesä
- vaihtopiippumahdollisuus (rihlakko, luotipiippu/piiput)

Millaisia ampumamääriä moisilla aseilla on yleensä takana? Miten ja mistä aseen kunto näkyy parhaiten ja/tai yksinkertaisimmin?

Jos jollakin on perusteltu näkemys jonkin muun vaatimukset täyttävän asemerkin ja -tyypin puolesta, niin kuulen sen mielelläni.

Kertokaa myös arveltu hintataso sekä arvionne siitä kuinka usein moisia aseita liikkuu käytettyinä.

5

835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Baikalin testaaja

      Ensiksikin olet ilmeisen vakaasti päättänyt, että ehdottomasti pitää saada vanha käytetty kotimainen. Siis emme mieti miksi Valmet, vaan alamme pohtia mistä, miten ja millaisen Valmetin saisi.

      Jos jättää vaihtosupistajamahdollisuuden ja 76 mm patruunapesät vaatimuksista pois, niin valikoima ja saatavuus paranee huomattavasti. Kumpikaan ominaisuus ei ole mwetsästyshaulikossa kovin merkityksellinen, ja uudempienkaan Valmettien ikäistä asetta ei kuluttavan ratakäyttöön kannata ottaa.

      Saatavuus on kohtuullinen ja oletettavasti lähivuosina edelleen vain paranee siksi, että sen ikäiset metsässtäjät joille "Valmetti oli se ainoa oikea" alkavat ikääntyä tai kuolla pois ja sitä kautta käytettyjä tulee edelleen markkinoille, ja talousteorioiden mukaanhan hyvä tarjonta myös pitää hintoja edes jotenkin kohtuullisina. Elämme käytetyn aseen ostajan kannalta hyviä ja edelleen paranevia aikoija.

      Minkä verran asetta on käytetty on täysin yksilökohtainen juttu. Osa voi olla loppuun kuluneita, osa jopa vuosikymmeniä vanhoina uuden veroisessa kunnossa. Valmetit olivat aikoinaan suosittuja lahjoja, ja ihannetapauksessa voi löytää jonkun isännän merkkipäiväkseen saaman haulikon, jota ei ole käytetty lainkaan, ja jota sitten perikunta kaupittelee.

      Varsinkin vanhemman pään malleissa (malli Leijona ja sen perilliset) nivelmekanismi on aika herkkä kulumaan ja toteutettu varsin omintakeisella tavalla niin, että nivelen väljistyessä sitä on jokseenkin mahdoton korjata. Kannatta hetkutella piippua ja etutukkia, jos vähänkin on tuntuvaa klappia, ja sitä on valitettavan usein, ei kannata ostaa.

      Kun tuntuu, että olet vakaasti päättänyt ostaa käytetyn Valmetin, niin pidä päättäväisesti myös maltti äläkä haksahda ensimmäiseen tarjoukseen "vähän kuluneesta", joka kohdalle tulee; niitä kuitenkin riittää jos on aikaa odottaa etsiä sitä oikeaa. Netissä kannattaa seurata eri aseliikkeiden luetteloita käytetyistä ja erityisesti asesivut.net kauppapaikkaa.

      Hintataso (pyyntihinnat) on käyttöarvoon nähden aika kova, ellei sitten satu löytämään sellaista metsästäjävaarin perikuntaa, joka kokee aseet vain ongelmajätteeksi, josta on päästävä pikaisesti eroon. Koska meille monelle, ainakin varttuneemmille metsästäjille on aseilla tunne- ja historia-arvoja, on tuo aika kova hintatasokin ymmärrettävissä.

      • Baikalin testaaja

        Jos käyttö on myös rihlakkokäyttöä, kuten mainitset, niin kaksiliipaisinmalli olisi parempi. Kahdella liipaisimelle olevat Valmetit vain ovat vanhoja Leijonia lukuun ottamatta valitettavan harvinaisia. Jos ase on ollut rihlakkokäytössä on syytä tarkistaa erikseen myös luotipiipun laukaisu, ettei sitä ole joku asintuntematon viilaaja virittänyt pilalle.


    • 412S lienee se mitä etsit. Hintaa mokomalla on sitten yli tuplasti käyttöarvoon ja laatuun nähden.

      Aseesta en oikeastaan mitään muuta vikaa löydä kuin sen, että perän kiristys löystyy ajan mittaan asetta kantaessa ja laukaistessa perä sitten halkeaa.

      • Baikalin testaaja

        Kuten Korhonen toteat 412S olisi se paras. Siihenhän saa vielä varaosiakin (nykyisen Finnclassicin osat pääosin käypiä) ja siihen voi sovittaa Finnclassicin piippuja. Hinta vaan on todella kova, mutta jos ei ole kiireellä hankkimassa, ja malttaa odottaa, voi se sopivakin tarjous vastaan tulla.


      • udupeku
        Baikalin testaaja kirjoitti:

        Kuten Korhonen toteat 412S olisi se paras. Siihenhän saa vielä varaosiakin (nykyisen Finnclassicin osat pääosin käypiä) ja siihen voi sovittaa Finnclassicin piippuja. Hinta vaan on todella kova, mutta jos ei ole kiireellä hankkimassa, ja malttaa odottaa, voi se sopivakin tarjous vastaan tulla.

        tuolta löytyy muutamia....

        http://www.ahtihuvila.fi/tuotteet/aseet/kaytetyt

        http://www.sissos.fi/aseet/kayt.htm

        http://rapakkojoenkauppa.info/wb/pages/urheilu-ja-vapaa-aika/metsE4stys/kE4ytetyt-aseet/haulikot.php

        http://www.erapori.com/kaytetyt.htm

        http://www.era-ankkuri.fi/tuotteet.html?id=5/

        http://www.greentrail.fi/content/index.php?openmenu=14&submenu=6&lang=0

        ja huuto.net ja eralle.net oli myös kyseisiä haulikoita myynnissä..niinkuin oli puhetta niin kannattaa valikoida,kysellä kuvia yms...vaihtoehtoja on kyllä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe