Yhdistelmämatka: Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukville

Kokemuksia????

Olisi mukava kuulla kokemuksia Aurinkomatkojen yhdistelmämatkalla (Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukville) olleilta. Millaista oli ja kenelle matkaa suosittelisitte? Mitä positiivista ja negatiivista?

Paljon kiitoksia etukäteen kommenteista!

13

4161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • buddhalainen maa

      Noissa paikoissa olen ollut ominpäin. En ikinä ostaisi kallista matkaa halpaan maahan, vaan menisin omatoimisesti.

      Kambodja on hyvä maa. Siam Reapissä on eniten turisteja, koska siellä on Anchor Watt. Sinne tulette menemään ilman muuta. Hyvä opas on tarpeen. Kai matkanjärjestäjä huolehtii. Paikka on turvallinen turistille, koska maa haluaa tulla suosituksi ja kun Siam Reap on jo suosittu, niin turvallisuus on taattu. Pnom Penh on iso kaupunki. Tulette käymään ainakin Killing Fielsillä, joku 10 km kaupungin ulkopuolella ja Tou Sleng -museossa. Maalla on karmea lähihistoria, mutta mielenkiintoista saada kuulla, miten ihminen on susi toiselle ihmiselle. Joen rtannalla on mukava istua ja katsella ihmisiä. Mitään vaaroja ei ole mutta kerjäläisiä ja tuk-tuk kuskeja kaikkialla. Sihanoukville on rauhallinen rantakylä. Siellä on useampia rantoja ja yoelämää,

      Kambodjassa on kalja melkein ilmaista. Nimellinen maksu on alle 2 mummonmarkkaa lasi (Happyu hour). Kaikkea saa, kun on ranskalaisten sivistämä: viiniä, juustoa, patonkia ym.

      Mikavia, simppeleitä ihmisiä. Eivät arvosta koulusivistystä mutta ovat hymyileviä, mutkattomia ihmisiä.

      • mitääh

        Nyt et oo tosissas.

        "Mikavia, simppeleitä ihmisiä. Eivät arvosta koulusivistystä mutta ovat hymyileviä, mutkattomia ihmisiä."

        Näinhän se tietysti on. Suomenkin köyhät on varmaan köyhiä siksi, etteivät arvosta rahaa. Ja työttömät ei arvosta työtä. Eikä sairaat terveyttä.


    • toipuileva

      Palasimme juuri tuollaiselta matkalta ja Kambodza on nyt nähty.

      Siem Reap on hieno kokemus, mutta Aurinkomatkojen matkalle aika on liian lyhyt, jolloin ei jää aikaa tutustua varsinaisesti kaupunkiin, jos Angkorin aluetta ihastelee. Ehdottomasti matkan paras ja antoisin paikka.

      Phnom Penhin liikennekaaos saattaa yllättää, mutta tuk-tukeilla kaupungissa liikkuu mukavasti ja kätevästi.

      Sihanoukville on vielä reppureissaajien paikka, tosin sekään ei mikään halpa paikka ole, jos syö ja juo kohtuullisissa paikoissa. Halvimmillaan se olut on 50 senttiä, mutta normaalihinta vaihtelee 1,5 - 3 dollarissa. Hyviä ruokapaikkoja ei oikein ole (no hotellissa ja italialainen). Happa on kohtuullinen ja muutama muukin.

      Liikkuminen Sihanoukvillessa ei oikein onnistu kävellen, koska välimatkat on kuitenkin melko pitkiä. Tuk-tukeilla taas pääsee, kunhan alussa käy läpi matkahintatinkimisen (varsinkin hotellin edessä olevilla on kovat pyynnöt).

      Jos hakee rantalomaa, ei tällainen yhdistelmämatka ole ehkä sopiva. Tosin Sihanoukvillessä ei oikein muuta tekemistä ole kuin oleilla rannalla.

      Jos haluaa vielä turismin pilaamattomia kokemuksia, kohdata aitoja, ystävällisiä ihmisiä, eikä tuskastu kerjäläisistä, liasta, pölystä ja pitkistä bussimatkoista, on matka antoisa.

      Sairastumista kannattaa myös välttää...

      • Pirjon

        Mitä tarkoitit sairastumisia kannattaa välttää.....?
        Käytitteköpesulapalveluita, jos niin minkä hintaista oli?

        Oliko Ankorin alueella kuumailmapallo "juttu" käytössä?

        Kerro kaikkea kivaa, meillä enää 21 yötä!!!


      • toipuneet
        Pirjon kirjoitti:

        Mitä tarkoitit sairastumisia kannattaa välttää.....?
        Käytitteköpesulapalveluita, jos niin minkä hintaista oli?

        Oliko Ankorin alueella kuumailmapallo "juttu" käytössä?

        Kerro kaikkea kivaa, meillä enää 21 yötä!!!

        Angkorin alueen kuumailmapalloja en nyt nähnyt (varmaan toimintaa on edelleen), mutta varsinkin Angkor Watissa oli hyvin hiljaista eli sai otettua jopa kuvia ilman ihmismassoja. Ylin kerros on nyt myös suljettu, eikä sinne pääse kiipeämään.

        Sihanoukvillessä käytettiin hotellin ulkopuolisia pesulapalveluita, jotka eivät maksaneet oikein mitään (0,75 - 1 dollari/kilo). Puhtaiksi tuli, mutta ilman silitystä...

        Phnom Penhin Cambodiana hotellilla on suht kelvollinen lääkäriasema, mutta Sihanoukvillessä ei perusvaivoista kummempaan taida apua saada. Kannattaa ottaa Immodiumit ja antibioottikuurit valmiiksi mukaan, hyttyskarkotteita (suuri DEET pitoisuus, esim. Offin punkki-mäkäräsuihke) ja käsien desifiointiaineita.

        Siem Reapista kannattaa ottaa kaikki irti, Phnom Penhissä on muutakin kuin markkina-alueita, rantakadulla on paljon ravintoloita (FFC:ssä todella hyvää kahvia).

        Hyvää matkaa!


      • teeko
        Pirjon kirjoitti:

        Mitä tarkoitit sairastumisia kannattaa välttää.....?
        Käytitteköpesulapalveluita, jos niin minkä hintaista oli?

        Oliko Ankorin alueella kuumailmapallo "juttu" käytössä?

        Kerro kaikkea kivaa, meillä enää 21 yötä!!!

        Angkor Watin kuumailmapallo oli käytössä marraskuussa 2009. (Se ei siis liitele tuulen mukana, vaan on kytketty vaijereilla paikalleen. Se on siis kuumailmahissi. En kokeillut.)

        -teeko


    • misteri

      Olimme kyseisellä Aurinkomatkojen järjestämällä matkalla viime keväänä. Matkaa voin suositella kaikille, joilla jalat pelittää sen verran, että jaksaa kävellä esim. Angkor Watin temppelialueilla.

      Siem Reap oli mukava kaupunki ja siellä oleva hotellimme oli mitä mainoin. Angkor Watin alueet kävimme koluamassa Aurinkomatkojen järjestämän reissun kautta, sillä ajattelimme saavamme eniten tietoa sitä kautta. Alue on valtava ja näkemistä riittää älyttömästi. Kaskaiden siritys on mukavan kuuloista ja valtavat puut ihmeellisiä. Siem Reapissa oltiin kyllä niin vähän aikaa, että itse kaupunki jäi vähemmälle näkemiselle. Ruokapaikoista kannattaa käydä tutustumassa sellaiseen monikerroksiseen hökötykseen, jossa pidetään vessojen lähellä krokoja vai oliko ne alligaattoreita. Paikan nimeä en muista, mutta opas osaa kyllä varmasti neuvoa.

      Phnom Phenm on suuri kaupunki kaoottisine liikenteineen. Tuk tukeilla pääset kätevästi paikasta paikkaan. Kuskit odottelevat hotellin ulkopuolella ja hinnasta kannattaa sopia ja tinkiä. Vuokrattiin Tuk tuk tosi edulliseen hintaan päiväksi ja kävimme katsomassa Pol Potin kuoleman kentät, museon, Russian Marketin (= suuri torialue, jossa ei tainnut olla yhtään venäläistä) jne. Phnom Phenimstä löytyy myös iso ostari, joka on ilmastoitu. Ostarin kupeessa on toinen iso torialue, jossa ostokset tehdään siis tinkimällä. Silkkitavara on varsin edullista. Sitäkin on olemassa montaa eri laatua, joten jos haluat hyvää, niin maksat enemmän.

      Sihanoukville on sitten sellainen rantaeläjän unelmapaikka. Siellä menimme paikallisen järjestämälle vesiretkelle kansallispuistoon. Ajettiin ensin pick upin lavalla huitsin nevadaan, siitä veneellä mangrovemetsien reunoja pitkin. Kiva oli nähdä miten paikalliset kalastavat. Käveltiin sademetsässä ja syötiin lounas rannalla. Ihan mukava reissu ja taas päästiin huomattavasti halvemmalla kuin Aurinkomatkojen tekemällä reissulla.

      Kannattaa ostaa heti Siem Reapista Odomos-nimistä itikkarasvaa. Sitä saa tavallisista kaupoista ja apteekeista. Ei tuoksu oikein millekään, mutta pitää tehokkaasti kaikenlaiset inisijät loitolla. Me söimme malaria lääkkeitä, tuttavat eivät ja ovat edelleen terveitä. Inisijöitä ei siis ollut siinä määrin kuin Suomessa kesäisin, mutta kun ei noista ikinä tiedä mitä aiheuttavat, niin helpommalla pääset, kun voitelet itsesi sillä Odomosilla.

      Ruoka on älyttömän hyvää ja tarvittaessa myös tosi tulista. Elämiseen ei paljoa rahaa uppoa. Kyseessä oli elämäni eka ulkomaanreissu, kun kotimatkalla oli matkakassasta rahaa jäljellä ihan reilusti. Ihmiset ovat tosi ystävällisiä ja hymyileviä. Käytte tutustumassa paikalliseen kouluun ja sinne kannattaa ostaa Siem Reapista tai Phnom Phenistä kyniä, vihkoja jne. tuliaisiksi.

      Vatsatauti saattaa yllättää, vaikka miten voitelisit käsidesillä käsiäsi. Ota siis paljon Suomesta kunnon paketti Imodiumia ja käsidesiä mukaan. Meidän reissulla oli kaikenikäisiä ihmisiä mukana. Enimmäkseen eläkeläisiä. Me taisimme olla nuorimmat (35 v.)!

      Oikein hyvää matkaa! :)

      • Hanna^^

        Me ollaan mietitty ens talvelle tollasta kahen viikon kiertoreissua.. Ne eivät (toivon mukaan) ole vielä myynnissä, eikä tälle talvelle ole enää paikkoja..joten ei ole hintaa missään nähtävissä..
        Voisiko joku kertoo paljonko tuollainen lysti Aurinkomatkoilta maksaa? :) niin siis meitä on kaksi enemmän tai vähemmän aikuista ihmistä haaveilemassa :)
        Kiitos!


      • Pirjon
        Hanna^^ kirjoitti:

        Me ollaan mietitty ens talvelle tollasta kahen viikon kiertoreissua.. Ne eivät (toivon mukaan) ole vielä myynnissä, eikä tälle talvelle ole enää paikkoja..joten ei ole hintaa missään nähtävissä..
        Voisiko joku kertoo paljonko tuollainen lysti Aurinkomatkoilta maksaa? :) niin siis meitä on kaksi enemmän tai vähemmän aikuista ihmistä haaveilemassa :)
        Kiitos!

        Meillä matka maksoi 2055€/nuppi. Meillä oli aurinkosäästö, joten saimme n. 200€ hyvitystä, siis yhteensä.


      • Tiinaliina
        Pirjon kirjoitti:

        Meillä matka maksoi 2055€/nuppi. Meillä oli aurinkosäästö, joten saimme n. 200€ hyvitystä, siis yhteensä.

        Mielestäni kannattaa matkata Kambodzaan omatoimisesti. Lennot Bangkokiin 500-800 euroa.
        Sieltä bussilla Siem Reapiin - Phnom Penhiin ja Sihanoukvilleen.
        Teimme loppuvuodesta kyseisen reissun n. 3 vk.
        Rahaa meni Bangkokin lennon lisäksi n. 1000 euroa, joka sisälsi kaikki matkat, retket, majoitukset ja ruoat. Ja parhaintahan siinä on se että voit reissata juuri niinkuin itse haluat. Sekä Thaimaassa että Kambodzassahan on tosi helppoa reissata paikasta toiseen, riittää kun itse tietää minne haluaa, matkatoimistoja on joka kadunkulmassa, kertoo toiveensa heille ja loppu hoituu kuin itsestään, riittää kun olet aamulla oikeassa paikassa repun kanssa.


      • helposti
        Tiinaliina kirjoitti:

        Mielestäni kannattaa matkata Kambodzaan omatoimisesti. Lennot Bangkokiin 500-800 euroa.
        Sieltä bussilla Siem Reapiin - Phnom Penhiin ja Sihanoukvilleen.
        Teimme loppuvuodesta kyseisen reissun n. 3 vk.
        Rahaa meni Bangkokin lennon lisäksi n. 1000 euroa, joka sisälsi kaikki matkat, retket, majoitukset ja ruoat. Ja parhaintahan siinä on se että voit reissata juuri niinkuin itse haluat. Sekä Thaimaassa että Kambodzassahan on tosi helppoa reissata paikasta toiseen, riittää kun itse tietää minne haluaa, matkatoimistoja on joka kadunkulmassa, kertoo toiveensa heille ja loppu hoituu kuin itsestään, riittää kun olet aamulla oikeassa paikassa repun kanssa.

        Jos haluaa omatoimisesti ostaa lennot, mutta perillä haluaa antaa jonkun hoitaa koko paketin valmiiksi, niin pääsee edelleen halvemmalla kuin ison matkatoimiston kanssa asioidessa. Nuo maapalvelut saa paikan päältä myös ja hankittua ihan suomenkielellä. Ainakin yksi firma (apas) toimii näin netissä ja hoitaa järjestelyt perillä kohteessa. Pikkufirman kanssa saa vielä räätälöityä helposti omat toiveetkin mukaan.
        Sinänsä maa on edullinen kohde ja ainakin matkalta saa rutkasti kokemuksia muisteltavaksi.


      • ....
        Hanna^^ kirjoitti:

        Me ollaan mietitty ens talvelle tollasta kahen viikon kiertoreissua.. Ne eivät (toivon mukaan) ole vielä myynnissä, eikä tälle talvelle ole enää paikkoja..joten ei ole hintaa missään nähtävissä..
        Voisiko joku kertoo paljonko tuollainen lysti Aurinkomatkoilta maksaa? :) niin siis meitä on kaksi enemmän tai vähemmän aikuista ihmistä haaveilemassa :)
        Kiitos!

        Olimme juuri 2 viikkoa Siem Reap-Sihanoukville-Phnom Penh -turneelta. Edestakaiset lennot Helsinki-Bangkok-Siem Reap maksoi 1168€ per lärvi (suora Finnairin lento Bangkokiin maksoi tonnin, koska varasimme sen vasta tammikuussa). Hotellit maksoivat yhteensä koko loman ajalta non 300$ (siis kahdelta) eli säästää aika paljon Aurinkomatkojen pakettiin verrattuna, jos ei halua 4-5 tähden hotelleja yksityisellä rannalla/altaalla erillään "normaalien" turistien paikoista (ainakin Sihanoukvillessä).

        Reissuja ja retkiä oli todella helppo järkätä paikan päällä ja ainakin meidän hotskun työntekijän auttoivat mielellään/hoitavat ennakko varaukset yms.


      • Hanna^^
        .... kirjoitti:

        Olimme juuri 2 viikkoa Siem Reap-Sihanoukville-Phnom Penh -turneelta. Edestakaiset lennot Helsinki-Bangkok-Siem Reap maksoi 1168€ per lärvi (suora Finnairin lento Bangkokiin maksoi tonnin, koska varasimme sen vasta tammikuussa). Hotellit maksoivat yhteensä koko loman ajalta non 300$ (siis kahdelta) eli säästää aika paljon Aurinkomatkojen pakettiin verrattuna, jos ei halua 4-5 tähden hotelleja yksityisellä rannalla/altaalla erillään "normaalien" turistien paikoista (ainakin Sihanoukvillessä).

        Reissuja ja retkiä oli todella helppo järkätä paikan päällä ja ainakin meidän hotskun työntekijän auttoivat mielellään/hoitavat ennakko varaukset yms.

        Joo, me päätettiin heti tuon hinnan kuultuamme et lähetää ihan omatoimisesti reissuun :) Näkee sitten samalla reissulla naapurimaitakin, kun mikään ei sido yhteen paikkaan :) Rahankeruuta vaa tiedossa ja odottamista :D Kauhee pinkka matkaoppaita lainattu, et voi vähä kattella minne päi kiinnostas mennä :)


    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe