Neontetra 2,90e kpl?!

Härrekyyd!

Kävin eilen lähimmässä akvaariokaupassa aikeenani ostaa neontetralleni kavereita ja järkytyin kun yhden neontetran hinta on 2,90e! Onko se muka kohtuullinen hinta? Laskepa vaikka jos ostat 30 neontetraa mikä ei vielä ole parvi eikä mikään niin huhhuijaa...

Muistelen että vuosia sitten sai neontetraparvia hurjan paljon edullisemmin, mitä enemmän otti niin tuli joku könttäalennus esim. 10 tai 20 kappaleesta. Täytyy näköjään kierrellä useampia kauppoja läpi...missähän olisi Tampereen ja lähikuntien alueella hyvälaatuisia/terveitä mutta myös järkevän hintaisia kaloja? Tai ehkä harrastelijoilta?

Olin aikonut jättää neonit kokonaan pois kalastosta, ja ajattelin että ei se yksi viimeinen neontetra enää kauaa elää kuitenkaan. No tämä kaveri vain näyttää porskuttavan ja menin lupaamaan sille, että jos se kerran on noin sitkeä sintti niin ostan sille parven kaveriksi. Siitäkö se sitten sai lisäpotkua vai mistä mutta sama tetra on ollut minulla jo ikuisuuden :D

25

3915

  Vastaukset

  • ...jos näin, en ihmettele yhtään! 8(

   http://www.viherkala.fi/catalog/product_info.php?cPath=21_35&products_id=146 .. 1,90€ kpl

   Muista että neonit ovat viileän veden ( 22-24) kaloja, vastaavat kardinaalit taasen 26-28 kestäviä.

   Jos neonisi on lähelläkään 5vuotta on se jo ehtoo puolella eikä sille välttämättä kamut auta ja pidennä sen ikää enää.

   MItä muita fisuja sulla on minkä kokoisessa akvassa?

  • hirveä hinta! Kyllä sentään vielä saanut alle 2 euro kpl ja hintaa siinäkin.

  • Jos menet ostamaan itsellesi vaikka esimerkiksi koiraa. Toisessa liikkeessä se maksaa 30e enemmän kuin toisessa, mutta tämä 30e kalliimpi koira on hieman paremmassa kunnossa. Kumman valitset? Joten onko se nyt joku 20 euron heitto jonkun parven hinnassa loppujenlopuksi niin hirveän kamalaa?

   Ja jos nämäkin sen 5 vuotta elää niin eiköhän se ole ihan sen arvoistakin. Mielestäni hinnat saisivat olla 3x kalliimmat, että ihmiset tajuaisivat pitää lemmikeistään parempaa huolta.

   • Itse hankin meille taannoin, Napolin mastiffin 500€ jonka pentu hinta oikeesti on 1800€ paikkeilla.
    Sen elettyä terven täyden elämänsä, hankimme englanninbulldogin, 1400€, se kuoli ennen kuin kerkesimme hankkimaan sille edes vakuutusta, synnynnäiseen rakenne vikaan. Kukaan ei korvaa sillä koira luokitellaan televisiota vastaavaksi kapistukseksi. Kasvattajaan en saanut minkäänlaista kontaktia sen jälkeen kun kuluttajasuoja-asiamies otti homman haltunsa. Tuokin instanssi on vain sovitteleva tekijä, sen ratkaisu ei ole lain voimainen ja vaikka mitenkä asia päätettiin minun puolelleni, ei ole kuulunut uutta pentua eikä rahojani palautettu. Kasvattaja on hyvässä maineessa kennel-liiton listoilla ja liitto on tällaisessa tapauksessa jäävi kommentoimaan asiaa minun puolelleni mitenkään, asia pitää heidän mielestään vaan sovitella, mitenkä sovitella jos kasvattaja ei vastaa puheluihin ja asuu satojen kilometrien päässä, en viitsi lähteä ajamaan turhaan jonkun perään joka ei kenties enää asukaan paikanpäällä.

    tällasta


   • Juuri ostin mustaneontetra, á 2€, parven n. kolmekymmentä ja saman verran rubiinitetroja, á 1.75€, laskekaa siitä etteikö muka akvaario harrastuskin tuo vastuuta kun niihin sijoittaa.

    Nuo ovat sentään kohtuullisia parvia kun ajatellaan että niitä ostetaan välillä kuin irtokarkkeja, yks tota, pari noita ja sillee... kolme kertaa kalliimpina, huhhuuh, kuka tollasta enää harrastaisi, ja yksittäsiä pleko lajeja taasen, maksavat kalaleimmat useita satoja euroja kappale, ja ovat tietenkin aina harvinaisemmasta ja etnkin herkimmästä päästä, se tuo haastetta harrastajalle pitää kala elossa pari, kolmekymmentä vuotta.


  • kaukajärven safarissa 1kpl neontetroja on 1.90e

  • olin eilen eläin kaupassa ostelemassa kaloja ja ostin neontetroja ja niitten kpl hinta oli 1.70snt

  • ne maksoi vaan 1€ että taitavat repiä hiukan ylihintaa :D

  • Mikä akvaariossasi on lämpö, jos yli 24 ehkä jopa yli 25 astetta?, niin ei kannata hankkia neontetroja.
   Jos hankit 20 kaveria erakolle, voi se tressaantua kuoliaaksi vanha kala parka. Se on tottunut olemaan yksin ja pärjää hyvin nykyisessä akvaariossasi.
   Jos olot ovat sopivat, ostaisin muutaman kaverin ensin ja myöhemmin lisää.

  • mun mielest 2e90 ei oo pahahinta mut onhen se sama hinta muös kaajaanin eläainplaneetalla

   • kajaanin eläinplaneetalla on neontetrat 1,70e ja eläintarvikkeessa 2,50e


  • neontetrat on ihaniii =D

  • meidän toisessa eläinkaupassa on 1,70e / kpl ja toisessa 2,50e / kpl. :)

  • Kyllä näitä neontetroja vielä myydään parvissa:10.kpl.ja varsin kohtuullisilla hinnoilla.Kannattaa tosiaan kierrellä ja katsella hintoja..Mainitsemasi hinta on tosi kova.Kaunis kalalaji myös itselläni on niitä akvaariossa.

  • on toi kyl aika iso hinta. Esim faunattareis neontetrat yleensä maksaa 1,90 euroo.

  • En vaan tajua tätä suomalaista mentaliteettia, että kaikki pitää saada mahdollisimman halvalla. Hintavertailu on ok, mutta ei enää se "ne maksaa x euroa per pyrstö, kelatkaa nyt kuinka paljon parvi tulee maksamaan". Kelatkaa kuinka paljon kauppias niistä, niiden karanteenaamisesta, ruokkimisesta, hoitamisesta, myymisestä (kalapussit, työntekijät jne.) ym. maksaa.

   Harrastajilta saa yleensä halvemmalla, siihen tarkoitukseen paras kanava on aqua-web.

  • ''Olin aikonut jättää neonit kokonaan pois kalastosta, ja ajattelin että ei se yksi viimeinen neontetra enää kauaa elää kuitenkaan. No tämä kaveri vain näyttää porskuttavan ja menin lupaamaan sille, että jos se kerran on noin sitkeä sintti niin ostan sille parven kaveriksi''

   jos tahdot että tetrasi elämästä ei tule järkyttävän hirveää, tai jos et halua sen kuolevan stressiin ja ahdistukseen, sillä pitää olla akvaariossa VÄHINTÄÄN 6 - 8 lajitoveria. neontetra on parvikala, ja liikkuu luonnossa tuhansien yksilöiden parvissa, se yksinkertaisesti EI VOI ELÄÄ YKSIN, se tarvitsee monenmonta kaveria akvaarioonsa. jos akvaariosi on sadasta litrasta ylöspäin, kolmenkymmenen neontetran lisäys olisi kalalle erittäin hyväksi....

   jos kyseinen asia on hintakysymys, myy tetrasi välittömästi takaisin eläinkauppaan, tai akvaarioharrastajalle joka ottaa selvää kaloistaan ja välittää/huolehtii niistä toisin kuin sinä.

   • ...tai ota selvää asioista. kala saattaa sittenkin kuolla stressiin jos on tottunut elämään yksin. vitun ääliö, jos ottaa minkä tahansa elukan, oli se sitten joku vitun ötökkä kannattaisi etsiä vähän taustatietoa?


  • Ostin eilen neontetoja 5 54-60 litran akvaarioon. Kappale hinta 1,70€.

  • Hei mahtaisiko joku tietää paljon Kardinaalitetrat voisi maksaa jos ottaisi esim. 12 kpl?? Kiitos niille jotka vastaa!!

  • Tässä nyt kysyn vaikka että sopiiko taistelukala ja neontetra samaan akvaan leobardimonnisten kaa ja lämpötila on 25 astetta?

  • Suosittelisin vaihtamaan neontetrat esim. kardinaalitetroiksi (melkein samanlaisia) leopardit käy taiston kanssa.

  • Etsin neontetroja parven jatkoksi.
   Espoo

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   62
   3688
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   258
   2338