Nuolee lattiaa, syö ruohoa

nieleskelee

Koira kulkee ympäri kämppää ja nuolee koko lattian ja yskii silloin tällöin. Kun sen käskee istua se näyttäisi nieleskelevän koko ajan. Kun sen päästää ulos alkaa "sairaalloinen" ruohon ja lehtien syönti, ei siis "normaali" sellainen ;). Nuolemisen/Nieleskelyn voi saada loppumaan kun antaa kaverin ahtaa ruohoa puolituntia tai sitten lähtee pitemmälle lenkille ... ei kuitenkaan aina. Onko vastaavia kokemuksia ? Tälle oireet ovat ilmaantuneet silloin tällöin pienestä pitäen. Koira 7v., muuten terve, hyväkuntoinen ja saa hyvin liikuntaa, sekarotuinen. Kiitoksia !

52

31508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anniina

      Koiran ruuansulatus mekanismi on syy tuohon laiduntamis vimmaan.Ne voivat myos "imuroida" tähän tarkoitukseen pölyä , hiuksia, karvoja .
      Tähän voisi auttaa kasvisten lisääminen koiran jokapäiväiseksi ruokavalioksi.
      Omat koirani "paranivat" laiduntamisvimmasta kiinankaalia ja porkkanaa syömällä päivittäin.
      Laidunnusta tehdään enää hyvin harvoin.

      Voisi olla ihan hyvä poiketa eläinlääkärillä , ja kertoa ongelmasta.Siellä tähän saa hyvät neuvot ja ohjeet.
      Jos ei halua varsinaista ajanvarausta koiralleen ,voisi kipaista eläinlääkärin vastaanotolle hakemaan ilmaisia esitteitä , jossa kerrotaan koiran ruuansultuksesta ym. muusta tähän liittyvästä toiminnasta. Ainakin minun kayttämisissäni eläinlääkäreissä on useitakin asiaan liittyvää informaatiota oireiluista ja avusta mitä niihin on saatavilla.
      Parhaan tuloksen saa etsimällä tiedot ja kokeilemalla omalle koiralle sopivimman vaihtoehdon niistä.

      • OK.

        Kiitoksia neuvoista vaan. Rokotusten yhteydessä on parilta lekurilta kyselty, mutta ongelma heidän tietojen mukaan on epäilty olevan lähinnä jotain psyykkistä. Yritämme lisätä vihreää tavaraa ruokaan, porkkanaa se on saanutkin jonkun verran viikoittain.


      • diagnoosi
        OK. kirjoitti:

        Kiitoksia neuvoista vaan. Rokotusten yhteydessä on parilta lekurilta kyselty, mutta ongelma heidän tietojen mukaan on epäilty olevan lähinnä jotain psyykkistä. Yritämme lisätä vihreää tavaraa ruokaan, porkkanaa se on saanutkin jonkun verran viikoittain.

        Kyseinen käytös on erittäin yleinen nielutulehduksen tai kroonisen nieluärsytyksen oire.Tulehduksessa koira voi myös olla vaisu ja huono syömään, kroonisessa muodossa oireet lievemmät;kakomista,yskää,nieleskelyä,lumen/ruohon syöntiä.Kroonisessa muodossa usein jo pentuiässä alkava (kodin rikkominen,mattojen ym. syöntiä sekä aiemm. oireet).Kaulan imurauhaset suurentuneet.Eläinlääkärit eivät useinkaan jostain syystä osaa tunnistaa oireita.Pyydä nielun tähystystä.Vain harvoin em. oireiden taustalla on vika ruoansulatuselimistössä.Tarvittaessa voit viedä koirasi asiantuntevalle eläinhomeopaatille,jolta myös saat apua etenkin kroonisissa tapauksissa. :)


      • jälleen
        diagnoosi kirjoitti:

        Kyseinen käytös on erittäin yleinen nielutulehduksen tai kroonisen nieluärsytyksen oire.Tulehduksessa koira voi myös olla vaisu ja huono syömään, kroonisessa muodossa oireet lievemmät;kakomista,yskää,nieleskelyä,lumen/ruohon syöntiä.Kroonisessa muodossa usein jo pentuiässä alkava (kodin rikkominen,mattojen ym. syöntiä sekä aiemm. oireet).Kaulan imurauhaset suurentuneet.Eläinlääkärit eivät useinkaan jostain syystä osaa tunnistaa oireita.Pyydä nielun tähystystä.Vain harvoin em. oireiden taustalla on vika ruoansulatuselimistössä.Tarvittaessa voit viedä koirasi asiantuntevalle eläinhomeopaatille,jolta myös saat apua etenkin kroonisissa tapauksissa. :)

        Jaha, kuulostaa tämäkin järkevältä ja täytyy miettiä toimenpiteitä. Näistä oireista yleensä lunta se on karttanut tässä tilanteessa syömästä vaikka yleensä lenkillä tykkää jääpaloja joskus syödäkin. Kakomista, yskää ja nieleskelyä on, mutta kotia ei ole mitenkään oikeastaan koskaan rikkonut, jos jätetään pentuajan kenen lelu, isännän vai mun, huomiotta. Kuten yllä kuvattiin pöly/karvaimuria se on kyllä leikkinyt. Ruokahalu on hyvä ja imurauhasissa en siskoon verrattuna huomaa mitään eroa ja lekurikin niitä ilmeisesti koitteli tässä juuri rokotuksen yhteydessä. Koko ajan näitä oireita ei ole, vain muutamia kertoja vuodessa, onko se sitten kroonista niin tiedä sitten. Kiitokset jälleen neuvoista :)


    • meillä samanlainen koira

      Kuvauksesi osui täydellisesti omaan 11-vuotiaaseen sekarotuiseen koiraani. Paitsi hirveä yletön lattioiden nuoleminen jää vähemmälle. Mekin ollaan kerätty ruohoa pakkaseen ja kun se sit nieleskelee, se tietää jo mennä pakastimelle. Ruoho jotenkin kerää sapen ja sitten vain oksentelemaan parin päivän päästä. Oli se meilläkin, nielurisat leikattu ja lekuri ei oikein osannut mitää sanoa. Mutta näillä eväillä on pärjätty ja kaikenlainen vehnän syöttäminen on ehdottomasti! kielletty, samoin ruokien pastaminen pannulla. Siis ruokavalio on aika yksinkertainen, mutta silti tulee raukalle näitä "nielemiskohtauksia",. Muutenhan se on terve kun mikä, eloisa ja onnellinen. Hyvät jatkot teille molemmille:))

    • epilepsia

      Meidän koira nuoli lattiaa ja parin minuutin jälkeen kaatui maahan ja tärisi suusta tuli vaahtoa,kyse oli siis epilepsiasta mutta epilepsia kohtaus kestää lievimmillään minuutin meidän koira kuoli epilepsiaan.Epilepsiaa ei kannata ottaa leikillä.

    • kiitos

      Hei! Tosi hyviä vinkkejä oltiin jo ihan peloissaa
      että mitä pitäs tehä

    • -Jaana ja Rollo-

      Hei.

      Tarinasta tuli aika pitkä, eikä minulla ole vastauksia(kuten ei missään muuallakaan). Ehkä jotain, joka voi nopeuttaa koiran hoitoon vientiä, tai nopeuttaa päätöstä lemmikin päästämisestä lepoon. Toivon, ettei teillä kenelläkään mene koiran kanssa tähän, tai ole sama tauti, mutta oireet on yhtenevät. Ruoka-aine allergia diagnoosin saa niin kovin helposti, että jokin vakavampi voi jäädä huomaamatta.

      Minulla on nelivuotias sekarotuinen uros. Tällä hetkellä nuolemis-oksentelukohtaus saattaa kestää tunteja, useita kertoja päivässä.(Kakkaa ja pissaa normaalisti ja muutoin elukka on/oli pääsääntöisesti vielä oireiden alkuvaiheessa reipas)

      Oireet alkoivat noin vuosi taaksepäin, ensin melko kevyinä, enkä oikeastaan niistä pahemmin säikähtänyt. Koirat nyt vaan oksentelee joskus. Käytettiin eläinlääkärissä ja saatiin ruoka-aine allergia diagnoosi. Ensin tianne näytti paranevan, sitten oireet palasivat viikon jälkeen pahempina. Käytiin taas lääkärissä. Siellä tultiin tulokseen, että koira pitää kastroida, koska se innostuu nartuista liikaa. Vein koiran kastroitavaksi. Meni muutama viikko ja oireet palasivat.

      Nyt vasta alettiin epäilemään jotain muita mahdollisuuksia. Koira röngtenkuvattiin ja tähystettiin kurkusta perseeseen. Reilu 2000e köyhempänä sain "ei me mitään löydetty/tiedetä" diagnoosin. "Sillä on varmaankin jokin allergia". Yritin sanoa, ettei koiran ruokavaliossa ole mitään vikaa, se on testattu kaksi kuukautta taaksepäin ja että olisi aika etsiä oikeita syitä, mutta turhaan. Koira ei vaikuttanut olev "kuolemankielissä" vastaanotolla. Yritin kertoa, että se yrittää parhaansa mukaan vieraassa paikassa luonnollisesti peittää kipua, mutta heistä olin väärässä. Tähystyksessä ei näkynyt mitään.

      Kolme kuukautta odotin ja säästin lisää rahaa yrittäen parhaani mukaan takertua niihin hyviin päiviin, joita toistaiseksi oli vielä enemmän kuin kurjia. Niihin päiviin kun koira oli reipas ja iloinen ad/hd, itsensä. Koira saattoi päivällä olla oma reipas, mutta öisin kohtaukset(nieleskely, lattioiden imurointi, vaahdon kakominen ja itkeminen) jatkuivat. En nukkunut 3-5tuntia pidempään yöllä viikkoihin.

      Ainoa mikä tuntui auttavan, oli(ja on yhä) kävely. Kävellään kunnes kohtaus menee ohi, ruohon imuroimisen halu loppuu ja pään nykivä nieleskelyliike rauhoittuu. Tämä saattoi tarkoittaa sitä, että lenkki kestää tunteja. Se on kuitenkin ainoa tapa miten voin auttaa, joten se että kävellään neljästä aamuyöllä kahdeksaan aamulla on se mitä teen.

      Viime syksynä oireet pahenivat sellaisiksi, että minun sietokykyni ohittui. Taas alkoi eläinlääkärirumba. Monen tunnin soittelun jälkeen löysin mahtavan sisätautispesialistin, joka ei ensimmäisenä alkanut mussuttamaan ruoka-aine allergiasta. Hänelle toimitettiin kaikki tiedot mitä koirastani oli kerääntynyt. Ensimmäisellä vastaanottokerralla hän vain huokaili ja tuijotti koiraani. Sanoi, ettei osaa lainkaan sanoa, mistä kipuilu ja oireet johtuvat, mutta kokeillaan eri lääkkeitä, koska on ihan turha tehdä enempää kalliita testejä, kaikki mahdollinen(ja ylimääräinen) on tehty. Sain Koiralle ensimmäisen antibioottikuurin! Ensimmäinen kuuri kesti viikon, jonka jälkeen oli kolme hyvää, oireetonta viikkoa. Toinen kuuri kesti myös viikon ja siihen lisättiin kipulääkitys. Muutama hyvä viikko ja oireet palasivat jälleen. Seuraavaksi antibiooteista tuli jatkuva ja kolme hyvää kuukautta saatiinkin. Lieviä oireita tuli silloin tällöin, mutta ne meniväy ohi kun antibioottien annos tuplattiin hetkeksi.

      Ei vieläkään diagnoosia, mutta kipu paikannettiin vatsasta suolistoon, ilmeisesti krooninen uusiutuva suolistotulehdus, mahdollisesti epilepsia. Antibiooteista oli apua melkein puolivuotta, luulin jo että sain koirani takaisin. Nyt kuitenkin toleranssi niihin kasvanut ja ollaan lähtötilanteessa. Viimeinen oljenkorsi on jatkuvan antibiootin kanssa annettava kortisoni-kuuri. Lääkäri sanoi, ettei osaa enään auttaa enempää ja jos tästä ei ole apua, on tehtävä päätös.

      Kaikki on kokeiltu, ei tietoa mikä on vialla. Yöt tulee valvottua, nykyisin päivätkin, itkevän ja pahoinvoivan koiran kanssa, johon selkeästi sattuu ihan kamalasti, muttei itse pysty auttamaan mitenkään. Lääkärille oli tuotu muitakin vastaavankaltaisia tapauksia, valitettavasti minun koirani on huonoimmassa kunnossa. Kahden viikonpäästä tiedän, onko minulla koiraa vai ei, en ole kovin optimistinen. Toivottavasti teillä ei ole samaa tautia. Kolme vuotta minulla oli täysin terve koira. Oireet vain alkoivat, vähäisinä.

      Olen itse miettinyt myrkytystä, punkinpuremaa tai kennelyskän jälkitautia, joka on aiheuttanut jotain suolistoon, ettei toimi enään. Jos joku löytää jostain jotain, jolla oireet selittäisi, ehkä jopa selättäisi olisin riemusta muikeana. Itselläni kaikki yritykset ovat jääneet hedelmättömiksi ja takki on täysin tyhjä.

      • Einariina

        Hei!

        Meillä on ollut samanlaista ongelmaa 2,5 vuotiaan karkkarimäykyn kanssa. Lääkärireissut ovat tulleet kovin tutuiksi vuosien saatossa. Lääkärivaihdoksen myötä selvisi lopulta syykin: närästys ja krooninen haimatulehdus. Diagnosointi oli erittäin helpottava tekijä kaikille. Nyt haimaruokavalio ja happosalpaajat käytössä, kahden kk päästä uusi kontrolli. Tavalliset kipulääkkeet ym. pahentavat tilannetta. Haimaoireet jäävät kovin usein huomaamatta lääkäreiltä, ainakin meidän kohdalla kävi näin. Hoitava lääkäri kertoi myös, ettei koiruutemme oireet oikein edes viittaa moiseen, mutta koetulokset kertovat kuitenkin karua totuuttaan.
        Kannattanee poissulkea ed.m. vaiva verikokeella?
        Tsemppiä ja onnea tulevaan!


    • Ei ymmärrä syytä...

      Meilläkin koira ( kultsi, kohta 3v. ) aloitti jälleen eilen yskimisen, kakoamisen, mattojen / lattioiden nuolemisen, kuola valuu, heinän syömisen ( siis ihan hulluna vetää heinää, mitä ei koskaan normisti tee ), eilen oksensi kaksi kertaa, kun oli juonut vettä. Sama on ollut kaksi kertaa aiemmin ja on mennyt itestään ohi parin päivän päästä. Ekan kerran luulin, että koira tuketuu, pelästyin tosi paljon.

      Kysyin sitä elänlääkärillä, mutta ei osanut sanoa syytä, eikä ollut mitenkään huolissaan. Meillä auttaa se, kun hieron kevyesti kurkusta. Muuten on ihan terve ja pirteä. Kohta mennään rokotukselle, niin ajattelin jälleen ottaa puheeksi asian, josko tutkisivat paremmin.

      Kiitos, että kirjoittelitte kokemuksista, hivenen sain lohdutusta, että ei kenelläkään ainakaan mitään vakavaa ole löytynyt, tosin epätietosuus on pelottavaa.

      Mukavia kesähetkiä koiruuksien kanssa ja toivotaan, että saadaan vastaus tähän ikävään oireiluun.

    • mikä voi olla?

      Meillä samat oireet 1,5vuotiaalla nartulla. Nieleskelyä, lipomista , lattian nuolemista, minkä tahansa nuolemista, maanista ruohon syömistä, yskähdyksiä... Ensimmäinen kohtaus oli helmikuussa, ell. totesi, että on nielurisatulehdus ja syötiin 1 kuuri antibioottia. Nieleskely loppui n. 2 kuukaudeksi. Sitten tuli uusi kohtaus, saatiin antibiootit. Mutta vaiva palasi heti 1 viikko kuurin jälkeen. Saatiin uudet antibiootit jotka eivät tehonneet yhtään. Koira nukutettiin, nielurisat penslattiin (jolloin todettiin, että kurkku on muuten ok näköinen mutta risat punaiset ja tulehtuneet) myös vaahtoa oli paljon kurkussa. Nyt syödään 14 päivää antibioottia. Kohtauksia ei ole ollut sen aikana, ruohoa napataan suuhun joka lenkillä hieman, mutta ei mitenkään hullumaisesti. Koira väsyy lenkillä kovin ja läähättää sen jälkeen voimakkasti->jonka vuoksi koitan pitää liikunnan minimissä. Suoli on ok ja ruoka maistuu... Luulin jo, että tauti talttuu, kunnes tänään koira laski alleen 2 kertaa nukkuessaan... Huomenna taas soitto ell...

    • röntgen kuvat

      Minun koirani teki samaa kuolasi paljon ja väsyi lenkillä, nielutulehduksista kärsinyt elämänsä, nielurisat leikattu ja keuhkot röntgenkuvattiin, sieltä löytyi keuhkotulehdus ja tiivistymä.

      • röntgen kuvat

        ...sekä koira oksenteli lenkillä ja muutenkin, keuhkoja ja sydäntä kuunnellessa ei mitään erikoista kuulunut, mutta kuvissa pahasti tulehtuneet keuhkot.


    • muurahaiskoira

      haittaako jos koira syö muurahaisia, ja kusiaisia ? Se saalistaa niitä ja syö.

    • Älkää luovuttako

      Jos ette ole saaneet apua lääkäreiltä, niin suosittelen kokeilemaan osteopatiaa. Minulla oli aikoinaan koira, jolla oli monia ylläolevista oireista. Rahaa meni rutkasti tutkimuksiin, mutta mikään ei auttanut, korkeintaan hetken. Epätoivon hetkellä sain silloiselta treenikaveriltani vinkin, johon tartuin koirani viimeisenä oljenkortena. Sieltä saimme avun ja koirani eli 13 vuotiaaksi:). Osteopaatti on nimeltään Maare Kaiperla ja silloin ainakin hänellä oli vastaanotto Kasarmikadulla. Jos sinulla on esim. niska-hartia ongelmia, niin voit hoidattaa myös itseäsi hänellä. Kokeilin koiralleni myös kiropraktikkoa, mutta se ei ollut sille sopiva hoito.

    • Meidän koira aloitti tänään lattian nuolemisen. Toinen koira selkeesti vähä huolissaan sen nuolemisesta. Heinä tuntui myös maistuvan melkoisesti ulkona (normaalia enemmän)

      Ainoa poikkeavuus sen elämässä lähiaoikoina on eilen annettu grillattu homejuustopekonisieni. Sekä kävi myös uimassa meressä (ei ole aikaisemmin aiheuttanut mitään vastaavaa) Voiskohan olla et jotakin olis vaan tarttunut sen ruuansulatus elimiin tai kurkkuun.

    • 14+4
    • grosse

      Lueskelen todella suurella mielenkiinnolla kaikkia vastauksia. Mulla 5v Grosse, isosveitsinpaimenkoira uros. Aivan ihana tapaus, normaali kaikin puolin. Kastroitu n kk sitten. Lattian nuolemista ollut aikaisemminkin mutta ei sillon herättänyt muuta kuin kummastusta ja ihmettelyä. Koiran huomion ottaminen muualle auttoi. Nyt kuitenkin viime aikoina ollut useampia "kohtauksia". Alkaa lattian pakonomaisella nuolemisella, ilman nieleskelyllä jonka seurauksena masu turpoaa palloksi, alkaa levoton käytös ja kaikki vihreä sopii "laidun ruoaksi". Lähden ulos jotta ilma lähtisi kehosta ja koira saa muuta ajateltavaa mutta alkaa uskomaton himo ruohon syöntiin. Kun vettäkin on juotu paljon, koira lopulta oksentaa ja oireilu loppuu yleensä. Viime yönä oli toistaiseksi pahin "kohtaus", ei kun kävelemään ulos ja kun tultiin takaisin ja rauhoituttiin ja mentiin molemmat nukkumaan. Pari tuntia myöhemmin alkoi uusi kohtaus. Lääkäreiltä olen kysellyt ja saanut vastaukseksi että mahd närästää ja olenkin siirtynyt suosituksista melkein kokonaan raakaruokintaan. Koirallani oli talvella verinen suolistotulehdus josta onneksi selvittiin tiputuksella ja lääkityksellä. Olisiko suolistossa yhä tulehdus päällä? Olen yrittänyt miettiä pääni puhki mistä kaikesta moinen käytös voisi johtua. Stressin piikkiin laittaminen, kuten jotkut sen laittavat, on aika vaikea uskoa. Yritän antaa koiralleni virikkeitä ja mukavan elämän. Muutoksia tosin on ollut viime tammikuusta. Avioero, ja muutto ulkomailta takaisin suomeen ovat varmasti olleet koiralle vaikeita kuten itsellenikin. Kauhistuttaa tarina Jaanan ja Rollon tapauksesta. Tuntuu lohduttomalta...Koira on muuten täysin terve ja iloinen ja syö hyvällä ruokahalulla. Nauttii elämästään. Kohtauksia tulee muttei aina.

    • Närästää

      ^Eikö kenenkään koiralle ole eläinlääkäri tarjonnut närästystä syyksi ja määrännyt siihen lääkitystä.....?

    • Vitamiinit

      Saakos koiralle antaa mitä vaan C vitamiinia ja E vitamiinia mitä apteekista löytyy?

      • 6+14

        Ei. Kysy eläinlääkäriltä annostukset ja sopivat vitskut.


    • Huolestunut omistaja

      Hei! Koirallani on ollut samantapaisia ongelmia jo useamman vuoden. Nyt on alkanut huolestuttamaan toden teolla. Jatkuva nuoleminen ( lattiat, listat, matot, sohvat, sängyt, ilma). Lipoo vaan jatkuvasti ja siitä näkee ettei voi lopettaa. "Kohtauksia" tulee useamman kerran päivässä ja kestää noin 15 min. Koiralle aloitettiin vuosi sitten epilepsia lääkitys (barbivet 30) koska hän pyydysteli muka lentoon lähteviä kärpäsiä ja sitten alkoi nuoleminen. Menimme kuukausi sitten taas vaihteeksi saman ongelman takia eläinlääkärille joks totesi nielun tulehduksen, se penslattiin ja antibiootti kuuri. Kun kuuri oli lopullaan alkoi oksentelu ja taas lääkäriin. Nyt suolistotulehdus. Tästä on selvitty taas lääkityksen kanssa ja koira suht normaali, mutta nuoleminen vaan jatkuu. Yöt menee koko ajan heräillessä kun jatkuva lipsutus korvan vieressä ja sitten lattialla kun nostan sen alas. Asuntomme on sen mallinen ettei sitä saa nukkumaan yksin minnekkään ettei nuoleminen häiritsisi. Päivät menevät välillä paremmin välillä huonommin. Eilen koira ei nukkunut taaskaan yhtään vaan "kohtauksia" pitkin päivää, tänään nukkuu taas. Allergia testit on tehty ja ruuassa ei ole vikaa. Olisin valmis maksamaan melkein mitä vain että koira saataisiin kuntoon kun sen silmistä näkee, että se kärsii.

      • 4+10

        Meillä samoja ongelmia, nyt syyksi epäillään syringomyeliaa. Kannattaa magneettikuvauttaa koira, jos ongelma on noin ilmeinen ja häiritsevä.


    • 19+6

      Koirallani on alkanut hiljattain tulemaan samanlaisia oireita nieleskelyä, nuolemista, ruohon syöntiä yms. Hengitys on alkanut haisemaan. Voiko hengityksen haiseminen liittyä nielutulehdukseen? Suu vaikuttaisi olevan kunnossa eikä haju mielestäni tule sieltä, vaan jostakin "syvemmältä".

      Millä tavalla nielu tutkitaan, pitääkö rauhoittaa? Koira stressaa eläinlääkärissä tosi paljon, mutta tässä ei varmaan nyt muut konstit auta.

      Jaanalle ja Rollolle voimia! Toivottavasti apua on löytynyt.

    • Huolestunut Omistaja

      Hei! Oma koirani rauhoitettiin nielun tutkinnan ajaksi. Syytä ei ole meillä ainakaan vielä löytynyt. Aloin jo miettimään Helsinkiin lähtöä neurologiselle eläinlääkärille, mutta luulenpa ettei edes kahden kuukauden palkka riitä.

    • seropi26

      Omalla seropillani on ollut jo vuosia vastaavaa. Useimmiten nuoleskelee lattioita siinä tapauksessa, ettei ole heinää saatavissa. Heinän puutteessa syö myös mattojen ja huopien hapsuja siihen saakka että oksentaa. Kovin ahmimalla syö tuon "kohtauksen" aikana myös kaiken annettavan ruoan. Itse olen liittänyt tuon siihen, että kovin nälkäisenä ahmii ruokansa ja ruoansulatus ei ihan pysy mukana. Kohtaus menee ohi oksentamisen jälkeen.

    • mur

      vatsakatarri sanoi minulle eläinterveydenhuolto alan ammattilainen kun kysyin vastaavista oireista. kehoitti tarkistamaan koiran ruokavalion. voi aiheutua vääränlaisesta ruokinnasta. ruohon syönti ei todellisuudessa ole sitä että koira puhdistaa suolistoaan, vaan jatkuva laiduntaminen merkki vakavammista vaivoista

      • Ajatus

        Tämä taitaa olla usein syynä ja närästys myös ja näihin voi auttaa tuo ruokavalion tarkistus ja stressitön elämä.

        Antepsinista voi olla apua, kun se suojaa mahaa ja sitä voi koiralle antaa, myös pitempiaikaisesti.


    • joliana1

      meillä 3v rotikka tytöllä on alkanut olemaan samanlaisia oireita, nuolee mattoja, lattiaa, seinää,syö kengistä narut ja lasten villalapaset jota ei muuten koskaan tee.
      Sen jälkeen kakoo ja oksentelee,suu pielet täynnä valkoista vaahtoa ja läähättää kovasti. pihalla syö heinää ja lumikikkareita. "kohtaus" kestää muutamasta tunnista melkein vuorokauden mittaiseksi.
      näitä kohtauksia ei ollut vielä viime kesänä vaan nyt syksyllä oli muutaman kerran ja talvella on ollut hieman useammin. Syö hyvin ja suoli toimii.

    • rottistyttö

      omalla rotikalla ( 1,5 vuotias ) myös nuolemista, ruohon/oksien/kaarnan syöntiä, läähätystä ja joskus jopa keltaisen vaahdon oksentelua, vatsa lorisee ja kurisee... itse epäilen myöskin närästystä... ja eräs vinkkasi minulle melatoniinin... ihmisilläkin jonkinverran tutkittu närästysapunakin... tosin hyvin vähän... pääasiassa nukahtamiseen ja unirytmin korjaamiseen tarkoitettu.. ymmärsin että ihan kropassa itsessään oleva hormoni tai jotain sinnepäin... mut harkitsen kyllä tämän kokeilemista. Onko kellään melatoniinista kokemuksia?

    • yksinkertaista

      Oma koirani kun sai tällaisen nuolemis/nieleskelykohtauksen, annoin Losec-tabletin, kun sattui olemaan omaan närästykseen. Loppui kuin seinään, eikä ole sen jälkeen ollut samanlaista käytöstä. Sitä närästi.

    • Aika kauhulla

      lueskelin tätä ketjua.

      Mä ymmärrän kyllä miten rakkaita koirat on, mutta annatte niiden todella kärsiä vuosi tolkulla kivuista. Tämmösissä tilanteissa pitäis ajatella sen koiran parasta eikä itseään. Lopetus on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto, jos koira selkeästi kärsii ja mitään apua ei tilanteeseen ala löytyä melko nopeasti.

      Koiran menetys on raskas juttu, mutta ei koiran pidä antaa kärsiä sen takia, että ei halua sitä lopettaa, kun se on niin ihana.

      • taqta

        Lopetus on oikea vaihtoehto sun aivopieruillesi.


      • kuolepois

        Herää gaaay! oot nolo vähä niiku mutsis molo.. herää se vois olla vaa närästyst mut jep toi tyyppi on oikees lopetus on oikee vaihtoehto aivopieruilles


    • huonoa ruokaa

      Uskoisinpa että suurin osa näistä yo vaivoista kärsivä koira syö kuivamuonaa. Kokeilkaapa antaa edes toinen päivän aterioista pelkkää raakaa lihaa, taitaapi se jo helpottaa aika lailla, myös rapsutteluun ja kuivaan ihoon :)

    • surullinen

      Apua, luin näitä kirjoituksia ihan todella surullisena... Me ollaan koiran kanssa myös painittu lipomisen, kakomisen, okentelun, ylettömän ruohon syönnin kanssa viisi vuotta. Käytiin myös monesti eläinlääkärissä: nukutettiin, tutkittiin nielu, penslattiin, ei löydetty mitään, ei mitään diagnoosia. Annettin turhia antibiootti kuureja. Upposi varmaan 1000€ ainakin sinne. Joko eläinlääkäreille ei olla opetettu koiran närästyksestä ja refluksitaudista mitään tai sitten ne tarkoituksella rahastaa. Nämähän ovat ihmisillä jo melkeinpä tavallisia sairauksia kun syömiselle ei tule loppua vaan sitä syödään ähkyyn asti. Sillon aikoinaan näitä oireita googlettamalla löytyi muistaakseni vaan muutama kirjoitus koiran närästyksestä ja nyt netti on näitä täynnä.
      Mutta siis kaikille vinkkinä että katsokaa mitä koirallenne syötätte jos niillä on mitään oireita ja vaikkei olisikaan niin silti ihan pennusta asti tulisi ruoka pitää laadukkaana, älä tyydy kaupan halvimaan ruokapussiin. Esimerkiksi monet kaupankin raksut ovat täyttä moskaa. Meillä enää muutaman kerran vuodessa närästystä kun ollaan siirrytty 50/50 ruokavaliolle, kuivamuonana toimii hauhau championin kana&riisi. Raakaruokana annetaan kanan kauloja, kalkkunaa, naudan mahaa, kalaa, jauhelihaa yms... Satunnaisesti lisätään ruokaan myös kananmunia, piimää, viiliä ja oliiviöljyä. Myös liikunta on erittäin tärkeää, lähes poikkeuksetta kun koirallemme on tullut närästyskohtaus niin mennään pitkälle 1-2 tunnin kävelylle ja se helpottaa oloa selvästi, samoin ruohon syönti. Myös puuroa&kanaa saa joskus sekoitettuna. Kaikki mikä aiheuttaa ihmiselle närästystä voi aiheuttaa sitä myös eläimelle. Ja muistakaa pitää annokoot pieninä.

      • harmi1

        harmi :( paranemisia!!


    • Julia2

      Meidän koiralla alkasi samat lattian nuolemiset, ruohon syönnit ja lumien paniikinomaiset nuolemiset aika nuorena, aluksi harvemmin, lisääntyi sitten iän myötä ja lopuksi kuvaan tuli oksentelut hirveällä vauhdilla.
      4 vuotiaana koiralle määrättiin Inupect forte lääkitys, reseptitön luontaislääke "Inupekt forte on täydennysrehu lemmikkien suoliston normaalin toiminnan varmistamiseksi" lukee paketissa. En uskonut sen toimivuuteen ja hämmästys oli suuri, kun sen jälkeen loppui kaikki oireet. Syö lopun elämäänsä lääkettä, tänä päivänä koira on 11 vuotias eikä ole sen jälkeen saanut oireita, kun lääkitys aloitettiin.
      Toivottavasti saat koirasi oireettomaksi.

    • rocky2

      sama on tilanne,vaikka aikaa on kulunut sinun kysymyksestä niin saitteko siihen syytä selville?

    • Lammaskoira

      Meillä samanlaisia oireita. Lääkäri epäili sitä närästykseksi ja neuvoi ostamaan apteekista Pepcid -närästyslääkettä, jota annetaan tunti ennen ruokailua kuuriluontoisesti. 30 kiloiselle koiralle 2 tablettia. Oireet loppuivat.

    • kertokaa enempi

      Kiinnostaisi tietää näiden närästyskoirien omistajilta myös koiran ruokailutottumuksista. Onko yksi ruoka päivässä vai useampia? Onko koira normaalipainossa, vai ehkä lihava tai laiha?
      Ja tietysti että minkälaista ruokaa syötetään.

      Kamalata kun eläinlääkäreiltä saadaan vaan turhia antibioottikuureja, ihan randomina tuntuvat heittävän, kun sillä aina hetkeksi tilanne rauhoittuu. Mutta kun suoliston normaali bakteerikanta näin tapetaan, ei tilanne normalisoidu koskaan.

    • kääkän omistaja

      minun kääkällä uroksella on myös alkanut lipomista. Lipoo jatkuvasti seiniä/maton hapsuja/ sänkyjä ja kulkee kieli lattiassa. Epäilen närästystä, mutten ole varma.. Ruokailu on kunnossa, nimittäin saa lihaa, kotiruokaaa ja kuivamuonaa. En ole käyttänyt eläinlääkärillä. Huomasin tämän yllättäen, kun katseeni nostin kirjasta. Tälläkin hetkellä ääntelee "RÖHIMÄLLÄ" ja nuolee päiväpeittoani. Nieleskelee ilmaa. MIKÄ ON SYY TÄHÄN?

      • fsrf

        Onko koiran saama liha ihan oikeaa jauhelihaa tms. vai niitä koiranmakkaroita? Koiranmakkarat ovat käytännössä märkää viljamössöä - sisällysluetteloiden perusteella niissä on yhtä vähän lihaa kuin huonoimmissa koirannappuloissa, eli se 4%.

        Onko koira saanut sille sopimattomia herkkuja? Esim. mausteista ruokaa, voimakkaan makuista homejuustoa tai muuta sellaista?


      • 1saga

        jos närastää ei saa antaa rasvaista ruokaa eikä kotiruokaa,Vain papanoita ja ei marketti tavaraa ne on ihan skeidaa . Vanhalle seniori ruokaa ja eläinlääkäriltä tai eläinkaupasta.


    • vinkkinävaan

      Koirallani oli täysin sama.
      Onko jatkunut vielä?
      Sillä koirallani oli tuo sama ja siihen tepsi jogurtin syöttäminen ja matolääkkeen antaminen.
      Oletko varma että koirallasi ei ole matoja?
      Sillä koirallani oli, kakastakin näki.
      Toivotaan parasta koirallesi, jollei ole mennyt jo ohi :)

    • 1saga

      Sun koiraa naärastää mun koiralla oli sama juttu.Rualla saatiin kuriin kylläkin aika kallista sitä saa eläinlääkäristä papanoita .Ruan nimi virbac digestive.

    • Närästystä

      Ihan tyypilliset oireet niinkin tavalliselle vaivalle kuin koiran närästykselle. Syö kaikkea ravinnoksi kelpaamatonta järsii heinää, saattaa nuoleskella lattiaa, mattoja, huonekaluja, kakoa, nieleskellä, oksennella yms. Välillä saattaa juoksennella, kuin paniikissa ja pyytää omistajalta apua, kun on niin huono olo.

      Noilla oireilla ei muuta kuin ruokavalion muutos johonkin paremmin sulavampaan sapuskaan, mikrohiivaa hoitamaan limakalvoja kuntoon ja maitohappobakteerit entsyymi päälle. Sillä välin kun nuo edellä luetellut tekee tehtävänsä ja hoitaa limakalvot ja suoliston kuntoon, voi oireet pitää kurissa mielummin homeopaattisella kuin närästyslääkkeellä. Nämä toimenpiteet auttoivat ainakin meillä.

      Ai kamala, kun ihmiset on tähän ongelmaan tuhlanneet noinkin isoja summia rahaa, kuin ketjusta saattoi lukea.... vaikka on vanha ketju, niin päätin kuitenkin tähän vinkata, jos joku säätyisi tällä edes surulta, paniikilta ja kukkaron laihtumiselta.

    • Elinaxox

      Antakaa koiralle aina oireiden ilmaantuessa tilkkanen jotain hapanmaitotuotetta, piimää, rahkaa, luonnonjogurttia, mitä nyt kaapista löytyy. Närästystä.

    • RUOKAAA

      Närästää.

    • Anonyymi

      Kuulostaa närästykselät. Omlla koiralla ollut joskus, ja loppunut aina antamalla jotain hapanmaitotuotetta. Juustokin auttaa, jos ei viiliä tms. satu olemaan jääkaapissa. Vaikuttaa noin 30 minuutissa.

      • Anonyymi

        Vääränlainen, liian rasvainen ruoka närästää.


    • Anonyymi

      Moro

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe