Riika lapsille talvella

tammikuussa

Olemme lähdössä tammikuun puolessa välissä Riikaan viikonloppulomalla ja kyselen onko siellä lapsille (10 ja 12v. pojat)mitään spesiaalia.
Aikuisille varmaankin riittä kävelyä ja shoplaamista, mutta voitte kuvitella poikien naaman jos mitää muuta ei ole tarjolla.
Entäpä lapsiperheille hyvää hotellia. suosituksia?

Matka kuuluisalla ryanair-lennolla.

10

2154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3 päivän reisulta

      oltiin tia hotellissa tykättiin on ehkä vähän sivussa ( 30min kävely vanhaan kaupunkiin) mutta julkinen liikenne toimivaa ja halpaa 0.5 lvl. pienehkö,perussiisti, rauhallinen hotelli. lasten ohjelmista en osaa sanoa kun ei ollut mukana terkut keskisuomeen jos satutte lukeen tttt. tupakantuska

    • ole mitään

      Valitettavasti siellä ei ole pienille lapsille mitään erityistä tarjolla. Lapsennehan ovat jo aika isoja, joten mitä he oikein kaipaavat ? Luulisin tuon ikäisille jo riittävän saman kuin aikuisille eli vanhojen rakennusten ihailu ja vanhan kaupungin tunnelmasta nauttiminen. Tämä aika vuodesta on ankeaa kaikkialla Pohjois-Euroopassa, joten Riikakaan ei pääse oikeuksiinsa.

      • Riganieki

        Omat lapseni ovat viihtyneet hyvin näissä Riian aktiviteeteissa, vaikka ovatkin suomalaisia. Eihän tämä tietenkään mikään lasten paratiisi ole, mutta kyllä aktiviteetteja löytyy heille melko paljon. Niin, ja riippuu kertojasta, mutta kyllä se vanhan kaupungin historiakin on tehnyt vaikutuksen 4 - 8 vuotiaisiinkin. Ei heitä varmaan kiinnosta miksi joku seinä on goottilaistyylinen, mutta kuninkaat, ritarit, mustapäät, seinään muuratut munkit...
        Onhan niitä kohteita muutenkin: Lidon luistinrata, Spicen Lidon lasten maailma, GoPlanet, Sirkus, Eläintarha (jopa talvella yllättävän ok vaikkei parhaimmillaan), vesipuisto, TV-tornin näköalat. Riippuu itsestä miten lapset viihtyvät. Riiasta löytyy myös ihan aitoja suomalaisia oppaita - ei siis vain suomea puhuvia. Heiltä saa varmasti erittäin kattavasti opastusta ja vinkkejä muutenkin kuin arkkitehtuurin esittelyn osalta, myös muutkin kuin lapset.


    • käydä

      Kannattaa käydä Riian eläintarhassa, luulisi olevan tuonkin ikäisten lasten mieleen. Ja kun kyse on pojista niin nehän tykkää lähes aina pyssyistä, joten sotamuseossa voisi olla heille jotain mielenkiintoista. Ja se on muistaakseni ilmainenkin lämmittelypaikka keskellä talven tuiskuja:)

    • tykkää..

      Maailman suurin hirsitalo (Lido) sijaitsee hieman riian ulkopuolella, mutta sinne pääsee hyvin raitsikalla. Siellä voi syödä hyvin noutopöydästä (maksoi viimeksi 10€) ja lisäksi siellä on kaikenlaista muuta ostettavaa

      • burgolo

        Keksijää tarvitaan, että jotain mielenkiintoista varhaisnuorille Riiassa löytyy. Synkkä ja harmaa pysähtyneisyyden museo koko juttu.


      • aivan....
        burgolo kirjoitti:

        Keksijää tarvitaan, että jotain mielenkiintoista varhaisnuorille Riiassa löytyy. Synkkä ja harmaa pysähtyneisyyden museo koko juttu.

        eli lähtekää ihmeessä. Tämä burgolo ei paikasta ilmeisesti pidä, mutta onneksi on monia muita, jotka osaavat arvostaa paikkaa ja sen "karua kauneutta"
        Se on tosi, että Riika on kesäkaupunki (niinkuin monet muutkin)


    • Karhu-äiti

      eli Livu Akvaparks. Ei nyt ihan kivenheiton päässä, mutta junalla tuonne pääsee helposti ja halvalla. Todennäköisesti parasta mitä tuon ikäiset pojat tietävät: http://www.akvaparks.lv/en/

      • Riika lapsille talvella Kir...

        Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä ja hyvistä ajatuksista siitä mitä siellä tehdään. Matkahan on mallia "vilenit" mutta tärkeintähän on yhdessä oleminen ja uuteen paikkaa tutustuminen. Viihteet ja muuta tulevat sitten vasta toiseksi.


      • Matsonix
        Riika lapsille talvella Kir... kirjoitti:

        Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä ja hyvistä ajatuksista siitä mitä siellä tehdään. Matkahan on mallia "vilenit" mutta tärkeintähän on yhdessä oleminen ja uuteen paikkaa tutustuminen. Viihteet ja muuta tulevat sitten vasta toiseksi.

        Suomalaisvoimin toimiva matkalualan firma Riiassa, varmaan hyviä vinkkejä tarpeen tullen. Kandee zekata http://www.rigatours.net


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2448
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1912
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1383
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1260
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1245
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1171
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1101
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe