labradorinnoutaja ja panta?

petezz

omistan labradorinnoutajan narttu 1v5kk ja kun koitan laittaa pantaa hän lähtee aina pakoon ? mikä avuksi?

13

5070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtoehtoa...

      Joko se ajattelee aina pannan nähdessään, että nyt hitto vie mut laitetaan kiinni ja lähtee pakoon. Jos näin, laita panta päähän ja anna palkkaa, älä ota koiraa muuten kiinni, anna sen olla rauhassa kotona hetki panta päässä. Ota pois ja palkkaa. Toista useasti.

      Voi olla, että panta on huono. Tarkoitan, että se kiristää koiraa, hiertää tms.???

      Jos se muuten vain inhoaa pantaa esim. ulos mentäessä, niin tekisin samoin kun ekassa ehdotuksessa. Useita kertoa panta päähän "turhaan", eli kotioloissa. Palkka aina heti suuhun kun panta on kaulassa. Tai jos koira pitää leikkimisestä, niin aina kun aloitatte leikkimisen, laita ensin panta päähän. Se yhdistää pannan laittamisen äkkiä kivaan leikkiin :-)

      Onnea koulutukseen!

      • mammeli75

        onhan sinulla noutajatalutin? labbiksille suositellaan vain ja ainoastaan noutajatalutinta, joko kuristavaa tai puoli kuristavaa.


    • irrotan remmistä .en tosin ...

      joissa suositellaan pannan poisottamsita.muuten ei pantaa tartte pois ottaa lenkillä ja metsiköissä ulkoittaessa

    • 1 labbis

      Kyllä kai labbiksesi hyvin seuraa ja viereen kutsumalla saat ? pullaa kädessä ja kuin koiran saat vierelle tarjoa makupala samalla kuin koira sitä kädestäsi syö laitat pantaan.Oma kokemus labbiksen opettamisessa on riittävästi makupaloja aina kuin saa koiran oikeen tekemään ja antaa pannankin laittaa.Labbis kyllä helposti "ylioppiikin"katse riittää jatkossa käytä valjaita aina pitemillä lenkeillä

      • ^Lizzie

        Meillä ei ole pannan tai noutajataluttimen kanssa mitään ongelmia koskaan ollut, mutta ainakun olisi valjaiden laitto ja näkeekin ne niin lähtee pakki päällä pitkin asuntoo :D


    • mammeli75

      koska silloin koira luottaa ihmiseen, että kun kutsut koiraasi luokse, palkitse aluksi namilla. ja anna "vapaa" käskyn (tämä harj. tehtävä ehdottomasti esim.metsässä tai muussa paikassa, jossa koirasi voi olla vapaana). tee harjoitusta useampana päivänä ensin ettet ota hihnaa vielä, vaan annat vapaa-käskyn ja palkitse koirasi (omalla tyylilläsi). näin koira saa luottoa sinuun. koska jos vain kutsut koiraasi laittaaksesi koiran hihnaan, niin silloin tekee ns. kiusaa omistajalleen. kun harjoitusta olet aikasi tehnyt, ota hihna mukaan harjoitukseen. niin että kutsut koiran luokse, välllä annat vapaa-käskyn ja välillä otatkin koiran hihnaan, mutta muista aina palkitseminen. ja kun koira antaa laittaa hihnan, palkitset ja lasket taas vapaaksi.
      meillä tämä konsti auttoi.

      • ....

        Koskaan muulloin paitsi metsästäessä koiralla ei saa käyttää noutaja talutinta.


      • kyseljä
        .... kirjoitti:

        Koskaan muulloin paitsi metsästäessä koiralla ei saa käyttää noutaja talutinta.

        Ja kertoisitko vielä mikä laki ja pykälä noutajataluttimen käytön kieltää?


      • ....
        kyseljä kirjoitti:

        Ja kertoisitko vielä mikä laki ja pykälä noutajataluttimen käytön kieltää?

        Järki, mitä mieltä on kuristaa koiraa noutaja taluttimella kun se silmukan tarkoitus on että sen saa nopeasti metsästys tilanteessa vapaaksi.


      • 2x labbis
        .... kirjoitti:

        Järki, mitä mieltä on kuristaa koiraa noutaja taluttimella kun se silmukan tarkoitus on että sen saa nopeasti metsästys tilanteessa vapaaksi.

        Jos koira osaa kulkea taluttimessa vetämättä, eihän se silloin kurista. Kyllä meillä molemmat labbikset kulkevat tuossa noutajataluttimessa, eivätkä vedä itseään tiukalle, ei niitä kurista talutin.
        Tavallista pantaa käytän myös, sekä valjaita.
        Noutajatalutin on kätevä, se on nopea sekä laittaa,- että ottaa pois kaulasta, ollaanpa sitten metsästys,- tai harjoitustilanteissa, kuten ihan hihnalenkilläkin.


      • vitun idiootti
        .... kirjoitti:

        Järki, mitä mieltä on kuristaa koiraa noutaja taluttimella kun se silmukan tarkoitus on että sen saa nopeasti metsästys tilanteessa vapaaksi.

        Kuinka tyhmä olet? Koira ei kuristu noutajataluttimeen!! hox hox!!


      • Anonyymi
        .... kirjoitti:

        Järki, mitä mieltä on kuristaa koiraa noutaja taluttimella kun se silmukan tarkoitus on että sen saa nopeasti metsästys tilanteessa vapaaksi.

        Törkeää pitää koiralla kuristuspantaa eläinrääkkäys kokeile itsellesi


    • Panta on jees

      Meillä pannan laittaminen tarkoittaa aina jotain kivaa, lähdetään lenkille, treeneihin tai jotain muuta aktiviteettiä.... Höpöhöpö-juttuja nuo noutajataluttimien pitää/ei saa käyttää-kommentit.

      Opeta siis koiralle, että panta tarkoittaa aina jotain kivaa. Aloituksesta ei selvinnyt, että missä tilanteessa koira pakoilee pantaa. Sisällä asia lienee helppo opettaa: panta kaulaan ja namia (eikö labbis ole tunnetusti ahne?) tai palkaksi ulosvienti. Ulkona taas (jos koira on oppinut, että pannan pukeminen tarkoittaa "vankeutta") pue panta päälle ihan hupina, ennen pakottavaa tilannetta, ja vapauta koira siitä (saa siis edelleen juosta vapaana, nyt vaan panta kaulassa).

      Esimerkkinä omat koirani olen opettanut niin, että "tule"-käsky tarkoittaa, että koira tulee luokseni ja saa siitä palkan, jonka jälkeen saa taas juosta vapaasti. Jos jostain syystä joudun koiran remmittämään siinä tilanteessa, niin rupean tekemään vaikka tottistreeniä, jolloin koira on ihan "liekeissä", näin koira ei yhdistä tätä remmittämistä mihinkään negatiiviseen asiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6765
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4027
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2045
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe