Mihin valmistuu?

leona

Mihin englantilaista filologiaa opiskellut voi työllistyä? En ole nimittäin ihan sisäistänyt tätä opiskelualaa. Onko mahdollista työskennellä esim. opettajana?
Olen kuullut paljon kritiikkiä, että ko. koulutus ei valmista oikein mihinkään ammattiin varsinaisesti, joten olisi kiva kuulla kenties viisaampien mielipiteitä :)

7

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taun0

      (Eläin)lääketieteellinen valmistaa (eläin)lääkäriksi ja oikeustieteellinen juristiksi. Opettajankoulutuslaitos valmistaa opettajaksi ja psykologian laitos psykologiksi. Suurin piirtein muualta ei valmistu miksikään, eli ei suoraan ammattiin.

    • ...

      Se riippuu pitkälti sivuaineista. Opettajaksi voi tosiaan valmistua jos suorittaa pedagogiset opinnot sivuaineena. Voi varmaan tehdä myös jonkun verran tulkin töitä, mutta todennäköisemmin English Translation opiskelijat ne työt veisivät.

      Media on toinen ala jonne voi suuntautua ottamalla sivuaineeksi esim. tiedotusopin.

      Uskoisin että myös kielitieteilijän töitä voi tehdä.

    • fm-englanti

      Itse toimin englannin tuntiopettajana AMK:ssa ja lisäksi freelancer-kääntäjänä (käännän etupäässä DVD:llä julkaistavia tv-sarjoja ja elokuvia). Opettajan pedagogiset opinnot pitää olla, jotta saa vakituisen opetusviran, mutta sijaisuuksia ja vaikka esim. tuntiopettajan hommia voi saada ilman pedagogisiakin (itse en pedagogisia suorittanut yliopisto-opintojen aikana, joten teen niitä nyt sitten töiden ohessa). Aiempaa työkokemusta on mm. kv-asioiden opintosihteerin työstä.

      Opiskelualasta sen verran, että filologian opinnot pitävät sisällään monenlaista: kielitiedettä, kielihistoriaa, käännöstiedettä (ja 'mekaanisia' käännöskursseja), kirjallisuutta, kirjallisuustiedettä ja kulttuurintutkimusta (googlaa cultural studies/brittiläinen kulttuurintutkimus). Etenkin kirjallisuus/kirjallisuustiede/kulttuurintutkimus lipsahtaa monesti lähelle tietynlaista filosofiaa/filosofointia, koska kirjallisuusteoria lainaa paljon esim. nykyfilosofiasta tai vaikkapa psykoanalyysista.

      Sen verran vielä, että entisistä opiskelukavereista aika moni toimii kääntäjänä, yksi poikkeustapaus on julkaissut joitakin novelleja ja pari romaania (voi siis tituleerata kai kirjailijaksi) ja lisäksi hän toimii yliopistossa englannin laitoksella tuntiopettajana, yksi taas opettaa lapsille englantia (jonkinlaisen yksityisen firman kautta kai), ainakin pari on kv.asioiden kanssa tekemisissä koulutussektorilla, muutama on löytänyt tiensä yksityiselle sektorille erilaisiin hallinnollisiin tehtäviin jne. Kohtalaisen hyvä 'johdatus' englannin kielen (tai filologian) oppiaineen syntyyn löytyy Terry Eagletonin Kirjallisuusteorian johdannosta (jos nyt oikein muistan).

      • opeksi

        Minulla on sama ongelma mutta ranskan kielen kanssa,eli mietin mahdollisia tulevia työpaikkoja. Yksi mikä ehkä kiinnostaisi oli juuri tuo yliopistossa opettajana. Riittääkö siihen nuo pedagogiset opinnot (ranskan lisäksi tietenkin)vai pitääkö siihen kouluttautua vielä jotenkin enemmän?


    • leona

      Hei kiitos todella paljon vastauksista, varsinkin viimeisin vastaus oli hyvin tyhjentävä :)
      Koulutus kuulostaa paljon valoisammalta, mitä olen asiasta kuullut muilta tahoilta.

      • fm-englanti

        Kiitos ja vielä yksi lisäys. Muistin, että yksi tyyppi on kustannustoimittajana, olisikohan ollut WSOY:llä.


      • kovaa...

        Kannattaa muistaa, että "unelma-ammattiin" pääsy opiskelun jälkeen vaatii tuuria, hyviä suhteita ja olemista oikeassa paikassa oikeaan aikaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe