Suurperheet kauhea häpeä

Heikki

Kun maapallon tilanne tällä hetkellä on tällainen, että ihmisiä on aivan liikaa, katastrofaalisesti liikaa, niin pitäisi todellakin alkaa vaikka väkisin kastroimaan ylisikiäviä pariskuntia. On aivan sietämätöntä, että jotkut katsovat erioikeudekseen värkätä jopa parikymmenpäisiäkin lapsilaumoja. Vaikka ne kakarat olisi tehty kuinka rakkaudella tahansa niin silti ihmisiä syntyy aivan liikaa maapallolle ja tässä vaiheessa se teidän ns. rakkaus on toisten ihmisten tuho. Kun te ylisikiävät katsotte oikeudeksenne siittää maailmaan tolkuttoman määrän lapsia niin siitä kärsii koko ihmiskunta.

On aivan turha tulla selittämään, että yksittäinen suurperhe ei pelasta tai tuhoa maailmaa. Kyllä se vaan niin on, että jos joku toinen näkee katastrofaalisen sikiämisen ongelmaksi ja pidättäytyy itse moisesta niin jo yksi suurperhe tekee kaiken hyvän työn tyhjäksi.
Toiseksi on turha lässyttää jotain ei-suomessa-ole-ongelmaa-liikasyntyvyydestä. Päinvastoin täällä ON ongelmana ylisikiävyys suhteessa korkeuspiiriin. Yksi suurperhe kuluttaa energiaa talonlämmityksineen, harrastusautoiluineen ym roinan haalimisella tuplaten sen mitä esim joku afrikkalainen suurperhe. Savimajoissa ei ole onneksi samallalailla energiaavieviä harrastuksia kuten suomessa, jossa yksin parikymmenpäisen kakarapesueen vaatettaminen vie energiaa yhtä paljon kuin vastaava afrikkalainen elinikänään.

Surettaa eräiden ihmisten helvetinmoinen kapeakatseisuus ja itsekeskeisyys, että ei todellakaan ajatella yhtään pidemmälle- pääasia että lapsia syntyy niin perkeleesti.

PS: en muuten ole kateellinen sitten tippaakaan suurperheille.

28

3369

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • '''

   Ja maailmahan pelastuu kun SINÄ täällä paheksut suureen ääneen isoja perheitä :D

   Ota lusikka kauniiseen käteen ja tee jotain oikeasti hyödyllistä ennen kuin lähdet täällä huutelemaan.

   • Tietäjä2009

    Olen suurperheen lapsi ja annan sinulle muutaman laskutehtävän. Perheeseemme kuuluu 16 lasta, joista 15 on jo työelämässä ja 1 opiskelee edelleen ( 17 vuotias) Vanhin lapsista työllistää omassa yrityksessä n.25 henkilöä, toiseksi vanhin on puolisonsa omistamassa yrityksessä, jossa työskentelee 200 henkeä. Kolmas lapsista pyörittää omaa firmaa jossa on 3 henkeä töissä. Sijaluku 4 lapsista hoitaa kotonansa 9 pientä lasta, jotta miehensä voisi käydä töissä omassa yrityksessä. Voisin jatkaa tarinaa samaan tyyliin, mutta voin kertoa, että perheemme 15 työssäkäyvästä on noin 330 hengen työllistäjä Suomessa. Lastenlapsia on kertynyt 89 henkeä, joten saadaan taas uusia työnantajia Suomeen ja lisäksi kaikki ovat hyviä veronmaksajia. Maksetaan keskimäärin vuodessa veroina valtiolle 1126000 € /palkkatuloista ja lisäksi 100 x kertainen määrä arvonlisävero sekä yms muita maksuja.

    Jos lasketaan koko perheen saadut edut ja maksetut verot, niin väitän suurperheiden olevan ainoa oikea tie, jotta vältytään jatkossa taantumilta.

    Kaikille ei sovi isoperhe, joillakin se on vakaumus, joillekkin jotain muuta. Arvostetaan toisiamme ja annetaan kunkin elää tyylillään! Se tapahtuu kuitenkin, mutta edes jotain tyyliä arvosteluihin.

    Eipä ole Jouluna mummulla ja papalla tekemisen puute ;)


  • mmmm

   200 neliön omakotitalon lämmittäminen kuluttaa yhtälailla energiaa riippumatta siitä asuuko siellä 4 tai 10 ihmistä.

   Samoin se barbiemaasturi kuluttaa mensiiniä yhtälailla riippumatta siitä viedäänkö sillä harrastuksiin 2 vai 6 lasta kerrallaan.

   Sitäpaitsi suurperheillä on keskimäärin vähemmän kotiteattereita ja plasmatelevisioita ynnä muuta energiasyöppöä viihde-elektroniikkaa. Ja suurperheet matkustavat huomattavasti harvemmin lentokoneella etelän aurinkoon lomailemaan kuin saman tulotason 1-2 lapsen perheet.

  • wanha teini

   Montako lasta?

   • Kolme lasta

    Steriloimislaki 24.4.1970/283

    Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
    1 § (31.1.1985/125)

    Steriloimiseen voidaan tämän lain säännöksiä noudattaen asianomaisen henkilön pyynnöstä ryhtyä:

    1) kun hän on synnyttänyt kolme lasta tahi hänellä on yksin tai aviopuolisonsa kanssa yhteensä kolme alaikäistä lasta;

    2) kun hän on täyttänyt kolmekymmentä vuotta;

    3) kun raskaus vaarantaisi hänen henkensä tai terveytensä;

    4) kun hänen mahdollisuutensa muulla tavoin ehkäistä raskaus ovat epätavallisen huonot;

    5) kun on syytä otaksua, että hänen jälkeläisillään olisi tai heille kehittyisi vaikea sairaus tai ruumiinvika; (28.6.2002/564)

    6) kun hänen sairautensa tai muu siihen verrattava syy vakavasti rajoittaa hänen kykyään hoitaa lapsia; tai (28.6.2002/564)

    7) kun henkilö pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja elää tämän sukupuolen mukaisessa roolissa. (28.6.2002/564)


   • Lapsellinen..

    Niin, mikä on suurperhe?
    Meillä lapsia on siis viisi, enkä koe olevani suurperheen äiti.


  • taas tämmönen..

   Minulla ei ole lapsia mutta satuin nyt tänne tulemaan ja lukemaan tän sun jutun.. Nyt pitänee kyllä sanoa että hanki elämä. Kaikkia meitä hieman huolestuttaa maapallon ongelmat.. Koko ajan tulee uusia keinoja hidastaa katastrofeja etc. Jos ei ole ihmisiä niin maapallon tulevaisuudella ei ole väliä.. Kyllä kuule on muitakin syitä maapallon katastofeihin kuin ihmiset..
   Jotkut ihmiset eivät edes saa lapsia joten turha suurperheitä on haukkua.. Voit vaikka ajatella että suurperheet saavat lapsia niiden puolesta jotka eivät saa.. Esim. minä en koskaan voi saada lapsia vaikka todella kovasti haluisinkin..
   Vielä suurempi katastrofi olisi jos ei ihmiset enään pystyisi lisääntyä? Sitäkö haluat?

  • eivät aiheuta

   mitään väestöongelmaa, koska meillä on syntyvyys alle uusiutumisasteen. Muistaakseni 1,8 lasta naista kohden.

   Suomalaiset suurperheet kuluttavat henkeä kohti vähemmän kuin keskiverto 2-3:n lapsen tavisperheet, joten saarnaa muille kerskakulutuksesta, ja jätä meidät suurperheiden vanhemmat rauhaan!

  • vielä tähän

   Muutoin hyvä kirjoitus jossa rautaista asiaa. Sen verran tarkentaisin

   "Yksi suurperhe kuluttaa energiaa talonlämmityksineen, harrastusautoiluineen ym roinan haalimisella tuplaten sen mitä esim joku afrikkalainen suurperhe."

   Että yksi suomalainen suurperhe ei suinkaan kuluta tuplaten (kaksinkertaisesti) vaan kuluttaa n. 9,5 (!!) kertaisesti sen määrän mitä keski-afrikkalainen suurperhe. Eli lähes kymmenkertaisesti.

   • sinäkin

    omalta osaltasi osallistua kulutuksen vähentämiseen.Paljonko suhteessa kuluttaa yksilapsinen perhe verrattuna hiukan suurempaan.Suurperhe asuu yleensä yhdessä asunnossa,voisihan pikkuperhe asustaa esim neljäsosatalossa.Ja varsinaista tuhlausta on pikkuperheen hankkia oma asunto,kerrostaloyksiö luultavasti olisi riittävä.


  • suotta sure

   otapa selvää kuinka on suomalaistenkin miesten siittiöt huonontuneet 10-20 vuodessa.Ei aikaakaan,niin lapsia ei niin vain tehdäkään,niitä saadaan,jos satutaan saamaan.Kaikki eivät saa edes sitä yhtä.

   • Piia

    samaa mieltä Heikin kanssa. Ihminen sattuu olemaan vaan niin hemmetin tyhmä eläin, ettei se edes tajua mitä tuhoa se omalla toiminnallaan saa aikaan maapallolla.


  • halaavttuu

   Ja ne yksin elävät vasta kuluttaakin!

   Me asustellaan kuuden hengen porukalla 103 neliön asunnossa. Se tekee noin 17 neliötä jokaista asukasta kohti. Kuinka monen yksin eläjän asunto on tämän kokoinen tai pienempi?

   Entäpä sitten ne pariskunnat, jotka kaksisteen elelevät >200 neliön asunnoissa, näitäkin löytyy... Iäkkäämpiä, keski-ikäisiä ihmisiä, jotka jo omistavat omakotitalon, mutta lapset ovat jo lähteneet pesästä...

   Entäpä ne, jotka omistavat vielä kaikenlisäksi kesämökin, jotkut jopa kaksikin ja loma-osakkeet ulkomailta...? Että se todellinen ongelma onkin nimenomaa suurperheissä?

  • kouluttamattomia usein

   Jossa vanhemmat lapset elättävät vanhempiaan ja huolehtivat nuorimmaisistaan sisaruksista. Ainakin ennen oli näin monissakin suurperheissä.

   Vielä nykyäänkin suurperheellisiksi hinkuavat ovat mielestäni jonkinlaatuisia ressukoita, henkiseltä tasoltaan köyhiä, tuskimpa he mitään maapallon ylikansoittumista ajattelevat muuta kuin elävät päivä kerrallaan valittaen muusta kuin lapsiperheiden tukien vähyydestä. Hehän haluaisivat että veronmaksajat maksaisivat heille oikein palkan maapallon täyttämisestä kaikkine etuineen.

   • Suurperheen lapsi

    "Ainakin näin oli ennen" ja "tuskimpa ajattelevat muuta kuin..." -tyyliset kommentit kertovat minulle siitä ajattelun köyhyydestä. Toki kouluttamattomia ja työtävieroksuvia suurperheitä löytyy, mutta vähintäänkin yhtä paljon on kouluttamattomia ja työtävieroksuvia ihmisiä kera pienen perheen tai ihan yksinään.

    Itse kuulun kuuden lapsen sisarusparveen, vanhemmat akateemisia ja isä toiminut yksityisyrittäjänä ja opettajana. Kotona on opetettu tulemaan vähällä toimeen ja olemaan vähään tyytyväinen. Lisäksi olen oppinut monia taloudenhoitoon ja lastenhoitoon liittyviä asioita, jotka ovat aikuisiällä osoittautuneet kullan arvoisiksi. Ei käy kateeksi opiskelukavereitani, jotka kuun lopussa syövät tonnikalaa ja itkevät rahapulaansa. Itse olen oppinut tekemään töitä rahan eteen ja elämään sen mukaan, minkä verran rahaa on. Näistä opeista kiitos vanhemmilleni.


   • äiti itsekin

    huh,huhh,,,,,,enpä ole moista suurperhettä Suomessa vielä tavannut. Paljon suurperheitä kyllä tiedänkin. Ehkäpä kehitysmaissa noin homma pyörii; tuskinpa täällä Suomen maassa. Kannattaisiko ottaa asioista selvää... Etsiä vaikka tuttavapiiriin suurperheen ja katsoa miten homma hoituu ja mennä sitten kotiinsa tyytyväisenä oman elämän valintoihinsa. Lapsilla ei Suomessa rikastu; ja työtä on suurperheessä niin paljon että ei tarvitse työelämästä edes haaveilla. Jokainen tekee valintansa itse.


   • sivusta seurannut

    Kyllä suurperheet maksavat veronsa niinkuin kaikki muutkin suomalaiset. Jokaisesta palkasta ja kelan etuudesta. Mitään muita tukia ei ainakaan minun tietojen mukaan heillä ole; mitä ei pienemmät perheetkin saisi. Kummasti vaan tuntuvat ihmiset näin ajattelevan. Uskovaisista suurperheistä en sitten tiedä sanoa; heitä en tunne.


   • Kahdeksan akateemisen lapse...

    Taidat ihan tahallasi provosoida!


   • PohjoisessaNäin

    Tunnen suurperheen, joissa on kymmenkunta lasta ja kaikki lapset ovat (nyt keski-ikäisiä/vanhuksia) ja korkeasti koulutettuja. Tosin osa on alkoholisoitunut ja kuollut viinaan.

    Nykypäivän suurperheet tuntuvat olevan siitä toisesta päästä eli lapset eivät kouluttaudu, heidät potkastaan kadulle, kun täyttävät 18 ja hyvin heikoin eväin. Ehkä jos vanhemmasta päästä on tyttö, pääsee sitten piikana hoitamaan nuorempia sisaruksiaan, vaikka olisikin jo yli 18. Kouluja käymmättömänä nämä piikatytöt päätyvä nuorena naimisiin ja alkavat perustaa omaa suurperhettään.

    Vanhemmat ajattelevat, että on hyvä oppia raatamaan jo kotona, mutta tosiasiassa nuoren ihmisen pitäisi saada elää omaa nuoruuttaan, keskittyä koulunkäytiin ja kavereihin, eikä vaihtaa vaippoja nuoremmille sisaruksilleen. Helppo lisääntyä holtittomasti, kun on pirttiviljellyt piikoja ja renkiä talon täyteen.


  • steriloimislaki

   Helpompi steriloimisen saaminen kotimaisessa terveydenhoidossa vähentäisi ei-toivottuja raskauksia, abortteja ja huostaanottoja.

   Suomen nykylain 30 vuotta tai kolme lasta on holhoavaa vanhanaikaista lainsäädäntöä.
   Muissa Pohjoismaissa ikäraja on 25 vuotta.

   Nyt on käynnissä kansalaisaloite "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta"
   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401
   Aloitteen tavoitteena on 25 vuotta tai kaksi lasta steriloinnin perusteeksi.
   Siitä ei ole kerrottu isoimmissa tiedotusvälineissä.

   Joten jos kannatatte pohjoismaista oikeutta sterilointiiin, kannattakaa ja jakakaa kansalaisaloitetta.

  • Faktoja.kiitos

   Jokainen hankkii lapsia sen mukaan, miten heidät elättämään pystyy. Nykyään tätä eivät kaikki tunnu tajuavan: lapsia tehdään aina vain vaihtuvien kumppanien kanssa ja työt eivät kiinnosta. Yhteiskunta maksaa viulut.

   Se ON häpeä, jos vielä vuonna 2017 joku tekee lapsia ilman kontrollia silksi, että uskonto niin käskee.

   • katsoitseäsi

    Ei omakaan äitisi ole huolehtinut ehkäisystään.


   • Faktoja.kiitos
    katsoitseäsi kirjoitti:

    Ei omakaan äitisi ole huolehtinut ehkäisystään.

    Entä sinun? Epäonnistui?


   • EtelässäNäin
    katsoitseäsi kirjoitti:

    Ei omakaan äitisi ole huolehtinut ehkäisystään.

    Mistä niin päättelet, ettei tuo Faktoja.kiitos -nimimerkin äiti ole huolehtinut ehkäisystä?

    Se että on synnyttänyt mahdollisesti 1 tai 2 lasta ei tarkoita, etteikö olisi vaikkapa yli 30 vuotta käyttänyt erittäin luotettavaa ehkäisyä.


  • lsdlaisuus

   Miks pitää hankkia 15 päinen lapsilauma? Tuo ei ole tervettä enää naisen ruumiille, siinä kärsii myös lapset ja sen huomaa kun katsoo näitä suurperheiden tuotoksia. Eikö tuo ehkäisystä kieltäytyminen ala olla jo pikkaisen vanhanaikaista?

   • LusikanSoppa

    Ehkäisyn tarvitseminen on vanhanaikaista. Väestö on suurelta osin lukulasi-ikäistä ja nuoremmat ikäluokat elävät joko homo- tahi lesbosuhteessa. Lapset hankitaan täsmäiskulla tai keinohedelmöityksellä.

    Mummot aiheuttavat naureskelua iänikuisella kehuskelullaan siitä, kuinka tarvitsivat heinälatopuuhiinsa tueksi jopa 30 vuoden ajaksi erittäin luotettavaa ehkäisyä.


  • Asuinkelvoton-maa

   Minä ainakin pidän huolen siitä, etten yhtäkään mukulaa tähän asuinkelvottomaan maahan tee, eikä pidä kenenkään muidenkaan tehdä. Viime aikaisten hallitusten toimet ei suo elinmahdollisuuksia kenellekkään. Lainatakseni Suomalaista varasto elokuvaa, lupaan käyttää vaikka traktorin sisärengasta, ettei moista vahinkoa missään tapauksessa tule tapahtumaan.

  • lapsellinen

   Se on hyvä, ettei noin vihaiset ihmiset tee lapsia. Ei varmasti olisi hyviä vanhempia tai muutenkaan pysty pelastamaan maailmaa. Eikö olisi parempi pakkosteriloida vaikka 9/10 parista, aloittaen pahiten loisivista ja epäkelvoista ihmisistä joilla on sosiaalisia ongelmia jne. Sitten jäljelle jääneet valioparit voisivat tehdä vaikka 10 lasta. Se olisi ekologisempaa koska samassa taloudessa noiden lasten kasvattamisesta on maapallolle vähemmän haittaa kuin jos jokainen pari tekisi sen yhden, jolle sitten pitäisi ainokaisena järjestää kaikki uutena. Tämä on toki provosointia, mutta paljon loogisempaa natseilua kuin aloittajalla ja monella muulla :DDDD

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huhhuh! Antonio Flores oikoo huhuja: "Että Pekka Haavisto on pelastanut mut jostain bungalowista..."

   Aikamoisia juttuja sitä kiertää julkkiksista. Huhhuh tosiaan… Onneksi Antonio Flores osaa ottaa asiat huumorilla: https://www.suomi24.fi/viihde/huhhuh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   6267
  2. Erika ja Danny jälleen yhdessä

   rakastavaisina. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Hellaa-halailua-Danny-ja-Erika-Vikman-viihtyivat-yhdessa-laivalla-kuvat-Seiskassa/1166199
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2999
  3. Koneyrittjä ja tilitoimisto syytteessä

   Aikamoisia summia veivanneet arvioi erikoissyyttäjä. Tarjolla nyt ehdotonta vankeutta ja isoja korvauksia. Ilmeisen luotettava tilitoimisto kun tälla
   Kajaani
   20
   1957
  4. Onpa sinulla nainen hyvä piilo?

   En saa mitenkään yhteytä.
   Ikävä
   76
   1053
  5. Suloisen Sofian tämä päivä menee Hangossa

   Siellä Martinan heppatilalla mitä rakasti hulluna. Voi voi kun siellä ulkoilee nyt kauniissa maisemissa Sofia ja kehrää Stefun kainalossa❤️ En varmaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1029
  6. Martinan stoori

   Ei toi ole nyt tervettä huudella voi v…, Todellinen hyvinvointi valmentaja!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   887
  7. PS:n kannatus romahti

   YLE:n gallupissa puolueen kannatus vain 14,3% kun Keskustalla 17,7%. Kokoomus porskuttaa omissa yli 22% luvuissa. Keskusta puolustaa uskottavimmin maa
   Maailman menoa
   405
   879
  8. Marinin kannattaa pitää nyt turpa kiinni!

   Eikä sotkeutua ulkopolitiikkaan, kun se ei hänelle kuulu. Kassatytön järjellä hän järjestää Suomen sotaan, kun puuttuu aikuisten asioihin.
   Maailman menoa
   292
   867
  9. Ilta Sanomien ylimielistä kolumnistia pelottaa jo vääristellyn koronauutisoinnin jälkipyykki

   Reijo Ruokanen ilmoittautuu ensimmäiseksi katuvaiseksi yksipuolisen koronainformaation jakajaksi. Ylpeys ja ylimielisyys vielä paistaa läpi mutta ju
   Maailman menoa
   239
   794
  10. Miten ja missä

   Asennossa haluat rakastella kaivattuasi?
   Ikävä
   50
   788
  Aihe