Lapsen tila syntyessään

Kerron tämän asian tässä, mitä Raamattu tästä opettaa ja kaikki muut uskomukset on vääriä.

Ensiksi onko pieni lapsi syntinen? Raamattu kertoo hyvin selvästi, että vauva on syntinen jos syntyessään, aadamin synnistä ja luonnosta-
Otan tähän muutamia Raamatunkohtia esiin:(Ps.51:7; Ps.58:4; Job.15:14; Job.25:4-6;Jes.48:4: Room.3:10; Room.5:18; Room.5:12; Ef.2:3 Joh.3:5-6)

Tarkoitus ei ole nyt noin selvistä kohdista, hurmahenkien kanssa väitellä. Yksinkertaisesti Raamattu toteaa: "Synnin palkka on kuolema" ja vauvakin kuolee.

Sitten Raamattu yhtä selvästi kertoo, että vauva syntyy maailmaan myös osallisena Kristuksen vanhurskaudesta, eli vauva syntyy maailmaan Jeesukessa Kristuksessa. Siis kun yleinen synti tuli, niin yleinen sovitettiin:
Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

Ihminen syntyy siis tähän maailmaan "KAKSIOSAISENA", syntisenä ja vanhurskaana, eli uskovaisena. Tämän kaiken uudestikastajat kieltävät, kun sanovat, ettei pienokainen osaa uskoa. Tässä on takana omavanhursaus ja siten väärä vanhurskauttamisoppi.

Otetaampas tähän yksi esimerkki Raamatusta:
Daavid sanoo:
ps.51:7. "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun".
Sama Daavid sanoo myös hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

Laestauduis Ja Luther opettivat lapsikasteen olevan raamatullinen, koska he uskovat. Vanhoillislestadiolainen käsitys on Raamatun ja luterilaisen opin mukainen.

Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden. Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste ja siitä opetus.

Raamattu sanoo, että meidät sitten tuomitaan omien tekojemme mukaan:

Ilm.20:12. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan.

Kasteen merkitys

Kasteessa vauva otetaan liitonarmoon, eli kaste on "hyvän omantunnonliitto Jumalan luona" (1.Piet.3:21) se ei myöskään ole synnin poistamista, kohdan mukaan. Kasteessa lapsi kastetaan seurakunnan yhteyteyteen, joka on uskon vahvistus ja merkki. Kasteessa otetaan seurakunnan hoitoon, jossa myös hyvää omaatuntoa säilytetään.

Room.6-Luvun erityinen, voimakas sanoma on opetus pyhityksestä. Valaistaessaan kristityn vaellusta Paavali yhdisti siihen kasteen velvoittavan merkityksen. Kasteen kautta kristitty on haudattu Kristuksen kanssa kuolemaan. Kun olemme osalliset yhdenkaltaiseen kuolemaan, nousemme kuolleista kuten Kristus (Room.6:4-5). Jumala herätti meidät uuteen elämään omistaessamme Kristuksen kuoleman ja elämän uskon kautta (Room.6:4; Kol.2:12). Kaste opettaa ja muistuttaa Jumalan lapsia, että heidät on liitetty Kristuksen kanssa hänen yhtäläiseen kuolemaansa ja elämäänsä, omistaessamme hänen kuolemansa ja elämänsä uskon kautta. Kristuksen sovituskuolema on kertakaikkinen kuolema synnille, mutta hänen elämänsä on elämää Jumalalle (Room.6:10). Näin tulee uskon kautta tietää,, että Jumalan lapset ovat kuolleet synnille, mutta elävät Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme (Room.6:11).

Jeesus sanoi: ”Se uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark.16:16). Tässä Yhteydessä on vielä todettava, että kasteen halveksiminen ja hylkääminen kadottaa (Augistinus ja Luther).

Luther kirjoittaa samassa Hengessä katekismuksessa: Mitä merkitsee tällainen kastaminen? Se merkitsee, että vanhaihminen meissä on jokapäiväisessä katumuksessa ja parannuksessa upotettava ja kaikkien syntien ja himojen kanssa kuoletettava ja että sijaan on noustava uusi ihminen, joka elää vanhurskaudessa ja puhtaudessa iankaikkisesti Jumalan edessä.

Näin kaste kantaa pelastettua, kuten vesi kantoi jo vanhurskaita ihmisiä Noan arkissa ensimmäisen maailman aikana.

Luther toteaa Schmalkaldenin opinkohdissa selvästi, että silloinkaan ei tulla uskoon itse kasteen voimasta, vaan sitä edeltävän suullisen sanan voimasta:

"Näissä suullista, ulkonaista sanaa koskevissa opinkohdissa on lujasti pidettävä kiinni siitä, että Jumala ei anna henkeänsä tai armoansa kenellekään muuten kuin edeltävän sanan välityksellä ja myötä. - - Myös ne, jotka ovat uskossa ennen kastetta tai tulevat kasteessa uskoon, saavat uskon ulkonaisen, edeltävän sanan välityksellä."
http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/s/kolmas.html

Näin voidaan todeta, että vaikka Jumala kasteessa ja ehtoollisessa vakuuttaakin uskovaa syntien anteeksiantamisesta, hän ei kuitenkaan anna niissä syntejä sillä merkityksessä anteeksi, että epäuskoinen ihminen voisi kasteessa tai ehtoollisessa saada uskon. Siinä merkityksessä on ymmärrettävä myös nämä Lutherin sanat:

"Älä anna tässä asiassa johtaa itseäsi harhaan tuolla farisealaisella lörpötyksellä, jolla muutamat pettävät itseään, että ihminen nimittäin muka voisi antaa anteeksi syntejä, vaikkei hän kuitenkaan voi antaa armoa enempää kuin Pyhää Henkeäkään. Pysy sinä Kristuksen sanoissa ja ole varma siitä, ettei Jumala millään muulla tavalla anna syntejä anteeksi, kuin suullisella sanalla, kuten hän on määrännyt meille ihmisille. Ellet etsi anteeksiantoa sanasta, niin turhaan katsoa töllistelet taivasta kohti odottaen sieltä armoa, tai, niin kuin he sanovat, sisällistä anteeksiantoa."
(Lutherin valitut teokset III: Avaimista, s. 442, WSOY, 1959.)

Tarkoitukseni ei ole asiasta väitellä, vaan kertoa Raamatun ja myös koti-siionini opetusta.

65

1663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmisessä

      Väitetään, että syntiinlankeemus koskee koko ihmiskuntaa. Se on mahdollista, koska Aatami on jokaisessa ihmisessä. Näin ollen myös lunastus on mahdollista, koska Kritus on jokaisessa. Kaste on siinä, että ihmisesä syntyy Kristus. Silloin hän tulee ylösnousemuksesta osalliseksi eli eläväksi Kristuksessa. Kukin kuolee Aatamissa ja kukin tehdään eläväksi Kristuksessa. Ei pidä panna toivoa Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, kuten Paavali kirjoittaa:


      (Gal.3:27) ”Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.”



      (1.kor.15:17.) "Mutta ellei Kristus ole noussut ylös, niin on teidän uskonne turha, ja te olette vielä teidän synneissänne,
      18. Niin ovat myös ne, jotka Kristuksessa nukkuneet ovat, kadotetut.
      19. Jos meillä ainoastaan tässä elämässä on toivo Kristuksen päälle, niin me olemme viheliäisemmät kaikkia muita ihmisiä.
      20. Mutta nyt on Kristus kuolleista noussut ylös ja on tullut uutiseksi nukkuneiden seassa.
      21. Sillä että ihmisen kautta kuolema on, niin on myös ihmisen kautta kuolleitten ylösnousemus.
      22. Sillä niinkuin kaikki Adamissa kuolevat, niin he myös kaikki pitää Kristuksessa eläväksi tehtämän,
      23. Mutta kukin järjestyksessänsä: uutinen Kristus, sitte ne, jotka Kristuksen omat ovat, hänen tulemisessansa".




      (Luuk.20:34) Niin Jeesus sanoi heille: "Tämän maailmanajan lapset naivat ja menevät miehelle.
      20:35 Mutta ne, jotka on arvollisiksi nähty pääsemään toiseen maailmaan ja ylösnousemukseen kuolleista, eivät nai eivätkä mene miehelle.
      20:36 Sillä he eivät enää voi kuolla, kun ovat enkelien kaltaisia; ja he ovat Jumalan lapsia, koska ovat ylösnousemuksen lapsia.
      20:37 Mutta että kuolleet nousevat ylös, sen Mooseskin on osoittanut kertomuksessa orjantappurapensaasta, kun hän sanoo Herraa Aabrahamin Jumalaksi ja Iisakin Jumalaksi ja Jaakobin Jumalaksi.
      20:38 Mutta hän ei ole kuolleitten Jumala, vaan elävien; sillä kaikki hänelle elävät."
      20:39 Niin muutamat kirjanoppineista vastasivat ja sanoivat: "Opettaja, oikein sinä sanoit."


      (Ilm.20:6) "Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimäisessä ylösnousemisessa: niiden ylitse ei ole toisella kuolemalla(tulijärvi) yhtään valtaa, vaan he tulevat Jumalan ja Kristuksen papeiksi, ja hallitsevat hänen kanssansa tuhannen vuotta".

      Lainaukset Bibiliasta.

      • jumaluutta??

        (1.kor.15:17.) "Mutta ellei Kristus ole noussut ylös, niin on teidän uskonne turha, ja te olette vielä teidän synneissänne".

        Tämä tarkoittaa, että synti on se, mikä erottaa Jumalasta(Kristus). Täytyy tulla "täydelliseksi niin kuin Taivaallinen Isä on täydellinen", kuten Jeesus sanoo. Syntiä ei voi välttää kuin vasta jumaluudessa - sitten kun Kristus on ihmisessä noussut ylös.


      • sama kuin

        ylösnousemuksen lapsi = Kristus eli Jumalan Poika, mikä pelastaa kuolleista eläväksi.


      • teutatess

        Se tuhat vuotta, on kulumassa aivan kohta loppuun.


    • teutatess

      Noin minäkin tämän uskon.

    • sama aihe
      • Raamattua laajemmin!

        Oikea veli ei kirjoita veljeään vastaan!

        Tässä haluan vielä kertoa ns. "Matti Väisäsen", kirjoista "kastee Raamatussa" ja "Kaste kirkossa", jotka olen hyvin perusteellisesti lukenut. Noihin oppien lumoihin menneelle kertoa erään vastaansanomattoman kohdan Raamatusta:

        1.Kor.4:15. "Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi".

        M. Väisänen sitoo noissa kirjoissaan uudestisyntymisen kasteeseen. Paavali oli siis synnyttänyt Korintioalaiset yksin Jumalan sanalla ja kastanut samaisessa korintossa, vain muutaman:

        1.Kor.1:14. "Jumalan kiitos, en ole kastanut teistä ketään muuta kuin Crispuksen ja Gaiuksen,
        15. joten kukaan ei voi sanoa, että teidät on kastettu minun nimeeni.
        16. Niin, Stefanaan perhekunnan olen myös kastanut, mutta ketään muuta en muista kastaneeni.
        17. Eihän Kristus lähettänyt minua kastamaan vaan julistamaan evankeliumia, ei kuitenkaan viisain puhein, koska Kristuksen risti silloin menettäisi merkityksensä".

        Tätä kohtaa Väisäsen oppiin tukeutuvat, eivät voi mitenkään kiistää.


    • Joulun lukija

      Uudestikastaminen tuntuu kiehtovan sinua kovasti. Entäpä yökastelu?

      Koti-siioni (ei kotisiioni) vaikuttaa myös huolestuttavan sinua. Mites on korsusiionin kanssa?

      • Olen siis kertonut miksi vauvakin tulee kastaa, eli lyhyesti: Kun vauva uskoo ja kun on jo Jumalan lapsi.

        Vauvojen ja vaarien pelastustie on sama, siis uskon kautta:
        "ilman uskoa ei voi olla Jumalalle otollinen" (hebr.11:6) ja "Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa".

        Raamattu kertoo myös kaikkialla kuinka pienten lasten on Jumalan valtakunta, eli he siis uskovat.

        Matt.18:6. "Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen".

        Pienimmät siis uskovat. Pienimmäiset ovat kaikista pienimpiä.

        Luukkaan käyttämä sana on tässä mielenkiintoinen (prefos)= vauva

        Jeesuksen luo tuotiin myös pieniä lapsia, jotta hän koskisi heihin. Tämän nähdessään opetuslapset moittivat tuojia,
        16. mutta Jeesus kutsui lapset luokseen ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.
        17. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse."

        Edelleen Lähde= koti siionini


    • Kempelainen

      Heti alussa, olet väärässä. Lapsi syntyessään on Jumalan itsensä vastuulla, ennekuin Hän erottaa oikean väärästä. Sitten vasta Hänet luetaan synnistä syypääksi.

      Tähän voisin ottaa esimerkin. Synnit sovitettiin ennen uhraamalla viaton, toistan VIATON eläin, jonka veren viattomuus peitti tehdyn synnin. Sama on lapsella, lapsi on viaton kuten se uhrattu uhri, samoin kun myös sinun edestä uhrattu uhri Jeesus Kristus. Mitään perisyntiä ei ole, se on vain synti, minkä teki Adam ja Eva, ei me toisten syntien vuoksi mennä tulimereen. Muutenhan koko maailma tuhoutuisi ja menisi helvettiin VL puhujien väärästä opetuksesta, joka on jo synti.

      Tarkoitus ei ole nyt noin selvistä kohdista, hurmahenkien kanssa väitellä. Yksinkertaisesti Raamattu toteaa: "Synnin palkka on kuolema" ja vauvakin kuolee. ** Mutta kun vauva on synnitön, ketä Hän on kohdusta tulleessaan omakohtaisesti loukannut, tai kenelle valehdellut, onko polttanut tupakkaa, tai ehkäissyt, nyt olet pahassa harhassa.

      Sitten Raamattu yhtä selvästi kertoo, että vauva syntyy maailmaan myös osallisena Kristuksen vanhurskaudesta, eli vauva syntyy maailmaan Jeesuksessa Kristuksessa. Siis kun yleinen synti tuli, niin yleinen sovitettiin: ** Mitä sovittamista synnittömässä on, Jumala vain lunastaa kuoleman tapahtuessa. Vanhurskas ollaan niin kaunan, kunnes siitä pois poiketaan. Et voi estää linnun lentämästä lapsen päältä, mutta voit estää sen tekemästä siihen pesän.

      Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän". ** Kukin pelastuu ensin lapsen uskolla ja sitten, kuten sinäkin, tunnustamalla Jeesus Herraksi.

      Ihminen syntyy siis tähän maailmaan "KAKSIOSAISENA", syntisenä ja vanhurskaana, eli uskovaisena. Tämän kaiken uudestikastajat kieltävät, kun sanovat, ettei pienokainen osaa uskoa. Tässä on takana omavanhursaus ja siten väärä vanhurskauttamisoppi. ** Vai hurmanhenkisyyttä, lapsi syntyy synnittömänä, kuten ne uhrieläimetkin ennen.

      Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään. ** Nyt menet alueelle, josta et todella tiedä mitään. Puhut meitä juutalaista ja meidän ja jumalan välisestä liitosta. Jumala on tehnyt Ihmisen kanssa 6 liittoa. Joista voit miettiä, ketä ne ensi sijassa pitää sisällään.

      Adamin liitto
      Noan liitto
      Abrahamin liitti ( J )
      Israelin liitto ( J )
      Daavidin liitto ( J )
      Joshuan liitto ( Jeesus )

      Asia mistä puhut on Israelin liitto, ja se toimi meillä aina niin kaunan kunnes tuli Johannes, joka otti Herran määräämän upotuskatseen liitoksi Jeesuksessa. Nämä ei ole mitään Sakramentteja, ne on ihmisen keksimiä, vai onko siellä bibliassasi jotain viitteitä siitä. Kysys ei ollut mistään veriylkästä, vaan liitosta Israelin ja Jumalan kanssa, ettei meitä sekoiteta pakanoihin. Täyttä puppua mitä puhut. Tämä ei ollut mikään kaste.

      Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas. ** Totta kai pääsi, kun on Jumalan oma, ympärileikkaus ei ollut kaste, vaan Juutalaisen tunnustus liitoa kohtaan. Älä sekoita kastetta tähän. Kaste tehdään aina upottamalla ja uskoon tulon jälkeen.

      ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5). ** Suomeksi.>> Jo ennen kuin sinut äidinkohdussa muovasin, minä valitsin sinut. Jo ennen kuin sinä synnyit maailmaan, minä pyhitin sinut omakseni ja määräsin sinut kansojen profeetaksi. Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään.

      • sen enempää väittelemättä, lapsen syntisyydestä!

        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion..." Siis Aadamin lankeemus, toi myös vauvoille kadotustuomion...eli lapsi on syntinen, mutta syntyy myös Jeesusessa Kristuksessa ja on elämä ja vanhurskaus, eli usko: "... niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        ------------------------------------------

        Room.4:11. "Hän sai ympärileikkauksen merkin sen vakuudeksi, että hänet oli hyväksytty vanhurskaaksi jo, kun hän ympärileikkaamattomana uskoi. Näin hänestä tuli kaikkien niiden isä, jotka uskovat ja jotka katsotaan vanhurskaiksi, vaikka he ovat ympärileikkaamattomia".

        Siis ympärileikkaus oli uskonvanhurskauden sinetti ja kaikki poikalapset ympärileikattiin. Näin pienokaiset uskoivat, jo ennenkuin ympärileikattiin. Liiton säädökseen kuului myös ympärileikata jokainen poikalapsi, joka kuului Aabrahamin heimoon. Merkille pantavaa on, että myös muukalaisten lapset ympärileikattiin, eli hekin olivat uskovaisia.

        1.Moos.17:12. "Kahdeksantena päivänä syntymästä ympärileikattakoon jokainen poikalapsi sukupolvesta toiseen. Ympärileikattakoon kaikki talossasi syntyneet orjat samoin kuin heimoosi kuulumattomat orjat, jotka itsellesi ostat,
        13. siis jokainen talossasi syntynyt tai rahalla ostamasi orja. Näin te kannatte ruumiissanne merkkiä siitä, että minun tekemäni liitto on ikuinen.
        14. Mutta jokainen ympärileikkaamaton poistettakoon kansansa parista. Hän on rikkonut liiton."


      • Uteliaisuus heräsi

        >tuli Johannes, joka otti Herran määräämän upotuskatseen liitoksi Jeesuksessa

        Mistä voin lukea lisää tuosta määräyksestä;
        -veden laatu ja lämpötila
        -upotussyvyys
        -upotuksen kesto
        yms kiinnostaisivat.


      • vekkulia

        vekqlia


      • Kempelainen
        weha kirjoitti:

        sen enempää väittelemättä, lapsen syntisyydestä!

        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion..." Siis Aadamin lankeemus, toi myös vauvoille kadotustuomion...eli lapsi on syntinen, mutta syntyy myös Jeesusessa Kristuksessa ja on elämä ja vanhurskaus, eli usko: "... niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        ------------------------------------------

        Room.4:11. "Hän sai ympärileikkauksen merkin sen vakuudeksi, että hänet oli hyväksytty vanhurskaaksi jo, kun hän ympärileikkaamattomana uskoi. Näin hänestä tuli kaikkien niiden isä, jotka uskovat ja jotka katsotaan vanhurskaiksi, vaikka he ovat ympärileikkaamattomia".

        Siis ympärileikkaus oli uskonvanhurskauden sinetti ja kaikki poikalapset ympärileikattiin. Näin pienokaiset uskoivat, jo ennenkuin ympärileikattiin. Liiton säädökseen kuului myös ympärileikata jokainen poikalapsi, joka kuului Aabrahamin heimoon. Merkille pantavaa on, että myös muukalaisten lapset ympärileikattiin, eli hekin olivat uskovaisia.

        1.Moos.17:12. "Kahdeksantena päivänä syntymästä ympärileikattakoon jokainen poikalapsi sukupolvesta toiseen. Ympärileikattakoon kaikki talossasi syntyneet orjat samoin kuin heimoosi kuulumattomat orjat, jotka itsellesi ostat,
        13. siis jokainen talossasi syntynyt tai rahalla ostamasi orja. Näin te kannatte ruumiissanne merkkiä siitä, että minun tekemäni liitto on ikuinen.
        14. Mutta jokainen ympärileikkaamaton poistettakoon kansansa parista. Hän on rikkonut liiton."

        sen enempää väittelemättä, lapsen syntisyydestä!

        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion..." Siis Aadamin lankeemus, toi myös vauvoille kadotustuomion...eli lapsi on syntinen, mutta syntyy myös Jeesusessa Kristuksessa ja on elämä ja vanhurskaus, eli usko: "... niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän". ** 1 Piet 2,22 > Hän ei syntiä tehnyt, hänen suustaan ei valhetta kuultu.


      • Kempelainen
        Uteliaisuus heräsi kirjoitti:

        >tuli Johannes, joka otti Herran määräämän upotuskatseen liitoksi Jeesuksessa

        Mistä voin lukea lisää tuosta määräyksestä;
        -veden laatu ja lämpötila
        -upotussyvyys
        -upotuksen kesto
        yms kiinnostaisivat.

        Mistä voin lukea lisää tuosta määräyksestä; ** Raamatusta, UT puolelta.
        -veden laatu ja lämpötila ** Pitää olla plussalla, jäähän kasteesta ei mainita mitään.
        -upotussyvyys ** Pinnan alle.
        -upotuksen kesto *** Alle puoli tuntia, arvelisin.Ajasta ei mainintaa.
        yms kiinnostaisivat.

        Mutta jos olet oikein kiinnostunut, voin myös täsmentää.


      • Kempelainen kirjoitti:

        sen enempää väittelemättä, lapsen syntisyydestä!

        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion..." Siis Aadamin lankeemus, toi myös vauvoille kadotustuomion...eli lapsi on syntinen, mutta syntyy myös Jeesusessa Kristuksessa ja on elämä ja vanhurskaus, eli usko: "... niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän". ** 1 Piet 2,22 > Hän ei syntiä tehnyt, hänen suustaan ei valhetta kuultu.

        vauvallakin on kadotustuomio, aadamin synnin tähden, eli (perisynnin tähden) "synnin palkka on kuolema", mutta syntyy Jeesuksessa Kristuksessa, jossa on vapauttava tuomio (Rööm.5:18).

        Jeesuskin vihastu, mutta hänen vihansa oli pyhää vihaa, vailla syntiä.


      • Kempelainen
        weha kirjoitti:

        vauvallakin on kadotustuomio, aadamin synnin tähden, eli (perisynnin tähden) "synnin palkka on kuolema", mutta syntyy Jeesuksessa Kristuksessa, jossa on vapauttava tuomio (Rööm.5:18).

        Jeesuskin vihastu, mutta hänen vihansa oli pyhää vihaa, vailla syntiä.

        Aatami omistaan, mutta vauva on synnitön. Mitään Perisyntiä ei Raamattu tunne.

        Meidät vain ajettiin pois Paratiisista, siinä on tarpeeksi kitumista.

        Kuten kerran sanoit, Jeesus on Herrasi, se peittää sinun syntisi.

        Mihin muuten luulet Jumalan katsovan sitten tuhat- vuotisen jälkeen kun on tuomio.

        Kerron sen sinulle.

        Juuri Häneen, kenelle on Vallan antanut, eli Kristukseen. Ja Kristus esittelee Hänelle vain omansa, jotka tunnustivat Hänet Herraksi ja ovat uudestisyntyneitä Pyhässä Hengessä.

        Muille Hän sanoo, menkää pois minä en tunne teitä.

        Jumala itse ei päästä paratiisiin ketään, ainoastaan Jeesus. Vasta sitten saatana kepitetään kunnolla ja Jeesus antaa vallan takaisin Jumalalle.

        Jumala ei ole Raamatun mukaan puhunut kenellekään 2400 vuoteen, vai onko sinulle tullut jotain.


      • Kempelainen kirjoitti:

        Aatami omistaan, mutta vauva on synnitön. Mitään Perisyntiä ei Raamattu tunne.

        Meidät vain ajettiin pois Paratiisista, siinä on tarpeeksi kitumista.

        Kuten kerran sanoit, Jeesus on Herrasi, se peittää sinun syntisi.

        Mihin muuten luulet Jumalan katsovan sitten tuhat- vuotisen jälkeen kun on tuomio.

        Kerron sen sinulle.

        Juuri Häneen, kenelle on Vallan antanut, eli Kristukseen. Ja Kristus esittelee Hänelle vain omansa, jotka tunnustivat Hänet Herraksi ja ovat uudestisyntyneitä Pyhässä Hengessä.

        Muille Hän sanoo, menkää pois minä en tunne teitä.

        Jumala itse ei päästä paratiisiin ketään, ainoastaan Jeesus. Vasta sitten saatana kepitetään kunnolla ja Jeesus antaa vallan takaisin Jumalalle.

        Jumala ei ole Raamatun mukaan puhunut kenellekään 2400 vuoteen, vai onko sinulle tullut jotain.

        jälkeen on tuomio? kerrohan tarkemmin?


      • käyttää...
        Kempelainen kirjoitti:

        Mistä voin lukea lisää tuosta määräyksestä; ** Raamatusta, UT puolelta.
        -veden laatu ja lämpötila ** Pitää olla plussalla, jäähän kasteesta ei mainita mitään.
        -upotussyvyys ** Pinnan alle.
        -upotuksen kesto *** Alle puoli tuntia, arvelisin.Ajasta ei mainintaa.
        yms kiinnostaisivat.

        Mutta jos olet oikein kiinnostunut, voin myös täsmentää.

        snorkkelia?

        "-upotuksen kesto *** Alle puoli tuntia, arvelisin.Ajasta ei mainintaa. "


      • kempelainen.
        weha kirjoitti:

        jälkeen on tuomio? kerrohan tarkemmin?

        Tiesin, että Ilmestyksen tunteminen on puutteellista, siksi mainitsin milleniumin.

        Ilm 20.

        Tuhatvuotinen valtakunta

        5 Muut kuolleet eivät heränneet eloon, ennen kuin tuhat vuotta oli täyttynyt. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
        6 Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.

        Saatanan lopullinen tappio

        7 Kun tuhat vuotta tulee täyteen, päästetään Saatana vankilastaan,
        8 ja se lähtee liikkeelle, kiertää maan neljä kolkkaa ja johtaa kansat harhaan. Se eksyttää niin Gogin kuin Magogin ja kokoaa kansat sotaan, ja joukkoja on kuin meren rannalla hiekkaa.

        Viimeinen tuomio

        11 Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään.
        12 Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13 Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan.
        14 Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi.
        15 Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen.

        Ja miksi ei puhuta Pyhistä, koska he temmataan seurakunnan mukana ennen vaivan aikaa, elävät ja kuolleet ylös, jotta eivät kiusaukseen joutuisi, sillä Heillä on jo Herra, ja ovat mukana tässä tuomio- istuimessa, Jeesuksen ja Jumalan apuna. Siellä hallitsee Daavid, ja Pyhät, sekä 144000 juutalaista, 24 johtaa temppeliä.

        Kaikki tapahtuu maan päällä, Israelissa, Jerusalemissa ja Temppelissä.

        Tule kurssille aloitan vuoden alussa vuoden kestävän kurssin, Ilmestyskirja tutuksi täällä Oulun lähellä. Kaikki muutkin ovat tervetulleita. Ilmestyskirja on Raamatun raamit. Se osaamiseen pitää tuntea myös muut kirjoitukset.


      • Kempelainen.
        käyttää... kirjoitti:

        snorkkelia?

        "-upotuksen kesto *** Alle puoli tuntia, arvelisin.Ajasta ei mainintaa. "

        n oikein uskomassa, sukelluslasit riittää.

        Riippuu mihin näistä 19 suunnasta kuuluu, toinen hukuttaa milellään ainan VL ryhmiin kuuluvat.


      • kempelainen. kirjoitti:

        Tiesin, että Ilmestyksen tunteminen on puutteellista, siksi mainitsin milleniumin.

        Ilm 20.

        Tuhatvuotinen valtakunta

        5 Muut kuolleet eivät heränneet eloon, ennen kuin tuhat vuotta oli täyttynyt. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
        6 Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.

        Saatanan lopullinen tappio

        7 Kun tuhat vuotta tulee täyteen, päästetään Saatana vankilastaan,
        8 ja se lähtee liikkeelle, kiertää maan neljä kolkkaa ja johtaa kansat harhaan. Se eksyttää niin Gogin kuin Magogin ja kokoaa kansat sotaan, ja joukkoja on kuin meren rannalla hiekkaa.

        Viimeinen tuomio

        11 Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään.
        12 Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13 Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan.
        14 Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi.
        15 Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen.

        Ja miksi ei puhuta Pyhistä, koska he temmataan seurakunnan mukana ennen vaivan aikaa, elävät ja kuolleet ylös, jotta eivät kiusaukseen joutuisi, sillä Heillä on jo Herra, ja ovat mukana tässä tuomio- istuimessa, Jeesuksen ja Jumalan apuna. Siellä hallitsee Daavid, ja Pyhät, sekä 144000 juutalaista, 24 johtaa temppeliä.

        Kaikki tapahtuu maan päällä, Israelissa, Jerusalemissa ja Temppelissä.

        Tule kurssille aloitan vuoden alussa vuoden kestävän kurssin, Ilmestyskirja tutuksi täällä Oulun lähellä. Kaikki muutkin ovat tervetulleita. Ilmestyskirja on Raamatun raamit. Se osaamiseen pitää tuntea myös muut kirjoitukset.

        Mitä taas tulee Ilm. 20: 3:n mainitsemaan symboliseen tuhanteen vuoteen ja ”vähään aikaan” ,
        niin hallitsemme kirjaimellisesti aina, Ilm. 1: 9, ja iankaikkisesti Jeesuksen kanssa Ilm. 22:5. Selvää siis on, että Ilm.20: 3:n mainitsemat tuhat vuotta ja vähä aika muodostavat koko uudenliiton ajan.


      • Kempelainen
        weha kirjoitti:

        Mitä taas tulee Ilm. 20: 3:n mainitsemaan symboliseen tuhanteen vuoteen ja ”vähään aikaan” ,
        niin hallitsemme kirjaimellisesti aina, Ilm. 1: 9, ja iankaikkisesti Jeesuksen kanssa Ilm. 22:5. Selvää siis on, että Ilm.20: 3:n mainitsemat tuhat vuotta ja vähä aika muodostavat koko uudenliiton ajan.

        Tiedän, että sinun on vaikea hyväksyä tätä, mutta tuhatvuotinen tulee joka tapauksessa, ja se on mainittu Raamatussa lähes kymmenen kertaa, sellaisena kun se on.

        Mitä taas tulee Ilm. 20: 3:n mainitsemaan symboliseen tuhanteen vuoteen ja ”vähään aikaan” ** Jae kuuluu näin. >> Syöksisi sen syvyyteen ja lukitsi ja sinetöi sen jäljestä syvyyden oven. Enää ei käärme saa johtaa kansoja harhaan, ennen kuin tuhat vuotta on tullut täyteen. Sitten se on päästettävä irti vähäksi aikaa.
        7 Kun tuhat vuotta tulee täyteen, päästetään Saatana vankilastaan,
        8 ja se lähtee liikkeelle, kiertää maan neljä kolkkaa ja johtaa kansat harhaan. Se eksyttää niin Gogin kuin Magogin ja kokoaa kansat sotaan, ja joukkoja on kuin meren rannalla hiekkaa.
        9 Ne nousevat maan tasangolle ja saartavat pyhien leirin ja rakastetun kaupungin. Mutta taivaasta iskee tuli, ja se tuhoaa ne kaikki.
        10 Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti. Vielä hän sanoi minulle: "Nyt ne ovat käyneet toteen. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä < Jeesus lähti öljymäeltä, Hän tulee öljymäelle.

        Ilm 19 puhuu >

        4 Kaksikymmentäneljä vanhinta ja ne neljä olentoa heittäytyivät kasvoilleen Jumalan eteen ja osoittivat kunnioitustaan hänelle, joka istuu valtaistuimella. He sanoivat: -- Aamen. Halleluja** He ovat ikään kuin hallitus.

        7 Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina,
        8 hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja
        9 Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja."
        10 Minä heittäydyin hänen jalkoihinsa kumartaakseni häntä, mutta hän sanoi: "Älä tee niin! Minä olen vain Jumalan palvelija, niin kuin sinä ja veljesi, jotka olette Jeesuksen todistajia. Jumalaa sinun tulee kumartaa!" Jeesuksen todistajissa on profetoimisen Henki. ** Että UL aikaa, onko nyt saatana sidottu, onko hallinto Israelissa, missä ne 24 ja miten temmatut. Ei, aika ei ole vielä kypsä, teitä pakanoita on vielä liian vähän, vaikka siinä kyllä SRK auttaa, hyvä näin.

        Hallitsijana on meidän osaltamme Daavid. Hän hallitsee iankaikkisesti. Dan 6;21 > Silloin Daniel vastasi kuninkaalle: "Kuningas eläköön iankaikkisesti!


      • ompa vegggulia

        ompa vegggulia


      • onpa veggulia
        Kempelainen kirjoitti:

        Tiedän, että sinun on vaikea hyväksyä tätä, mutta tuhatvuotinen tulee joka tapauksessa, ja se on mainittu Raamatussa lähes kymmenen kertaa, sellaisena kun se on.

        Mitä taas tulee Ilm. 20: 3:n mainitsemaan symboliseen tuhanteen vuoteen ja ”vähään aikaan” ** Jae kuuluu näin. >> Syöksisi sen syvyyteen ja lukitsi ja sinetöi sen jäljestä syvyyden oven. Enää ei käärme saa johtaa kansoja harhaan, ennen kuin tuhat vuotta on tullut täyteen. Sitten se on päästettävä irti vähäksi aikaa.
        7 Kun tuhat vuotta tulee täyteen, päästetään Saatana vankilastaan,
        8 ja se lähtee liikkeelle, kiertää maan neljä kolkkaa ja johtaa kansat harhaan. Se eksyttää niin Gogin kuin Magogin ja kokoaa kansat sotaan, ja joukkoja on kuin meren rannalla hiekkaa.
        9 Ne nousevat maan tasangolle ja saartavat pyhien leirin ja rakastetun kaupungin. Mutta taivaasta iskee tuli, ja se tuhoaa ne kaikki.
        10 Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti. Vielä hän sanoi minulle: "Nyt ne ovat käyneet toteen. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä < Jeesus lähti öljymäeltä, Hän tulee öljymäelle.

        Ilm 19 puhuu >

        4 Kaksikymmentäneljä vanhinta ja ne neljä olentoa heittäytyivät kasvoilleen Jumalan eteen ja osoittivat kunnioitustaan hänelle, joka istuu valtaistuimella. He sanoivat: -- Aamen. Halleluja** He ovat ikään kuin hallitus.

        7 Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina,
        8 hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja
        9 Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja."
        10 Minä heittäydyin hänen jalkoihinsa kumartaakseni häntä, mutta hän sanoi: "Älä tee niin! Minä olen vain Jumalan palvelija, niin kuin sinä ja veljesi, jotka olette Jeesuksen todistajia. Jumalaa sinun tulee kumartaa!" Jeesuksen todistajissa on profetoimisen Henki. ** Että UL aikaa, onko nyt saatana sidottu, onko hallinto Israelissa, missä ne 24 ja miten temmatut. Ei, aika ei ole vielä kypsä, teitä pakanoita on vielä liian vähän, vaikka siinä kyllä SRK auttaa, hyvä näin.

        Hallitsijana on meidän osaltamme Daavid. Hän hallitsee iankaikkisesti. Dan 6;21 > Silloin Daniel vastasi kuninkaalle: "Kuningas eläköön iankaikkisesti!

        onpa veggulia


      • aika vekkuli
        Kempelainen kirjoitti:

        Aatami omistaan, mutta vauva on synnitön. Mitään Perisyntiä ei Raamattu tunne.

        Meidät vain ajettiin pois Paratiisista, siinä on tarpeeksi kitumista.

        Kuten kerran sanoit, Jeesus on Herrasi, se peittää sinun syntisi.

        Mihin muuten luulet Jumalan katsovan sitten tuhat- vuotisen jälkeen kun on tuomio.

        Kerron sen sinulle.

        Juuri Häneen, kenelle on Vallan antanut, eli Kristukseen. Ja Kristus esittelee Hänelle vain omansa, jotka tunnustivat Hänet Herraksi ja ovat uudestisyntyneitä Pyhässä Hengessä.

        Muille Hän sanoo, menkää pois minä en tunne teitä.

        Jumala itse ei päästä paratiisiin ketään, ainoastaan Jeesus. Vasta sitten saatana kepitetään kunnolla ja Jeesus antaa vallan takaisin Jumalalle.

        Jumala ei ole Raamatun mukaan puhunut kenellekään 2400 vuoteen, vai onko sinulle tullut jotain.

        veggulia veggulia


    • Kertakastettu

      Jotenkin tuntuu, ettei tuollainen pohdiskelu ole mitenkään tarpeellista taivastien kulkijoille.

      • Raamattu kuitenki opettaa opettamaan, eikä pimittämään ekunemiaan. Näin olen myös seurakunnasani kuullut opettavan, niin on hyvä se opetus kertoa!

        Hengen luomaan ykseyteen, kuuluu näet vain "yksi kaste".

        Ef.4:3. "Ahkeroitkaat myös pitämään hengen yhteyttä rauhan siteen kautta:
        4. Yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin tekin olette teidän kutsumisessanne yhdenkaltaiseen toivoon kutsutut,
        5. Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste,
        6. Yksi Jumala ja kaikkein Isä, joka kaikkein päällä on, ja kaikkein kautta, ja teissä kaikissa".


      • Asian huomannut
        weha kirjoitti:

        Raamattu kuitenki opettaa opettamaan, eikä pimittämään ekunemiaan. Näin olen myös seurakunnasani kuullut opettavan, niin on hyvä se opetus kertoa!

        Hengen luomaan ykseyteen, kuuluu näet vain "yksi kaste".

        Ef.4:3. "Ahkeroitkaat myös pitämään hengen yhteyttä rauhan siteen kautta:
        4. Yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin tekin olette teidän kutsumisessanne yhdenkaltaiseen toivoon kutsutut,
        5. Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste,
        6. Yksi Jumala ja kaikkein Isä, joka kaikkein päällä on, ja kaikkein kautta, ja teissä kaikissa".

        Löpiset usein ekuNeMiasta. Mitä kummaa se on?


      • Asian huomannut kirjoitti:

        Löpiset usein ekuNeMiasta. Mitä kummaa se on?

        ns. "yhteiskristillisyyttä= unionismia". Siedetään rinnakkain monenlaisia opetuksia ja vaietaan monista kysymyksistä.

        Mutta ei! Raamatussa on vain yksi oikea oppi ja totuus. Pyhä Henki opettaa vain yhdellätavalla tänäänkin!

        Sananl.14:12. "Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie".


      • Tarkka jätkä
        weha kirjoitti:

        ns. "yhteiskristillisyyttä= unionismia". Siedetään rinnakkain monenlaisia opetuksia ja vaietaan monista kysymyksistä.

        Mutta ei! Raamatussa on vain yksi oikea oppi ja totuus. Pyhä Henki opettaa vain yhdellätavalla tänäänkin!

        Sananl.14:12. "Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie".

        Minusta selostamasi ei ole jatkuvasti hokemaasi ekunemiaa, vaan ekumeniaa.


      • Tarkka jätkä kirjoitti:

        Minusta selostamasi ei ole jatkuvasti hokemaasi ekunemiaa, vaan ekumeniaa.

        ja ekunemia= yhtä kaikki


    • Vl-perheen isä

      Sen verran haluaisin vielä lisätä, että murrosiässä alapesun merkitys korostuu.

      • Vl-perheen isä

        Tuli vielä mieleen, että lapsivedessähän se ihminen uiskentelee jo ennen syntymäänsä. Mitäpä tuota enempi kastelemaan.


      • Vl-perheen isä kirjoitti:

        Tuli vielä mieleen, että lapsivedessähän se ihminen uiskentelee jo ennen syntymäänsä. Mitäpä tuota enempi kastelemaan.

        halveksit Jumalan asetusta ja säätämystä!


    • lapsikaste?

      Muistaakseni Weha olet eronnut kirkosta!

      Aiotko liittyä takaisin kirkkoon, kun saat lapsia?

      Tuntuu oudolta että puolustat lapsikastetta, vaikka et kuulu kirkkoon!

      • kyllä seurakuntaani,eli Vanhoillislestadiolaisiin. Se riittää, ja kuulumiseni on ennenmuuta hengellistä kuulumista.


      • Jumala antaa
        weha kirjoitti:

        kyllä seurakuntaani,eli Vanhoillislestadiolaisiin. Se riittää, ja kuulumiseni on ennenmuuta hengellistä kuulumista.

        teille lestadiolaisille syntisiä lapsia, kun meidän
        muiden lapset ovat Herrana lahjoja ja Hänen lahjansa
        ovat pyhiä?

        Meille Jumala ei anna syntiä lahjaksi!


      • mitä kirjoittelet!
        weha kirjoitti:

        kyllä seurakuntaani,eli Vanhoillislestadiolaisiin. Se riittää, ja kuulumiseni on ennenmuuta hengellistä kuulumista.

        "kyllä seurakuntaani,eli Vanhoillislestadiolaisiin."

        Eihän SRK:lla ole oikeutta kastaa vauvoja ILMAN EV.
        LUT. KIRKON suostumusta!!!!!!

        Mikä se sellainen seurakunta sitten on, jota kirkko
        määrää??????

        Pitikö alkuseurakunnan pyytää lupaa juutalaiselta seurakunnalta voidakseen kastaa uskoontulleet?


    • Kasteessa kastuu

      Onpa hyödylistä miettiä tuollaisia asioita, joihin ei voi mitään vaikuttaa.

      • Tämä on oman seurakuntani opetus!!! Kyllä se silloin vaikuttaa!!!


      • Luen uteliaisuudesta
        weha kirjoitti:

        Tämä on oman seurakuntani opetus!!! Kyllä se silloin vaikuttaa!!!

        Vai vaikuttaa keskustelumme siihen, onko lapsi syntinen vai ei. Jopas sulla on opit!


      • Luen uteliaisuudesta kirjoitti:

        Vai vaikuttaa keskustelumme siihen, onko lapsi syntinen vai ei. Jopas sulla on opit!

        seurakuntani opettaa...tottahan se silloin vaikuttaa, niin kirkossa, kuin sen ulkopuolella.


      • Korostaa seurakunnan oppia
        weha kirjoitti:

        seurakuntani opettaa...tottahan se silloin vaikuttaa, niin kirkossa, kuin sen ulkopuolella.

        Hän yrittää viestittää sillä jotain? Avunhuuto kenties?


      • ei voi pelastua
        Korostaa seurakunnan oppia kirjoitti:

        Hän yrittää viestittää sillä jotain? Avunhuuto kenties?

        ilman SRK:n suostumusta!!!!

        Todella pimeää.


      • ei voi pelastua kirjoitti:

        ilman SRK:n suostumusta!!!!

        Todella pimeää.

        missäs niin olen sanonut? Ilmanmuuta elävää uskoa, on muuallakin, ihan katollisen kirkon sisälläkin.

        Pyhä Henki, on rakkauden Henki ja kokoaa omansa aina yhteen. Yhdellä paikkakunnalla, on vain yksi Jumalan lasten joukko.


      • ompas oppi taas
        weha kirjoitti:

        missäs niin olen sanonut? Ilmanmuuta elävää uskoa, on muuallakin, ihan katollisen kirkon sisälläkin.

        Pyhä Henki, on rakkauden Henki ja kokoaa omansa aina yhteen. Yhdellä paikkakunnalla, on vain yksi Jumalan lasten joukko.

        muuttunut!!!!!

        Oliko tuo vitsi?

        "Ilmanmuuta elävää uskoa, on muuallakin, ihan katollisen kirkon sisälläkin".

        Miten te kokoonnuutte yhdessä katolisen kirkon kanssa??????

        Menettekö te katoliseen kirkkoon tai tuleeko paavi
        Rauhanyhdistykselle?????


      • ompas oppi taas kirjoitti:

        muuttunut!!!!!

        Oliko tuo vitsi?

        "Ilmanmuuta elävää uskoa, on muuallakin, ihan katollisen kirkon sisälläkin".

        Miten te kokoonnuutte yhdessä katolisen kirkon kanssa??????

        Menettekö te katoliseen kirkkoon tai tuleeko paavi
        Rauhanyhdistykselle?????

        tämä usko ole nimestä kiinni, vaan LLL oli "vain" herätyksen tuoja. On kysymys siis samanlaisesta uskosta.


      • SRK:n arvovaltaa!
        weha kirjoitti:

        tämä usko ole nimestä kiinni, vaan LLL oli "vain" herätyksen tuoja. On kysymys siis samanlaisesta uskosta.

        Kyllä äitisiionissa päätetään, kuka on kelvollinen
        taivaaseen!

        Eihän katolosessa kirkossa ole vl-läisiä, jotka
        ainoastaan pystyvät antamaan synninpäästön.

        Nyt kyllä joudut hoitokokoukseen!


      • Isossa teltassa ja
        weha kirjoitti:

        tämä usko ole nimestä kiinni, vaan LLL oli "vain" herätyksen tuoja. On kysymys siis samanlaisesta uskosta.

        Puhujaveli saarnasi väkevästi " tässä ainoassa oikeassa uskossa" ei saarnannut mitään katollilaisista.
        Taitaa olla mun et olet weha todellisuudessa eriseuran rakentaja siionin sisällä.
        Eriseuraiset erotetaan aina muist se.


      • näitä sammakoita,
        Isossa teltassa ja kirjoitti:

        Puhujaveli saarnasi väkevästi " tässä ainoassa oikeassa uskossa" ei saarnannut mitään katollilaisista.
        Taitaa olla mun et olet weha todellisuudessa eriseuran rakentaja siionin sisällä.
        Eriseuraiset erotetaan aina muist se.

        kun hän yrittää epätoivoisesti puolustaa vl-harhaoppia.
        Hänen vahvimpia puoliaan ei ole ajatteleminen vaan
        toisten kirjoitusten plagiointi!

        Kauankohan SRK sietää tuollaista nousukasta?


    • taas aloituksen

      samasta aiheesta, josta sait nenillesi pari sivua
      aikaisemmin???
      Poistuiy palstalta, kun jäiy tappiolle!

      Vositkohan jo vastata siellä esitettyyn kysy-
      mykseen, joka koski sitä, millä tavalla apostolit
      toteuttivat lähetyskyä.

      Mietippäs Weha joskus, miten apostolit toteuttivat lähetyskäskyä.
      Kastoivatko he kaikki kansat vai kastoivatko he ainoastaan ne, jotka ottivat sanan vastaan,
      vrt Ap 8:12.

      Kastettiinko tuossa kaikki Samarian asukkaat, vauvasta vaariin vaiko ainoastaan ne, jotka uskoivat
      Filippusta???

      Uskallatko vastata rehellisesti?

      • kastoivat lähetystyössä ne, jotka sanoivat ottavansa sanan vastaan, sekä heidän lapsensa:

        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne on tämä lupaus annettu, ja kaikille, jotka taampana ovat, kutka ikänä Herra meidän Jumalamme kutsuu.


      • lukemaasi. Tuossa
        weha kirjoitti:

        kastoivat lähetystyössä ne, jotka sanoivat ottavansa sanan vastaan, sekä heidän lapsensa:

        39. Sillä teille ja teidän lapsillenne on tämä lupaus annettu, ja kaikille, jotka taampana ovat, kutka ikänä Herra meidän Jumalamme kutsuu.

        Ap 8:12 sanotaan:
        Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen
        Kristuksen nimestä, he ottivat kasteen SEKÄ MIEHET, ETTÄ NAISET."

        Oletko todella noin tollo, että et tajua mitään?

        Taas VÄÄRENNÄT tuon Ap 2:39.
        Lupaus koski Pyhää-Henkeä, eikä kastetta!
        Onko sinulla ollenkaan omaatuntoa?


      • lukemaasi. Tuossa kirjoitti:

        Ap 8:12 sanotaan:
        Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen
        Kristuksen nimestä, he ottivat kasteen SEKÄ MIEHET, ETTÄ NAISET."

        Oletko todella noin tollo, että et tajua mitään?

        Taas VÄÄRENNÄT tuon Ap 2:39.
        Lupaus koski Pyhää-Henkeä, eikä kastetta!
        Onko sinulla ollenkaan omaatuntoa?

        Tottakai, lähetystyössä ihmiset uskoivat ja ottivat sanan vastaan. Tämä on tietysti yksin Jumalan teko.

        Pätevät lapsikaste perustelut on toisaalla Raamattua, mutta enennmuuta se tulee kirkaasta vanhurskauttamisopista.

        Kun Jeesus opettaa ns. lasten evankeliumeissa, kuinka pienet lapset ja imeväiset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, niin silloin he uskovat. Muuten ei voi kuulua Jumalan valtakuntaan.


      • Et tajua selvää
        weha kirjoitti:

        Tottakai, lähetystyössä ihmiset uskoivat ja ottivat sanan vastaan. Tämä on tietysti yksin Jumalan teko.

        Pätevät lapsikaste perustelut on toisaalla Raamattua, mutta enennmuuta se tulee kirkaasta vanhurskauttamisopista.

        Kun Jeesus opettaa ns. lasten evankeliumeissa, kuinka pienet lapset ja imeväiset kuuluvat Jumalan valtakuntaan, niin silloin he uskovat. Muuten ei voi kuulua Jumalan valtakuntaan.

        Raamatunkohtaa.
        Tuossa ei puhuta vauvakasteesta mitään etkä ole löytänyt vielä yhtään selvää kohtaa Raamatusta, mis-
        sä puhuttaisiin vauvakasteesta.

        Eipä sillä, eivät sinua viisaammatkaan ole sitä löytäneet!


      • Et tajua selvää kirjoitti:

        Raamatunkohtaa.
        Tuossa ei puhuta vauvakasteesta mitään etkä ole löytänyt vielä yhtään selvää kohtaa Raamatusta, mis-
        sä puhuttaisiin vauvakasteesta.

        Eipä sillä, eivät sinua viisaammatkaan ole sitä löytäneet!

        puhutaa siitä kuinka lapset ovat Jumalan valtakunnassa ja he uskovat.

        Uskovalle ja Jumalan lapselle kuuluu siis myös kaste.


      • luterilaisesta opista.
        weha kirjoitti:

        puhutaa siitä kuinka lapset ovat Jumalan valtakunnassa ja he uskovat.

        Uskovalle ja Jumalan lapselle kuuluu siis myös kaste.

        Lutherhan sanoo, että vauvat ovat perisynnin turmelemia
        ja siksi heidät pitää kastaa.

        Missä kohtaa Raamatussa sanotaan, että pitää kastaa
        väkisin, ilman kastettavan suostumusta?

        Minun Raamatussani sanotaan: Antakaa kastaa itsenne!!! Ap 2:38.
        Ei kehoiteta hakemaan vauvoja kastettavaksi!


    • Parhain päin

      Weha miksi olet lähtenyt yhden miehen sotaan Kotimaan palstoille? Ei se ole tarpeellista uskovaiselle. Tullut jo paljon väärinkäsityksiä ja kun uskovaiset papit joutuvat selittelemään toimintaasi ja käsityksiäsi. "Parhain päin."

      • Olen kirjoitellut ja maininnutkin siellä, että kirjoitan vain omissa nimissäni, en seurakunnan nimissä ja ne ovat vai minun käsityksiäni.

        Tuskimpa minun toimintaani tarvitsee kenenkään puolustaa...


      • kirjoitella eri
        weha kirjoitti:

        Olen kirjoitellut ja maininnutkin siellä, että kirjoitan vain omissa nimissäni, en seurakunnan nimissä ja ne ovat vai minun käsityksiäni.

        Tuskimpa minun toimintaani tarvitsee kenenkään puolustaa...

        palstoilla, niin paljastuu hyvin SRK:n nurin-
        kurinen ka omahyväinen oppi.
        Eihän kukaan tiedä muutoin, miten kauas SRK on
        loitonnut pois Raamatun selvästä opista!


      • Ajaudut aina umpikujaan Weha
        weha kirjoitti:

        Olen kirjoitellut ja maininnutkin siellä, että kirjoitan vain omissa nimissäni, en seurakunnan nimissä ja ne ovat vai minun käsityksiäni.

        Tuskimpa minun toimintaani tarvitsee kenenkään puolustaa...

        roskaksi yksimielisen opin. Olet monta kertaa sanonut, että Pyhä Henki opettaa vain yhdellä tavalal ja vain yhdessä oikeassa opissa pelastutaan.

        Siis joko sinä tai sinun tekemisiäsi vaivautuneena selittävät vl-papit on väärässä - tai te kaikki.


      • Ajaudut aina umpikujaan Weha kirjoitti:

        roskaksi yksimielisen opin. Olet monta kertaa sanonut, että Pyhä Henki opettaa vain yhdellä tavalal ja vain yhdessä oikeassa opissa pelastutaan.

        Siis joko sinä tai sinun tekemisiäsi vaivautuneena selittävät vl-papit on väärässä - tai te kaikki.

        Mitä kukaan nyt yhden ihmisen kirjoituksista piittaa...jos niin olisi, voivathan sanoa, että olen väärín ymmärtänyt!


      • ihminen kuvittelee
        weha kirjoitti:

        Mitä kukaan nyt yhden ihmisen kirjoituksista piittaa...jos niin olisi, voivathan sanoa, että olen väärín ymmärtänyt!

        olevansa joku suuri Raamatuntuntija ja opettaja!!!!

        Eihän sinun kirjoituksiasi kukaan otakkaan todesta, mutta mikä ilo on siinä, että jatkuvasti nolaat itsesi?
        Kuvitteletko saavasi paremman palkan, kun jatku-
        vasti joudut toisten hampaisiin?


    • ymmärtää olla

      vaiti:
      "Tyhmäkin käy viisaasta, jos osaa olla vaiti."
      San 17:28

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      121
      1589
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      99
      1171
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      200
      1066
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      6
      976
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      861
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      793
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      774
    8. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      753
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      44
      750
    10. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      51
      741
    Aihe