Outo leväilmiö!

Akva vuodesta -85

Jokunen kuukausi sitten akvaani ilmestyi kaikille pinnoille levää, kasvien lehdillä tämä teki sen, että kasvit eivät kasvaneet vaan jouduin karsimaan ihan minimiin kasvillisuuden. Levä kasvin pinnalla muistuttaa ehkä enemminkin ruostetta. Muilla pinnoilla levä on ihan vihreää. Tämä tulee heti 4 päivän kuluessa siivouksesta.

Mikään hoidossa ei ole muuttunut, päinvastoin nyt sitä on joutunut hoitamaan paljon enemmin. Kovuutta tai ph:ta en tiedä, kun ei ole ollut tarvista. Lamput on vaihdettu, suodatin on n.1½ vuotta vanha, vesi 1/3 joka viikko levien putsaus, isompi vesimäärä ja pohjan puhdistus 1xkk. Kalojen ruokamäärää on vähennetty. Kasvit saavat nestemmäistä lannoitetta hiili, vedenparannusainetta, ja täsmä lannoitetta tablettina uusille kasveille. Näyttäisi nämä uudet kasvit saavan saman kohtalon, kun edelliset. Kasvit ovat miekkakasveja ja joku matala vahapintainen aluskasvi(nimeä en ole koskaan kuullut)

Akva on 130l. Kalat 2x tiikerinuoliaista, 2x albiinomonneja, 2x barbeja, 1x lehtikala ja 1x mustatetra. Lehtikala, tiikerinuoliaiset ja barbit on nyt yli 10v.

Keksiskö joku mikä vikana?

3

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Rihma-

      Onkohan tämä feikki?

      Jos ei, voisinpa veikata ja melkeimpä pääni pantiksi laittaa että altaassasi on liian isoja kaloja, akvaarion kokoon ja suodatukseen verrattuna. Ikävää että noinkin isoksikasvavat kalat ovat joutuneet olemaan vuosia liian pienessä akvaariossa, säälittää kyllä. Liian isot kalat liian pienessä akvaariossa aiheuttavat hurjan kuormituksen, jonka takia levä kasvaa ja rehottaa.
      Osaksi tämä voi olla myös typerän kauppiaan vika, joka ei jo alussa ole osannut antaa oikeita ohjeita lajien oikeanlaisesta pidosta. Toisaalta taas kuulias asiakas ottaa kyllä itse selvää mitä kaloja akvaarioonsa hankkii ja millaisia olosuhteita ne tarvitsevat.
      Älä loukkaannu sanoistani vaan ota opikseksi, olemme täällä auttamassa ja koitamme toimia kalojen(lemmikkiemme) parhaaksi. :)

      Pari faktaa;
      -Lehtikalasta tulee korkea(n 15 cm) ja iso kirjoahven, niiden allassuosituskoko on 250-litraa ja korkeus akvaariossa pitäisi olla yli 50cm.
      -Tiikerinuoliaiset ovat luultavasti valtavia, koska voivat kasvaa jopa 30 senttiseksi! Eivät varmaan ole mahtuneet kasvamaan oikeaan kokoonsa noin pienessä akvaariossa, mutta kyllä niistä jätettä syntyy.
      Tiikerinuolisille pitäisi olla pitkänmallinen akvaario, joka on VÄHINTÄÄN 500-litrainen ja kun ovat vielä parvikaloja niin lajitovereitakin.

      Ja sitten tämä albiinomonni, onko monni monninen, vai jokin isoksikasvava pleko vai albiinopartamonni? Jos pleko, on se luovutettava myös isompaan akvaarioon.
      Nyt on viimeinen mahdollisuus antaa kaloille OIKEANLAISET olosuhteet, eli luovuttaa ne isompiin altaisiin ja hankkia akvaarioon SOPIVIA kaloja. Tai hankkia isompi akvaario noille. :(

    • ja kokemusta saman verran

      Ei ole kaloista kyse koska uusimmassa altaassa tuli tuota samaa ruosteen näköistä ennen fisuja. Kokeilin sitten pimennystä mutta ei juurikaan hävinnyt. Syyks veikkaisin tota nestemäistä lannotetta ku sitä tuli itellä kanssa laitettuun.

      • lisäys

        siis lannoitteita jos liikaa, ite en oo lannotettta perustamisen jälkeen laittanu ja alkanu levä vähentyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe