alkuraskaus & Phuket

Nimetön

Onkos kukaan reissannut alkuraskauden aikana? Miten on sujunut?

ollaan lähdössä Phuketiin n. raskausviikoilla 8-10. Matka on kallis ja odotettu eli en halua perua sitä. Jänskättää kuitenkin että miten sujuu...

Onko mitään neuvoja tai kokemuksia antaa? Millainen Phuketin terveydenhuoltosysteemi on? Onko kukaan saanut esim. keskenmenoa ulkomaan matkalla?

Matkavakuutuksen kyllä otan... Mikä olisi paras ja kattavin? Yksi mulla jo on liiton kautta (Ifin) mutta jos joku on paljon parempi niin voisin sen ottaa.

5

1886

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terveydenhuolto huippuluokkaa

      Kysy lääkäriltäsi riskeistä. Kattaako vakuutus keskenmenon? Ota vak.yhtiön paperi(eng) mukaan, jos jotain tapahtuu maksat käteisellä ja suomessa haet rahat pois yhtiöstä.

    • En lähtisi

      Tuohon raskauden vaiheeseen liittyy usein pahoinvointia, lentomatka on pitkä ja sää perillä kuuma ja kostea. Tarvitset myös rokotuksia ja niiden suhde raskauteen on hyvä selvittää.
      Vakuutus on ihan ehdoton ja kyllä ne Ifissä selvittävät, tarvitsetko siihen jotain lisäturvaa. Pääsääntöisesti, jos sairastut matkalla, menet yksityiselle lääkäriasemalle, tai tosihädässä yksityiseen sairaalaan vakuutuskortti mukana.
      Onnea matkaan, sitä tarvitset.

      • terve järki?!?!

        menet ja teet miten oma olo antaa myöten. Raskaus ei ole sairaus ja jos pitää ne neuvolan antamat ohjeet mielessä niin menoksi vain.
        Olen itse ollut malesiassa vkot 10-13 ja hyvin meni. Ihan oli normaali olo kokoajan.
        Ihme vouhotusta...


      • Omark
        terve järki?!?! kirjoitti:

        menet ja teet miten oma olo antaa myöten. Raskaus ei ole sairaus ja jos pitää ne neuvolan antamat ohjeet mielessä niin menoksi vain.
        Olen itse ollut malesiassa vkot 10-13 ja hyvin meni. Ihan oli normaali olo kokoajan.
        Ihme vouhotusta...

        Mielestäni raskaus ei ole sairaus, mutta osoittaa tervettä järkeä pohtia maailman toiselle laidalla matkustamisen etuja ja haittoja tuossa tilanteessa.

        Alkuvaiheen keskenmenoriski on ihan todellinen huomioon otettava asia. Jos ultrassa on nähty elävä sikiö, niin raskauden jatkumisen edellytykset ovat huomattavat. Alkuvaihe on arpapeliä, sikiön elinkykyisyydestä ei voi mennä takuuseen.

        Toinen todellinen asia on erilaisen ympäristön vaatimat rokotukset ja malarianestolääkitykset ym. Yleensähän rokotuksia ei kovin suositella raskaana oleville. Ensimmäiset raskausviikot ovat tärkeitä, silloin kehittyvät sikiön elimet. Infektioiden vaurioittamia lapsia löytyy kehitysvamma-alan laitoksista edelleenkin. Pöpöjä voi saada Suomestakin, mutta lämpimillä leveyksillä niitä on enemmän ja meille vieraita. Jokainen tekee itse omat ratkaisunsa.

        Lähipiiristämme on ihminen käynyt raskaana ollessa ja ilman asianmukaisia rokotuksia ja suojalääkityksiä matkalla, ja kaikki meni hyvin. Toinen ulkomailla asunut perhetuttu sai erittäin vaikeasti vammaisen lapsen raskausaikana sairastetun infektion vuoksi.


    • että sikiö

      on siellä missä pitääkin? Eli ettei kyse ole kohdunulkopuolisesta raskaudesta? Tuulimunasta?

      Ja UÄ voidaan tehdä hyvin varhaisessa vaiheessa, eli jos et vielä ole käynyt niin soittelehan yksityisille lääkäriasemille, pääset nopeasti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe