Stilon etujousi POIKKI

Stilo_kuski

No, niin. Fiat Stilon etujousi paukahti tänään ajossa poikki! Toisaalta, vm. 2003 autolla on jo ikää 5 vuotta ja ajettu alle 100 000 km, joten kyllähän katkevan etujousen ymmärtää.

Onneksi Fiat asennutti Stiloihin recall-takaisinkutsuna ne suojukset, ettei katkeava etujousi paikahda renkaaseen! Pysyi siis jousi paikoillaan.

Nyt odotellaan uusia etujousia...

Onko muilla katkeillut Stiloista etujouset? Tai muista Fiateista?

22

5488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo 1½ vuotta sitten

      > Onko muilla katkeillut Stiloista etujouset?

      Juu, vm 2003 kanssa jo joskus kesällä 2007 n. 55 tkm ajettuna napsahti ensimmäisen kerran pieni pala pois vas. etujousen yläpäästä. Oireena olivat *satunnaisesti* esiintyneet ilmiöt:

      - narahdukset pitkissä joustoliikkeissä (kuvittelin johtuvan kumipuslista tms.)

      - auton taipumus jäädä kaartamaan ja/tai lievä ohjausvoiman vaihtelu rattia pyöriteltäessä (jonka kuvittelin johtuvan ohjaustehostimen bugituksesta)

      - talvirenkailla esiintyi myös pyrkimystä kaartaa vasemmalle kiihdytyksissä ja oikealle jarrutuksissa (meni urien / liukkauden / talvirenkaiden piikkiin)

      Viime vuodenvaihteessa sitten paukahti oikein kunnolla kesken ajon (= jousi katkesi toisesta kohtaa / aiemmin katkennut, mutta pinteeseen jäänyt pala lähti litomaan) ja lopultakin lamppu syttyi vintillä....

      Jousien vaihto korjasi myös kaikki ohjauksen kummallisuudet.

      ...pari kk myöhemmin sainkin sitten kutsun noiden "jousisiepparien" asennukseen.

      Ei muuten loppujen lopuksi mikään hirmu harvinainen ilmiö tämä jousen katkeaminen. Järjestin, kupletin juonen selvittyä, työpaikalla pikagallupin aiheesta ja viidestä paikalla olleesta neljällä oli joskus jousi paukahtanut...

      • Stilo_kuski

        "vm 2003 kanssa jo joskus kesällä 2007 n. 55 tkm ajettuna napsahti ensimmäisen kerran pieni pala pois vas. etujousen yläpäästä."

        Outoa, että noinkin "uudesta" autosta jousi meni poikki.


      • Jude

        Kiitokset näistä oireista, tiedänkin mitä kipitän kaupasta hakemaan ennen katsastusta xD
        Tosiaan isoissa joustoissa narisee, ohjaus bugii välillä, auto kaartaa itsekseen jne, talvirenkailla rupesi vielä vaeltelemaankin prkl.


    • - MOK -

      ... katkesi n. 150 tkm ajettuna kuskinpuolen etujousesta 10 cm:n pätkä alapäästä pois. Jousi tunkeutui pyörän ja lokasuojan väliin niin, että pyörä meni jumiin. Onneksi ei ollut vauhtia, kun olin juuri kääntymässä liittymästä tielle...

      • Stilo_kuski

        Itselläni lähti varmaan jousesta pala pois, kun kesken ajon kuului metallinen helähdys ja sitten katkennut pala paukkui hetken poukkoillessaa renkaan ja sisälokasuojan välissä. Sitten se kai lensi pois tielle...

        Nopeutta oli vain 40 km/h, mutta jousen katkeaminen tapahtui sillalla (sillan ja mantereen liityntäsauman töyssähdys) ja takana rekka, niin aika vaikea pysähtyä vilkaasti liikennöidyn sillan alkupäähän etsimään pudonutta jousen osaa tien varresta...


    • kaikissa Fiateissa...

      ...joilla olen ajanut: 127, 128, Uno ja 2 x Tempra. Ajoa näillä yhteensä lähes 600 tkm.

      Heti kun siirryin (toistaiseksi?) muuhun merkkiin eli Mondeoon, katkesi jousi. Hidastetöyssy, jonka Fiatit olisivat ylittäneet vaurioitta!

      • Stilo_kuski

        Hyvä juttu. Ei ollut oikein tuuria Foordin kanssa!


    • Stilo_kuski

      Hienosti laittoivat Delta-Auton pojat Stilon kuntoon nopealla aikataululla.

      Esimerkillistä palvelua sain ja auto pelittää nyt erittäin hienosti. Uudet jouset eteen ja aurauskulmien tarkastus/-säätö tehtiin.

    • huntter

      Multa meni 2003 Stilosta jousi poikki motarilla vuosi sitten kilsoja autossa oli 60tkm,seurauksena rengas räjähti ja auto ulos tieltä,vahingot puskurin alaosa ja oikea helma korjaukseen.Olin yhteydessä maahantuojaan joka sanoi ei voi mitään näitä sattuu.
      Jokunen kuukaus eteenpäin ja tuli takaskutsu kaikkiin stiloihin ja laittoivat jotku raudat iskarin alaosaan.

      • Stilo_kuski

        Juuri nuo suojukset asennettiin minunkin autooni, kun kutsu kävi.

        Onneksi omasta autostani katkesi jousi vasta sen jälkeen. Ei ole kiva suistua täydessä vauhdissa ulos tieltä, kun jousi katkeaa!


    • fhdh

      katkesi, kolisi niin perkeleesti. Tänään pitäisi saada auto, mutta kattoo ny =)

      Ajettavuuteen tuo ei ainaakan itselläni vaikuttanut. Ainoastaan se kauhea kolina...

      Fiat Stilo - 5d, 2003, kohta ajettu 110 000 km. Auto ollut mulla kohta 3v ja eka kerta kun katksesi.

    • fiat asentaja

      Tyypillistä stilossa

    • rakennevika

      Oletteko katsoneet kuinka fiatin maavara pienenee lyhyessä ajassa.
      Jouset kuoleentuu niin nopeasti että ne pitäis muutoskatsastaa (madallus sarja)

      • Stilo kuski

        Mulla alkoi ratti vipeltämään kanssa alku talvesta ihan miten sattuu. Ensin etsin vikaa muualta ja löysin apukuskin puolelta väljän koiranluun. Koiranluun vaihdon ja kulmien säädön jälkeen vipeltäminen rauhoittui paljon ja muuttui lähinnä auton sivulle hakemiseksi pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Nyt kuitenkin katsastuksessa todettiin että jousi on kuskin puolelta alapäästä poikki ja alapallot väljät. Myös iskaritesti osoitti että etuiskarien teho on laskenut dramaattisia lukemia viime vuodesta, kuitenkaan niistä en hylkyä saanut. Nyt siis menee vaihtoon alapallonivelet, alatukivarret, iskarit, jouset ja vanhempi koiranluu jonka vaihdan nyt samalla kun kerran aletaan irrottelemaan kunnolla. Kuskin puolelle (jossa siis oli katkennut jousi) koko paketti onkin jo vaihdettu mutta apukuskin puoli odottaa vielä perjantaihin asti. Ratti on kyllä nyt rankasti vinossa mutta säädätän kulmat vasta kun molempien puolten tarpeet on vaihdettu uusiin. Jännityksellä odotan miten stilo sitten kulkee koska tuntuu että ohjauksessa on aina ollut jotain pientä häikkää.
        Ja jos joku ihmettelee miksi pitää vaihtaa alatukivarsi myös niin selitys on se että alapallonivel myydään vain tukivarressa, eli sitä ei kai edes saa irtonaisena. Koko homma tulee maksamaan noin 370e jos ei laske omalle työlle hintaa.


    • 147156JTD

      oikea etu n. kuukausi sitten. On kuulemma peritty C-sarjan Vectrasta tuo "ominaisuus". Molempien vaihto 705 eukkoa (sisältää yhden GoodYear UltraGrip :n ja vakaajatangon).

    • Stilo suck

      Onko teillä stilossa pysynyt hyvin suoja pohjassa jonka asensivat takaisinkutsun aikana? Omasta puolesta täytyy sanoa, että aika surkeaa Deltan laatu ja tuntemus. Rahaa säästetään muutama sentti sillä että laitetaan suoja jollain pili pali ruuveilla kinni. Toisen talven jälkeen sitten ruuvit läpi ruostuneet ja suoja repsottaa jonka takia jouduin irrottamaan suojan kokonaan pois.

      • Fiat-laatua... :D

        "Omasta puolesta täytyy sanoa, että aika surkeaa Deltan laatu ja tuntemus. Rahaa säästetään muutama sentti sillä että laitetaan suoja jollain pili pali ruuveilla kinni."

        Tehtaan toimittamat ruuvit ja suojathan ne on. Ei niiden vaihtamiseen toisentyyppisiksi ole lupaa maahantuojalla tai korjaamolla, koska siinä tapauksessa kampanjaa ei ole tehty tehtaan näkökulmasta oikein... Eli jos sattuisi joku onnettomuus, joka aiheutuisi vaikka jousen katkeamisesta, niin tehdas vetäytyisi täysin vastuusta jos kutsukampanjaa ei ole tehty tarkalleen tehtaan ohjeiden mukaan ja käyttämällä tehtaan toimittamia osia, vaikka ne olisi täyttä sekundaa...


      • Stilo_kuski
        Fiat-laatua... :D kirjoitti:

        "Omasta puolesta täytyy sanoa, että aika surkeaa Deltan laatu ja tuntemus. Rahaa säästetään muutama sentti sillä että laitetaan suoja jollain pili pali ruuveilla kinni."

        Tehtaan toimittamat ruuvit ja suojathan ne on. Ei niiden vaihtamiseen toisentyyppisiksi ole lupaa maahantuojalla tai korjaamolla, koska siinä tapauksessa kampanjaa ei ole tehty tehtaan näkökulmasta oikein... Eli jos sattuisi joku onnettomuus, joka aiheutuisi vaikka jousen katkeamisesta, niin tehdas vetäytyisi täysin vastuusta jos kutsukampanjaa ei ole tehty tarkalleen tehtaan ohjeiden mukaan ja käyttämällä tehtaan toimittamia osia, vaikka ne olisi täyttä sekundaa...

        Itselläni kestänyt hyvin.

        Vuonna 2008 tehdyn korjauksen jälkeen ei ole ollut ongelmia. Kaikki toimii!


      • Ihan itte
        Stilo_kuski kirjoitti:

        Itselläni kestänyt hyvin.

        Vuonna 2008 tehdyn korjauksen jälkeen ei ole ollut ongelmia. Kaikki toimii!

        vm. 2003 ja 85 tkm. Etujousi poikki, vaihdoin uudet, 33 €/kpl ja kolme tuntia omaa työtä.


    • Tööötteröö

      Minulla on Punto v-mallia 05.
      Huomattiin renkaanvaihdon yhteydessä että etujousi pikki,autolla ajettu alle 80.000km.

      • fiu-mummeli

        Näin on näppylät!
        Minulla tilanne sama kuin sinulla,ensin meni vasemmalta ja nyt huomattiin rengasvaihdon yhteydessä että oikealta on käynnnyt samoin.


    • FiatFiat

      Itsellä etujousi meni poikki yläpääästä 12 vuotta vanhasta puntosta ja tuon aiheuttaa jumiutunut yläpään laakeristo. Kannattaa uusia laakerit alta kymmenen vuoden, jotta riski pienenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe