Kihlasormus yllätyskosinnassa ja sormen koko

Auttakee

No niin. On tulossa jo kuudes vuosi yhdessä, ja tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat aika selvät. Olemme puhuneet kihloista jo, ja molemmat ovat asialle lämmenneet. Haluaisin kosia avovaimoani yllättämällä hotellihuoneessa romanttisesti ruusuilla etc. Hän ei tiedä mitään, sillä ystäväni auttavat ja esittävät tulevansa mukaan.

Ongelmana onkin kihlasormus. Miten osaan ostaa oikean kokoisen sormuksen? En voi vain mennä kysymään sormen kokoa, eikä sitä oikein yöllä nukkuessakaan voi koittaa.

Auttakaa keksimään ratkaisu, koko suunnitelma roikkuu nyt vain tämän sormusasian takia...

10

15780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hali-

      Jos tulevalta vaimokkeeltasi löytyy ennestään sormuksia kannattaa ottaa niistä se koko. Jos ei löydy, voisit kysellä hänen ystäviltään asiasta. Jos mikään ei tuota tulosta, täytynee sun vaan koittaa arvioida oikee koko. Sormuksen kokoa saanee kultasepänliikkeissä muutettua jos sattuu olemaan ihan väärää kokoa.

      • yhdessä 16 vuotta

        Kaunis ajatus tuo sormusjuttu. Mutta ei se naisellesi voi yllätyksenä tulla. Siis oikeasti. olette saattaneet asua jo yhdessä vuosia.

        Minä näin tulevan ja nykyisen mieheni viidettä kertaa, kun hän keskellä katua järjesti sievän lauluesityksen, polvistui, kosi ja työnsi sormuksen sormeeni. Häät vietettiin parin viikon kuluttua.

        Sormusmittoja on esim. sormuskaupoissa. Aina voi leikkiä kierosti sormusleikkiä, esim. kavereiden kanssa. saat helposti mallin ja siis koon myös vanhasta sormuksesta.

        Mutta mikäpä jos naisesi haluaakin toisenlaisen sormuksen? Hänhän on ehtinyt sitä jo odottaa. Otatko riskin, että menee pieleen ja sormuksesi vaihdetaankin toiseen?


      • dnfklsnd
        yhdessä 16 vuotta kirjoitti:

        Kaunis ajatus tuo sormusjuttu. Mutta ei se naisellesi voi yllätyksenä tulla. Siis oikeasti. olette saattaneet asua jo yhdessä vuosia.

        Minä näin tulevan ja nykyisen mieheni viidettä kertaa, kun hän keskellä katua järjesti sievän lauluesityksen, polvistui, kosi ja työnsi sormuksen sormeeni. Häät vietettiin parin viikon kuluttua.

        Sormusmittoja on esim. sormuskaupoissa. Aina voi leikkiä kierosti sormusleikkiä, esim. kavereiden kanssa. saat helposti mallin ja siis koon myös vanhasta sormuksesta.

        Mutta mikäpä jos naisesi haluaakin toisenlaisen sormuksen? Hänhän on ehtinyt sitä jo odottaa. Otatko riskin, että menee pieleen ja sormuksesi vaihdetaankin toiseen?

        kuulostaa erikoiselta kosia viidennellä tapaamiskerralla.. uskon että kosinta saattaa hyvinkin yllättää, varsinkin jos nainen ei sitä ole jo vuosi tolkulla vaatinut ja odottanut.


    • sormus hankinnassa

      Eli riippuu paljon sormuksesta, miten paljon sormuksen mittaa voidaan muuttaa jälkikäteen. Esimerkkinä: Ostin itse miehelleni yllätyskosinnan vuoksi sormuksen ja arvioin sen oman nimettömäni mukaan ja lisäsin siihen puoli mm. lisää, nappiin meni. Myös sormusmallista riippuen on se koko, eli voi heittää sormuksesta riippuen jopa mm.

      Jos siis haluat yllätyskosia, voisinkin ehdottaa, että osta kihlasormukseksi ihan perus kihlasormus (tai sellainen, jossa se suurin osa sormuksesta on kivetöntä osaa ja vaikka pieni kivi tms. tai perussileä sormus, niitä on helpoin pienentää/suurentaa tarvittaessa) ja pikkaisen mittaile silmilläsi teidän nimettömienne paksuuseroa, eli voit myös koitta siellä kultasepänliikkeessä omaan sormeesi sormusta ja käyttää apuna koon määrittämisessä.

      Tiedätkö, haluaisiko avovaimosi mieluiten keltakultaisen, valkokultaisen, punakultaisen, pronssisen, hopeisen sormuksen? Varmaan kannattaa kihlasormuksena suosia yksinkertaista sormusta, johon on helppo ostaa sitten myöhemmin mieluisensa vihkisormus!

      Käveleppä sinne kultasepänliikkeeseen! Siellä saat kyllä apua! :)

    • swanholm

      Amerikkalaisissa elokuvissa kyllä, mutta Suomessa?!? Naisena en todellakaan haluaisi jotakin renkulaa, jonka mieheni on hätäpäissään ostanut, ei hän minun makuani niin hyvin tunne, mutta pakkohan sitä olisi sitten yrittää kuitenkin pitää.
      Jos kihlasormus on teidän mielestänne pakollinen, riittäisi kosintaan tuo ruusu ihan hienosti ja sitten romanttisesti yhdessä sormuskaupoillle ja kuohuvan kera yhdessä pujotellaan sormukset sormiin...

    • misspiggy

      Jo on romantiikka nykyseltään karussa...
      Täällä pohditaan, että huoliiko morsion sulhasen valitseman sormuksen??
      Huhheijaa ja taas on materialismi saanu vallan.. Sen halvatun sormuksen takiako mennään kihloihin?? Kihlaus on lupaus tulevasta, paremmasta.. Ajatus on tärkein.
      Noi vinkit mittojen ottamisesta on jees, mutta se muu härpätys riipii sisustaa.
      Ei ihme ko tulee eroja niin paljon ko ulkokultasuus on suhteen perusta.
      Lykkyä pyttyyn sulle kosintaan ja hyvin se menee, jos te aidosti isosti toisianne rakastatte!!

      • W.Wagner

        ..ei sormushankinnalla ole koskaan niin kiire. Helyt on helyjä. Kyse on kai kuitenkin kosinnasta, jolloin hetki voi olla muutoin ikimuistettava!
        Mutta jos haluaa tiedustella mieltymyksiä, voihan niitä kysyä yleisesti koruista, kautta rantain. fifty -sixty varmaan morsio hyväksyy ilolla valinnan (jos sulho päätyy ennakkohankintaan). Kannattaa ottaa varmaan reilunkokonen, jota voi aina pienentää.


    • voi vaihtaa, jos ei ole kai...

      Tässä noihin sormuksen mahdolliseen "kelpaamattomuuteen"..siis kihlasormuksethan on käytännössä kaikki aika samanlaisia. On lähinnä paksuudessa eroja ja ehkä siinä, että ottaako valkokultaa vai kultaa tms. Eli tiedät varmaan mistä hän pitää (enemmän kullan vai valkokullan, en ottaisi hopeaa) ja sitten paksuus..Tykkääkö ohuista vai paksummista, vai jotian siltä väliltä? Eli ei noita kannata niin stressata. Kuitenkin voitte sitten vihkisormukset tilata jotkut hienot ym, tai mistä sitten pidättekään..minusta ne on ehkä enemmän sellaista, joita voi yhdessä suunnitella.

      Älä kaiverruta sormusta. Jos se on väärän kokoinen, sen saa vaihdettua. Ja osta liikkeestä, josta sen kans saa vaihdettua=D Yleensä näin on, tarkista ensin.

      Ethän periaatteessa tarvitse oikeaa sormusta, voithan ensin kosia viakkapa jollain muulla korulla tai vaikkapa kukkasormuksella tmsX) Eli eihän koko sormusta tarvitse, mutta ymmärrän kyllä miksi haluaisit sen jo tähän tilaisuuteen.

      Tuosta sormuksen koosta..onnistuisiko joku hänen ystävänsä huijaamaan häneltä ne mitat?=) Minulta esimerkiksi avomies on kysynyt jo hyvissä ajoin sormimitat, jo ihan muitakin lahjasormuksia ym varten. Mutta minulle kyllä kelpaisi vaikka minkälainen sormus, koska on kuitenkin kyse vähän tärkeämmistä asioista;)

    • naimisissa ollut

      Pienentää jälkikäteen kultasepänliikkeessä...
      Vertaile salaa hänen nimetöntään(siihenhän sormeen se sormus yleensä laitetaan)omiin sormiisi,voit niin arvioida sormen koon ja mennä sitten valkkamaan sopivaa sormusta,käyttäen omia käsiäsi mallina!

    • alkuun!

      Menkää sitten yhdessä kaupoille!

      Jos naisesi on maanläheinen, joku tuohi- tai puusormuskin on todella kaunis, jos taas olette leikkisiä, pujota hänen sormeensa karmaiseva Kindersormus, vaikka tosissasi oletkin!

      Ihanan romanttista, se rinkula ei ole tuossa päivässä tärkein juttu!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe