Aihe

helmirihmakala

muje

Onkohan kyseessä jokin sairaus kun Yhdellä helmirihmakala naaralla on pään yläpuolella muutamia valkeita pisteitä olleet n,viikon,muissa kaloissa ei näy eikä pilkut ole lisääntyneet kala syö ja liikkuu normaalisti.

4

954

  Vastaukset

  • ON TODELLA VAIKEATA LÄHTEÄ SPEKULOIMAAN KALAN SAIRAUTTA JOS EI TIEDÄ EDES MITEN NIITÄ ONGELMAN KOHDANNUT OMISTAJA HOITAA.

   Kertokaa mahdollisimman tarkasti nuo luetelloidut asiat... jos ette jotain tiedä, sanokaa ettette tiedä, kohta tiedätte, kerromme kyllä keinoja miten akvaarion vettä ja kaloja tulee hoitaa oikealla tavalla niin että kalojen olisi mahdollisimman hyvä olla.

   Kiitos.

   Kun sulla on ongelmia akvaarion hoidon ja kalaston kanssa, voisitko kertoa heti ekalla kirjotus kerralla seuraavat seikat; Säästytään monelta harmilta jonka olis voinut hoitaa heti kysyessäsi ongelmaasi ratkaisua.

   1. AKVAARION TILAVUUS, IKÄ, JOS UUSI, KYPSYTYS TAPA (milloin kypsytetty ja miten, kauanko kypsytykseen kului aikaa, mitä käytit kypsytys aineena/ymppinä jne...)

   2. VESIARVOT, pH, KOVUUSMITAT = KH/GH dh, NITRIITTI NO2 JA NITRAATTI NO3 (mg/l) MITATTUNA ainakin ENNEN JA/tai JÄLKEEN VEDEN VAIHDON, LÄMPÖTILA (nää pitäis nyky päivänä olla jokaisen alkavan/harrastavan akvaristin hallinnassa!)

   3. KALASTO, KUKIN LAJI MÄÄRÄLLISESTI, KALOJEN IKÄ

   4. HIEMAN HOITORUTIINEISTASI, VIIKOTTAISET TEHTÄVÄT, KUUKAUDEN VÄLEIN HOITAMASI TOIMENPITEET JNE. vedenvaihdot... määrät...
   KALOJEN RUOKA TOTTUMUKSET/ruokinta ajat.

   5.TEKNIIKKA, SUODATTIMEN MERKKI MALLI JOPA VIRTAUS TEHO TUNNISSA VALAISIMIEN PUTKIEN MERKKI JA MALLI (lukee putkessa) JA KÄYTTÖ AIKA VUOROKAUDESSA SEKÄ putkien IKÄ.

   MITÄ AKVAARIOSSA ON TAPAHTUNUT VIIMEISTEN VIIKKOJEN AIKANA...

   MIKÄ ON NYT HÄTÄ JA ASIA JOSTA HALUAT LISÄ TIETOA...

   Mahdollisimman tarkka kerronta tapahtuneesta niin pystytään vastaamaan heti huoleesi akvaarion ja kalaston osalta.

   Niin tällä tavalla voidaan vastata täsmällisemmin eikä tarvitse lähteä tinkaamaan tietoja joiden saanti näyttää välillä kestävän useita päiviä, siinä ajassa kalat on jo pahimmassa tapauksessa kalojen taivaassa soittamassa luuttua.

   • Fish King kirjoitti: "ON TODELLA VAIKEATA LÄHTEÄ SPEKULOIMAAN KALAN SAIRAUTTA JOS EI TIEDÄ EDES MITEN NIITÄ ONGELMAN KOHDANNUT OMISTAJA HOITAA. "

    Älä huuda.


  • pilkkutauti. Näyttääkö tutulta? Lääkettä siihen saa akvaariokaupasta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25482
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16383
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15133
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12760
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2016