Pekingiiiiin

Diya

Olemme aikeissa lähteä Kiinaan/Pekingiin kesäkuun puolessa välissä.Matka olisi ensimmäinen kyseiseen maahan ja kyselenkin nyt voisiko joku neuvoa, mitä matkatoimistoa kannattaa käyttää ja kuinka paljon maksaa kymmenen päivän-kahden viikon reissu????Jos mieleesi tulee, jotain mitä pitää ottaa huomioon tai olet omakohtaisesti kokenut, niin olisin kiitollinen jos kerrot myös sen.

3

1058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyki78

      On hyvä olla opaskirja missä osoitteet löytyvät kirjoitettuina kiinaksi.Pääsee paremmin perille taksilla, kun kuski ymmärtää määränpään. Kerjäläisille ei kannata antaa rahaa vain mielummin ruokaa! Pienimmätkin ovat "mafialla" töissä. Kerran käynyt ja takaisin pitäisi päästä, tykkäsin paikasta vaikka onkin aikamoinen ero länsimaihin. Niin ja mikä tärkeintä kannaattaa varautua siihen, että naisten vessasta löytyy vain reikä lattiasta, länsimaisista ravintoloista ja hotelleista voi löytyä oikea vessakin.

    • Kiinan suomalainen (vielä 2...

      Kyllä voin suositella Kiinaa. Olen itse täällä 4,5 kk työ/lomamatkalla perheeni kanssa (tytöt 6 ja 10 v). Yllätyin Kiinan turvallisuudesta ja tietynlaisesta "kotoisuudesta". Tosin Peking oli mielestäni hiukan liian vilkas. Niinpä nuo muutkin suurimmat rannikon kaupungit. Tämänhetkinen asuinkaupunkini Chengdu on leppoisa, "vain" 11 miljoonan asukkaan kaupunki.

      Pekingissä oli mukavia pikkuravintoloita pilvin pimein. Kiinalaisethan ei mene ravintolaan ryyppäämään, siellä istutaan hyvässä seurassa ruuasta nautiskellen ja teetä juoden (tietysti teehuoneet ovat vielä erikseen). Kaikkia Kiinan keittiöalueiden ruokia löytyy: Pohjoisen chilipitoista, Kantonin hapanimelää ja mietoa, idän (lähinnä Shanghain alueen) kalapitoista sekä Sichuanin todella tulista (siis tämä on kotikaupunkini ruoka ja kun sanotaan tulista niin se on todella sitä). Suosittelen kokoelemaan Hot Pot ravintolaa. Ja silloin kannattaisi olla vähintään 5 hengen (ehkä 4 käy) ryhmässä (paras koko noin 8-10 henkeä). Hot Potissa ruoka on todella tuoretta; valmistetaan pöydässä (viimeksi paiskasivat eläviä katkarapuja satsin; noin tuoreena katkarapukin maistuu muulle kuin kumille).

      Oopperaan kannattaa sitten mennä. Kiinassa ooppera tarkoittaa monipuolista esitystä: Tulennielentää, jonglöörausta, naamareita ja paljon värejä. Käsikirjoituksesta kannattaa ottaa hiukan selvää etukäteen, että esityksen seuraaminen onnistuu. Kaikkea muutakin taidetta löytyy. Yhtenä aamuna kannattaa yrittää herätä erityisen aikaisin ja hankkiutua johonkin puistoon tai aukeamalle seuraamaan taidokkaita pappoja ja mummeleita omissa Tai Chi harjoitutksissaan. Puistoille kannattaa muutenkin pyhittää yksi päivä. Ne on kiinalaisille tärkeitä paikkoja. Puistoissa harrastetaan kaikkea ja vielä enemmän. Käytännössä käynnissä on ilmaiskonsertteja, taidenäyttelyitä, maalaus- ja kalligrafiatyöskentelyä yms yms. Kaikilla puistoilla on vähän oma luonteensa eli kannattaa selvittää vähän etukäteen. Kotikaupungin puistoista osaisin sanoa mutta en Pekingissä ehtinyt koluta enempää.

      Hutongit ovat valitettavasti menettäneet vanhaa ilmettään mutta kannattaa silti tutustua.

      Kiinan muurilla käyntiin menee vajaa päivä. Tietysti siihen voisi varata enemmänkin, mutta päivässä saa riittävän kuvan sen jättimäisyydestä.

      Oma asiansa on sitten shoppailu. Paikkoja löytyy ja jokaiseen makuun. Tosin isot kauppakeskukset ovat usein varattu eliitti tuotteille ja edullisimmat ostokset löytää sitten katuvarsien pikkupuodeista (niitä on Pekingissä varmaan miljoona, eli ihan jokaiseen ei ehdi ;-)). Pidän Pekingiä parempana shoppailupaikkana kuin Hong Kongia (erityisesti hinnat jossain määrin edullisempia). Mutta ostaessas pitää tarkasti tietää mitä hakee. Lisäksi tunntetkin merkit tekevät kiinaan tuotteistaan halpaversioita (erityisesti elektroniikka) ja takuu usein riittää kaupan etuovelle asti. Aina pitää tarkistaa ennen maksamista että tuote (varsinkin jos on laatikossa) vastaa ostettua on ehjä, toimiva ja kaikki osat mukana.

      Visa-kortti toimii rajallisesti, rahaa ei saa läheskään kaikista Visa-tunnuksella merkityistä automaateista. Kaupoissa ei toimi kovinkaan usein. Käteistä kannattaa varata.

      • liza8

        Hei kun sinulta löytyy noin paljon asiantuntemusta Kiinasta, voitko vielä vinkata jotain Hongkongista? Olen maaliskuussa menossa viikoksi ja hotelli varattu saaren länsiosasta. Ymmärsin, että turistit pyörivät kuitenkin enemmän Kowloonissa, mutta ei kai se mikään kauhea vaiva ole käydä lautalla siellä vaikka päivittäin? Kannattaako tehdä jotain "päiväretkiä" esim Lantaulle..? Kiitos jo etukäteen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe