Miten onnistuu rahan nosto käteisautomaatista???

tietämätön...

Olen lähdössä Roomaan 28.12 ja saan siellä ollessani palkan tililleni, joten kysymys kuuluukuin kuinka helposti onnistuu käteisen nostaminen automaatista? Ja kuinka suuret maksut siitä seuraa? Ja kuinka helppo käyttöisiä automaatit ovat? Vai pitääkö ihan suosiolla nostaa kaikki käteinen jo täällä kotimaassa, paremmassa turvassahan se raha on siellä tilillä kuin omassa lompakossa tai hotellihuoneessa. Sen takia ajattelin että nostan täältä osan ja toisen osan sitten siellä Rooman päässä vai onko ihan mahdoton ajatus?

Sitten vielä ihan yleisesti kuinka paljon rahaa kannattaa varata viikon reissulle? En ole mitään ostoksia sinne menossa tekemään vaan viettämään aikaa ja kiertelemään nähtävyyksiä.

12

5373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietämätön...

      kyseessä Visa electron...

    • Roomassa

      Ei Visa Electronilla nostaessa euroja ulkomailla maksa mitään.

      Automaatteja on niin tiheään, niin kaduilla kuin pankkien sisälläkin jotta ei kannata nostaa kuin vaikka päiväksi kerallaan käteistä. Maksa aina käteisellä. Italiassa poliisit ovat suositelleet ettei kaupat ja ravintolat ottaisi korttteja vastaan koska niitten väärinkäytön vaara on suuri. Älä siis koskaan anna korttia kenenkään käteen.

      Jos nyt kuitenkin sattuisi että korttisi häviäisi tai et saa rahaa ulos automaatista niin mene johonkin Deutsche Bank'in konttoriin. Detsche Bank hoitaa Visa kortit Italiassa.

      Tässä sivu jolta löytyy osoitteita pankkiautomaatteihin. Valitsen esille sivun josta näät Detsche Bankin osoitteet:

      http://visa.via.infonow.net/locator/global/FilterNameSubmit.do?origSearch=false&filteredNameSubmit=true&institutionName=DEUTSCHE BANK S.P.A.

      Vaikea sanoa että kuinka paljon tarvitset käteistä. Se riippuu ihan mitä aiot tehdä, kuinka monta sisäänpääsymaksua aiot maksaa, missä ja mitä syöt ja kuinka usein. Sitä voi syödä halvemmalla ja kalliimmalla, ihan kuinka haluaa. Kolmen aterian menu maksaa vähintäin 30 euroa. Pizzaa löytyy 50-80 euroon riippuen paikasta. Pizzapaloja saa hieman halvemmalla. Kahvikupin hinta vaihtelee ihan missä sen aikoo hörpätä, 1 -5 euroa tai jossain jopa enempikin. Kannattaa ostaa juomat ja jotain suuhunpantavaa hotellihuoneeseen supermarketista.



      Liikkuminen bussilla, metrolla ja raitiovaunulla on halpaa. Voit ostaa viikkonkortin tupakkkaupasta tai metrosemalta automaatista, La Carta Settimanale €16,00. Kertalippu 1 euro.

      • Yllätetty

        Nordean korttiin tuli viime keväänä muutos ja nosto maksaa 2 euroa kerta 2% nostosummasta. Nosto maksaa saman myös Visalla.


      • netissä

      • tietämätön...

      • osingot myös
        Yllätetty kirjoitti:

        Nordean korttiin tuli viime keväänä muutos ja nosto maksaa 2 euroa kerta 2% nostosummasta. Nosto maksaa saman myös Visalla.

        Prosenteista en tarkkaan tiedä, mutta se ottaa, tavalla tai toisella.


      • vaan
        Yllätetty kirjoitti:

        Nordean korttiin tuli viime keväänä muutos ja nosto maksaa 2 euroa kerta 2% nostosummasta. Nosto maksaa saman myös Visalla.

        Tämä maksu otetaan vain jos nostetaan jotakin toista valuuttaa. Eli jos nostat euroja mitään maksua ei mene.


      • maksaa
        vaan kirjoitti:

        Tämä maksu otetaan vain jos nostetaan jotakin toista valuuttaa. Eli jos nostat euroja mitään maksua ei mene.

        visa electronilla nosto todellakin maksaa nykyään kaikkien pankkien korteilla.


      • 200 euroa
        maksaa kirjoitti:

        visa electronilla nosto todellakin maksaa nykyään kaikkien pankkien korteilla.

        ja maksoin muistaakseni 6 euroa nostopalkkiota. No se oli pieni summa, kun rahaa oli pakko saada lisää.


      • eräs tukholmalainen
        netissä kirjoitti:

        http://www.luottokortti.com/visa-electron/

        Aika ihmeellistä muuten ettei ruotsalaisella Visa Electronilla (Nordea) euroja nostaessa mene mitään muita kuluja kuin vain valuutanvaihdosta (kruunuista euroihin) napataan 1,48 % nostosummasta.
        http://www.nordea.se/Privat/Kort och betalningar/Kort/Priser/201714.html

        Ota tästä nyt sitten selvää...

        ei ole eikä muissakaan maissa Luottokuntaa kuten Suomessa. Siitä syystä ei ruotsalaisilla korteilla rahanostostosta oteta maksua (eikä myöskän jos maksaa kortilla), vain valuutanvaihdosta joutuu maksamaan koska Ruotsissa ei ole euroja.
        Ruotsalaiset käyttävät tavallisimmin ulkomaillakin ns pankkikorttia jollaista ei ole Suomessa. Ruotsalaiset pankkikortit ja Visa Elektron on tavallaan sama asia, kumpikin toimii kuin käteinen.

        Huom! Älkää sotkeko nimitystä suomalaisiin pankkkikortteihin joka ihan toinen juttu kokonaan.


      • pitsaa

        "Pizzaa löytyy 50-80 euroon riippuen paikasta."


    • Millie1984

      Sekä Vista Electron että Vista/Master toimivat erittäin hyvin lähes jokaisessa pankkiautomaatissa. Jos ei juuri siinä maatissa toimi, niin kulman takana ainakin toimii. Ruokakaupassa maksaisin kortilla, mutta ravintoloissa olen hieman skeptinen. Osalla on kuitenkin ns. liikkuvat maksupäätteet, jolloin se tuodaan pöytään. Näet siis korttisi kokoajan. Käteistä kannattaa kuitenkin varata, koska joka paikassa ei hyväksytä korttia. Nosto maksut ovat ihan kohtalaiset, joten kukin laskee sen minkä arvoista on menettää rahaa käteisenä tai saada sitä pienissä määrin automaatissa, jos pahasti käy. Hotellihuonekaan ei ole turvallisin paikka, jos ei ole pientä kassakaappia. Melkein jokaisessa hotellissa ja hostellissa sellainen kyllä on. Jos ei huoneessa niin respasta löytää.

      Itselläni kuilui viikon matkalla about 350€. Söimme kerran päivässä ulkona ja päivällä kulmakioskien snack osastolta take awayt (älä istu alas syömään, koska hinnat silloin lähes kaksinkertaiset). Shoppailua en tehnyt ollenkaan matkan aikana. Pullovettä ei tarvitse ostaa, koska jokaisessa lähteessä on juomakelpoista vettä, joka on raikasta ja kylmää. Näitä lähteitä on ympäri kaupunkia. Vesi on myös hyvän makuista.

      Jos ajattelit paljonkin nähtävyyksiä kierstää, niin osta ihmeessä Roma Pass (23€/3päivää, olemassa myös viikon passi) sillä säästää pitkän pennin joukkoliikenteessä ja nähtävyyksissä (2 ensimmäistä kohdetta ilmaisi).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe