Kuinka kauan sinä eläkkö?

kaksoiset

LÄÄKÄREIDEN HOROSKOOPPI

Oinas:
Oinaan lääkäriammatti alkoi jo pienenä, lemmikkieläinterapian parista. Aikuiset Oinaat ovat muodossa tai toisessa tekemisissä eläinten kanssa, joko koiranvirassa peräpohjolan terveyskeskuksen ainoana lääkärinä tai eläinlääkärinä Juupajoella. Heille niin läheisten eläinten tavoin myöskin Oinaiden sielunmaailma on yksinkertainen, 8-16 ja 22-06 töitä, jonka jälkeen kerälle nukkumaan – mahdolliset rapsutukset ovat aina plussaa. Oinaat tunnistaa klinikassa takista, jossa eläintenkarvat näyttelevät suurempaa roolia kuin stetoskooppi – erikoisalasta huolimatta. Oinaat kykenevät samaistumaan eläimiin myös paremmin kuin niiden omistajien huoliin. Tyypillinen näky onkin Oinas lohduttamassa tyhmästä omistajasta kärsivää lemmikkiä.

Motto: ”Mä olen vähän niinkuin oikea lääkäri”
Tällä viikolla: Saastamoisen vasikka on perätilassa ja Kolehmaisen ylipainoisella kissalla on taas suolinkaisia.


Härkä:
Suurpiirteiset Härät päätyvät ennen pitkää ortopediaan, vaikka kuvittelevat vielä opiskellessaan olevansa tulevia neurokirugeja. Ikävä kyllä kuivan maan manaatin koordinaatiolla ei tuumoreita poistella, mutta luiden liittäminen vielä onnistuu - jotenkuten. Ikävä kyllä anatomia on aina tuottanut huonomuistisille Härille ongelmia, siksi Härkä saattaa kesken operaation alkaa tunnustelemaan omia jäseniään. Härkien pitkästä pinnasta on kuitenkin hyötyä sairaalaympäristössä, hoitajien jatkuva kuittailu menee heiltä yleensä täysin yli, eikä kandityttöjen tirskunakaan turhaan häiritse sitä ainoaa aivosolua. Härän tunnistaa yleensä hämmentyneestä katseesta joka etsii nurkkaa huoneesta.

Motto: ”Jos mää tohon laitan ton tekonivelen, niin kumpaas suuntaan sen pitää ny kääntyä?”
Tällä viikolla: Ylilääkäri on vihdoin huomannut sinut ja tarvitsee juuri sinun apuasi. Kannat ylpeänä koko illan tiiliä hänen kesämökilleen.


Kaksoset:
Verta, yäk. Siinä ajatus joka oli kantavana teemana Kaksosen uravalinnassa. Siksipä radiologia sopii Kaksoselle kuin sakset potilaan paksusuoleen. Päivät täyttyvät kliinisten kuvien tarkastelusta ja vain joskus ikävänä tehtävänä on törmätä sairaaseen potilaaseen. Pitkällä kepillä tökkimällä potilaat pysyvät sentään pöpöineen tarpeeksi kaukana ja ainahan telelääketiede mahdollistaa etäkonsultaatiot Lapin majalta. Kaksosella on kuitenkin joskus halu perinteiseen heroistiseen lääketieteeseen, varsinkin kun sukulaiset naureskelevat Green Wingin Alan Stathaminkin olevan erikoistuva radiologi. Tämän mielihalun tullessa Kaksonen kuitenkin määrää itselleen pirtua ja parantelee itseltään krapulan. Joskus hihitellen ottamalla itsestään digikuvan ennen ja jälkeen.

Motto: ”Kirkkaita, kauniita kuvia sisuksista, ilman verta ja limaa”
Tällä viikolla: Käytät MRI:tä löytämään salkkusi syövereihin kadonneet avaimet


Rapu:
Rapu tunnetaan opiskeluaikanaan sinä tyyppinä joka osallistui jokaiseen opiskelijatapahtumaan ja järjestötoimintaan – samalla käyden viidettä tai kuudetta uusintaa tenteistään. Läpäisten klinikkakynnyksen rimaa hipoen Ravut ovat säätämässä harjoitustyöaikojaan ja ryhmäjakojaan koko ajan uusiksi, aina löytyy menoja jotka ovat heille tärkeämpiä kuin koulutus. Syventävät Ravut tekevät mielellään parityönä ja on suorastaan rikollista että syventävien teosta ei makseta yhtään enempää, sillä eihän tuolla summalla pääse edes rikastumaan. Klinikassa Terveysportti ja Käypä hoito-ohjeet ovat kovassa käytössä ja Ravut mielellään konsultoivat Kaloja tai Skorpioneja – aamiaisen valinnassa lähtien. Altruitistiset Ravut uskovat vielä ihmisiin ja yhteiseen hyvään kuin kuuhun nousevaan.

Motto: ”Ootas kun katson kalenteristani”
Tällä viikolla: Todella kiinnostava seminaari sattuisi yhtä aikaa sauvakävelyseuran syyskokouksen ja osaston virkistysillan kanssa päällekkäin. Luvassa on siis tiukkoja päätöksiä.


Leijona:
Neurokirurgi. Minä. Neurokirurgi. Tässä leijonan ajatukset aamusta iltayön viimeisiin tunteihin. Ammatti-identifikaatio on osunut tässä uraohjuksessa täydellisesti kohdalleen, sillä jo kohdussa sikiönä Leijona harjoitteli mikromanipulaatiota ja hermojen yhdistämistä- omiensa. Vahvan egon omaavalla Leijonalla on itsensä lisäksi vain muutamia muita kiinnostuksenkohteita – omat suoritukset, cv ja oma eteneminen. Statukseen kuuluvan golfin ja pokerin lisäksi Leijonien harrastuksiin kuuluvat hoitajien ja kandien kyykytys sekä Rotarien piinaaminen kertomuksilla klinikasta. Onneksi Leijonilla on yleensä jokin vika, jota he kompensoivat pitkillä ja tehokkailla urheiluautoilla tai ylettömällä koristautumisella.

Motto: ”Potilas menehtyi loistavasti suoritetusta leikkauksesta huolimatta”
Tällä viikolla: Saat hoitajat kaikkoamaan käytäviltä jo partavetesi/hajuvetesi tuoksulla. Päätät annostella sitä seuraavana päivänä puoli litraa enemmän.


Neitsyt:
Kun tapuli on täynnä lepakoita ja pari ruuvia on muutenkin löysällä batmobiilissa, on ongelmia syytä alkaa käsitellä jo opiskeluaikana, kurssikaverien hermojen kustannuksella. Terapioiden ja analyysien ammattilaisena neuroottiset neitsyet ajautuvat psykiatriaan kuin koit juhannuskokkoon. Kun oman pollan diagnoosilista on pidempi kuin S. Freudin leikkausten anamneesi, alkaa Neitsyt olla valmis ammattilainen. Herkkänä tarkkailijana ja muiden tuntemusten haistelijana hän keskittyy hoitamaan ihmisten ongelmat tehokkaasti ja hienovaraisesti – 3x 200 mg Diapam 1 kpl tarpeen vaatiessa- hoitaa potilaan hiljaiseksi ja antaa aikaa neitsyen omien ongelmien miettimiseen.

Motto: ”On selvää, että potilaan ongelmat johtuvat moniselitteisestä yleispsykiatrisesta oireyhtymästä, joka vaatii pitkäkestoista lääkehoitoa yhdistettynä ekstensiiviseen psykoterapiaan (lue: ei harmainta aavistusta mikä sitä saakutin hullua vaivaa)”
Tällä viikolla: Drapetomania, kaikki oireet täsmäävät sinuun! Ilmankos elo psykellä on ahdistanut viime aikoina.


Vaaka:
Vaa’at pitävät itseään elämän ja kuoleman porttien vartijoina – ajautuen erinäisten hylkimisreaktioiden seurauksena sitten patologiaan. Nämä kiistatta erikoiset persoonat viihtyvät vainajien parissa erinomaisesti- harva väittää heille vastaan tai kaipaa pameja. Toimiessaan kudosnäytteiden diagnoosien parissa nämä modernit Anubikset pääsevät tuomitsemaan potilaan raskaisiin kemoterapian hoitojaksoihin tai takaisin sohvalle jatkamaan mitätöntä elämäänsä. Tämä asenne näkyykin vaakojen asenteessa maallisia vaivoja kohtaan, eläessään toinen jalka haudassa mitättömät pikkuseikat kuten verot ja katsastukset eivät jaksa heitä kiinnostaa. Sen sijaan kalmojutut ja erikoinen huumori kukoistavat Vaakojen parissa.

Motto: ”Ja katsotaanpas mihin sinä sitten kuolit”
Tällä viikolla: Et ymmärrä miksei kandeja huvita hauska juttu, johon liittyy saha ja kuukausi hukkuneena ollut kalmo.


Skorpioni:
Kiistattoman lahjakkaat Skorpionit loistavat kirkkaina kuin kynttilät poliklinikan pikkujouluissa ja sitten palavat loppuun parissa vuodessa. Valittuaan tai luotuaan mahdollisimman haastavan ja epätoivoisen erikoisalan kuten non-invasiivisen sydän-transplantaation he paiskivat raivokkaasti töitä, kunnes musertuvat väistämättömien luonnonlakien alle. Tyylilleen uskollisina he kuitenkin kiistävät kaikkien faktojen olemassaolon ja pyrkivät viimeiseen saakka kannustamaan potilasta parantumaan – yleensä sulkeistyyliin: Parane! Parane nyt, kurja! Skorpioneja saattaa löytää mitä erikoisimmista paikoista, aina ensi-hoitoyksiköistä Terho-kotiin – johon loppuunpalaneet Skorpionit kärrätään. Nämä häntäheikit ovatkin olleet esikuvana monelle tv-sarjan hahmolle, yleensä niille jotka kaulaansa myöten veressä pyrkivät vielä elvyttämään kaksi kuukautta sitten kuollutta vainajaa.

Motto: ”Minä en voi epäonnistua!”
Tällä viikolla: Koet lopultakin onnistumisen hetkiä, kollegasi vaihtavat potilaasi salaa terveeseen.


Jousimies:
Kun rahasta on kyse, on Hippokrates väärässä. Ja mitäpä pederastiaa harrastaneet kreikkalaiset ymmärtäisivätkään vakuutuslääketieteen tai sotilaslääketieteen hienouksista. Kun muun lääkärikunnan mielestä potilas on pysyvästi halvaantunut ja vakavasti masentunut, voi Jousimies potilasta näkemättä arpoa diagnoosiksi lievän ja ohimenevän liikuntarajoitteen joka johtuu urheiluharrastuksesta. Maanpuolustuksellisesti taas 39 asteen kuume ei haitannut Talvisodassakaan, rauhan aikana moista tuskin huomaakaan; KP. Oman klinikan pyörittäminen ja tupakkateollisuudelle lausuntojen jakaminen ovat Jousimiesten mieliharrastuksia, mutta olisihan elämä kuivaa ilman kiiltokuvamaista perhettä ja tärkeitä kavereita, joille voi määrätä – ohimenevästi tietenkin– keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä.

Motto: ”Medisiina on hyvä ajatus, mutta eihän se elätä.”
Tällä viikolla: Suomen Hiihtoliitto tarvitsee ammattiapuasi, sillä plasmalaajentajat ovat lopussa.


Kauris:
Kauriit ovat luotuja johtotehtäviin. Oli kyseessä sitten yliopistollinen sairaala tai mielisairaalan päivähuone, heidän terävä kielensä ja vielä terävämmät kyntensä pääsevät oikeuksiinsa pienissä suljetuissa tiloissa joissa on paljon ahdistuneita ihmisiä. Paniikin luominen, terävät rankaisuiskut ja nöyryyttäminen pätevät myös sitä paremmin mitä koulutetumpia ihmiset ovat. Kauriit loistavat myös kouluttajina, pienten epävarmojen kandien kyykyttäminen tiukoilla kompakysymyksillä saa nämä sarvipäät loistamaan kuin Petteri Punakuonon nenä jouluna. Ei kuitenkaan pidä erehtyä siinä että Kauriit olisivat tarkoituksellisen ilkeitä: tälläinen rinnastus vastaisi maanjäristyksen vertaamista lievästi ärsyttävään.

Motto: ”Et kai sinä vain kuvitellut pystyväsi siihen?”
Tällä viikolla: Organisaatiossa avautuu mahdollisuus vaikuttaa ihmisten työsuhteisiin ja palkkaukseen. Joulu on tullut!


Vesimies:
Homeopatia, kirlian-kuvaukset ja kreationismi. Siinä Vesimiehen credo. On hämmästyttävää miten vähän luonnontieteen perusteita kuuden vuoden lääketieteellisestä koulutuksesta voikaan jäädä Vesimiehen päähän. Jos jotain on esitetty paperille asti, on se täysin mahdollista myös potilaalla, sillä emmehän kaikkea tiedä- kuten emme sitäkään vaikuttaako painovoima huomennakin haihattelevaan Vesimieheen. Terveyskeskuksen vastaanotolla nämä omassa kuplassaan elävät viirupöllöt saavat ilahtuneita asiakkaita nelikymppisistä perheenemännistä jotka ovat juuri Avotaakasta tai Kodin Kuupakkesta lukeneet miten veden muistilla voi olla vaikutusta hiivasyndrooman jälkeiseen happo-emästasapainoon. Ja Vesimies suosittelee vaihtoehtoisena hoitomuotona energiaterapiaa yhdessä Obecalp:in kanssa – eihän hänellä enää ole jäljellä oikeuksia myöntää mitään muutakaan.

Motto: ”Kun ajattelee niitä geenejä, niin eihän se oikein ole niitä ihmisten ruokaan laittaa”
Tällä viikolla: On todennäköistä että tälläkin hetkellä Vesimies lukee tätä horoskooppia ja ihmettelee sen paikkansapitävyyttä.

Kalat:
Ihmisläheiset Kalat ovat uineet lähes huomaamattaan erikoisalaansa, eli Naistentauteihin ja synnytyksiin. Mikä olisikaan mukavampaa kuin pullautella ulos vauvoja ja iloita uuden syntymän ihmeestä? Tietenkin kahvipöytäkeskustelut hoitajien, kätilöiden, sosiaalityöntekijöiden ja vahtimestarien kanssa. Venyvät palaverit tarjoavat oivan tilaisuuden kertoa potilaiden asioita eteenpäin ja yksityiskohdat voi käydä tarkastamasta potilastiedoista väliajoilla. Konsultaatiot ovat Kalojen mielipuuhaa, varsinkin pyytämättä ja sellaisten potilaiden suhteen jotka eivät omaan alaan kuulu.

Motto: ”Ei olisi siitäkään uskonut että sellaista potee…”
Tällä viikolla: Sinua odottaa iloinen yllätys TEO:lta.

1

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Subrosa

      Kun kerran osaat kopioida muilta sivuilta niin osaat varmaan laittaa lähteen/linkin näkyviin myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2309
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      165
      1489
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1335
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      214
      955
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      689
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe