Kaijasista

julia.

Kuinka kaukaa voi lähteä hakemaan lintua?

Kauanko se kestää automatkaa?

Koska olen jo kauan haaveillut ruusukaijasesta ja lähin kasvattaja täältä asuu kahden ja puolen tunnin päässä :( Liian kaukana vai? En millään haluaisi kuitenkaan eläinkaupasta ostaa.. Asun siis Vaasassa.

Ja kysyisin vielä tässä samalla, että pitääkö niitä ostaa kaksi silti vaikka minulla on 2 undulaattia? Pärjäävätkö ne keskenään vai ostanko kaksi kaijasta samantien?

Kiitos jos joku viitsii vastata :)

2

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikiii

      Hienoa että mietit tälläisiä etukäteen.
      Tuo ei minusta ole vielä matka eikä mikään. Olen kuullut että monet ovat hakeneet lintuaan vielä kauempaakin, samoin itse olen hakenut n.4 tunnin ajomatkan päästä. (tällöin oli mukana syötävää)

      Kyllä lintu pärjäisi hyvin sen aikaa kuljetus-tai tavallisessa häkissä. Vielä mukavampaahan olisi jos sinulla on mahdollisuus laittaa häkkiin mukaan syötävää ja juotavaa.

      Tuohon on vaikea vastata tulevatko toimeen keskenään riippuu niin yksilöistä ja olosuhteista. Samaan häkkiinkö ajattelit? Pienillä voi tulla riitaa, kokeilisin ensin pitää eri häkissä ja vaikkapa siitä lähteä tutustuttamaan.

    • -M-

      Tuodaanhan sitä lintuja ihan ulkomailta asti, hyvin ne matkustamista kestää kunhan huolehtii että on sopiva ja turvallisen hämärä kuljetushäkki/laatikko ja sopivan lämmintä ja tarpeeksi usein on ruokailu/juomataukoja.
      Parin -kolmen tunnin matka ei lämmöstä huolehtimisen lisäksi vielä mitään ihmeempiä erityisjärjestelyjä tarvitse ja sen ajan linnut kyllä pärjäävät vielä syömättä ja juomattakin (toki ruoka ja vesi tarjolle heti kun ollaan perillä, ruokakippo tai hirssintähkä voi olla kuljetuskopissa eväänä kunhan ei kolise tai heilu, vesi yleensä vaan loiskuu matkalla ja kannattaa poistaa).

      Undut ja kaijaset eivät samaan häkkiin kuulu, eli kaijaset erikseen ja undut erikseen. Lennätellä voi valvottuna yhtä aikaa, mutta kaijaset ovat sen verran kovaluonteisempia ja reviiritietoisempia, että unduilla voi olla pian varpaat silppuna jos samaan häkkiin tungetaan.
      Yksikin kaijanen voi yksin asustella omassa häkissään näköetäisyydellä unduista (niistä on kyllä hieman virikettä ja seuraa toisilleen vaikkeivät saman häkkiin sovikaan) jos on ihan pakko, mutta aina suositeltavampaa on olla oma lajitoveri kaijasellakin. Ja jossei linnun kanssa ehdi seurustella todella paljon on lintutoveri jo ihan välttämätön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe