Jatkis: Kauhujen Saari 2

Yavanna

Aika kului, mutta painajaiset, eivät jättäneet häntä rauhaan, eivät jättäisi koskaan. Vain joskus harvoin kauneimmat muistot palasivat uniin, joista herääminen todellisuuteen teki kipeämpää kuin kaikki painajaiset yhteensä ja sai hänet kaipaamaan noita menetettyjä hetkiä, niin että sydän oli pakahtua. Vain poikansa vuoksi hän jaksoi päivän kerrallaan.
Pojassaan hän näki menetetyn kumppaninsa piirteet, hymyn ja kirkkauden silmissä. Hän oli nähnyt pojan ensimmäiset askeleet, kuullut ensimmäisen sanan, nähnyt tämän kasvavan ja menevän ensimmäiselle luokalle. Hänellä oli pojan jokainen piirros tallella, jokainen kirjoitelma ja todistus.
Hermostuneena hän seisoi ikkunassa peläten pahinta ja huokaisi sitten helpotuksesta, kun poika saapui iloisesti hymyillen takaisin kotiin.
Hän toivoi, että Jill olisi ollut hänen kanssaan ja ollut osa pojan elämää, tämän tärkeinä hetkinä.

Pojalla ei ollut kovinkaan montaa ystävää, eikä häntä haluttanut ystävystyä kenenkään kanssa, sillä tiesi että hän joutui sen ystävän kuitenkin jättämään, kun he taas kerran muuttaisivat. He olivat alati liikkeellä, eivätkä viipyneet yhdessä paikassa koskaan vuotta pidempää aikaa. Hän tiesi, miksei isä halunnut olla yhdessä paikassa liian pitkään ja kulki tämän kanssa minne ikinä tämä menisi. Hän tiesi, mitä äidille oli tapahtunut ja he kävivät joka vuosi, tämän haudalla.
Poika tiesi, ettei voisi jättää isäänsä yksin tai tämän sydän murtuisi, sillä poika oli ainoa asia koko maailmassa, jonka vuoksi tämä enää jaksoi elää.

****

Oli kolea ja sateinen loppusyksyn ilta, kun Tommy palasi kotiin. Hän oli vihainen, sillä koulun öykkäri oli koko päivän vain kiusannut ja hän oli joutunut hillitsemään itsensä, ettei olisi päästänyt sisällään olevaa voimaa valloilleen, sillä isä oli kieltänyt käyttämästä sitä julkisesti. Tänään hänen oli ollut erityisen vaikea pitää tuo voima aisoissa ja kovin voimakkaana hän oli sen tuntenut.
Onneksi eräs opettaja oli tullut väliin ja öykkäri oli saanut jälki-istuntoa ja lisäksi erotettu jalkapallojoukkueestaan vähäksi aikaa, mikä tuskin viilentäisi tämän tunteita.

”Tommy, miten päivä meni.” Kuului lämmin ääni toisesta huoneesta.
”Huonosti.” Tommy vastasi äreästi ja muisti vasta sitten, että oli hänen syntymäpäivänsä.
”Se poika kiusasi sinua taas?” Jon kysyi ja ilmaantui eteiseen, missä Tommy riisui kenkiään.
”Se taas.” Tommy vastasi ja nosti katseensa isäänsä ja kysyi. ”Miten sinä aina tiedät?”
Jon ei vastannut, vaan katsoi poikaansa lempeästi hymyillen.
”Tule keittiöön, kun ehdit.” Hän sanoi vaihtaen puheenaihetta ja kääntyi pois ovelta.
Tommy mutisi jotakin joon tapaista ja nosti takkinsa naulakkoon ja painui viemään reppunsa yläkertaan.

****

Huoneessaan hän vilkaisi tietokonettaan, jonka oli jäänyt auki hänen lähtiessään kouluun. Näytölle oli ilmestynyt pieni ikkuna, joka kertoi hänen saaneen viestin.
Hän napsautti ikkunaa ja viesti aukesi.

Tommy, joudun pilaaman syntymäpäiväsi, mutta kerro isällesi, että teidän on lähdettävä heti, sillä ne ovat tulossa.
Wesley

Tommy luki viestin moneen kertaan, varmistaakseen, ettei siinä ollut mitään muuta. Tuo viesti huolestutti häntä, sillä Wes ei koskaan pilaillut hänen kanssaan ja lisäksi isäkin tunsi tämän hyvin. Oli parasta pyytää isä ylös ja näyttää viesti tälle.

****

Alhaalla Jon seisoi keittiössä ja katsoi pöytää, jonka oli saanut katettua. Hän halusi varmistaa, ettei mitään puuttunut, sillä halusi kaiken olevan täydellistä poikansa syntymäpäivänä, tarkalleen ottaen tämä täytti viisitoista vuotta.
Hänen ajatuksensa katkaisi kilahdus ja melkein saman tien hän tunsi kipua reidessään. Hän kumartui katsomaan ja nappasi siitä irti pienen metallisen esineen, jonka nähdessään hän kauhistui.
Hän tunsi miten tuo voimakas lääke alkoi vaikuttaa ja kompuroi ovelle varoittaakseen poikaansa. Hänen luomensa painuivat hetkeksi kiinni ja hän sai ne vain vaivoi auki ja melkein samalla hetkellä kaikki valot räsähtivät rikki kokot talossa ja pimeys ympäröi hänet.
”Tommy Pakene! Pakene heti!” Jon karjui niin lujaa kuin keuhkoista lähti ja joutui käyttämään kaiken tahdonvoimansa pysyäkseen pystyssä, sillä kaikki väikkyi hänen silmissään kummallisesti. ”Tommy… Tom..” Hän sopersi, astahti askelen edemmäksi, jolloin ote ovenkarmista irtosi ja hän lysähti lattialle. Viimeinen mitä hän ajatteli, oli että Tommy pääsisi pakoon ja sen jälkeen hän ajelehti paksuun tummaan pilveen.

***

Tommy huomasi, miten kaikki valot, jopa hänen huoneestaan räsähtelivät rikki ja hän jäi pimeyteen. Seuraavaksi hän kuuli isänsä huudot ja tömähdyksen.
”Isä.” Tommy sanoi hiljaa, sillä arvasi tämän hajoittaneen lamput. Hän uskaltanut liikahtaakaan paikaltaan ja hätkähti, kun hiljaisuuden keskeltä kuului kuinka alhaalla avattiin ovi ja joku astui sisälle.
Nopeasti Tommy painoi läppärin kannen kiinni ja sulloi koko koneen reppuunsa. Hän haparoi pimeässä kaapilleen, josta kaivoi toiset kengät, sillä tiesi, ettei voisi mennä alakertaan, niin kauan kun siellä oli tuo joku. Mahdollisimman hiljaa hän veti lenkkarit jalkaansa, otti kaapista hupparinsa, nappasi reppunsa ja syöksyi ikkunalle, avasi sen ja kirosi, kun siitä pääsi aivan pieni narahdus. Välittämättä siitä, hän luikahti ulos pienelle tasanteelle ja loikkasi siitä korkeaan puuhun, joka kasvoi ikkunan vieressä. Kuin marakatti, hän kapusi alas ja juoksi pakoon. Pihalta kuului huutoa, sillä nuo tunkeutujat huomasivat saaliinsa karanneen, mutta Tommy ei jäänyt sitä kuuntelemaan, vaan jatkoi juoksuaan.
Hän pysähtyi vasta monen korttelin päässä hengähtämään ja suunnisti kohti ostoskeskusta, jonka liepeillä nuoret usein hengailivat kavereidensa kanssa. Hänen matkansa pysäytti siilipäinen, kookas nuorukainen, joka mulkoili häntä vihaisesti.
”Anna olla nyt Jeff.” Tommy sanoi ja vilkuili hermostuneena taakseen.
”Tai mitä, sinä kerrot opelle vai.” Jeff irvaili.
”Jeff, minulla ei ole aikaa tähän.” Tommy ärähti.
”Oho, hiiri sai hepulin.” Jeff jatkoi ärsyttämistään. ”Saat maksaa, siitä hyvästä, että minut erotettiin joukkueesta.” Hän ärisi viimein.
”Olen pahoillani siitä, okei.” Tommy sanoi katsellen yhä hermostuneesti ympärilleen ja yritti livahtaa tiehensä, mutta Jeff esti ja hieroi nyrkkejään siihen malliin, että kohta iskisi sen Tommyyn. ”Päästä minut menemään tai joudun satuttamaan sinua.” Hän sanoi viimein ja tuijotti Jeffiä kasvot vakavina.
”Sinä satuttaisit minua.” Jeff sanoi halveksien ja naurahti. ”Joo just, millähän lihaksilla arkajalka?” Hän kysyi sitten tuhahtaen ja lähestyi uhkaavasti Tommya.
Tommy ei vastannut, vaan väisti Jeffin nyrkkiä ja ennen kuin tämä ehti iskeä uudestaan, hän katsoi tähän tiukasti, jolloin tämä lennähti metrin verran taaksepäin, vaikkei Tommy ollut edes koskenut häneen.
”Mikä helvetin friikki sinä olet?” Jeff älähti ja katsoi melkein peloissaan Tommya.
”Et halua tietää.” Tommy sanoi ja jätti pojan maahan ja tämän kaverit ihmettelemään, suunnaten itse puolijuoksua kohti ostoskeskusta.
Hän pysähtyi syrjäiselle kahvilalle ja kaivoi läppärinsä esille, sillä halusi kertoa Wessille, mitä oli tapahtunut.
”Ne tulivat, minä pakenin, enkä tiedä mitä ne tekivät isälle.” Hän viestitti.
”Pysy liikkeellä ja etsi käsiisi Logan, hän osaa auttaa sinua.” Wes vastasi.
”Sen teen. Mistä löydän Loganin?” Tommy kysyi.
”En voi sanoa sitä tässä, sillä keskusteluamme voidaan seurata.” Wes sanoi.
”Ok. Etsin hänet omin päin.” Tommy sanoi.
”Ok. Pitää mennä.” Wes vastasi.
”Minun myös. Nähdään.” Tommy sanoi ja sulki ikkunan kirjauduttuaan ulos.
Hän katseli ympärilleen ja ihmetteli kun ihmiset liikehtivät joukolla ulospäin. Hän itse kiiruhti ulos ihmisjoukon mukana ja näki vasta siellä, että useamman korttelin päässä hehkui loimottava valo ja jostakin kaukaa kuului paloauton pillien vinkuna. Hän arvasi, että se oli heidän talonsa, joka paloi ja lysähti polvilleen kosteaan asfalttiin.
”Isä.” Hän sanoi hiljaa ja painoi päänsä alas. Nostaessaan jälleen katseensa, hän näki suuren mustan kiiltelevän auton, joka seisoi paikallaan. Sen sisälle ei voinut nähdä, sillä lasit oli pimennetty, mutta hän arvasi kyllä, että ne olivat ne tyypit, jotka olivat hänen perässään. Tommy nousi ja katosi ihmisvilinään ja päästyään läpi tuon ihmismassan, hän huomasi jotakin, joka nojasi ostoskeskuksen betonista seinää vasten. Hän suunnisti kohti moottoripyörää, kirjoitti lapun, jonka kiinnitti seinään, nousi pyörän selkään, käynnisti sen ja suuntasi pois koko asuinalueelta ja kuuli takaansa, kun Jeff karjui jotakin hänen peräänsä. Hän tiesi, ettei olisi enää tällä asuinalueella turvassa, etenkin jos isä… Niin sitä hän ei halunnut ajatella loppuun, sillä syvällä sisimmässään, hän tiesi, että isä oli yhä elossa. Hän tiesi sen samoin, kuin isä tiesi asioita hänestä kysymättä, tiesi mistä milloinkin hänet löytää.

Jatkakoon, ken tahtoo...

3

1043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yavanna
    • Yavanna

      Monen tunnin kuluttua Jon palaili hiljalleen tajuihinsa ja alkoi hahmottaa ympäristöään. Kotona hän ei enää ollut, vaan jossakin hämärästi valaistun huoneen keskellä tuolissa, jonka vieressä oli pöytä.
      Hän yritti liikutella käsiään ja joutui toteamaan, että ne oli tiukasti sidottu tuon tuolin metallisiin käsinojiin. Seuraavaksi hän vilkuili pöydälle ja näki sillä tutun laitteen, jonka näytössä näkyi hänen aivosähkökäyränsä ja kuului vain tasainen rapina, kun neula piirsi tuota viivaa tulostuvalle paperille, jota oli valunut pöydän reunan yli lattialle.
      Yhtä hän vain ei huomannut, nimittäin ylimääräistä laitetta, joka oli kiinnitetty häneen tuon toisen laitteen lisäksi. Mutta pian hänelle valkeni senkin olemassa olo, sillä kun hän keskitti ajatuksensa sidottuihin käsiinsä, minkä pöydällä oleva laite heti mittasi. Neula tuntui villiintyneen ja piirsi kiivaaseen tahtiin tiheää viivaa ja melkein samalla hetkellä Jon tunsi voimakasta kipua, joka meni hänen kehonsa lävitse kuin sähkö ja hänen suustaan pääsi yllättynyt parahdus.
      Tuo kipu lakkasi heti, kun hän lakkasi yrittämästä vapauttaa itsensä. Melkein samalla hetkellä huoneen ovi aukesi ja sisään astui siistiin valkoiseen pukuun pukeutunut mies, jolla oli kultanuppinen kävelykeppi kädessään.
      ”Te taisitte oppia jotakin aivan uutta.” Mies sanoi lievästi huvittuneella äänellä ja katsoi Jonia pää kallellaan.
      Jon katsoi miestä ja muisti tämän, vaikka siitä oli jo yli viisitoista vuotta, kun hän oli tämän nähnyt viimeksi. Mies oli silloin esittäytynyt etsiväksi, olisi auttanut Jillin löytämisessä, mutta hän ei koskaan ollut ehtinyt soittaa tälle.
      Martin, se oli ollut miehen nimi ja nyt hän tajusi mitä tämä halusi. Tuosta miehestä ajatukset siirtyivät Jilliin ja siitä Tommyyn. Toivottavasti tämä oli päässyt pakoon.
      ”Olen kovin pahoillani Jillin vuoksi.” Martin sanoi ja astui eteenpäin, kävelykepin kärjen kopsahtaessa betonista lattiaa vasten ontosti kaikuen. ”Minulla olisi teille ehdotus, johon suostuttuanne, saisitte takaisin vapautenne.” Hän sanoi, katsoen laskelmoivasti Jonia.
      ”Säästäkää säälinne.” Jon murahti ja mulkoili miestä rumasti. Miten tuo viheliäinen liero saattoi kuvitella, että hän antaisi poikansa tälle noin vain, no sitä iloa tuo ei tulisi saamaan koskaan. ”Te luulette itsestänne hieman liikoja, jos kuvittelette että auttaisin teitä saamaan poikani koekaniiniksi.” Hän lisäsi ja katsoi halveksuen edessään seisovaa miestä.
      ”Sitten ette jätä vaihtoehtoja.” Martin sanoi uhkaavalla äänellä. ”Meillä on näet keinomme saada teidät laulamaan haluamallamme nuotilla.” Hän sihahti ja katsoi Jonia silmät viiruina.
      ”Ette taida vieläkään tajuta, että ennemmin kuolen, kuin autan teitä.” Jon sähähti ja nykäisi itseään voimalla eteenpäin, jolloin Martin hätkähti ja astui askelen taaksepäin. ”Te…” Hän jatkoi, mutta lause jäi kesken, sillä valtava kipu leimahti läpi hänen vartalonsa kuin tulinen keihäs ja tuskan huuto purkautui väkisinkin hänen huuliltaan, kaikuen kammottavasti huoneessa.
      Melkein samassa hänen silmiensä eteen nousi kuva maantiestä ja hahmosta, joka ajoi moottoripyörällä, kunnes menetti ajokkinsa hallinnan ja syöksyi tieltä päätyen ojaan.
      Uusi tuskan parahdus ja pian kipu hellitti hetkeksi.
      ”Tommy… Eih…” Hän sanoi huohottaen ja näytti lyyhistyvän tuoliinsa rinnan kohoillessa kiivaasti, kuin hän olisi juossut pitkän matkan. Hän tunsi miten sydän takoi rinnassa ja tiesi, ettei se kestäisi kauan. Hänen pitäisi saada tuo merkillinen yhteys poikaansa katkaistuksi tai tämä kuolisi myös.
      Kipu leimahti taas yllättäen ja hänen kätensä tempoilivat, niin että siteet hankasivat ranteisiin ikävän punaiset jäljet. Kesken tuon kidutuksen hän tunsi toisenlaista kipua rinnassaan ja tuo kipu oli kuin tiukat vanteet, jotka kiristyivät hänen rintansa ympärille, niin tiukasti että tuntui kuin kaikki ilma puristautuisi ulos ja sydän, voi miten se yrittikään tehdä täitä, vaan voimat olivat lopussa, eikä se enää jaksaisi.
      Kaikki voima tuntui katoavan raajoista ja hän lysähti hieman taaksepäin tuolissa, leuka painui rintaa vasten ja hän itse vaipui tiedottomuuteen.
      ”Perhana.” Martin manasi, kun kuuli elintoimintoja mittaavien laitteiden hälyttävän.
      Hetken kuluttua ovi paiskattiin auki ja pari henkilökuntaan kuuluvaa miestä syöksyi sisälle, irrotti Jonin tuolista, laskivat lattialle ja aloittivat elvytyksen.

      Samaan aikaan satojen kilometrien päässä laitoksesta kiemurteli maantie, jota pitkin viiletti nuorukainen moottoripyörällään. Äkkiä hän tunsi suunnatonta tuskaa, joka tuntui kulkevan läpi hänen kehonsa. Hän oli menettää ajokkinsa hallinnan, mutta kipu lakkasi ja ihmetellen hän jatkoi matkaansa, kunnes tuo kamala kipu palasi.
      Hän menetti pyöränsä hallinnan kokonaan ja syöksyi ojaa, pyörän lentäessä pitkälle pusikkoon. Ihme kyllä hän ei murtanut luitaan, tai kalloaan, joskin vartalo sai mahtavan kokoelman mustelmia ja asfaltti-ihottumaa.
      Hän makasi ojan pohjalla ja haukkoi henkeään, sillä isku oli kuitenkin ollut voimakas ja lisäksi hän oli kolauttanut päänsä johonkin ja näki pökerryksissä ollessaan välähdyksiä jostakin huoneesta, valkopukuisesta miehestä, jolla oli kävelykeppi ja isästä.
      ”Isä.” Tommy sopersi ja avasi varovaisesti silmänsä. Hän tunsi miten jokaista jäsentä kolotti ja housut olivat hajonneet polvien kohdalta, näyttäen miten kumpikin polvi alkoi muuttua sinipunaisiksi ja miten naarmuista pisahteli verta.
      Välittämättä polvistaan, hän kömpi ylös ojasta ja etsi katseellaan pyöräänsä. Hän huomasi, miten pusikosta oli osa ikään kuin niitetty kumoon ja astellessaan pidemmälle, hän löysi pyörän ja joutui toteamaan, ettei sillä voinut enää ajaa.
      ”Hemmetti.” Tommy manasi ja potkaisi hiekkaa tieltä kiukuissaan. Hän nosti repun selästään ja tarkisti, että läppäri sentään oli ehjänä, onneksi. Masentuneena hän alkoi talsia eteenpäin ja toivoi saavansa kyydin.

      Tovin talsittuaan hän kuuli selvän auton moottorin hurinan ja kääntyi katsomaan. Kaukaa takaa tuli näkyviin jeeppi, joka hänen kohdalleen päästyään pysähtyi.
      ”Hei poika, tarvitsetko kyydin?” Kysyi hyväntahtoinen ääni ja suuri käsi työnsi oven auki.
      Tommy epäröi ja katsoi autoa epäillen. Saattoiko tuohon mieheen luottaa, vai oliko tämäkin niiden, keitä sitten olivatkaan, kätyreitä.
      ”Aiotkos seistä siinä pitkäänkin?” Mies kysyi ja katsoi poikaa hymyillen.
      ”Mietin vain, voiko sinuun luottaa.” Tommy sanoi epäröiden.
      ”Isäsi luottaa minuun, joten hyppäätkö kyytiin vai et?” Mies tokaisi.
      ”Miten sinä isäni tunnet.” Tommy kysyi seisten vielä paikallaan.
      ”Kunhan tunnen ja muistan sinutkin, kai sinä olet Tommy?” Mies sanoi.
      ”Olen. ”Tommy sanoi hämmentyneenä ja astahti lähemmäksi. ”Kuka sinä sitten olet?”
      ”Logan.” Mies esitteli itsensä ja teki kärsimättömän liikkeen kädellään. ”Ala tulla nyt, sillä minulla ei ole koko päivää aikaa odottaa.”
      ”Logan.” Tommy sanoi ja tunsi helpotusta. ”Mutta mistä tiedän, ettet valehtele? Ettet kuitenkin ole joku muu, kuin sanot olevasi.”
      ”Valahtelu ei kuulu tapoihini.” Logan vastasi lievästi ärtyneenä. ”Ja nyt hyppäät kyytiin tai minä tulen ja nostan sinut autoon.” Hän lisäsi.
      ”Hyvä on.” Tommy sanoi istuutuen etupenkille ja veti oven perässään kiinni. Melkein saman tien, kun hänen takamuksensa oli koskettanut penkkiä, lähti auto liikkeelle.
      ”Kiitos.” Tommy sanoi viimein ja katsoi Logania, joka tuntui peittävän kokonaan oman puolensa autosta.
      ”Mitä sinulle tapahtui? Näytät kamalalta.” Logan kysyi.
      ”Minä…” Tommy aloitti, mutta se sama kipu, jonka vuoksi oli menettänyt ajokkinsa hallinnan, iski uudestaan. Hän huusi ja tunsi samassa toisenlaista kipua, kipua rinnassa ja arvasi, ettei isällä ollut kaikki hyvin.
      Tuo kipu tuntui yltyvän ja sai hänet kiemurtelemaan penkillä.
      ”Mikä hemmetti sinulle tuli?” Logan älähti ja pysäytti autonsa nopeasti penkalle, avasi ovensa ja juoksi nopeasti toiselle puolelle auttaakseen Tommya.

      ”Isä, ei.” Tommy parahti ja tuijotti pelästynein silmin eteensä, rinnan kohoillessa kiivaana.
      Logan ei voinut muuta kuin katsoa ja arvailla, mitä poika näki edessään. Hän vaistosi, että se liittyi jotenkin Joniin, sekä tämän ja Tommyn väliseen yhteyteen. Hän näki, miten kiivaasti poika hengitti, moten tämän kasvoilla oli kauhistunut ilme.
      Äkkiä Logan hätkähti, kun…

      Jatka sinä ja kerro mitä seuraavaksi tapahtuu...

      • Yavanna

        Siis tätä tarinaa saa ihan vapaasti jaksaa, vai eikö kelpaa, kun ei ole mikään parodia tai muu vitsillä vedetty juttu.
        Eli kun täällä kerrankin on hyviä kirjoittajia, niin kirjoitelkaahan sitte. Ihan täysin ryppyotsaisen vakavasti tätä tarinaa ei tartte ottaa, mutta ei nyt ihan viittis heittää hölmöilyksikään.
        Joo, ei ole mikään huippu juttu, mutta jatkotarina/novelli kumminkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1990
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1549
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      141
      1408
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1250
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      273
      1077
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      121
      970
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      50
      792
    Aihe