5 vuotiaan univaikeudet?

muita???

Onko tietoa miksi 5v ja 8kk ikäinen tyttöni ei suostu enää menemään nukkumaan? Olen kysellyt häneltä ja tyttö vaan sanoo että ei väsytä (mutta selvästi väsyttää) näkee kun neiti "taistelee" unea vasten! Aina kun meinaa uni tulla niin neiti "säpsähtää" ja avaa silmät?? Pitääköhän ottaa yhteyttä lääkäriin?

6

2533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pimeää

      tai onko nähnyt pahoja unia? Katsooko illalla liian lähelle nukkumaan meno aikaa telkkaa?? Telkkari ainaki voi tehdä unesta rauhatonta, ku aivit käy vielä ylikierroksilla, aivot vielä käsittelee niitä telkasta tulleita asioita. Monesti 5 vuotiaat pelkää hieman pimeää, jos siitä kyse, voit laittaa pienen yölampun päälle.

    • univaikeuksia

      Meillä myös tyttö alkanut viimeisen reilun kuukauden aikana taistella nukkumisten kanssa. Ei suostu käymään yksin nukkumaan, heräilee yöllä kesken unien. Tyttö käynyt aikaisemmin koko ikänsä hyvin nukkumaan. Usein sanoo illalla ettei uskalla nukkua yksin huoneessaan, sekä että pelkäävänsä muiden nukahtavan ja hänen olevan yksin hereillä. Liekö ikävaiheeseen liittyvä juttu, meillä myös elämän tilanteen muutos (äidin uusi mies ystävä, tyttö ei ole juurikaan joutunut jakamaan äitiä aikaisemmin elämänsä aikana). Varmaan tuon ikäisen unetkin voivat olla aika pelottavia, mielikuvitus aika vilkasta. Tytön kanssa juttelu päiväs aikaan voisi auttaa, tätä itse koitettu. Yövalosta ei meillä ole tuntunut olevan mitään apua. Tuskin vielä lääkäriä tarvitaa, määrätietoisuutta ja ymmärrystä vain. Tyttö siis 5v9kk.

      • meilläkin

        poika 6 v. nyt mutta alkoi 5-vuotiaana .Ei uskalla nukkua yksin .Ei myöskään olla yksin toisessa huoneessa .Pelkää mörköjä .Toivottavasti ikään kuuluva juttu joka loppuu aikanaan .


      • ikään
        meilläkin kirjoitti:

        poika 6 v. nyt mutta alkoi 5-vuotiaana .Ei uskalla nukkua yksin .Ei myöskään olla yksin toisessa huoneessa .Pelkää mörköjä .Toivottavasti ikään kuuluva juttu joka loppuu aikanaan .

        Ja menee ohi.
        Muista kuitenkin,ettet lähde lapsen pelkoon mukaan !

        Tietysti viereen saa ja täytyykin tulla nukkumaan jos pelottaa, mutta vaihtoehtona on olla hetki lapsen vieressä ja kertoa että tulet sitten hetkenpäästä katsomaan.
        Jätä yövalo päälle.

        Tuossa iässä noita on usein / alkavat painajaiset ja pelot "möröistä". Lempeä määrätietoisuus auttaa lasta ymmärtämään aiheettomat pelot. Ja unet - painajaiset joita jokainen näkee. (itsekkin muistan selvästi ensimmäiset painajaiseni vaikka olin vain 4v...ja nyt 30v)

        Meillä oli myös yöllisiä kauhukohtauksia... (lapsi itkee ja huutaa äitiä silmät auki katsellen seinään ja hokien " Äiti ota se pois , ota se pois..." )
        Aamulla ei kuitenkaan muitanut mitään.
        Onneksi nuokin ovat loppuneet. (8v nyt)

        Eli kyllä lapsi nukkuu kun ilmoitat vain, että nyt nukutaan ja olet aivan lähellä... =)


      • satumar

        Meillä samanikäinen tyttö ja heräilee silloin tällöin öisin itkien pahoihin uniin ja siihen että pelottaa eli ilmeisesti kuuluu ikään. 8-vuotias isosisko taas saattaa herätä yöllä kolmelta eikä saa unta kuin vasta tunnin puolentoista päästä. Kumpikaan ei katso illalla televisiota tms. Kakkosen lastenohjelmien jälkeen ja iltarutiinit on olleet samat koko ajan.


    • vaihe...

      Poikamme on nyt kylläkin vähän nuorempi, 3 ja puoli vuotias. Aluksi hänkin vain sanoi ettei väsytä kunnes keksimme että yksin jäämiseen liittyy jotakin pelkoja. Pojalla on vilkas mielikuvitus, joten varmasti sillä asian kanssa jotain tekemistä...
      Mielenkiintoista olisi kuulla mitkä keinot ovat vastaavanlaisessa tilanteessa auttaneet? Nyt olemme kuukauden jaksaneet näitä univaikeuksia. Lapsi nukahtaa useimmiten vasta kun joku tulee samaan huoneeseen nukkumaan, ei vain riitä että on vieressä. Jaksaa kyllä odottaa (ei kylläkään kiltisti omassa sängyssään) aina yhteentoista asti mikä on kyllä ihan liian myöhä kun seuraavana aamuna on aikainen herätys...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe