Mokkula?!

aloitteleva

Muutinpa tuossa uuteen asuntoon, ja ylläri, talo olikin antennitalous. Nyt nettiliittymää mietiskelin, ja aattelin Elisan mokkulaa. Onko sellainen nettiliitymä hyvä, tuleeko probleemeja? Entä onko muita vinkkejä nettiliittymäksi?

11

1472

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • suosista vaan kunnon

   adsl.

  • Ota selvää Elisalta katealueesta ja jos mahdollista etsi käsiisi joku niiden vanha asiakas kyseiseltä alueelta.
   Jos sinulle riittä 1 M yhteys niin voi olla että saat tyydyttävän palvelun, nopeammasta on turha haaveillakaan useimmissa osissa maata.
   Itse olen ollut tuollaisen 1M yhteyden varassa jo ½ vuotta ja esmes nyt pelaa hyvin mutta ei ole aina pelannut. Asustan niin kaukana varsinaisesta kuuluvuusalueesta että tarvitsen ulkoisen antennin; siitäkin voi päätellä että otin tämän omalla vastuullani :s

   Yritän kertoa sitä että tässä tarvitaan vähän sellaista pioneerihenkeä tässä vaiheessa, mutta kaikkihan nämä yhteydet ovat kehityymään päin :)

  • ja on...

   paljon halvempi kuin esim. sonera. Toimii hyvin ainakin widowsissa ja linuxissa vielä paremmin.

   • Mokkuloija

    Ei voi kehua. Omituisinta on, että yhteys kyllä näyttää muodostuvan, mutta netti aukeaa tai ei ihan miten sattuu. Ei väliä käyttääkö windowsissa vaiko linuxissa. Ja netin ollessa päälläkin saattaa lakata ihan yhtäkkiä pelittämästä,vaikka siis yhteys on ohjelman mukaan päällä.


  • nyt pelkkä Mokkula

   Oli Sauniksen mokkula ja Elisan ADSL.
   Otin ton Sauniksen mokkulan viime keväänä ihan kokeeksi ja tolla 9,80/kk kun nopeutta kuulemma voit nostaa pelkällä soitolla lisää jos tarvii.
   Ja sanoin irti ADSL-modeemin.

   http://saunalahti.fi/gsm/gsmdatapaketti.php

   Sama on kumman ottaa Elisan tai Saunalahden. Tässä on kuuluvuus kartta josta voit tarkistaa alueesi nopeuden. Yleensä se on jo lähes kaikissa taajamissa riittävän hyvä.

   http://www.elisa.fi/kuuluvuus/

   Minä olen Mokkulaan ihan tyytyväinen ollut.

   • Mokkulalainen

    Vaikka kartta näyttäisi 100 megan nopeutta, jos netti ei pelitä !!


   • ymmärrä?
    Mokkulalainen kirjoitti:

    Vaikka kartta näyttäisi 100 megan nopeutta, jos netti ei pelitä !!

    Mulla pelaa kuin ei mitään. Jos olet jossain tosi puskassa niin sehän on selvä mutta tuolla alueella jonka sävy on punainen se on aina pelannut vaikka olenkin paljon vaunulla ollut monissa paikoissa.


   • pelittää.
    ymmärrä? kirjoitti:

    Mulla pelaa kuin ei mitään. Jos olet jossain tosi puskassa niin sehän on selvä mutta tuolla alueella jonka sävy on punainen se on aina pelannut vaikka olenkin paljon vaunulla ollut monissa paikoissa.

    hienosti.


  • mokkulaa ota!

   Itsellä oli vuosi sitten otettu Elisan mokkula 1 megan nopeudella. Aluksi skulas hyvin, mutta viime keväänä alkoi tökkii todella pahoin. Otin sitten kokeiluun DNA:n 384-nettikaistan, joka pesi Elisan 1 MB:n mokkulayhteyden mennen tullen Viestintäviraston nettimittari-ohjelman mittauksissa. Irtisanoin Elisan ja otin tilalle DNA:n 512-nettikaistan, jonka nopeus on pitkäaikaisten mittausten mukaan n. 500 kbit/s eli lähellä nimellistä. Näistä mokkula-toimijoista DNA:n yhteydet oman kokemukseni mukaan toimivat parhaiten. Tämä Helsingin Pitäjänmäen seudulla.

   • Mokkulalainen

    Minkäslainen soppari sulla oli ? Ne kun tahtoo olla näitä 24 kk:n sopimuksia, niin kuin itsellä, niin ei ehkä ole niin helppo irtisanoa....


   • 24kk:n orjasopimus,
    Mokkulalainen kirjoitti:

    Minkäslainen soppari sulla oli ? Ne kun tahtoo olla näitä 24 kk:n sopimuksia, niin kuin itsellä, niin ei ehkä ole niin helppo irtisanoa....

    vaan mokkula käteisellä ostettu ja siihen Elisan mobiililaajakaistaliittymä, jonka irtisanominen onnistuu ilman mutinoita. Mokkula (Huawei E220) on nykyään päivitetty (niin firmware kuin softakin) DNA:n sivulta ladatuilla softilla ja liittymänä DNA:n Nettikaista-512. Ei siis kytkyä nytkään ja irtisanottavissa helposti. Tosin olen tyytyväinen tähän nykyiseen, toimii niinkuin oletinkin eikä sopimuksen irtisanomiseen ole tarvetta (koputan puuta).


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   3013
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1502
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   942
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   903
  5. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   885
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   407
   872
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   747
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   723
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   682
  Aihe