Onnistuuko yksin

verkon pitäminen

talvella? Meinaan jos yksin pitäis verkkoja niin pitäis vissiin olla pitkä naru mikä yltäis verkkoavannolle takaisin. Saisi itse vedettyä verkon veden alle samalla kun katsoo, että ei sotkeennu. Toimiiko käytännössä vai katkeaako naru toisen avannon reunaan?

6

1767

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LongJööri

      mutta on vähän hankalaa, jos on paljon lunta.Toisessa avannossa olisi hyvä olla joku "laite" minkä avulla naru kulkee hyvin eikä hankaa jään reunaan.Mietippä minkälainen se voisi olla. Itse rakensi kahdesta 90 asteen muovikäyrästä ja u-putkesta ns.laitteen. Hyvin toimi.Märkä naru vaan kerää lunta ja jäätyy pakkasella. Mutta onnistuu 100 varmasti!

      • "suunnittelija"

        Olen itsekkin ajatellut rakentaa 75mm vesijohtoputkesta laitteen , jossa olisi ala- sekä yläpäässä nailon rulla. Samanlainen rulla kuin tuhjä ompelukone lankarulla , josta naru tulisi keskeltä . Ja vielä laakeroida sen , mutta miten lie jäätyykö rulla märästä uittonarusta lopettaen pyörimisensä ?


    • mainiosti

      Itse olen aina onnistunut yksin. Käytän kelluvaa muovinarua, paksuus muistaakseni 3,5 - 4,5 mm. Ei katkea hangatessaan jään reunaan, eikä todellakaan kerää lunta tai jäädy, mitenkä voisikaan kun ei kerää vettä kun on kelluva (no joo, vähän jäykistyy alle 20 asteen pakkasessa, mutta niin vähän ettei käsittelyä haittaa). Vetolujuus on aivan riittävä 60 m:n verkolle, jopa 120 menisi. Jäällä oleva lumi ei ole koskaan hommaa hidastanut, naru on sen verran liukasta, että liikkuu hyvin. Vähän saattaa lumeen tehdä uraa, mutta entä sitten? Avannon reunalta n. metrin-kahden matkalta lumikerrosta ohuemmaksi niin hyvin menee.

      Kaikenlaisten härveleiden rakentelu on kyllä mukavaa... Itse ajattelin seuraavaksi satsata sellaisen härvelin tekemiseen jolla narua voisi veivata suoraan kelalle kyykkysillään avannon reunalla (muovinaru ei kyllä herkästi itsekseen solmuun mene, mutta olisi kuitenkin helpompaa vetää kelalta ulos ja takaisin kelalle kuin molemmin käsin nykiä ja kääriä takaisin kiepille = kierteelle).

      • lewis

        Ostin narukelan suoraan kauppiaalta.Kela on tarkoitettu alunperin vesiletkulle. Siihen sitten kelaamaan narua avannonreunalta, ainut miinus metalliset kelan jalat turhan liukkaat paljaalla jäällä.Olen laittanut narua 150m käänsin narun tälle kalakaudelle(2009)eli kaikki naru pois ja pintanaru pohjalle ja jne.


      • Mainiosti
        lewis kirjoitti:

        Ostin narukelan suoraan kauppiaalta.Kela on tarkoitettu alunperin vesiletkulle. Siihen sitten kelaamaan narua avannonreunalta, ainut miinus metalliset kelan jalat turhan liukkaat paljaalla jäällä.Olen laittanut narua 150m käänsin narun tälle kalakaudelle(2009)eli kaikki naru pois ja pintanaru pohjalle ja jne.

        Tuota aloin minäkin mietiskellä kirjoitettuani. Biltema ainakin myy jopa kahta mallia, alle 20 € muistaakseni.


      • Kyllä
        Mainiosti kirjoitti:

        Tuota aloin minäkin mietiskellä kirjoitettuani. Biltema ainakin myy jopa kahta mallia, alle 20 € muistaakseni.

        onnistuu potkaset verkon avantoon ja menet naruavannolta vetämään.Saattaahan sinne joku sotku jäädä mutta nostaessa oiot verkon hyvin ei ole ongelmia.Tulee verkko myös avannon laidalta yhtä hyvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3852
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      119
      1514
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      272
      1358
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1319
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1204
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      57
      1001
    Aihe