SURKEA NETTITIKKU

!!!!!!!!!!!

Mulla on Elisan nettitikku ja megan yhteys. Tällaisina päivinä, niin kuin uudenvuodenpäivänä, kun ihmiset istuvat koneen äärellä, tämä yhteys toimii suoraan sanottuna luvatoman huonosti. Odotin äsken 15 minuuttia, että pääsin Suomi24-keskustelut sivustolta tälle palstalle kirjoittamaan tätä viestiä. Yhteys toimi sellaista hurjaa 2-3 KB/s nopeutta, kun se pitäisi olla suurinpiirtein se 100 KB/s. Äsken yhteys toimi noin puoli minuuttia 20-50 KB/s nopeudella ja suorastaan hihkuin innosta, että pääsin tänne vaivattomasti. Ensin olin turhaan odottanut sivujen aukeamista, olin sulkenut ja avannut uudestaan yhteyttä jne.

Asun Helsingissä alueella, jossa pitäisi todellakin olla loistavat tietoliikenneyhteydet myös Elisalla. Keskimäärin tämä nettitikku antaa sen 15-25KB/s arkisin päivällä, mikä on murto-osa siitä, mitä sen sopimuksen mukaan pitäisi olla. Valitin asiasta Elisan asiakaspalveluun ja siellä sanottiin, että se yksi mega on "teoreettinen maksiminopeus" tai jotain sinne päin ja en pysty irtisanomaan 24 kk:n määräaikaissopimusta, koska kyseessä on nimenomaan se teoreettinen nopeus 1 mega sekunnissa. Sopimusta tehtäessä tiesin, että nettitikku ei anna luvattua nopeutta kokonaan, mutta en tiennyt, että nopeus jää niin kauas luvatusta.

Mun pitäisi varmaan maksaa satoja euroja, että pääsisin tästä roskasta eroon. Jos en tee sitä, on mun vain maksettava täysi hinta surkeasta nopeudesta vielä noin yhden ja puolen vuoden ajan. Koneeni on uusi kannettava, ja yhteys toimii joskus yöllä kahden aikaan jopa 1,5 megan nopeudella, eli asetuksissa tai muussa sellaisessa ei ole vikaa (tai on oikeastaan kun se antaa enemmän, mitä sopimuksessa sanotaan). Ongelma vain on siinä, että haluan yhteyden toimivan valveillaoloaikaan myös.

Tämä on lapsen kengissä olevaa tekniikkaa ja sopimuskäytännöt ovat asiakkaan kannalta naurettavia. Jossain päin nettitikku kuulemma toimii niin kuin pitääkin, mutta se on sangen harvinaista. Streaming-lähetysten katseleminen onnistuu jossain päin Suomea megan nettitikulla, mutta täällä Helsingissä se on aika usein mahdotonta.

Onko meidän kulttuurimme jotenkin erikoinen asiakaspalvelua ajatellen? Minulle sanottiin Alisalta, että "poikkeustapauksissa" on mahdollista vaihtaa nettitikku muuntyyppiseen Elisan laajakaistaan. Ehdotin jopa sellaista, että olisin ottanut nopeamman ja kalliimman laajakaistan tämän tilalle, mutta sitä ennen minun pitäisi todistaa kaiken maailman mittareiden avulla, että yhteys on näin huono. Ja kun yhteys välillä pelaa jopa 1/3 luvatusta nopeudesta, niin kyseessä ei välttämättä ole poikeustapaus. Olisin valmis ottamaan vaikka viiden magan nettitikun, jos se sitten toimisi edes kolmen-neljän megan nopeudella. Mutta ei taida onnistua sellainen. Sopimus on sopimus.

23

5682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä ostin!

      Ihan täsmälleen sama juttu minulla Saunalahden Huawei-nettitikun kanssa, Saunalahtihan on Elisan tytäryhtiö ja käyttää Elisan verkkoa.
      Tietoliikenne takuaa täällä Vantaallakin ihan samoin, ja esim. iltaisin klo. 17-20 nettiin on turha yrittää. Saunalahtihan on kuitenkin ennen kaikkea PUHELINfirma, joten se priorisoi puhelimen käyttäjät etusijalle, ja laittaa netin käyttäjät odottelemaan, varsinkin iltaisin, kun ihmiset soittelevat eniten puheluita.

      • muillakin

        Solujen ohjelmisto kyllä priorisoi automaattisesti puhelut dataliikenteen edelle ihan kaikilla operaattoreilla.


      • sen.
        muillakin kirjoitti:

        Solujen ohjelmisto kyllä priorisoi automaattisesti puhelut dataliikenteen edelle ihan kaikilla operaattoreilla.

        Näinhän se on, mutta minä en tiennyt sitä ennenkuin kantapään kautta. Ennen nettitikun ja liittymän hankintaa en löytänyt enkä lukenut mistään arkipäivän käyttökokemuksia tästä surffailun alalajista. Nyt ollaan sitten kaksi vuotta sidottu Saunalahteen. Oma vika.


      • ap.

        myyjän kanssa nettitikusta, niin hän oli ehkä vähän vaivautuneen oloinen ja sanoi aavistuksen verran tavallista painokkaammin, että jos en jostain syystä ole tyytyväinen, voin kahden viikon sisällä ostamishetkestä palauttaa nettitikun. Eli taitavat Elisalla tietää, että systeemi ei pelaa. Alkuviikkoina en jotenkin tajunnut seurata nopeutta, ihmettelin vain sitä itsekseni, ettei nopeus ole megan luokkaa. Ajattelin sen kuitenkin kuuluvan asiaa, kunnes alkoi tulla päiviä, että yhteys jumitti aika pahasti. Vuoden vaihteessa yhteys muuttui toisenlaiseksi, eli Elisa saattoi tehdä joitakin muutoksia verkkoihin. Nyt pääsee vain WCDMA:lla surffaamaan ja se verkko ei ole kovinkaan vakaa.

        Täällä Helsingin puolella pääsee kuitenkin nettiin joka päivä, eli tilanne on siinä mielessä parempi. Ja sivut avautuvat kyllä, mutta ruuhka-aikaan vain sellaista 7-15 KB/s nopeutta.


        Jos et pääse johonkin aikaan nettiin ollenkaan, niin luulen, että siinä on jo perustetta irtisanoa sopimus. Kyllä yhteyden täytyy olla olemassa periaatteessa ympäri vuorokauden.


    • ...

      Melkein vastaat siihen mitä olin kysymässä, että ei kovin vakaa ole. Itse en halua sitoutua kahden vuoden sopimukseen, vaan käyttäisin modeemina tuossa tarpeettomana lojuvaa vanhaa nokia N73,sta...

      Millaisia kokemuksia on Elisan verkon toimivuudesta muualla päin Suomea?

      • kännykässä

        täällä keski-suomessa DNA:n 1 megan mobiililiittymä ja on kyllä toiminut tosi hyvvin.Nopeus pyörii nettimittarilla mitattuna 850-1080.


      • ap.

        yhteyden laatu riippuu paljon kodin ja tukiaseman välisestä matkasta. On alueita maaseudulla, jossa yhteys on se luvattu ja kaikki toimii mainiosti. On myös alueita, jossa tilanne on pahempi kuin kaupungeissa.


      • oobetimer

        Itse asun melko kaukana tukimastoista ja mielestäni Elisa on toiminut kohtalaisen hyvin paria päivää lukuunottamatta, jolloin netti oli kokonaan pimeänä. Todellakin täällä yhteysnopeus on 53,6 kbs, joten hassuilta kuulostaa etelän ihmisten valitukset kaistan kapeudesta.....=}

        Jotta netti toimii tälläkin nopeudella asiallisesti, täytyy olla kunnon käyttäri koneessa. Itse käytän juuri sen vuoksi Linuxia. Olen kokeillut nettiä myös Windowsilla, mutta melkoista takkuamista se oli näillä yhteysnopeuksilla...

        Nettitikusta vielä sen verran, että itsellänikin sellainen oli muutaman päivän, mutta jotta se toimisi kunnolla muuallakin kuin tukimaston vieressä, se vaatii lisäantennin........lisähintaan tietenkin......=}.

        Huawei e220 on toiminut todella hyvin, toisin kuin tuo nettitikku Huawei e169.


    • täysin toisenlaisia kokemuksia

      Siis asun itä-vantaalla, ja saunalahden mobiililaajakaista 2M. Usein nähnyt tuutin täydeltä, eli 240 kB/s (eli 2Mbit/s) siirtonopeuksia. Samansuuntaista myös työpaikalla Helsingissä. Toimi uskomattoman hyvin myös itä-suomessa, lähes 2Mbit/s siirtonopeus Savonlinnassa miltei haja-asutusalueella. HSDPA nopeudet vaihtelivat yleensä 1-2 Mbit/s, enemmän lähempänä 2 Mbit. Ainoastaan liikkeessä (junassa, autossa, yms.) nopeudet tippuvat 50-300 kbit/s.

      Saahan sen huonostikin toimimaan, jos ei ole lähellä ikkunaa, tai oikein etsii katve-aluetta sisätiloissa. Mutta pieni vilkaisu kännykän kenttäpalkkiin ja sopiva paikka kyllä löytyy äkkiä. Käytän yhteyttä vain Nokian kännykän kautta.

      Mikroaalloilla toteutetuista yhteyksistä ei koskaan pidä odottaa että ne toimisivat aina täydellisesti joka paikassa. Jos päätelaitteen ja kännykkäverkon solun välillä on jotain mikroaaltojen kulun estävää (mm. liikaa betonia, vettä, maata tai metallia), eihän se toimi. Turhaa odottaa homman pelaavan jossain betonibunkkerissa. Jos päätelaite liikkuu liian nopeasti, doppler-ilmiö muuttaa taajuuksia suhteessa nopeuteen, eikä homma toimi niin hyvin.

      • Tikkurila.

        Kas, kas, asun minäkin Itä-Vantaalla ja Saunalahden nettitikulla liitän tietsikan internetiin. Yhteydeksi on sovittu 2 megaa, mutta todellisuudessa tiedonsiirto on kilobittiluokkaa! Iltaisin ei saa yhteyttä muuten, kuin bluetoothin kautta Nokia N70:n välityksellä. Jotenkin irvokkaan huvittavaa, että kännykkä toimii Saunalahdella parempana yhteydenottajana nettiin kuin nimenomaan siihen tehty nettitikku!


      • ap.

        paljon paremmin kuin nettitikulla. Tuossa nettitikussa taitaa olla jokin jumittava tekijä, tai sitten kännykät ovat etuoikeutettuja nettiinkin.


    • mokkula12345667899

      Mulla on ollut Elisan mokkula joulukuusta asti. Eilen en päässyt koko hemmetin päivänä nettiin. Ei auttanut, vaikka olisin kuinka sulkenut ja käynnistellyt uudelleen. 14 vrk:n palautusoikeus on mennyt umpeen, ja suoraan sanottuna vituttaa. Asun Tampereen keskustassa. Mulle toi ei ole ihan riittävää palvelutasoa, jos täytyy arpoa, minä päivinä se toimii ja minä ei. Onko Elisan touhu noin surkeeta? Jos pyhäpäivinä tai iltaisin ei pääse koko paskaan, ne olisi juuri ne ajat, jolloin mulla on aikaa surffailla.

      • ap.

        antaa irtisanoa sopimuksen. Jos otat yhteyttä asiakastukeen, ne lähettää sulle jonkun ohjelman, jonka kautta voit osoittaa, että yhteys ei pelaa. Sen jälkeen sopimuksen voi irtisanoa. Joku oli jopa saanut korvauksia jälkikäteen.


      • tilanne ei välttämättä ole ...
        ap. kirjoitti:

        antaa irtisanoa sopimuksen. Jos otat yhteyttä asiakastukeen, ne lähettää sulle jonkun ohjelman, jonka kautta voit osoittaa, että yhteys ei pelaa. Sen jälkeen sopimuksen voi irtisanoa. Joku oli jopa saanut korvauksia jälkikäteen.

        Jos sen pystyy jotenkin osoittamaan, ettei se edes pelaa joka päivä. Aattelinkin, että eikös siinä tule jo kuluttajansuojalaki vastaan. Eihän nyt toimimattomasta tavarasta yleensä tarvitse maksaa :)


    • pahapahapaha

      Elisasta oon kuullu ainoastaan pahaa, eikä herkkua kuultavaa ole ollu saunalahden mokkulaviritelmätkään. Itsellä DNA:n mokkula ja sillä aina päässyt nettiin, kuin myös kännystäkin. Mokkulassa 1M kaista ja rokkaa useesti 1,5M nopeuksiakin... Hyvin on toiminut.

      • DNA:n

        1M liittymä kännykässä ja on toiminut yli odotusten.Usein mullakin näyttää jopa 1,3M nopeuksia.ADSL liittymään en enää vaihda,kun tällä voi surfailla mökilläkin ja miksei muuallakin.


      • ap.

        huonoa myös DNA:sta. Pitää muistaa, että joillakin alueilla Elisankin nettitikut ja mokkulat toimii moitteettomasti. Joku DNA:n asiakas valitti, että hänen mokkulansa antaa vain GPRS-nopeuksia.


      • just näin
        ap. kirjoitti:

        huonoa myös DNA:sta. Pitää muistaa, että joillakin alueilla Elisankin nettitikut ja mokkulat toimii moitteettomasti. Joku DNA:n asiakas valitti, että hänen mokkulansa antaa vain GPRS-nopeuksia.

        En minäkään mökillä pääse lähellekään luvattua nopeutta,kun se ei ole 3G aluetta.Tiesin sen jo liittymäsopimusta tehdessä.Mutta tosi tyytyväinen olen silti.


    • aikaisemmin

      Elisan 1 megan mokkula-yhteys, joka aluksi toimi kuten pitikin, mutta viime keväänä alkoi tökkiä tosi pahasti nopeuksien ollessa alle vanhan lankamodeemin (56k). Elisan aspasta en edes saanut vastausta reklamaatiooni. Kuvittelin naiivisti Elisan yhteyksien toimivan hyvin asuessani n. puolen kilometrin päässä Elisan Helsingin Pitäjänmäen toimipisteestä, mutta kun EIVÄT toimineet! Onneksi en ollut tehnyt 24 kk:n orjasopimusta ja pääsin suht' kivuttomasti eroon paskasta. Nykyään käytän DNA:n mokkuloita (384 ja 512) ja ainakin tähän mennessä (n. puoli vuotta) yhteydet ovat olleet sitä mitä olen sopinut ja maksanut. Koputan puuta - AUTS!

      • nuo tuntuu

        DNA:n mokkulat toimivan tv mainoksissakin.


    • Elisaaaaa

      Itsellä elisan 2mb/512..välillä toimii usein ei..Kokeilin viestintäviraston nettimittaria anto keskiarvoksi::=
      Vastaanotto 565kbit/s ja lähetys 109kbit/s.. Kertokaaks nyt dorkalle että onko tuo normaalit nopeudet 2megaselle tikulle..ymmärrän kyllä että kun naapurissa puhutaan puhelimeen niin netti pätkii:)mutta tuntuu välillä oudolta että toimii viikon hyvin sitten taas pätkii 2 päivää putkeen todella paljon..
      Ja sitten elisan oyj kusetukseen..koska 2mb/512 on teoreettinen nopeus niin minulla oli tässä n.4-5kk sitten semmonen juttu että jouduin painaan edgellä viikon ajan vaikka täällä on mitä parhain kuuluvuusalue 3geelle..kysyessäni sitäkin asiaa elisan asiakaspalvelusta(johon on mennyt jo todella paljon saldoa n 50e) Niin ei voi kuulemma mitään että se on sellasta..sanoin että eihän tolla edgellä tee mitään että mitä tehdään?vastaus:kyllähän sulla netti toimii(avaa googlee 3minuuttia)että ei me ainakaa mitää alennusta laskuissa anneta..Olen tullut siihen päätökseen että kun 24kk määräaikainen loppuu ni en kyllä aio jatkaa sitä.Muilla samoja kokemuksia? ja jos joku vois kertoa onko noi normaaleja nopeuksia kun minun mielestä ei ole kiit`:D

      • 3GgG

        Vaihda se sieltä asetuksista only 3g,johan alkaa toimimaan eikä vaihtele verkkojen välillä:)


    • Mulla nettutikku ei toimi välillä ollenkaan. Merkki On Huawei 160E ja liittymä Saunalahden. Taitaa olla susi koko tikku. Kokeilin samalla liittymällä (multisimkortti) Nokian kännykän kanssa, niin heti rupes yhteydet toiminaan. Näin olen joutunut tekemään aika usein. Jos nettitikku ei toimi, niin käytän puhelinta modeemina. Harmittaa vain kun joutuu turvautuman varavoimalaan näin usein ja akkukin tyhjenee puhlimesta nopeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      262
      2876
    2. 197
      2832
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2405
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      208
      1896
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1172
    Aihe