Pariisista kysymyksiä!

matkailija1

Onko totta että Pariisin kaupat menee kiinni jo(!) puoli seitsemän illalla tai jopa aikaisemmin? näin luki Pariisin matkaoppaassa ja joinain päivinä kaupat on kokonaan kiinni? koskeeko tuo vain joitain pieniä putiikkeja vai suuria ostoskeskuksiakin?? Nizzassa kaupat ostoskeskukset menivät ainakin kiinni siinä puoli seitsemän tai jo kahdeksalta, aikaisemmin siis kuin Suomessa.

Jos kaupat menevät noin aikaisin kiinni, mitä muuta tekemistä on jos teatteri, ooppera jne. ei kiinnosta?

Onko Pariisissa helppo liikkua esim. metrolla? meitä olisi kaksi mahdollista lähtijää joskus myöhemmin ehkä, itse en puhu yhtään ranskaa.

Nähtävyyksistä onko helppo osata/löytää esim. canal saint martin ja montmartre?

3

2161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pariisin matkaaja

      Periaatteessa noin, kuten kirjoitit. Pariisin keskustan turistialueella kaupat ovat myöhempään auki. Muistan olleeni joskus puolilta öin kerran isossa Fnac'n kirjakaupassa Hausmannin päässä.

      Pienet erikoisliikkeet oat kinni sunnuntaisin ja maanantia aamupäivisin.

      Pariisiinhan mennään syömään! Seitsämältä etsitään tietysti ruokapaikkaa. Jos kaupunki ei ole tuttu, niin kolme Michelinin kirjaa kannattaa hankkia tässä järjestyksessä:
      1) Michelinin punainen Pariisin ravintolaopas. Se ei ole enää Ranskan oppaan erillispainos, vaan siinä on enemmän ravintoloita. Oppaassa on muutakin, kuin kalliita tähtiravintoloita.
      2) Sininen Pariisin kartta on kätevä ja sitä pariisilaisetkin käyttävät.
      3) Vihreä Pariisin opas, jonka saa myös englanniksi. Sillä näistä kolmesta on enitenkelvollisia kilpailijoita, mutta kaksi ensinmaiittua ovat kyllä must.

      Pariisin keskusta on pieni ja siellä on helppoa sekä pääosin turvallista liikkua. Hvinkin turvallista verrattuna muihin suuriin kaupunkeihin. Ongelmalähiöt ovat sitten asia erikseen.

      Pariisissa pärjää elannilla, mutt akohteliaisuudet kannattaa opetella ranskaksi. Jo sillä saa heti paremman palvelun monesta paikasta. Muistan hyvin mm. juustokaupan Cadet'n metroaseman lähellä, jossa ostin varmaan tunnin juustoja ostamilleni viineille. Myyjä, vanhempi rouva, ei osannut englantia enkä minä ranskaa. Hyvät juustot sain.

      Jos on jonkinlainen suuntavaisto, niin Pariisi on todella helppo suunnistaa. Tuo mainittu sininen, taskukokoinen karttakirja auttaa sitten vaikeampien osoitteiden löytämisessä.

      • .........

        Ranskalainen ruoka on pääsääntöisesti yliarvostettua, esim. Italiasta saa parempaa ja terveellisempää ruokaa. Ranskalainen ruokahan koostuu lihasta, kasvisruokia on heikosti ja ranskalainen ruoka on monesti melko alkukantaista, kuten luuydintä luiden kanssa, kokonainen kala ja peruna kalakeitossa, makkaraa, ostereita tai etanoita. Jälkiruoat ovat äkkimakeita suklaa- tai karamellipohjaisia ja raikasta, kevyttä ja marjaista tai hedelmäistä on vaikea löytää. Terveelliseen ruokaan tottuneelle ranskalainen ruoka on kauhistuttavan äklöä. Viineistä löytyy Ranskasta kuitenkin hyviä.

        Ranskalaiset osaavat hyvin huonosti englantia. Naisia miehet auttavat kyllä mielellään huonollakin englannilla, mutta joka toinen sana on yleensä ranskaa ja loppujen sanojen ääntäminen ranskan kuuloista. Ranskalaiset ovat tarkkoja käytösasioissa, esim. liian tuttavallinen käytös vierasta kohtaan ei herätä kunnioitusta.


    • vastauksia

      Isompien kauppojen normaalit aukioloajat selviävät kauppojen sivuilta:

      http://www.galerieslafayette.com
      (Monday through Saturday from 09:30 am to 08:00 pm, Late night opening every Thursday until 9 pm,
      Closed on Sundays)

      http://departmentstoreparis.printemps.com/
      (Monday to Saturday from 9:35 a.m. to 7 p.m. Night opening on Thursdays to 10 p.m.)

      http://www.treeslbm.com/#tout-sur-le-bon-marche/infos-pratiques
      (10-19:30 ma-ke, 10-21 to, 10-20 pe, 9:30-20 la)

      Hmm, mitä tehdä illalla? Pariisi on valon kaupunki ja esim. eiffel, riemukaari ja Champs-Elysées ovat parhaimmillaan pimeällä. Eli kiertelet nähtävyyksiä niinkuin muutkin turistit tekevät. Luulen että aika harva normi-turisti käy teatterissa tai oopperassa Pariisissa.

      Metrolla on erittäin helppo liikkua, selvität mihin haluat ja mikä linja menee lähempää. Metrokartasta, joka löytyy esimerkiksi hotelleiden auloista jaettavista ilmaiskartoista, näet miten linjat kulkevat ja missä voit vaihtaa linjaa. Linjat on numeroitu ja värikoodattu, teidän pitää vain löytää oikea numero/väri ja katsoa että suunta on oikea (pääteaseman mukaan).
      Ostaaksesi metrolipun, voit tehdä sen automaatista jonka kielen saa vaihdettua englanniksi tai ostaa sen lippuluukulta, missä pärjää aika usein englannilla. Lippu on voimassa kunnes poistut tunnelista/porteista.

      Nähtävyydet löytyvät kartan avulla helposti, tosin esim. tuo Montmartre on kokonainen alue/kaupunginosa, jolta löytyy useampia erillään sijaitseviä nähtävyyksiä.

      Vilkaise mun blogista, josko löytäisit kiinnostavia kohteita ja kyllä siitä pitäisi saada irti myös käytännön vinkkiä esim. liikkumisesta:
      http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/2008/08/1123/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe