Kutsunnat 2009?

Ihmettelijä......

Heips!

Kutsunnat edessä vuonna 2009. Mitä ne siis ovat ja mitä niissä tehdään? Milloin kirje tulee, entä milloin siihen pitäisi vastata?

6

4930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • http://www.mil.fi/varusmies...
    • hänrikki

      tuli se valtionkirje huhtikuussa, eli syntymäpäivieni aikoihin. Syksyllä ne on.
      Ihan kivastihan se päivä siellä meni, katottiin propaganda filmiä ja syötiin hernekeittoa. Kalju yliluutnantti kertoili vitseja, jotka olivat oikeasti jopa hauskoja;)Lääkärintarkistuskin oli siellä enään vain kysely.. Kyseli että "osaatko ulos täältä ilman rillejä?" vastasin joo, ja A komeilee paperissa. Ennakkotarkastus aika pitää mahdollisimman pian tilata, kun saat kirjekuoren kotiisi.

    • Jeti

      Lähinnä kerrot toiveistasi missä haluat palvella mikä on elämäntilanteesi (työn ja opiskelujen osalta).
      Voit niiden pohjalta esittää toiveita esim palvelukseenastumis ajankohdan osalta.Kuten myös palveluspaikan ,koulutushaaran osalta tai haluatko aseettomaan palvelukseen. vai ehkä sivariksi (yök en suosittele).Tärkein selvitystyö tehdään kutsunlääkärintarkastuksessa ennen kutsuntoja johon on syytä varata aika hyvissä ajoin tosin omana aikanani sekin oli varattu kunnan terveyskeskukseen meidän puolestamme.Itse tilaisuudessa ei sitten tehdä muutakuin p2 koe se jossa kysytään haluaisitko olla puutarhuri.sen jälkeen ei ole muutakuin odottelua ja aikanaan vuorollasi kävelet kutsuntalautakunnan eteen ja kerrot viestin alussa mainitut asiat.Kutsuntoihin ei tule haastetta joten siihen kirjeeseen jonka tulet saamaan kaiketi maaliskuussa ei tarvitse mitään vastata siinä vain ilmoitetaan tapahtuman ajankohta eikä paljon muuta.

    • spiritofharmony

      Elikkä haluaisin vielä täsmentää yllä olevan kertomiin juttuihin.

      Oikeastaan kutsunnat on sellainen puolustusvoimien järjestämä aivopesutapahtuma. Täyttä pelleilyä. Siellä istutetaan huoneeseen kuuntelemaan siitä kuinka vapaa Suomi vaatii miehiä (ja miksei naisiakin) puolustamaan maan kunniaa ja itsenäisyyttä. Ja sitten, kun ihmisiä kutsutaan sinne huoneisiin niin muut joko syövät tai istuvat tuijottelemassa armeijaan liittyviä videoita. Ihan niin kuin yritetään luoda kuva, että tämä on jees, ihmisten tappaminen on oikein. Ja jos se ei riitä näytetään vielä historiallisia videoita yrittäen aivopestä kaikki nilkit isänmaallisiksi.

      Näin minä käsitin omat kutsuntani.

      Ja sivarista sekä muista vaihtoehdoista kerrotaan hyvin vähän. VOit olla sellainen tavis tai patriootti ja hakea armeijaan tai sitten täyttää lapun ja hakea sivariin. Sivari kestää vuoden, mikä on se huonompi homma siinä ja toisaalta ei ole takuita, ettet sodassa joudu etulinjaan....

      Sitten on myös nämä mistä armeija ei halua puhua, elikkä maanpako, mutta silloin kuitenkin pääset vasta 30v tulemaan takaisin. Sitten on totaalikieltäytyminen.

      Totaalikieltäytyminen toimii niin, että kieltäydyt joko kutsuntatilaisuudessa tai kun armeijaan olet hakenut, jolloinka syyllistyt sotarikokseen tai sitten lähetät avoin muotoisen kirjeen siviilipalveluskeskukselle sinne haettuasi, jossa kieltäydyt sivarista. Tällöin syyllistyt siviilipalvelusrikokseen. Molemmissa tapauksissa poliisit tulevat hakemaan jossain vaiheessa kotoa tai jos haluaa nopeuttaa marssii kyttälaitokselle ja antaa itsensä ilmi. Sitten jäät vapaana miehenä odottamaan oikeudenkäyntiä, jota voi myös nopeuttaa, siihen menee puoli vuotta vissiin.

      Sitten oikeudenkäynnissä kieltäydyt ja sinut tuomitaan vankilaan, koska et halua tappaa näiden isänmaallisten rinnalla ja vankilaa saat puolet jäljellä olevasta palvelusajastasi. Eli jos olet jo suorittanut sivaria tai armeijaa kuukauden niin vietät vankilassa 5,5kk. Muutoin se on 6kk. Yleensä sekin hoituu avovankilatyypillä, elikkä voit käydä töissä tai opiskella, mutta sitten kaikki muu aika vietetään vankilassa.
      MERKINTÄÄ EI TOTAALIKIELTÄYTYMISESTÄ RIKOSREKISTERIIN TULE! Ainoastaan Suojeluspoliisi tekee merkinnän, elikkä jos haet ammatteihin joihin vaaditaan luottamuslause voi olla hankala saada silloin töitä (näihinkin vissiin liittyy poliisit jne).

      Siinä selvennystä. Mutta kutsuntoja EI KANNATA jättää käymättä! Vaikka kuinka vihaisit koko asepalvelusjärjestelmää mene silti kutsuntoihin. Muuten tulee sakkoja! Ja lopulta tulvat mustalla maijalla kotoa hakemaan. ;D

      SUosittelen totaalia jos todellakin vastustat kaikkia periaatteita. Sivarikin on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos löydät itseäsi kiinnostavaa hommaa. Ja se, että työnantajat arvostavat armeijaa yli kaiken on huono homma, sillä armeijassa vain leikitään sotaa ja muka kasvtenaa miehiksi (sellaisiksi kuin valtio haluaa, oma ajattelu kielletty), sivarissa taas tehdään OIKEITA TÖITÄ. Ja kriisissä sivareista on tarvetta, sillä eivät naiset täällä kaikkea jaksa tehdä. Herrasmiehet jäävät tänne naisia auttamaan, kun muut lähtevät tykinruoaksi. ;)

      • omalla kyydillä

        kun pääsee ilmaiseksikin :D

        Itse pääsin valtion kyydillä vajaat 100km kutsuntapaikalle, kun en muistanut mennä. Hakivat maijalla, eivätkä pistäneet edes rautoihin, vaikka hieman sitä ehkä toivoinkin. Ajoivat muuten lujaa. :D Edessä kulkeneet autot hidastuivat silmissä.
        Toisin kuin monet luulivat, unohtamisesta en saanut edes sakkoja. :)


      • Tuleva alokas

        Sitä on jouduttu siviilipalveluspropagandan aivopesemäksi. Sitten vielä kehdataan sanoa, että ajattelee itsenäisesti. HERÄÄ JO ;)


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe