Mikä hyvä lentoyhtiö?

Lontooseen 1v. kanssa

Ollaan lähdössä Lontooseen lomareissulle ja kyselisin, että mikä olisi 1v. lapselle se lapsiystävällisin lentoyhtiö jos saisi valita? Vai onko niissä mitään käytännön eroja?

Jos sitten please saisi asiallisia kommentteja, kun ei olla tuon lapsukaisen kanssa ennen lennetty, joten ei oikeastikaan kokemusta asiasta.

6

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaa ensin

      kysymykseen, mikä on "lapsiystävällinen lentoyhtiö"?

      Ja mikä tekee lentomatkustamisesta erilaista kuin vaikka junalla matkustamisesta? Valitsetko junatkin sen mukaan, mikä on "lapsiystävällinen"?

      Lentokone on matkustusväline, ei sen kummempaa. Ei edes lapsille.

      • alkup.

        onko lentoyhtiöiden koneissa tilojen suhteen eroja, vai sijoitetaanko vanhemmat 1v. lapsi mille istumariville sattuu? Pitääkö lasta pitää sylissä koko matka, vai miten käytännössä toimitaan? Mitä jos lasta alkaa nukuttaa kesken matkan? Siis tyhmiä kysymyksiä varmaan, mutta asiasta ei ole siis MITÄÄN kokemusta.

        En ole hakemassa mitenkään spesiaalia lapsiystävällistä lentoyhtiötä, lähinnä sellaista, joilla kokemuksen mukaan on helppo reissata pienen naperon kanssa...siis helppoa koneen fasiliteettien suhteen.


      • transatlantic
        alkup. kirjoitti:

        onko lentoyhtiöiden koneissa tilojen suhteen eroja, vai sijoitetaanko vanhemmat 1v. lapsi mille istumariville sattuu? Pitääkö lasta pitää sylissä koko matka, vai miten käytännössä toimitaan? Mitä jos lasta alkaa nukuttaa kesken matkan? Siis tyhmiä kysymyksiä varmaan, mutta asiasta ei ole siis MITÄÄN kokemusta.

        En ole hakemassa mitenkään spesiaalia lapsiystävällistä lentoyhtiötä, lähinnä sellaista, joilla kokemuksen mukaan on helppo reissata pienen naperon kanssa...siis helppoa koneen fasiliteettien suhteen.

        Vuosien varrella en ole huomannut eroa yhtiöiden lapsiystävällisyydessä. Yhtiöillä on myös eri tyyppisiä koneita reiteistä riippuen ja konetyypistä riippuen saattaa matkustamon olosuhteet vaihdella.

        Yleensä pienille vauvoille voi olla yhtiöllä tarjolla 'kaukaloita' (basinet), jotka kiinnitetään eturivin edessä olevaan seinään nousun jälkeen. Painorajotusta en enää muista, mutta vuoden vanha saattaa ehkä vielä mennä. Muutoin vauva matkustaa sylissä ja nukkuu, syö, leikkii jne. myös sylissä. Eipä se sen kummempaa ole, eikä Suomi Lontoo ole edes kovin pitkä lento.

        Etsisin ensin sopivimman (edullisimman?) lennon ja sitten ottaisin yhteyttä kyseiseen lentoyhtiöön ja kyselisin 'kaukalon' varauksesta.

        Vinkkinä ehdottaisin vauvan kantamista, ainakin koneeseen noustessa ja poistuttaessa, eteen sijoitettavassa kantorepussa, niin jää molemmat kädet vapaaksi ja teillä kummallakin on paljon mukavampi.


    • ihan sama

      mitään eroja ja otat Finnairin lennon niin ei mene sormi suuhun. Painoraja on 11 kg tuohon koppaan ja oli täällä semmoinen vesseli joka painoi jo 9 kk ikäisenä yli tuon. Muuten sitten sylissä ja joskus saa jopa viedä kaukalon jos on reittilento ja on tilaa. Kysymällä se selviää.

    • alkup.

      Meillä tuo neiti painaa vasta 9kg:n hujakoilla, vaikka ikää on jo vuoden verran. Lähinnä sitä nukkumisasiaa kyselin siksi, että tietäen lentokoneiden ahtauden voi tulla hiukka tiukka paikka jos meinataan neidin kanssa majoittua yhteen penkkiin. No täytyy soitella lentoyhtiöön ja jutella asiasta lisää niiden kanssa.

      • lentoemäntä vastaa

        älä ole huolissasi matkasta. Konetyypistä riippuen noita baby basinetteja on saatavilla, mutta pienemmissä koneissa on vain se kiinnityskohta 1. rivin seinään ja jos kyseessä on reittilento jossa business-luokka niin paikkoja ei myydä infant-paikkoina. Jos sellaisen haluat se on useimmiten varattava etukäteen, yhdellä lennolla kun saattaa vauvoja olla kymmeniä (harvoin tosin).

        Jos matkustat yksin istut koko matkan vauva sylissäsi, ellet osta käyttöösi viereistä paikkaa. Jos koneessa on tilaa pyritään yleensä järjestämään niin että vieressäsi olevalle matkustajalle yritetään löytää toinen paikka - molempien viihtyvyyden vuoksi. Ainakin yhdessä vessassa koneessa on yleensä hoitopöytä. Varaa mukaan lapsen ruoat - helpointa itsellesi on sellaiset joita ei tarvitse lämmittää, koneessa ei ole mikroa, vaikka moni niin luulee. Lastenruoat lämmitän useimmiten itse kuumassa vesihauteessa ja se kestää aika pitkään. Varaa mukaan juotavaa vauvalle jota annat kun aloitatte lähestymislennon (n 25 min ennen laskua) niin lapsen korvat ei mene lukkoon yhtä herkästi kun nielemisrefleksi estää sen ainakin osittain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe