murina

mrr.^

heip! miten olette saanut hyvin kitkettyä pennulta murinan pois kun saa jotakin herkkua suuhunsa? muuten niin kiltti tyttö, mutta herkuista ei kyllä irti päästä. kiitos vastauksista :)

11

1135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dopperweiler

      Miks sen koiran pitäs luopuu niist herkuista? Koira puolustaa sitä mikä on hänelle erittäin tärkeätä... Suosittelen vaihtokauppaa jos haluat ottaa herkun pois. Jokainen koira murisee kun kokee että hänelle tärkeää asiaa uhataan.... no hätä!

    • huolestunut..

      kun kasvata sitä, alkaa jo pelottaa kun murisee sinulle nyt.

      Jo pienikin virhe, siitä alkaa arvaamaton...

      • .ö.

        kerroppa sitten se sun tyyli millä ei tuu arvaamaton ? että aina vaan murisee kun joku menee lähellä jos syö jotain? ihan normaaliahan toi on mutta kyse oli siitä millä sen tavan saa hyvin keinoin pois ilman taisteluita.


      • Suvi-
        .ö. kirjoitti:

        kerroppa sitten se sun tyyli millä ei tuu arvaamaton ? että aina vaan murisee kun joku menee lähellä jos syö jotain? ihan normaaliahan toi on mutta kyse oli siitä millä sen tavan saa hyvin keinoin pois ilman taisteluita.

        Tämäkin on asia josta on niin monta eri toimintatapaa kun on kouluttajia.Pentuhan murisee,kun on iloinen,leikkii,puolustaa yms.
        Mutta itse kokenut rotikka nartun kanssa,pennusta lähtien tein sitä,että aina välillä otin ruokakuppia pois kun söi ja heti annoin takasi kun murina lakkas ja tietenkin innostavat kehut päälle.Itse olen sitä mieltä että se joka on koiran yläpuolella eli ihminen.Sille koira ei saa murista oli tilanne mikä tahansa.taassen koirat keskenään saavat meilä puollustaa omaa ruokaansa ja luita miten lystää.Se on koiran luonto lajitovereittensa keskuudessa,mutta jos koiraa pyydetään tottelemaan omistajaa niin se tottelee sitä joka tilanteessa ja nielee ylpeytensä.Nytten ei ole kummankaan koiran kanssa mitään ongelmaa siinä,että ihminen ottaa lelun,ruuan yms. pois.Ei ole vaaraa että purasis lapsia,kun se on opetettu että ihminen saa ottaa ja koira alistuu.Toivottavasti tässä ajatusta siihen suuntaan mitä teetkin.


    • JEp Jep

      On ihan luonnollista että pentu puolusta omaansa. Kyse ei ole mistään johtajuusjutusta....myös lauman alimmaiset puolustavat omiaan. Turha siis lähteä torumaan koiraa, toruminen todennäkösesti vaan yllyttää sitä.

      Voit kutenkin harjoitella niin, että vaihdat luun vaikka namiin, tai siten että otat luun pois ja annat heti takasin. Sitten hiljalleen kasvatat aikaa, pääasia on että annat koiralle sen luun aina takasin.

      Jos luu jostain syystä pitää ottaa kokonaan pois, niin vaihda johonkin makkaraan tms.

      Meidän koirat kasvatettu näin ja jopa vieraat lapset saa ottaa koirilta luun pois. Ihan hyvä harjotella ihan vaan ihmistenkin turvallisuudenkin kannalta. Meillä kun aina välillä vieraita lapsia kylässä, eikä niitä koko aika kerkee vahtaamaan.

      • .ö.

        juu kiitos vinkistä, tota vähän hainkin ettei tuu mitään vahinkoo tms. eikä oo muutenkaan kiva jos ohi kävelee ja kauhee örinä, mut hyvä jos noin lähtis. ja kuulemma jos ei vuoteen asti häiritse syömistä niin ei oppis sitä puolustamaan , mut empä tiiä kun vahtii vaikka ei häiritsiskään :> ei kuitenkaan pure vaan varottaa mutta vanhempana ei sitte koskaan tiedä. koira on kuitenki koira.


    • 7 rottweilinkoiraa omistanut

      Heippa nim. Murina.
      Tiedustelen, minkä ikäinen nyt tyttöpentu on. Onko maitohampaat jo vaihtuneet. Antaako käsitellä itseään esim. kynsien leikkaus hampaiden tarkistus harjaaminen ym. Jospa saisin näistä tiedon niin kertoisin miten minä olen v.1957 asti seiviytynyt murinasta pennun ollessa vielä yksilö joks harjoittelee ihmiseen luottamista
      Odottelen lisätietoja..

      • mrr^

        tyttö nyt 4kk, ja kaikki etummaiset hampaat vaihtuneet. nyt ehkä vähän vähentänyt murinaa, korvat laittaa luimuun ja kattoo kulmien alta, mutta murisee myös ehkä "joka kolmannella" kerralla :D kiitos jos tulee hyviä vinkkejä! :))


      • mrr^
        mrr^ kirjoitti:

        tyttö nyt 4kk, ja kaikki etummaiset hampaat vaihtuneet. nyt ehkä vähän vähentänyt murinaa, korvat laittaa luimuun ja kattoo kulmien alta, mutta murisee myös ehkä "joka kolmannella" kerralla :D kiitos jos tulee hyviä vinkkejä! :))

        ja siis jos jotain tosi hekkua on, kuten kaikki siankorvista tuoreisiin liha juttuihin niin sit ei mitään mennä pois ottamaan missään tilanteessa (ellei anna tilalle jotain muuta niin voi hetkeks hellittää)


      • mrr^

        niin vielä piti vastata noihin että antaa hyvin harjata, katsoa hampaat (jos ei ole leikki tuulella), antaa tutkia ja tunnustella kaikki paikat. kynsien leikkaamista ei eka kerroilla edes huomannut, mut nykyään ei oikeen anna leikata (rupeaa puremaan saksia ja örisemään ja rimpuilee). aina kuitenkin on loppuun asti saatu jollain keinolla leikattua, vaikka syöttämällä jotain samalla.. :)


    • rotikan omistaja

      Tee sillain että liota ja sekoittele ruokakuppiassa olevaa ruokaa sormella samalla kun koirasyö (jos koirasi siis murisee ruokakiposta). Sama homma luun yms herkkujen kanssa, pidät luuta kädessä ja annat koiran järsiä sitä, samalla silittelet koiraa. Sitten voit kokeilla semmoista kun koira syö jotakin hyvää esim. luuta menet ja otat siltä luun pois ja annat jotakin vielä parempaa herkkua tilalle (meillä käytetty raakaa maksaa, lihapullia tms) ja anna luu takaisin koiralle. Näin meillä toimittu ja enää ei murise mistään luista tai muista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe